Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

answers to past week’s comments.

Sandra, vet du vart man kan köpa likadana vita Dr Martens som du har? Har letat överallt med hittar inte! Antingen om du vet en svensk sida, eller en internationell. Tack <3
De fanns bara under en kollektion och är slutsålda världen över. 🙁 Ser de ibland på ebay. Man får söka tills man hittar. Såg att någon i kommentarsfältet sålde ett par storlek 38, så kolla där också!

Have you only slept with 3 people in your whole life? How is that possible? (Sorry, if that sounds rude. It just seems so little.)
Google translator is messing up my language. ”Been together” in Swedish, as boyfriend and girlfriend, translated to ”slept with”. So that’s what I meant, that I’ve had 3 boyfriends.

Jag undrar lite kring hur mycket du har fått bestämma från det att det bestämdes att det skulle bli en bok? Om du tvingats göra om mycket enligt förlagets åsikter, hur mycket du har fått säga till om och hur mycket du har fått bestämma om utseendet av boken (verkar ju som att du fått som du ville när det gäller det sistnämnda).
Nej förlaget har inte tagit något beslut utan mig. Vi har gjort det mesta ihop och ang innehållet i boken har de kommit med förslag (som i princip alla varit toppen) men jag har aldrig riktigt varit tvungen att göra något jag inte velat. Det har varit en himla fin process där de varit måna om att jag ska känna mig nöjd med slutresultatet.

Jag har en fråga som jag tänkte ställa till Sandra alt. någon läsare med bättre koll än mig. Det är så att pojkvän fyller år i nästa vecka och eftersom vår bästa måltid nånsin tillsammans var på ett gatuställe i Vietnam där vi satt och åt dumplings på låga plaststolar en varm men mörk kväll så tänkte jag. Att dumplings skulle vara en jättebra födelsedagsmiddag, så min fråga är; vart i sthlm (finns ju knappt i Uppsala) äter man godast och inte för dyra dumplings? Har läst om mormors dumplings och Beijing8 med olika åsikter om båda ställena… Tips mottages tacksamt!;)
Såg att någon hade rekommenderat 58 Dim Sum på Renstiernas Gata i kommentarsfältet. SÅ SANT. Det är Stockholms bästa dumplings. Speciellt de vegetariska. Gjorda med all livets kärlek 🙂 Men – inte så mysigt därinne men du kan ju scouta läget innan och se hur du känner! kram.

Skulle bli jätteglad om du pallade svara på en snabb fråga: Hur många ord är det i boken?
Vet inte hur många ord men det är runt 180 000 tecken.

Alltså, hur gör du för att alltid vara så fräsch och aldrig någonsin ha typ svettringar under armarna på dina tajta tröjor? Blir du aldrig nervös-svettig eller så? Haha konstig fråga kanske men jag undrar verkligen.
Haha. Självklart får jag svettringar och självklart blir jag nervös-svettig. Jag tycker man lär sig vilka tröjor som funkar till vilka grejer på något vis? Typ som när jag spelade in webbteve, då tog jag inte mina ljusaste tunnaste t-shirts för de tenderar jag att få ringar i när det är varmt. Och tycker man att det är extra jättejobbigt med svettandet någon gång får man kanske bara ha en tunnare kofta över eller så om man inte vill att det ska synas. Alla svettas!

Hallå Sandra! Det här har jag tänkt be dig om hur länge som helst men glömt bort! Kan inte du göra ett till sånt där inlägg då du berättar om några av dina närmaste vänner? Dem förra var så bra, tror jag läst det om Michelle hundra gånger. Ett likadant inlägg fast med dem som inte var med i förra, som till exempel Alexandra, Mathieu, Rasmus, Magnus, Gustav osv? Vore jättekul!
Jamen det borde jag väl försöka få ihop snart! Har så mycket på listan över blogginlägg-som-tar-jätte-lång-tid-att-skriva. 🙂 Men Stockholmsguiden står hur som helst först på listan. Måste styra upp den någon himla gång..

Förresten så undrar jag ifall du har några roliga spel/lekar att tipsa om? Jag ska ha 20-års middag med några kompisar om någon vecka och vill hitta på något roligt efter själva middagen också
Finns en fast länk i högra ramen under FAQ som heter Trix, lekar och spel.

Jag undrar hur du gick till väga för att få din bok publicerad?
På det gamla goda sättet. Skickade ett bokmanus till ett förlag.

Kommer den att finnas som e-bok?
Självklart!

Smygäter du aldrig godis?
Varje dag.

Sandra! Du som varit på så många festivaler genom åren, skulle du kunna göra ett inlägg om tips/saker som är viktiga att tänka på om man ska på festival i sommar? Kram!
Jag har gjort ett sådant inlägg någon gång har jag för mig. Vänta ska leta.. Ah här var det. Nej det handlade visst bara om festivaler jag varit på. Det beror på vilken slags festival du ska på, men bor du i tält och så föreslår jag att du inte glömmer att packa ner ficklampa, resorb, toapapper, våtservetter och varma varma kläder.

Hej Sandra! tycker alltid du har så himla fina citat i rubrikerna till dina inlägg så undrar om det skulle gå att ha någon slags referens till vart de är ifrån
Oftast är det låtar jag lyssnar på just nu. Om man kopierar citatet och skriver in det i google kommer låten dyka upp! kram

,

Translation. Read the answers by clicking ”in english” below FAQ.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
22kommentarer
 • Sara: Jag bor och pluggar också i New York sedan lite mer än ett år tillbaka, men har bestämt för att åka hem efter nästa termin, alltså i december. Tycker också New York är en fantastisk stad, men har familj + pojkvän + de flesta vännerna i Sverige och vill hellre bo i Stockholm. New York är inte för alla och det är okej, man kan älska New York på lite avstånd också. Om jag vore du skulle jag nog försöka härda ut, om det ekonomiska känns superjobbigt, men annars så tycker jag att du ska lyssna på hur du känner. Stanna inte om det ger dig sådan ångest. New York kan vara en väldigt ensam stad, så jag känner verkligen med dig. Massa kramar!

  Linnea 2014-03-21 01:21:12
  Svara
 • Hej, bästa bloggen någonsin.
  Jag bor och pluggar just nu i bästa staden i världen, New York. Men jag har en sån fruktansvärd hemlängtan och just nu ligger jag bara på mitt rum och gråter. Har panik över att det är 2,5 månad kvar till att jag kan åka hem. Har pratat med min skola om detta och de enda dem svarar är att det är normalt att känna som jag gör. Om jag väljer att åka hem kommer jag inte få några pengar tillbaka för resterande tiden (ca 60000kr). Jag vill bara hem. Att plugga utomlands passar inte mig alls, men det är så sjukt mycket pengar jag förlorar om jag åker hem. Känns som jag snart kommer göra något dåligt.. Vad skulle du gjort?

  Sara 2014-03-20 21:05:40
  Svara
 • Åh, behöver lite kloka ord och tänker att du är helt rätt person att fråga!
  För ett par veckor sedan vågade jag prata med killen jag spanat efter i flera månader och han visade sig vara världens finaste. (Tack för alla dina inlägg om att våga, de har verkligen hjälpt mig!) Men hur gör man för att komma framåt? Han är blyg och nu är jag plötsligt rädd för att vara för på.

  Saskia 2014-03-20 19:31:44
  Svara
 • Eleonore där uppe. Om du vill bolla sånt där får du gärna maila mej. Har gått i precis liknande tankar och situation och det kan vara så förödande.
  [email protected]

  T 2014-03-20 12:35:57
  Svara
 • hej Sandra. Jag undrar hur dina föräldrar fick reda på att du röker och hur deras reaktion var? Jag har rökt i 5 år nu och på något jävla sätt lyckats undanhålla det för jag vill inte göra dom ledsna och besvikna men nu är jag ändå vuxen. Hur länge ska man ljuga egentligen? vad tycker du? och vad skulle du säga?

  Matilda 2014-03-20 11:06:07
  Svara
 • AH E-bok! Toppen 😀

  Emma 2014-03-20 05:15:38 http://blog.emmaeriksson.me
  Svara
 • Hej! Jag planerar en sommarresa och funderar då på Nice alt. där i närheten i södra Frankrike. Har du några tips? Du som burkar vara i Cannes! Själv har jag inte så mycket pengar, men gillar mysiga gamla hus, god mat, drinkar, museum, vacker natur och att bada fast helt utan så mycket folk… Tack på förhand!

  Emma 2014-03-19 22:03:47
  Svara
 • Oj kommenterade i fel inlägg. Jag har ett par vita dr Martens stl 4 (motsvarar stl 37) som jag kan tänka mig att sälja då jag aldrid använder dem 🙂 Vid intresse mejla mig på [email protected]

  Tina 2014-03-19 19:41:51
  Svara
 • Hej Jag har ett par Dr Martens helvita i stl 4 (37) som jag kan tänka mig att sälja. Du kan nå mig på [email protected] om du är intresserad! 🙂

  Tina 2014-03-19 19:39:46
  Svara
 • Hej. Jag har en fråga som jag skulle bli jätteglad om du/någon skulle vilja svara på, har sett att folk med kärleksproblem här nämligen brukar få smarta svar. hur gör man när man varit tillsammans med sin kille i 3 år, bor tillsammans, och man nästan ständigt har känslan att man är den som alltid älskar mer? Det är svårt att förklara, det är inte så att han aldrig vill kramas, aldrig säger att han älskar mej eller så. Men som exempel så är han nu på en 5-dagars resa med sina kompisar medan jag ligger sjuk hemma, och han skickar och ringer inte och frågar hur jag mår. När jag säger att jag är ledsen för att han inte tagit kontakt så svarar han i stil med ”men 12 timmar ensam överlever du väl utan att jag hör av mej”, och när han säger såna saker blir jag så ledsen, för det känns som att han helt enkelt inte genuint bryr sig. Är det jag som är jobbig och needy? Såna här små saker bråkar vi alltid om, han tycker jag är barnslig som blir ledsen för dessa grejer. HJELP.

  Elenore 2014-03-19 19:31:34
  Svara
 • En fråga: läste festivalinlägget och tyckte det såg ut som din kompis Matilda på en bild någonstans där i mitten. Kände ni varandra innan ni jobbade på Garbergs båda två? Roligt isåfall!

  Ann 2014-03-19 18:36:58
  Svara
 • Hej, såg kommentaren ang ”svett ringar”på tröjor och har jordens bästa tips! Finns en grej på apoteket som heter absolut torr. Man tar på den på kvällen innan man går o lägger sig, och på morgonen tvättar man bort den och vips! Efter det är man mer eller mindre 100% svettfri. Hittade den när jag hick igenom puberteten och den räddade verkligen mig under mina tonårs år!

  carro 2014-03-19 18:11:28
  Svara
 • Hej! Tack för en jättebra blogg och kul med frågestund! Jag tycker bara det är lite svårt att få överblick över vad som är fråga och vad som är svar när allt är i samma stil och storlek. Men jag antar att det är begränsingar hos Rodeo?

  frågan är fetstilt och svaret är vanligt typsnitt. det handlar nog om vilken webbläsare du sitter på. jag hänger i firefox och chrome!

  Tessan 2014-03-19 16:48:33
  Svara
 • Två flugor i en smäll – min första kommentar i din blogg plus att jag precis beställde hem din fina bok, den signerade versionen (hopefully). Du är så himla ball som faktiskt gjort det, en alldeles egen bok, utgiven och allt – woho! Kände att jag bara måste supporta det/dig och ge mig själv en spark i röven så jag också gör det en dag. Kanske. Åtminstone försöka.

  Maria 2014-03-19 16:46:20
  Svara
 • det finns väl inget värde i hur många som man har legat med?
  det kan aldrig finnas ”för lite” oavsett åldern, tänker jag.
  om jag hade träffat min pojkvän tidigare så hade jag aldrig velat utöka min siffra.
  nu var han inte den första, men jag hoppas dock att jag inte kommer behöva ligga med någon annan. aldrig.

  Vi 2014-03-19 16:37:59
  Svara
 • Till människan som letade vita Dr Martens:
  De kommer i september 2014 på solestruck.com!

  Amanda 2014-03-19 16:32:39
  Svara
 • Tack så jättemycket för snabbt (en dag?!) svar på min fråga!! Och sjukt snygga kort i inlägget under förresten! Översta bilden var jättefin! Kram

  malin 2014-03-19 14:20:11 http://mbeephoto.wordpress.com
  Svara
 • Sandra du som verkar ha så många fina klänningar, kan inte du ge lite tips på vart man kan hitta studentklänningar? Hade hittat den perfekta på jones and jones, gräddvit, nästan utan urringning och med en väldigt puffig underdel men nu är den slut överallt! Skulle vara jätteuppskattat ●/

  lina 2014-03-19 13:17:00
  Svara
 • http://timberland.se/index.php?mapping=18&gruppe_nr=210100&produkt_nr=C23623 vita timbis, inte helvita som Sandras men väldigt nära!

  Cornelia 2014-03-19 11:56:19
  Svara
 • Till den personen som letade efter dumplings! Det finns ett helt underbart litet chinahak i uppsala som serverar ”riktig chinamat” och heter golden china (http://www.kinakrogen.se/). Deras dumplings och all deras mat är helt underbar. Interiören rätt sunkcharmig, alla borde gå dit! Mycket veg!

  Maja 2014-03-19 11:12:35
  Svara
 • Att haft sex med tre personer när man är 20+ är inte FÖR lite! Sluta lägga en jävla massa krav på folk!

  Anna 2014-03-19 10:52:46
  Svara
 • det finns dumplings i Uppsala, på Oasia på Drottninggatan! Inte jättebilligt men väldigt gott!!

  emma 2014-03-19 10:32:32
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!