staycation in stockholm.

I lördags klockan 07.30 flyttade jag och Magnus ut från den lägenheten som vi fått hyra i tre månader (tack om du läser!!). Vi hängde dödshungriga på låset på Urban Deli för frukost. Hade inte ätit frukost där innan men sååå himla gott! För lite över hundralappen fick man massor av gott. Jag tog ost och jordnötssmör på surdegsfrallor, a-fil med granola och honung, ett kokt ägg, äppeljuice och kaffe.

Sedan checkade vi in på hotell. Vi ska bo hos vardera kompis i några veckor tills snickaren kirrat klart köket i min nya bostadsrätt. Vi bestämde att om vi nu inte ska få sova med varandra på ett tag är det bäst att vi har en megaromantisk helg på hotell först. Världens bästa idé? Vi bokade på Story Hotel och det var så fint där! Rosa badrum och världsmjuk säng.

Vi började vår hotellvistelse med att sova två timmar efter att vi checkat in. Vi var så trötta efter att ha packat ihop vårt liv till sent på natten.

Sedan gick vi ut på stan. På norrmalmstorg var det påskigt värre.

Jag ville gå förbi en bokaffär för att titta på min bok. Har man fått ge ut en så är det ju overklighetskänsla nummer 1 att faktiskt se den i butik. På akademibokhandeln låg de här tjusigt uppstaplade på ungdomsavdelningen. Dog en smula.

Sedan gick vi till Moodgallerian och åt lunch på Eat. Mycket god kinesiskt mat och mycket bra terrass i solen.

Magnus plockade fram en present – en polaroid från min bokreleasefest!

Sedan gick vi hem (och sov igen eh) och så blev det kväll. Vi gjorde i ordning oss.

Gick ner till hotellbaren och drack varsin pisco sour.

Skrev våra namn på ett födelsedagskort till presenten vi köpt tidigare under dagen.

Och så tog vi bussen till indiska restaurangen Shanti på söder. Gustav fyllde 23 år! Han fick en bricka av oss med gulliga små stockholmshus på. Jag tänker att den skulle passa bra i något av alla hans fina stilleben.

Kvällen avslutades med rödvin på Nytorget6. En mycket fin lördag.

 

Translation. We moved out from the apartment that we have rented for three months last weekend. As you might know I bought an apartment a couple months ago but there’s still a few weeks left before we can move in. Until then we are staying at friends’ (me at Michelle’s place and him at his best friend’s place). Since we weren’t going to live together for a few weeks we decided to stay at a hotel together this weekend. Best idea ever. Very romantic and fun. Here’s a few pics from our Saturday.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
  • Asså din kille är vansinnigt vacker! Lucky you 🙂

    Lovisa 2014-04-05 13:20:01
    Svara
  • Whaaaaat, är Gustav bara 23?? Bara ett år äldre än mig? Se där, kul grej. Inte för att det ändrar nåt, men ändå. Kanske är jag som ska inse att jag faktiskt är *vuxen* precis som alla andra. Jättefina bilder, puss!

    Therese 2014-04-03 13:39:54
    Svara
  • lovely pictures! when i am able to read swedish better im definitely going to grab a copy of your book!

    http://hanaljoofri.blogspot.sg/

    Hana 2014-04-03 05:35:39 http://hanaljoofri.blogspot.sg/
    Svara
  • Hej Sandra, alltså grattis till boken!!
    Jo, jag har en fråga till dig: Jag har bott i Paris i ett halvår nu, och har med tiden märkt att jag bär mycket mer sällan kort kjol än när jag bodde i Sverige. På något sätt har jag känt mig obekväm i det, pga männens blickar etc. Så därför undrar jag, du som bär mycket mini, tyckte du också att det var jobbig i Paris? Och en följdfråga, hur gjorde du när du t.ex. satt i metron för att kjolen inte skulle bli sådär extra kort som dem blir när man sitter ner? Har du något trick för det? STORA KRAMAR!

    Katarina 2014-04-02 14:43:00
    Svara
  • Apropå American Apparel-debatten, detta var bra och intressant av Susanna Pettersson: http://debatt.svt.se/2014/04/02/obehagligt-nar-moraliska-pekpinnar-maskeras-som-godhet/

    Rebecka 2014-04-02 14:34:01
    Svara
  • Ska nog också slå till på din bok. Är så nyfiken 🙂 Tror den är hur bra som helst!

    Tiffany 2014-04-02 14:16:12 http://www.tiffanyswider.se
    Svara
  • Hur lika är inte din pojkvän och Gustav???

    Isabelle 2014-04-02 13:57:51
    Svara
  • Jag har köpt din bok nu! 😀

    Martina 2014-04-02 13:09:45
    Svara
  • Älskar dina foton! Du har ett så fint liv och att se sin egen bok i en bokhandel är en dröm jag inte ens vågar tänka på. Men om du klarade det, varför skulle inte jag liksom.
    Älskar att läsa din bok och älskar den inspiration du ger!
    Stor kram till dig!

    Frida 2014-04-02 13:03:16 http://theblondcream.blogspot.com
    Svara
  • Härliga foton. Särskilt det med badrumsspegeln.

    Jag älskar frukost – dagens bästa måltid! Ska snart till NYC igen och längtar ihjäl mig efter alla bra frukost- och brunchställen som finns där. Njut av helgen!

    Jeanette: De hade ju inte övernattat på hotellet den morgonen de åt på Urban Deli. Först efter en övernattning ingår ju frukost!

    Anna, New York – My Bite of the Big Apple 2014-04-02 11:39:48 http://newyorkmybite.blogspot.com
    Svara
  • Har läst din bok nu och tycker så mycket om den!!! Sen undrar jag vart du har köpt den fina gråa tröjan du har på den åttonde bilden i detta inlägg?

    Ellinor 2014-04-02 11:18:51
    Svara
  • omg din killes leende?!

    Maja 2014-04-02 10:59:41 http://www.mla-photography.blogspot.com
    Svara
  • jeg elsker pisco sour!

    astrid 2014-04-02 10:58:38
    Svara
  • Jag älskar hotellfrukostar! Var den inte bra på Story Hotel, var det därför ni åt den på Urban deli?

    Jeanette 2014-04-02 10:16:46 http://jeanetteseflin.tumblr.com
    Svara
  • staycation, sånt genialiskt påhitt. jag fick köra den en gång på pontus och daniels get a room och lyx-sov i ett jätterum på scandic malmen samt tillhörande hotellfrukost. inte varje gång man vaknar i hotellsäng efter en vanlig f12-natt.

    Vicky 2014-04-02 10:14:29 http://vickys.se/
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!