Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

coming soon: projekt megadröm.

1

2

3

2014 är ett så himla knäppt men drömmigt år. Har under vårvintern jobbat med ett projekt tillsammans med JC som är så roligt att jag vill DÖÖÖ. Nu börjar det närma sig slutet och jag kan snart få berätta alltihop, men tills dess – här kommer ett moodboard som jag hade i startfasen.
Åhhhhhhh peppeeeen <3
.

Translation. I’m working on a secret project together with JC, one of our biggest clothing brand in Sweden. I can’t exactly tell you yet what it’s all about, but here’s a moodboard I used in the process.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
102kommentarer
 • Jag reagerade också på hur smala modellerna var. Svårt att inte göra det. Det handlar inte om att vara ”dum mot Sandra” som Underbaraclara verkar tolka det utan att man blir jävligt upprörd när man ännu en gång konfronteras med att allt mode verkar skapat för alla som lyckas hålla sig underviktiga. Att det är underviktiga kroppar som är det åtråvärda och som alltid dyker upp i moodboards och inspirationsbilder.. Ta bilder på normalviktiga tjejer och sätt dessa bredvid bilderna i inlägger så kommer de se grymt tjocka it i jämförelse. SÅ SMALA ÄR TJEJERNA PÅ BILDERNA! Vi behöver alla göra allt vi kan för att förändra och verka för mer mångfald inom modebranschen. Underviktiga modeller säger oss ingenting om kläder eller eller stil. Det enda de gör är att få oss att må dåligt, vilja banta, självhat.. Det är allvarliga saker.

  Sofia 2014-03-25 09:21:37
  Svara
 • […] (Ang JC) Tycker kläderna är fina men ditt moodboard visar tydligt att jag och andra som inte har den kroppsformen inte stämmer in på målgruppen som bör bära dem/kommer passar i dem. Tråkigt! Angående moodboardet så gick det nog lite fort allting. Jag tänkte: ”de vet väl hur jag tänker och vad jag står för, klart läsarna fattar att de ska kolla på kläder och inte kroppar.” Ville så himla gärna visa er. Men det är ju inte så klart. Nu såhär i efterhand tror jag att det var dumt att bjuda in så tidigt i processen, klart man kanske inte vet hur det funkar när man arbetar fram något. Det var dumt. Men bara för att tydliggöra: Det där är inte ett moodboard för hur kampanjbilderna ska se ut. När jag levererade ett moodboard till JC letade jag bilder med en viss sorts klädstil så att de skulle förstå min vision. I det steget var det viktigaste att få med så många bilder som möjligt som bar de snitten som jag var ute efter. Bara att hitta det tog en jädra tid. Det är förbannat tråkigt att de modebilder som redan finns publicerade och skapade inte innehåller fler olika kroppstyper och enicitetet, och det är ju anledningen till att det blev så likriktat. Bilderna har alltså INGENTING att göra med kampanjbilder whatsoever. Barabarabara kläderna. I och med att jag själv inte är en designer och kan knappt rita var det svinviktigt att hitta bilder där kläderna hade det jag var ute efter så att vi sedan tillsammans kunde pyssla ihop så det blev rätt. Jag måste vara så exakt som möjligt för att deras designers ska förstå. Ni anar inte hur mycket jag funderat och tänkt denna vår för att det jag gör ska kännas inkluderande, vettigt och bra oavsett storlek. Det kommer ni få se sen också (hoppas jag!).  Så håll i hatten hörrni. Det kommer bli bra! Jag är så himla pepp och stolt över det här. MEN. Med det sagt tror jag nu såhär i efterhand att det inte var något smart drag att visa just det här moodboardet på bloggen. För det moodboardet var ju något som skapades tidigt i processen och egentligen inte var meningen att visas utåt. I och med att jag faktiskt visade det på bloggen förra veckan (tänkte nog inte tillräckligt långt, var överpeppad att jag äntligen fick berätta något) så BLEV det något mer än bara ett moodboard på kläder. Det blev ju en del av kampanjen indirekt i och med att jag valde att publicera den här. Ibland glömmer jag bort att det här är en stor blogg där många läsare förväntar sig nästan som ett slags magasin där jag hela tiden har tänkt till. Ibland behandlar jag bloggen fortfarande som en anteckningsblock eller dagbok den en gång var (och förstås är ibland men inte på det här sättet). Så ursäkta att jag publicerade de där bilderna som var meningen att vara bakom kampanjen och inte på något sätt utåt. Jag väntar med att skriva mer om JC när jag kan visa något som är utifrån det som vi skapat. […]

  answers to past week’s comments. | Niotillfem 2014-03-24 20:19:32 http://rodeo.net/niotillfem/2014/03/answers-to-past-weeks-comments-14/
  Svara
 • Hej Daria! Nu tror jag inte att folk är upprörda över att kläderna bara kommer att göras till smala personer. Det många här i kommentarsfältet, inklusive mig själv, har blivit ledsna och upprörda över är att Sandra som har en väldigt stor blogg med många unga läsare och dessutom pratar mycket om feminism, skeva kroppsideal och ätstörningar lägger upp ett kollage med väldigt smala modeller. Jag blev besviken och ledsen så fort jag såg inlägget, ännu ledsnare när jg såg alla uppgivna och ledsna kommentarer (så mycket lättare att hantera när folk blir arga) och nu är jag ännu lite ledsnare över att det har gått såhär många dagar utan ett svar från Sandra. Så Sandra, vi hatar inte dig, vi tycker att du är rätt så fantastisk så snälla bara svara.

  Ella 2014-03-24 20:11:02
  Svara
 • Jag hittade en fin sida med mycket fina sextiotalsbilder på cheerleading-tjejer, varav flera inte hade mellanrum mellan låren och flera såg atletiska och starka ut. http://www.vintag.es/2011/12/vintage-cheerleader-pictures-from-1966.html

  H 2014-03-24 20:09:57
  Svara
 • När ska du svara, Sandra?

  issie 2014-03-24 12:45:47
  Svara
 • Alltså, tycker det är så himla orättvist hur ni direkt drar slutsatsen att kollektionen kommer vara för kroppar/personer som de på bilderna. Den här moodboarden handlar ju tydligt om KLÄDERNA, inte om modellerna. Och tyvärr så är den typen av kläder något som 99% av tiden visas på just den här typen av modellen, vita smala tjejer. Och det är jäkligt synd. Men ni kan inte skylla det på Sandra. Och sen det här med bilden på de mörka tjejerna, att den är krystad?? Alltså va?? Det är ju tydligen ni som anser det vara onaturligt med en svart modell bland alla vita, och inte Sandra. Säger ju mer om er än henne. Och om den nu faktiskt är ”krystad” och hon tagit med den endast pga att de är svarta – ja men fan vad bra! Det är väl skitbra att hon försöker bryta åtminstone vithets-normen, om hon inte lyckas hitta bilder som bryter smalhets-normen.

  Daria 2014-03-23 11:50:17 http://dariaspitza.blogg.se
  Svara
 • Hej fina Sandra! Åh, är så taggad på hur kläderna blir, ser helt perfa ut!
  Sen har jag en liten fråga, jag är kär i världens finaste, och han i mig. Men jag har aldrig kysst en kille, så hur vet jag hur man gör? Kram kram

  Freddie 2014-03-22 15:55:05
  Svara
 • Det är väl ingen som tycker att Sandra bär allt ansvar för hela världens ätstörningsproblem men det vore så himla fantastiskt om någon som har en så stor läskrets ändå tog på sig lite ansvar och valde att åtminstone göra sin lilla del för att förändra det här skitsamhället. Särskilt när man identifierar sig som feminist och är väldigt insatt i problemen som finns. Det vore ffa jävligt coolt om hon ville göra en insats när hon har en stor möjlighet till det. Jag har haft ätstörningar när jag var yngre och är relativt frisk ifrån dom nu, men klarar fortfarande inte av att titta på bilder Sandra lägger upp som inte är på hennes vänner (riktiga människor). Bläddrar alltid bara förbi för att jag VET att jag kommer bli triggad och åtminstone behöva handskas med sådana tankar en stund. Vi alla behöver jobba tillsammans för att bryta normen.

  Sandra 2014-03-22 12:52:48
  Svara
 • J: Jag erkänner att jag inte har läst igenom alla 90 kommentarer på det här inlägget jättenoga, men jag har inte sett en massa personpåhopp mot Sandra. Och visst, pga smalhets-och vithetsidealen så finns det fler bilder på smala och/eller vita personer, men ingen borde behöva hjälp med att hitta bilder på andra kroppar. Så svårt är det faktiskt inte, det är bara att googla. T ex finns det maaaaassor av tumblrs med bilder på icke-vita modeller och tjejer med olika kroppstyper.

  http://geekfeminism.wikia.com/wiki/Tone_argument 2014-03-22 01:03:50
  Svara
 • Shit, vad bra att detta diskuteras. Någon efterlyste tips på inspirationssidor. Sökte på ”Body positivity fashion” på google och hittade en masterpost här: http://fuckyeahfatpositive.tumblr.com/otherblogs
  Gillar också den här bloggen: http://blackfashion.tumblr.com/
  Det finns säkert mycket mer och jag är nog inte den bästa personen att förmedla den här informationen men jaja.

  Åsa 2014-03-21 17:32:42
  Svara
 • ellen: nej det är ju absolut inte Sandras ansvar att banna alla normativa bilder eller styra upp smalhetsnormen eller liknande för det skulle ju liksom bli ett megaprojekt men däremot vore det häftigt om hon hade det i tankarna och varvade bilder på supersmala vita tjejer med andra sorters kroppar och till exempel kunde påverka marknadsföringen av hennes eventuella kollektion till att inte fortsätta att reproducera exakt samma ideal som överallt annars, just eftersom hon har en så stor läskrets med unga tjejer och många som ser upp till henne.

  M 2014-03-21 13:24:47
  Svara
 • tycker faktiskt inte Emilia är ute på så hal is, ärligt man måste ställa allt i relation till vartannat. Vårt samhälle är genomsyrat av den här sortens media och att Sandra skulle gå mot normen i såpass utsträckning att hon bannar alla normativa bilder är inte realistiskt. Hon skriver ingen 100% pk-blogg, hade hon gjort det hade hon käkat vegan, inte rökt, inte jobbat i reklambranchen, inte shoppat, osv osv. Om man vill läsa den typen av blogg kan man göra det istället! (galet jag vet)

  ellen 2014-03-21 12:47:23
  Svara
 • Emilia, ätstörningar handlar inte om yta i botten, det handlar om ångest och underliggande saker som tar sitt uttryck i till exempel självsvält. Och om du ser dig omkring lite så kanske du kan lägga märke till att det finns ett visst mönster i hur kvinnor framställs i offentligheten; det är smalt, vältränat, perfekt vit hud och så vidare. Om man varje dag blir omringad av en viss typ av kropp och ett visst utseende blir det det normala trots att det inte är ett dugg representativt för hur de flesta kvinnor ser ut eller någonsin kommer att kunna se ut. Därför kan det vara upplyftande med bilder som inte är så likriktade som överallt annars.

  M 2014-03-21 12:21:01
  Svara
 • Varför jag sitter vid datorn; bland annat för att läsa denna blogg som är underhållande vacker och inspirerande. Därav ilskan då folk hoppar på Sandra på detta vidriga och själviska sätt. Hon skriver att det är en megadröm på gång för henne, ni tänker JAG JAG JAG direkt ni läser.
  Man kunde ju mer undra vad ni som klagar gör här istället; Sandra är ju också vit och smal, sticker det inte i ögonen varje gång ni ser henne då? Men just det ja, ni gillar ju att tycka synd om er själva och sedan klanka ner på andra för att dra ner dem till er nivå. Kan lova dyrt och heligt att minst hälften av de som klagar hade aldrig ägnat ”feminism” en tanke om de var smala.
  Nope, jag skäms inte alls. För mig kvarstår faktum att det finns folk som tänker så mycket på sitt eget utseende att de blir sjuka av det. Och sedan har mage att beskylla en annan enskild person på internet för det med dessa vidriga påhopp. Då hade jag skämts, till tusen.

  Emilia 2014-03-21 11:55:02
  Svara
 • Sandra, jag är verkligen glad om det är så att du ska göra en klädkollektion eller liknande, din stil är ju supergrym och jag har läst att det har varit en dröm du haft!
  Men jag måste hålla med om vad folk skriver om smalhets-idealet faktiskt. Jag hade en ätstörning som jag blev frisk ifrån för ca nio år sedan men kan fortfarande bli påverkad och triggad av vissa bilder eller annat och märkte ett tag efter att jag kollat på ditt collage att det hade smugit sig in lite konstiga tankar i huvudet.
  Jag skulle verkligen hoppas att en eventuell kollektion blir miljömässigt och etiskt medveten också. Jag köper inte nya kläder i regel just på grund av hur stor påverkan klädindustrin har på miljön och hur etiskt förjävligt de ofta produceras.

  M 2014-03-21 11:47:37
  Svara
 • ungefär exakt detta kollage med bilder har jag sätt innan … på en PRO ANA SIDA !

  jenny 2014-03-21 11:05:42
  Svara
 • Så himla roligt om detta betyder att det kommer ut lite peppiga kläder snart!

  Och till er som säger att ni inte kommer kunna ha kläderna i vilket fall som, hur tänker ni? Jag tror nämligen att kläderna kommer komma i olika storlekar..

  Nea 2014-03-21 10:49:52
  Svara
 • Emilia, varför sitter du ens vid datorn när du kan bekämpa krig? Vilken äcklig empati du har, du vet inte ens vad ätstörningar handlar om om du tror det handlar om att se bättre ut i ett linne. Du borde SKÄMMAS!

  Amanda 2014-03-21 09:51:03
  Svara
 • Det känns som att det här hade blivit betydligt bättre om vi inte hade lagt så mycket energi på att skriva om hur hemsk Sandra är och istället gett lite tips på var hon kan hitta fina bilder på tjejer med kurvor och färg. Jag skulle gärna länka, men jag har själv inte den blekaste aning om var man hittar sånt då så många på nätet tycks vara vita och smala. Hur som, en sak som vi nog alla kan vara överens om är att vi nog vill att Sandra ska kommentera det här på något sätt. Jag fattar att det kan ta lite tid att orka ta tag i så här många jobbiga kommentarer (jag skulle själv kanske hellre bli överkörd av en buss än att vara känd bloggare), men jag tror vi behöver få veta att hon i alla fall jobbar på det – att hon inte ignorerar det här helt.

  sandra här. skulle aldrig ignorera er. återkommer snart.

  J 2014-03-21 08:44:59
  Svara
 • Jag har sett mig runt i världen, det är just därför sådana här ”enorma samhällsproblem” känns så löjliga, så fel och sååå egoistiska. Att man kan leva i vår del av världen och självmant svälta sig för att man tror att ett visst linne hade passat bättre på nån annan tjej man har sett på en bild som man ändå egentligen är medveten om att är redigerad. DUM JÄVLA BETEENDE! Ta er tid och energi till att ordna upp några riktiga problem istället. Eller sitt hemma och tyck synd om er själva för all del, men skrik inte på Sandra som om hon har hela ansvaret för just ert välmående. Det har absolut ingen annan än ni själva.

  Emilia 2014-03-21 07:13:12
  Svara
 • Jo men hej UNDERBARACLARA, varför försvarar du detta? Om så många moodboards har gjorts, varför inte blanda runt dessa lite så detta smal-ideal slipper reproduceras osv? Och vadå dra slutsatser? Det handlar om det vi ser, här, rakt framför oss på våra skärmar. Vita, smala tjejer. Tre ord beskriver vad vi ser och det behöver inte omformuleras det minsta. Sånadär bilder satt jag och kollade på dag ut och dag in när jag var sjuk. Undra hur många som sitter sjuka just nu och kollar på det exemplariska valet av moodboard som Sandra publicerat? Det är jävligt paradoxalt att vara med i en kampanj mot ätstörningar och sedan publicera sånt här, även om inte alla moodboards såg ut såhär (det är ju helt oväsentligt). Det är liksom skitsamma, för det är detta som syns. Då kan en ju lika gärna gå ut med att man håller på med ana-inspo eller liknande. SÅ TRÅKIGT.

  Jen. 2014-03-20 21:23:52
  Svara
 • Varför svarar du inte på kritiken, Sandra?

  stina 2014-03-20 20:57:37
  Svara
 • Emilia: jag hoppas att du kommer till insikt med hur fruktansvärt sårande och hemskt det du skriver är. Min mamma har haft anorexia under hela mitt liv, och fick det när hon var 16 efter år av mobbning och sexuella övergrepp. Det handlar inte ens om att du drar alla över en kam i det här fallet; jag vet inte ens hur man kan bemöta det du skriver utan att vilja slita håret av sig och dunka huvudet i en vägg.

  maria elisabeth 2014-03-20 20:54:39
  Svara
 • Blir så arg pga din empati Emilia

  Amanda 2014-03-20 19:48:29
  Svara
 • Emilia grattis till att du är världens känslokallaste människa, fy friden vad irriterande! Snacka om förminskning av sjukdom, jämför inte ätstörningar med rökning. Säger du lika dant om fattigs personer, att de får skylla sig sj för att i världen vi lever i nu finns det Mkt fattigdom? För tjejerna i ätstörningar påverkas av samhället och det är inte tjejens fel. Min vän dog nästan pga anorexia, idag är hon dock frisk även om de tog flera år. Familj o vänner ser inte henne som en belastning, och fy fan om du skulle på riktigt säga till en närstående med ätstörningar ”sluta drabba andra!”. Usch. Vidrig empati, utbilda dig.

  Amanda 2014-03-20 19:47:33
  Svara
 • Man kan INTE på något vis jämföra rökning med ätstörningar. Ätstörningar är som vilken annan sjukdom som helst och inte något man väljer själv. Det ÄR inte ens eget fel att man blir sjuk. Jag lider av depression och om någon sa till mig att ”skärpa mig” skulle jag smälla till den personen. Hårt.

  Ida 2014-03-20 19:01:02
  Svara
 • Bara Bara smala tjejer.
  Du borde verkligen tänka på hur mycket du påverkar dina läsare!
  du är en del utav det som påverkar våra ideal.
  Med så många läsare är det bra att du tar ditt ansvar och som läsare tar jag mitt och skickar den här kommentaren. Hej.

  ak 2014-03-20 18:51:42
  Svara
 • Vidrig kommentar Emilia! Du står för de åsikterna själv, dom vill jag inte ens bemöta. Men i överlag skönt att så många reagerar på smalhetsidealet i denna blogg.

  Rana 2014-03-20 18:46:36
  Svara
 • Emilia: Herregud alltså. Har du hört dig själv? Vad är det för fel på dig egentligen? Du kan inte må bra om du är såhär sned.

  Lisa m 2014-03-20 18:30:14
  Svara
 • Emilia, vad är det du sitter och säger? En ätstörning är en sjukdom, skulle du säga till någon med cancer att ”äsch, SKÄRP DIG, det ligger i ditt tankesätt”? Ätstörningar är ett ENORMT samhällsproblem som dagligen förstör flera unga tjejer och killars liv och många gånger resulterar i DÖD. Media (bl.a. bloggare som t.ex. Sandra med massvis av läsare) driver på med denna smal- och vithetsnorm, gör att man aldrig känner att man passar in och driver en till att göra vansinniga saker med sin kropp. Dessutom hjälper sådana kommentarer som dina heller inte, så håll dom hellre för dig själv. Så jävla elakt att kalla någon med en sjukdom man inte kan rå för för självcentrerad och att man kostar samhället så himla mycket pengar, det är väl typ det sista man behöver höra när man redan konstant hatar sig själv? Det är kanske dags för dig att se dig om lite i världen och försöka förstå hur våra samhällsstrukturer ser ut idag och hur de fungerar och påverkar människor för DU har uppenbarligen inget grepp om vilka problem vi har i världen idag. Herregud.

  Sandra 2014-03-20 18:18:38
  Svara
 • Ska man säga så till dem som röker och får lungcancer också ”Det är inte ditt feeel!” Nä sluta skylla ifrån sig och sluta gnälla på andra är nog en bra början till självkännedom, och vidare till en självkänsla som gör att man kanske kan inse att det är löjligt och egoistiskt att ge sig på en okänd människas inspirationbilder för att man själv är en tjockis och inte gillar det.

  Emilia 2014-03-20 17:49:08
  Svara
 • HERREGUD!så gøy <3

  Ida 2014-03-20 17:46:21
  Svara
 • åååh vad kul! fast jag kommer nog aldrig kunna ha på mig de kläderna, då har jag ändå 22 i BMI.

  lolita 2014-03-20 16:59:34
  Svara
 • till alla som har läst emilias kommentarer och tagit åt sig: lyssna inte! det är inte ditt fel, du är inte självcentrerad. tro aldrig det. du har inte valt att bli ätstörd, ta all hjälp du kan få för att bli frisk och lyssna inte på elaka omänskliga personer som inte vet vad de pratar om. kram.

  c 2014-03-20 16:51:28
  Svara
 • Så SKÖNT att se hur många det är som reagerar på det uppenbara SMAL-idealet här. Ska bli intressant att se om det kommer något försvarstal. För att cheerleader-idealet är smalt, det vet vi ju redan. Hade det inte varit häftigt att ändra på det istället? Att vara lite feministisk och våga tänka annorlunda än att kopiera uråldriga ideal. Blev så himla besviken just nu. Ungefär lika besviken som jag blev på Frisk och Fris kampanjvideo. Alla är snygga, smala och framgångsrika i videon, kamerapersonen lägger fokus på supersmala kroppsdelar. Fattar. INGENTING. Och då har jag ändå varit frisk ett bra jävla tag men reagerar så ändå. SÅ, tröttsamt.

  J 2014-03-20 16:26:02
  Svara
 • Emilia: Fast hur tänker du nu? Media är i grund och botten det som påverkar människor mest eftersom det alltid strävas efter ett enda ideal ~ det smala idealet och om man är tonåring eller ungdom och har problem med onda tankar så är det ingenting som går att slå bort bara sådär för det är en evig kamp. Jag är tjugosju nu men hade ätstörningar när jag var nio år och det tog lång tid innan mina tankar om min kropp försvann och jag blir både irriterad och illa till mods när det alltid alltid visas upp modeller som ser ut som vandrande pinnar. Jag älskar mode men klarar inte av att se på modevisningar för att modellerna äcklar mig och propagandan som hela tiden finns omkring oss är inte rolig och du kan inte vara så naiv och tro att det är tankar som går att skaka bort som ingenting. När Anna Nicole Smith var modell för H&M var det helt fantastiskt att se en kvinnokropp med kurvor och H&M fick mycket beröm på grund av det (för en gångs skull) och media påverkar oss inte endast med smalhets utan även med sex. Det är sex i mängder och det är sex överallt och det är lika jobbigt att hantera för pressen ökar på unga flickor och det blir bara värre.

  Så du kanske börja kliva ur din bubbla och se hur verkligheten ser ut ~ jag tror du skulle må bra av det.

  Lisa m 2014-03-20 16:13:59
  Svara
 • Rana, ”Enormt samhällsproblem” är en väldig överdrift. Eller också har du verkligen inget grepp om vad för problem det finns i dagens värld.
  Och ja, om jag personligen skulle behöva ge tips till någon som har ätstörningar så hade det vart att skärpa till sig och sluta vara så fruktansvärt självcentrerad så du drar på dej en sjukdom som kostar samhället pengar samt säkerligen din familj en massa lidande. Huruvida mitt sätt hade fungerat bättre än att som i nuläget följa trenden som går ut på att alla sitter på röven och skriker gnäller och klagar utan att göra något får vi nog aldrig veta, då jag håller mig långt borta från sådana energitjuvar i verkliga livet.
  För att hålla oss någorlunda till topic tror jag bestämt att Sandra visst tänker en hel del på dessa aspekter, men så driver hon ju inte en rabiat feminist blogg heller, hon skriver en personlig blogg om sitt liv. Och om man kollar på bilderna så påminner de ju mycket om henne på flera plan, så det är ju inte konstigt att hon gillar dem.

  Emilia 2014-03-20 15:51:52
  Svara
 • Känns väldigt tråkigt att en ite får se visuellt hur dessa kläder skulle sitta på en större modell. Alla köper kläder från bilder och skylt dockor och då blir det automatiskt så att sitter inte kläderna som på bilderna tkr man ju inte att det e liks fint. Tkr inte de e okej att en viss kropps typ ALLTID osynligörs, varför tror ni många anser att de e fult när stora personer har tighta kläder? För att vi får bara se smala i tighta kläder i annonser osv

  Amanda 2014-03-20 15:27:31
  Svara
 • Emilia, du är en vidrig och elak människa. Och puckad, om du tror på det där själv.

  Fia 2014-03-20 15:22:36
  Svara
 • brudarna på fotot är ju fett snygga, för att de har fett snygga kläder. spännande wuhu!

  Melissa 2014-03-20 15:11:12
  Svara
 • Emilia, du skriver att om man känner smärta och mår dåligt över att se på enbart smala tjejer i media (och inte är sån själv) så kan det hjälpas av att man bara ”ändrar sitt tankesätt litegrann”. Är detta det tips du skulle ge tjejer med dåliga självkänsla med anorexi/bulimi? Om det vore så lätt att ändra sitt tankesätt, tror du inte unga tjejer hade gjort det då? Tror du att ett såpass enormt samhällsproblem som detta kan lösas om alla bara ”ändrar sitt tankesätt lite”? Vore det inte toppen om man även jobbade från andra ändan och exponerade fler kroppstyper i media? Är det hemskt att förvänta sig något sådant från en feministisk bloggare? Sandra tänkte säkerligen inte ens i dom banorna och jag är helt hundra på att hon såklart inte menar någon illa, men det är så trist just det att hon inte ens verkar ha tänkt i dom banorna utan bara glider rätt in i samma norm.

  Rana 2014-03-20 15:03:12
  Svara
 • om man känner ”sån jädra SMÄRTA” och ”MÅR DÅLIGT” över detta, då är man både korkad och enormt självcentrerad, samt kan inte ha varit med om mycket i sitt liv. Då behöver man verkligen någon som informerar en om att det kan hjälpas av om man bara tar och ändrar sitt eget tankesätt litegrann, istället för att tjuta och gnälla på andra. Och det är min åsikt ja, om du tror din är mer rätt så kan du ”sluta med det”

  Emilia 2014-03-20 14:09:25
  Svara
 • OMG kommer nog handla från den kollektionen liksom JA. OMG!!!!!!!!!

  Jenny 2014-03-20 13:53:50 http://www.cestjenny.blogg.se
  Svara
 • Fan vad bra sagt, Rana, speciellt din andra kommentar!

  Det finns bilder på tjejer som är icke-vita och/eller inte jättesmala i kortkorta vippiga kjolar och t-shirt. Man kanske måste leta lite, men det är det väl värt om man på allvar vill inkludera alla kvinnor i sin feminism?

  "My feminism will be intersectional or it will be bullshit" - Flavia Dzodan 2014-03-20 13:53:17
  Svara
 • Du kan ju inte försvara att du publicerat detta på bloggen med att ”de skulle förstå din vision” angående kläderna. VISST, har inget problem alls med att du skickar dessa bilder till JC men hur kan du inte fatta att du inte kan lägga upp massa sånt här på din blogg med tusentals unga tjejer som påverkas SOM FAN av detta. Jag har läst niotillfem i hur många år som helst och vet exakt vad du säger dig stå för men det lever du ju ALDRIG ut. Som många redan sagt: mörka människor som verkar satts dit helt slumpmässigt som ett alibi och annars bara bara BARA smala vita tjejer.

  Det finns en anledning till att jag hetsläste igenom din blogg när jag var ätstörd, och det är inte för att den hjälpte mig bli frisk.

  T-R 2014-03-20 13:49:05
  Svara
 • sluta säga åt andra hur de ska känna, ni som kommentar vad som är *rätt* och *fel*, skriver människor att de mår dåligt över att det bara är smala tjejer så MÅR DOM DÅLIGT. det finns inget rätt eller fel i det, det är hur de känner vs hur ni känner. känner ni på något sätt att ni löser all ätstörningsproblematik hos människorna genom att säga att de har fel när de mår dåligt? jag är rätt säker på att sandra inte menade nåt ont med bilderna men hur människor känner kan man inte på nåt sätt ändra på genom att säga att deras känslor gentemot detta är fel.
  så sluta upp med det, det är ingen åsiktsfråga.

  c 2014-03-20 13:20:09
  Svara
 • Argumentet att vi ska titta på kläderna och inte modellerna är skrattretande. Så ska vi isåfall tänka vad gäller hms och alla kedjors kampanjer också men det gör man absolut inte! Man påverkas och modellerna står för ett utseendeideal. Viktigt att bryta denna trend med vita smala modeller. De är lika fina som alla andra kroppar, ändå är det enbart de som syns.

  Rana 2014-03-20 13:05:51
  Svara
 • Underbaraclara skriver att man gör många kreativa moodboards i en sådan process för att visa inspiration och inriktning, och att allt i denna moodboard kommer att tillämpas på kollektionen.

  Men såhär va: feministisk bloggare, röstar på F!, insatt på ämnet, INTRESSERAD OCH SYMPATISERAR med feminismen, har tidigare haft ätstörningar och skrivit om hur jobbigt detta car —> resulterar i denna moodboard? Jättekonstigt att här inte se sin chans att PÅVERKA en industri som orsakar sån jädra SMÄRTA på daglig basis för vissa. Utseendeideal som är en sån central fråga inom feminismen. . Ja, jag hoppas att du inte bara slår ifrån dig frågan Sandra utan faktiskt bemöter den med tanken på att folk inte vill dig illa utan bara vill säga: ÄNTLIGEN EN FEMINISTISK GÄSTDESIGNER, ÄNTLIGEN FINNS EN CHANS PÅ SUNDARE MARKNADSFÖRING!

  Rana 2014-03-20 12:57:11
  Svara
 • Hallå, hon har ju uppenbarligen sökt bilder på en viss sorts stil, är det Sandras fel att överviktiga/mörkhyade tjejer inte alls fått tagit plats och fotograferats med den stilen??????? Fel fokus i kommentarsfältet, det var ju inte moodboard för kroppstyp utan för en viss sorts kläder! Sen kan man ju hoppas att Sandra får vara med och påverka vilka som ska modella hennes kläder, men det är nog ingen självklarhet.

  Alexundra Kakansson 2014-03-20 12:53:14
  Svara
 • Underbart Sandra!! Är hur pepp som helst på detta. ÄNTLIGEN nån vars stil fakiskt är lite egen som får styra och ställa lite bland klädhyllorna, är så sjukt trött på massproducerade utbud av plastskinnbrallor och oversized tunikor bla bla bla som finns i affärerna.
  Angående modellerna på bilden, tycker för det första inte de är för smala? För det andra är det en moodboard och inte regler för hur ALLA ska se ut.

  ellen 2014-03-20 12:07:26
  Svara
 • Man behöver faktiskt inte se ut som lady dahmer för att vara och kalla sig feminist. Gillar Emilia’s kommentar

  Anna-karin 2014-03-20 12:03:58
  Svara
 • Fast är det inte lite att måla fan på väggen att påstå att hon bara klämmer in bilder på mörkhyade här (och på killfredag), för att verka PK? Att de är krystade? Hon kanske bara tycker att kläderna/tjejerna/killarna är snygga? Det kan vara så enkelt.

  Sofia 2014-03-20 11:24:45
  Svara
 • Alltså det finns inte ord för hur trött man är på alla låsta blåsta trend-feminister som egentligen inte gör annat än att använda ”feminismen” för att få gnälla ut sitt dåliga självförtroende och klanka ner på andra människor istället för att faktiskt göra någonting.
  Ni kan verkligen inte ha en gnutta kreativitet i huvudet som inte kan ta det här för vad det är, klädinspiration. Om ni inte tycker er kunna ha den klädstilen, banta eller sök er till en blogg som matchar er stil då.
  Snälla Sandra, sluta inte vara dej själv och låt inte dem tjata in sig så i ditt huvud att din underbara kreativa personliga stil försvinner ur bloggen. Dett hade vart för jävla hemskt och synd.

  Emilia 2014-03-20 11:14:40
  Svara
 • Jaaaaaaa :):):)

  Matilda 2014-03-20 11:11:38
  Svara
 • håller med underbaraclara, varför ska man vara så snabb med att hoppa på någon på detta sättet?
  Ja, världen har en skev bild över hur vi ska se ut, men när det gäller dessa moodboards så handlar det ju om inspiration till KLÄDERNA, det är inte modellerna vi ska titta på. det behöver inte automatiskt betyda att alla kläderna kommer vara i pyttesmå storlekar. Ofta händer det ju också att man utgår från sin egen kropp när man letar inspiration, inte något ideal man vill trycka på andra! Om ni läser denna bloggen i vanliga fall så tror jag knappast ni på riktigt tror att detta är någon slags kampanj för smalhetsnorm. Då vet ni vad hon egentligen står för.

  hille 2014-03-20 10:37:01 http://[email protected]
  Svara
 • Åh vad kul! Ska bli spännande att se.

  Caroline 2014-03-20 10:21:00 http://onmyradr.wordpress.com
  Svara
 • Håller med om all kritik angående vithet/smalhetsen. Så svårt är det inte att vara inkluderande. Step up your game.

  Julia 2014-03-20 09:42:09
  Svara
 • Wiiieee grattis Sandra, otroligt roligt! 🙂
  Dock måste jag hålla med många andra kommenterarare i att tjejerna på bilderna är väldigt väldigt vita och smala. Min initiala tanke var ”shit måste gå ner i vikt” när jag såg bilderna. Jag vet att du är en megafin tjej som inte meanar att sprida osunda ideal, men lite så blir det när alla på bilderna är kloner. Nått att tänka på inför framtiden kanske?

  Dylan 2014-03-20 09:35:18
  Svara
 • Men oj, varför är alla kvinnor så smala? Kan man inte ha den här typen av kläder annars? Mer mångfald önskas speciellt eftersom du tidigare samarbetat med Frisk& Fri och har ett intresse för feminism och dessa frågor.

  Jag hoppas sådana här kommentarer känns okej och inte dödar skaparlusten, inser att det är svårt att vara politiskt korrekt åt alla håll och kanter jämt och ständigt men du har så mycket unga läsare och det här sänder inte ut signalen att alla kroppar är lika mycket värda.

  Malin T 2014-03-20 09:15:26
  Svara
 • Och nu kommer jag säkert få kritik som ett puckat sandra-fan som bara vill försvara och försvara intill döden, men så är det inte. Jag tänker själv och nu tänker jag att folk borde försöka vara lite glada för en annan människas skull. Hallå hon har fått göra ett av sina drömprojekt? Och ja det är en mkt tråkig norm som reproduceras här men det är så himla mycket större än den enskilda individens ansvar att förändra det strukturella förtrycket. Tumblr svämmar över av den här typen av smalis-bilder och hade sandra lagt in 2 bilder på kurviga tjejer hade folk säkert tyckt att det kännts krystat också (som folk påpekade om de rasifierade kvinnorna), ibland känns det som att sandra inte kan göra rätt.

  Ps. Du som skriver att tack för att du fick mig att tänka på min kropp igen osv. Du kanske inte skulle hänga på den här bloggen överhuvudtaget, där såna här bilder är frekvent förekommande och kan verka mkt triggande. Ett tips från en ätstörd till en annan. Läs tex peppiga bloggar som hejblekk eller rymdpojkar.blogg.se ist. Sen tycker jag inte att man går in och öser sin sorg/ilska/whatever i versaler på en blogg. Tänk på vad du klandrar en enskild människa för-ditt mående. Inte så schysst.

  Puss alla tjejer, kläderna kommer säkert i olika storlekar!

  Hejhej 2014-03-20 08:41:53
  Svara
 • Ni som säger att detta slags kläder inte är för alla kroppsformer är väl lika ”icke-feministiska” som ni tycker att Sandra är. Det är ju NI som säger att kläderna bara passar smala tjejer som i de här bilder. De här kläderna kommer att visas upp som ”smala tjejernas kläder” – redan eftersom butiken som kommer att sälja dem är JC. Men vem som helst som bara gillar såna här kläder, oavsett kroppsformen, kan ju gå och köpa kläder i den största storleken som finns (vilket Sandra antagligen inte kan påverka) och bära de och visa att även andra än bara de smala tjejerna kan bära såna kläder. Ingen förbjuder det, förutom de här idealen som ni vill att Sandra ska kämpa emot.

  Jag är inte heller smal och inte heller okej med min kropp, jag vill också vara smalsmalsmal, men jag tycker att det låter bara löjligt att Sandra på sitt moodboard borde visa bilder som hon inte tycker är inspirerande, bara för att vara ”feministiskt korrekt” (eller PK när det gäller hudfärg). Även om bilder där såna här kläder visas upp av smala vita tjejer inspirerar Sandra, kan hon nog ändå tycka att människor får vara såsom de är, oavsett vikten.

  MaiHannele 2014-03-20 08:36:17
  Svara
 • Blev initialt väldigt glad och pepp men slogs som många andra av alla smala vita tjejer. Bilden på de mörka känns tyvärr krystad (precis som de på mörkhyade killar i ”killfredag”-inlägg). Jag antar att du eg bara ville få oss att titta på kläderna i detta inlägg men sanningen är att även modellerna i reklamkampanjen för detta kommer att vara supersmala. På den fronten är det jc som bestämmer men här, på din blogg och på din alldeles egna feministiska plattform, har du världens möjlighet att visa din ståndpunkt men gör det inte. Inspirationsbilder på din blogg är enbart på/till supersmalisar och till 99% för vita och nog förstår vi vid det här laget att även du dyrkar normen men samtidigt känner jag att du ju faktiskt som feminist borde försöka att iallafall ge sken av att du är av annan åsikt.

  Rana 2014-03-20 06:15:57
  Svara
 • Påmindes om att jag måste träna mer. Men fina kläder, visst.

  S 2014-03-20 00:37:07
  Svara
 • Om nu Sandra har gjort en kollektion för JC (Hurraaaaa1) så är ju detta ett moodboard för hur designen kommer se ut. Inte ett moodboard för hur allt nödvändigtvis kommer att fotas och presenteras. Poser, smala modeller osv. Jobbar man med kreativa yrken gör man hur många moodboards som helst för att hitta inspiration och visa på en inriktning. Men allt som syns på bilderna vill man så klart inte kopiera. Jag tycker att ni drar väldigt långtgående slutsatser om någonting ni än så länge faktiskt inte har en aning om. Som att ni bara väntar och längtar efter att få hugga på Sandra. Har ni läst Sandras blogg förut? Har ni läst om Sandras värderingar? Ja, men då kanske ni kan ha lite högre förväntningar på henne än att redan nu bestämma sig för att hon säkert kommer propagera för anorektiska modeller i sexuellt utmanande poser.

  underbaraclara 2014-03-20 00:08:35 http://blogg.amelia.se/underbaraclara/
  Svara
 • a

  sara 2014-03-19 23:51:51
  Svara
 • Ja, alltså jag måste fan också kommentera på det här. Många av de här bilderna är så infantiliserade och så sexistiska. Typ varför måste vi se upp i en cheerleading/tenniskjol? och vad är poängen med vissa bilder förutom att de har snygga kroppar och rövar? Jag fattar varför man vill posta dom på sin moodboard, för de är ju snygga bilder på snygga tjejer men om vi vill ha förändring så kanske man måste försöka att inte romantisera sånt här även fast man tycker det är snyggt?

  sara 2014-03-19 23:50:44
  Svara
 • Så stolt över dig Sandra, sjukt hur man kan bli det över nån man inte känner, men får lust att sträcka på ryggen och berätta för alla ”Hennes blogg har jag läst sen typ alltid.”

  Pauline 2014-03-19 23:43:42
  Svara
 • Tycker kläderna är fina men din moodboard visar tydligt att jag och andra som inte har den kroppsformen inte stämmer in på målgruppen som bör bära dem/kommer passar i dem. Tråkigt!

  Michaela 2014-03-19 23:41:36
  Svara
 • sandra!!! vafan? bara smala vita tjejer *wow kastar in en bild på smala MÖRKA tjejer så blir allt bra* men neeeeej snälla ta lite ansvar och STEP YOUR GAME UP!!!!! fan också

  nioosha 2014-03-19 23:37:39 http://www.tmrw.blogg.se
  Svara
 • Du får seriöst börja ta ansvar i vad du förmedlar på bloggen. Du säger att du är feminist – perf! Börja agera som en också! Sluta reproducera en himla vithets- och smalhetsnorm h e l a tiden. Hela mitt liv har jag hatat mina lår men feminismen har hjälpt mig från det men alltså varenda gång du lägger upp inspirerande bilder påminns jag om varför jag hatade mina lår i arton år. Är det seriöst det du vill förmedla till unga personer? Om inte BÖRJA TA ANSVAR för det här håller seriöst inte din blogg är triggande och reproducerar skadliga normer.

  Denise 2014-03-19 23:37:33
  Svara
 • Till Olivia och Vida: Ni är fina precis som ni är ~ snälla underbara människor ha inga sådana onda tankar i huvudet. Det finns de som är fast i smalhetsen och som romantiserar smalhet men ni måste acceptera er som ni är för ni är bra och duger precis som ni är. Det är mycket ont som cirkulerar på Internet men ni måste avskärma er från det för annars mår ni alldeles för dåligt. Var stolta över de ni är och var stolta över er kropp ~ sträva inte efter någonting annat för NI DUGER PRECIS SOM NI ÄR. <3

  Lisa m 2014-03-19 23:25:17
  Svara
 • känner som ”k.” ang. blderna på de svarta tjejerna 🙁 och fick tyvärr också mest ångest av alla smala midjor och lår 🙁 men fint att få designa en egen kollektion!

  m 2014-03-19 23:22:58
  Svara
 • först blev jag glad men sen blev jag ledsen för om du nu ska *skapa kläder* eller vad det nu är och har utgått ifrån din moodboard så skapar du ju bara kläder för en typ av kropp och det är inte min. och nu blir jag ledsen. jag tycker verkligen om din blogg annars men jag ville bara berätta hur det känns.

  c 2014-03-19 23:02:44
  Svara
 • din GRYMMA jävel. <3

  Vicky 2014-03-19 22:59:16 http://vickys.se/
  Svara
 • Jag är tjock, vill ba meddela att min reaktion var exakt denna 🙁 sen :(( sen :((( och sen kommer känslan av att jag måste bli smal så jag kan ha de vackra kläderna som jag kommer vilja ha.

  Jane Fonda är helt notorious för att först ha haft bulimi typ hela livet till hon gick över till träningsmissbruk. Minst två bilder med henne mer. Nä nu blev jag så himla nere. Detta är ju så himla likt thinspiration. Kom igen människa, jag vet att du kan, visa oss din feminism i dina himla moodboards också!!

  Vida 2014-03-19 22:11:00
  Svara
 • ÅH VAD KUL ATT DU HAR FÅTT GÖRA EN KOLLEKTION M KLÄDER FÖR SMALA TJEJER VERKLIGEN SANDRA SERIÖST VAD FAN ÄR DITT PROBLEM SLUTA KALLA DEJ FEMINIST NÄR DU ÄR LIKA JÄVLA BRA SOM ALLA ANDRA PÅ ATT SPRIDA SJUKA IDEAL FUCK YOU FÖR ATT DU FÅR MEJ ATT BÖRJA TÄNKA PÅ MIN KROPP _IGEN!!!!!!!_

  olivia 2014-03-19 22:08:33
  Svara
 • ok om du fått designa en kollektion eller nått så dööör jag

  Daria 2014-03-19 22:03:47 http://dariaspitza.blogg.se
  Svara
 • tänkte också på hur smala alla tjejerna på bilderna är. inget fel i att vara smal, men SNÄLLA, mångfald!?!? finns så många olika sorters vackra kroppar. så TRIST med exakt samma modell på alla. för att ändra detta satans idealet måste vi börja exponera oss för smala, tjock, långa och korta. jag tycker det är så viktigt. kram

  ilsa 2014-03-19 22:01:17
  Svara
 • men åhhhhh, detta kommer förgöra min plånbok känner jag

  Nike 2014-03-19 21:37:04
  Svara
 • Oh. My. God. Kommer köpa allt!

  Emma 2014-03-19 21:31:04
  Svara
 • Och som vanligt är alla smala till jättesmala. Så tråkigt att du inte verkar kunna se nåt annat som snyggt. För jo, det finns andra bilder.

  Hanna 2014-03-19 21:30:34
  Svara
 • jag och min kompis konversation efter att jag skickade henne bilderna tillsammans med oräkneliga utropstecken löd så här: OMG ska köpa ALLT! Älskar detta! Jag ska hänga på låset. åhh jag med!! Tänker skolka och campa utanför! Jaaa jag är på

  en annan elina (inte hon ovanför, kollade min namnes tumblr, den va fin) 2014-03-19 21:21:10
  Svara
 • That picture of the black girls seems so forced. they don’t really even share the same style as the rest of the girls. oh, at least they’re skinny like are all the rest: i guess that is the target group of this clothing line after all.

  k. 2014-03-19 21:13:02
  Svara
 • JA!! 😀 😀 It’s on! Säg att det är coola tishor och collegetröjor i travar!

  Linnea 2014-03-19 20:50:20
  Svara
 • Åh vad spännande!!!

  A Lost Place 2014-03-19 20:48:12 http://alostplace.com
  Svara
 • SANDRA,
  jag måste bara tipsa! Såg denna och tänkte på dig.

  Tror du kommer att gilla den.

  H 2014-03-19 20:21:38
  Svara
 • ooommmgggggg dör <333333

  Lydia 2014-03-19 20:15:53
  Svara
 • O M G <3333

  Svara
 • ååh!!

  Emilia 2014-03-19 19:38:15 http://eewmiliaa.blogg.se
  Svara
 • …med bara smala tjejer. Bryr du dig inte om att du påverkar? du har alltid bra svar-på-tal men det är du som påverkar våra ideal. Med så många läsare är det bra att du tar ditt ansvar och som läsare tar jag mitt och skickar den här kommentaren. Hej.

  kommentar 2014-03-19 19:26:40
  Svara
 • Men GUD vad kul om du ska släppa kollektion!!
  Så jag har en liten fråga. Hur gör man om det finns typ hur många festivaler som helst som man vill på men inte direkt har någon att åka med? Antingen har mina kompisar inte råd eller så gillar vi inte samma musik. Är jätteledsen över detta och får ångest över alla bra band som släpps inför denna sommaren för jag vet att jag troligtvis inte kommer kunna se dem. Mycket är dessutom i England.
  Så om någon ser denna kommentaren: är en spontan, pepp och social tjej, 19 år, gillar band som arctic monkeys, bastille, the killers, Paolo nutini, Sam Smith, the strokes, kings of Leon och mycket mycket mer. Hade varit så kul att hitta ett gäng eller bara någon skön människa att åka med. Jag är lätt att komma överens med och tycker om att träffa nytt folk. Maila mig på justprintme @ hotmail.com så kanske vi kan bli kompisar

  Isabella 2014-03-19 19:18:01
  Svara
 • Alltså åh vad pepp jag blev av enbart dina inspirationsbilder! När, när, NÄR? 😛

  anna 2014-03-19 19:14:30 http://nattstad.se/ankfjunet
  Svara
 • Om det är det jag tror att det är… hoppas, för det skulle vara himla roligt!

  Clara 2014-03-19 19:12:24 http://clarahedman.blogg.se
  Svara
 • Åh, det ser ju helt underbart ut! Får mig att vilja köpa en hel cheerleading-utstyrsel och gå omkring i! 🙂

  Skulle förresten bli så himla glad om någon här kunde ge mig ett litet tips på hur man gör när man får sin allra första hatkommentar på sin blogg vid helt fel tillfälle (kan det någonsin vara rätt?) och man bara känner att nä jag orkar verkligen inte mer nu. Skulle bli hemskt glad för ett hur-man-kan-deala-med-sådant-tips. ♥

  eskil 2014-03-19 19:08:53 http://www.eskils.blogg.se
  Svara
 • !!!!!!!!!!! dör. dör. dör. är så taggad.

  elsa 2014-03-19 18:56:15
  Svara
 • Nej jag dör vad KUL

  Maja 2014-03-19 18:55:56 http://www.mla-photography.blogspot.com
  Svara
 • Okej, jag kommer ÄLSKA det här…

  Annika 2014-03-19 18:46:59 http://annikaherlitz.com
  Svara
 • Snälla säg cheerleading kjolar <3

  Jennika 2014-03-19 18:26:09 http://jennikaojala.wordpress.com
  Svara
 • Men åh! Så himla spännande!!

  jennifer 2014-03-19 18:24:44 http://jenniferstroud.blogg.se
  Svara
 • Oh my god Sandra! Vi alla kan nog gissa vad detta är… Så glad för din skull, det kommer bli hur häftigt som helst! <3

  Jennifer i München med hjärtat i Indien 2014-03-19 18:19:00 http://jennifersandstrom.se
  Svara
 • åh gud vad spännande!

  Linda 2014-03-19 18:17:20 http://rosettflickan.blogspot.com
  Svara
 • Designer du kläder för JC eller någe?!?!
  Ååååh då kommer jag köpa massor!!

  Martina 2014-03-19 18:13:12
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!