Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

här ligger jag och blöder.

Läste ut den här boken med den geniala titeln Här ligger jag och blöder för några veckor sedan. Är galen i sådana här ungdomsböcker som tar upp hela känslospektrat från förvirring och längtan till ilska och ursinthet (om det är ett ord..).

Boken handlar om Maja som under en lektion råkar såga av sig en bit av tummen med en sticksåg. Hon vaknar upp på sjukhuset med ett bandage och en arg pappa. Men ingen mamma, trots att Maja lämnat flera telefonsamtal. När det gått nästan en vecka bestämmer sig Maja för att ta tåget till staden där mamman bor för att se vad som har hänt. Men när hon kommer in i lägenheten är ingen där. Sängen är obäddad, mobilen urladdad och matvarorna i kylen har gått ut.

Av någon anledning stannar hon kvar i mammans lägenhet över helgen, kanske i hoppet av att hon ska komma tillbaka. Av en slump hamnar hon mitt i en hemmafest hos grannen. Och där träffar hon Justin, som talar och talar om sitt musicerande och plockar ut stickor ur hennes fotsulor med pincett och nål. Gnistor etc förstås

Så himla fin bok! Sorglig och jätterolig på en och samma gång, spännande i jakten på mamman och mycket tonårsigenkänning.
Läs vetja. Finns här och här.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
27kommentarer
 • e: Jaaaa, men vill du ge ut mail här? har bara min privata! Kan inte ge ut den just nu…

  i 2014-03-23 22:27:59
  Svara
 • ååh ja men vågar ej skriva mail här. gör du?

  i 2014-03-23 22:09:35
  Svara
 • Sandra, vet att du har skrivit flera och många oerhört fina texter om att göra slut eller bli den som den andre gör slut med. Men hur fan bär man sig åt när man inte har fått varandra än på riktigt. När det blir missförstånd och han tycker att man går för fort fram när man kollar av läget efter 2 månader. Fast man jobbar ihop och kan liksom inte sluta flörta och höra av sig litet. Och man går där och låtsas att det inte är så mycket mer än så. Men när man är ensam gråter man i hissar och skriver meddelanden till sig själv på översta hyllan i skafferiet. Jag vågar helt enkelt inte ge mer av mig själv till honom iochmed att jag måste träffa honom varje dag även efter om det skiter sig. Så jag går liksom i hemlighet och önskar att vårt lilla frö bara ska gro och växa till nåt fint. Men väntan gör ju så himla ont.

  My 2014-03-23 21:59:13
  Svara
 • Sandra, vad ska man göra om man älskar sina vänner men de tar aldrig kontakt och initiativ till att vara med en och man har pratat om det tidigare? Och vad ska man göra om ens fyllehångel och crush umgås med sitt ex?

  emmy 2014-03-23 20:23:22
  Svara
 • i:
  jag vill!!!!!!! behöver det kände jag spontant. vill du utbyta mejl??

  e 2014-03-23 20:17:56
  Svara
 • Hej.

  Finns det någon i detta kommentarsfält som har lust prata brusten hjärtekärlek, ångest och en förvirrad själ med mig?

  <3

  i 2014-03-23 18:39:00
  Svara
 • hej sandra! måste bara fråga, använder du menskopp? är det någonting du skulle kunna tänka dig att använda? köpte min för ett år sedan och var frälst. vill nu därför att alla fittbärare jag vet ska veta om denna fantastiska uppfinning så att vi kan utrota uttorkande tamponger och kvävande bindor. kom nu iofs på att du kanske inte ens har mens pga p-piller o sånt, men ändå! tips till alla menstruerande personer, kolla in menskopp!! gör inte ont att ha i, lite knixigt först kanske men så är det ju med det mesta och neutral för fittmiljön. bästa menskoppen!!

  agnes 2014-03-23 18:16:36
  Svara
 • Emma: klart att den blir bättre. Det är ju precis så man gör för att lära sig prata – övar! Le mycket så bryr sig ingen om att du säger knäppa saker.

  J 2014-03-23 17:03:59
  Svara
 • Lyssnar du fortfarande på Jens Lekman, Sandra?

  Anna 2014-03-23 15:09:24
  Svara
 • Sandra! Jag har en fråga: vågar man flytta utomlands även fast man inte är supersäker på att prata engelska? Jag minns att du någon gång har nämnt att du inte känner dig helt hundra på att ”småprata” när du bodde i NY, vilket känns lite som en tröst (höhö). Jag kan ju prata engelska rätt så ok, men blir alltid så nervös när jag väl ska prata med personer som har det som modersmål. Fånigt av mig egentligen. Men jag är så nojig över att säga fel och så. Blir engelskan bättre när man har bott i landet ett tag? Hur blev det för dig? Förlåt att detta blev lite långt – hoppas du orkar svara! Puss! <3

  Emma 2014-03-23 14:44:56
  Svara
 • Den måste jag läsa! Tänkte det redan när ni pratade om den i er podcast!!

  rebeccajohnnysdotter 2014-03-23 11:11:30 http://glossfashion.com/rebeccajohnnysdotter
  Svara
 • Men HUR söta? http://www.boredpanda.com/toddler-naps-with-puppy-theo-and-beau/ för hundvalpsälskare.

  Ellen 2014-03-23 10:38:11
  Svara
 • Den ska upp på att-läsa-listan direkt!
  Tyckte f.ö också mycket om er bokpod. Det var kul att du sa att du läst hela Narnia-TRIOLOGIN när du var liten 😉

  Hanna 2014-03-23 09:18:12
  Svara
 • Hånglade med en kille igår och han sa att om vi fick barn och det blev en flicka så måste hon få heta Anastasia för så hette hans mormor. Han bryter på grekiska och sa att jag var vacker

  Ebba 2014-03-22 23:43:31
  Svara
 • Jag skrev upp den på min lista när jag hörde bokpodden 😛 ni borde göra en till bokpodd! Eller kanske en om filmer? O.o Det är roligt med era poddar i alla fall!

  Madde Schwedaan 2014-03-22 19:50:46 http://www.MadsonArt.wordpress.com
  Svara
 • tusen tack för tipset, den ska jag definitivt lägga på minnet 🙂

  ann-sofie 2014-03-22 19:17:48 http://hennesliviordochmeningar.blogg.se
  Svara
 • ÄLSKAR dina boktips!

  Frida 2014-03-22 18:10:37
  Svara
 • Hej,hej !
  Hope you’re having a great week-end.
  Any idea if this book is available in English ?? 🙂

  hej.

  Sofia Arzola 2014-03-22 17:48:55 http://sofiaarzola.blogspot.mx/
  Svara
 • SANDRA! Måste tipsa dig om Vi är inte sådana som i slutet får varandra, en tonårsbok och kärlek och hjärtekross, så himla fin.

  Emma Abrahamsson 2014-03-22 16:12:55 http://mylifebyemma.blogg.se
  Svara
 • Alltså, tyckte inte alls om den här boken när jag läste den. Tyckte mest att den var seg och långdragen och att ingenting riktigt hände. Men nu när man ser alla fina utdrag och citat så verkar den ju himla fin ändå. Känner så med typ alla böcker, att vissa delar är så fina och bra men att hela boken i allmänhet mest är en besvikelse typ. Men kanske värt att läsa om den ändå?

  Daria 2014-03-22 15:27:01 http://dariaspitza.blogg.se
  Svara
 • Vi är inte sådana som i slutet får varandra. Läs den. Genast. 35 spänn på adlibris. Helt otroligt bra!

  jennika 2014-03-22 15:00:14 http://jennikaojala.wordpress.com
  Svara
 • läste också nyss ut den men fick för mig att mamman bodde i hus??

  felix schyllert 2014-03-22 14:47:17 http://saltkin.blogg.se
  Svara
 • Läste den för ett tag sedan men jag kommer inte ihåg så mycket av den, hade lite annat i huvudet antar jag så du vet när man har läst en sida och kommer på sig själv med att inte ha tagit in ett enda ord. Kanske får jag läsa om den.

  Anonym 2014-03-22 14:08:28
  Svara
 • Åh, denna är så himla bra! Blir helt pepp på att läsa om! 🙂

  eskil 2014-03-22 13:58:15 http://eskils.blogg.se
  Svara
 • Var det denna Michelle tipsade om i podden?
  Den verkar bra! Ska nog läsas:)

  Martina 2014-03-22 12:52:05
  Svara
 • åh, det var den ni pratade om i poden va?

  lovisa 2014-03-22 11:18:57 http://polichinelle.se
  Svara
 • Tipstipstips! Om du inte läst En sekund i taget och den fristående fortsättningen Spring så fort du kan av Sofia Nordin så gör det! Första boken handlar om Hedvig som överlever när alla plötsligt dör och andra boken handlar om Ante som även han har överlevt. Dystopi och ungdomskänslor fint balanserat.

  Clara 2014-03-22 11:12:25
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!