drömmackor.

Nu är det vår i och med att det är bestämt och så, vilket innebär frukost utomhus! Här kommer ett recept på två mackor vi gjorde igår som blev mega.

Steg 1 är ju att köpa ett bra nybakat bröd. Eller ett baka ett själv, vi köpte surdegsbaguetter. Den första mackan är mycket enkel: skagenröra (en god) och en massa ruccola och salt. Klart! Inga konstigheter.

Macka 2: bred ett tjockt lager Boursin i mackan. Boursin är en fransk fluffig vitlöksmjukost, kan vara min bästa upptäckt när jag hängde i Paris förra våren. Sedan ruccola och tomater.

Pynta med bresaola och chorizo.

Och det bästa – tryffelolja. Bara att ringla över hela mackan.

Slå in i papper och bege dig ut.

Ät upp i solen i valfri park. Glad vår!
.

Translation. Two sandwiches we made yesterday for breakfast. First one: Sourdough baguette, skagen mix, arugula and herb salt. Second one: Sourdough baguette, Boursin cheese, arugula, tomatoes, bresaola, chorizo and truffle oil.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
29kommentarer
  • […] si liste over ting som har gjort ho glad i det siste. kirsten dunst sin shoot for w. sandra sine drømmesandwichar. jessica er så forelska. fint print med bebisar sine første ord.sara har laga ei superbra liste […]

    awesome things on the internet. | hjartesmil 2014-04-27 08:49:38 http://hjartesmil.com/2014/04/27/awesome-things-on-the-internet/
    Svara
  • Det såg ju lagom gott ut alltså… omöjligt att inte bli sugen!!

    Linn 2014-04-15 10:58:04 http://hakor.blogg.se
    Svara
  • Eller som en klok fransman (eventuellt reklammakare) sagt: ”du pain, du vin, du boursin…” Det enda man behöver här i livet!

    Sara 2014-04-14 22:26:25
    Svara
  • Vad kul att jag för bara en timme sen bestämde med kompisen att vi ska ha picknick imorrn nu när vi är hemma på Öland för påsk, och att jag hann köpa både baguette, rucola och skagenröra innan jag läste det här =P

    Maja 2014-04-14 16:41:04
    Svara
  • Kan du inte laga lite schysst vegetarisk mat? Eller allra helst vegansk, need some inspo! 😀

    Lina 2014-04-14 09:41:03
    Svara
  • gud så smarrigt minus djur <3

    oroshjärta 2014-04-14 08:25:25 http://hornsgatanminauorta.blogspot.com
    Svara
  • TRYFFELOLJA. ja.

    Vicky 2014-04-14 08:03:45 http://vickys.se/
    Svara
  • Åh underbart!

    Malin Aurora 2014-04-14 04:51:42 http://vildblommor.blogg.se/
    Svara
  • Åh, om man ändå bodde nära en park <3 Den närmsta ''park'' jag bor är en kyrkogård… Ick. Får väl bre mina mackor å sätta mig på balkongen istället 🙂

    Emma w 2014-04-13 23:03:51
    Svara
  • helt rätt att man får uttrycka det man tycker. det kan man inte ta ifrån oss, läsare. (det gör jag ju också) men jag håller inte med om att det är ensidigt här. tvärtom! det som jag har märkt är att folk hänger upp sig på små små saker, såsom mackor nu. och det är typ flera inlägg i rad nu.
    en sak är att ifrågasätta kampanjer Sandra väljer att vara med i eller hennes TV program eller något som är mer offentligt. Just detta inlägg handlar om hennes vardag. Det är som att kritisera hennes personlighet i sig. Och det får man göra också! Absolut. Men jag har läst hennes inlägg om hennes lunch med Nina och att hon sa att det var svårt nu för tiden att vara personlig i sin blogg på samma sätt som det var förut. Jag vill inte att hon ska känna sig begränsad eller ska börja blogga på beställning. Vilket hon också gör ibland! Tycker det är ganska schysst av henne att svara på frågor, fixa guider, tipsa om bra ställen och sånt.
    Och därför tycker att sådana kommentarer om hennes mackor är onödiga.
    För vad är syftet? Vill du att Sandra ska ändra på sin personlighet?
    För det här är ingen tidning. Hon är inte ansvarig för att engagera sig i precis alla samhällsämnen osv.
    men det är klart att man får diskutera. men ibland kan man komma ihåg att det är faktiskt ett levande person som sitter bakom skärmen.
    äh, jag vet inte. jag kände bara att det var onödigt. men jag vill inte tjafsa själv. så sorry. 🙂

    Vy. 2014-04-13 22:29:46
    Svara
  • Det ser drömmigt ut. Skagenröra på macka är typ det bästa som finns!

    Sandra Leone 2014-04-13 21:36:43 http://lingers.blogg.se
    Svara
  • fast det måste väl få finnas en dialog i ett kommentarsfält? är ju inte så att jag skriver något elakt eller helt negativt, utan snarare konstruktiv kritik. nu har vi yttrandefrihet och jag kan tycka att kommentarsfältet ibland är lite väl ensidigt som aldrig vågar ifrågasätta eller diskutera något av innehållet! det är ju inte så att jag vill spy galla på allt jag inte håller med om

    ellen 2014-04-13 21:32:31
    Svara
  • Hur lång tid tog det för dig att skriva din bok? Och från att du skickade in manus tills den blev utgiven?

    Bokdrömmar 2014-04-13 21:25:19
    Svara
  • Ser ju drömgott ut!

    Elin 2014-04-13 19:40:29 http://www.teaswag.blogspot.com
    Svara
  • ellen, men då går man till en matlagningsblogg och kollar efter vegetariska recept.
    det är orimligt att förvänta sig att en blogg kan vara för alla. att en person kan tillfredsställa alla, dvs feminister, veganer, tonåringar, modefantaster miljöaktivister osv osv. speciellt när bloggen i detta fallet är personligt och väldigt ofta beskriver vad som händer just i Sandras liv.

    man kan lätt skippa chorizo och göra sin macka till en vegetarisk.

    onödigt med sådant tjafs bara. tycker jag.

    Vy. 2014-04-13 19:03:28
    Svara
  • Åh. Dör på den med boursin.

    Fanny 2014-04-13 18:42:42 http://fannyblingman.blogg.se/
    Svara
  • Jag läste din bok idag. Så himla fin var den. Fick hela mitt bakfulla snarttrettioåriga hjärta att värka.

    Evelina 2014-04-13 18:29:04
    Svara
  • Neeeej, hatar rucola! Av nån anledning finns det i alla sallader, baguetter, ALLT man köper på café etc. Men resten såg svingott ut.

    xyz 2014-04-13 18:28:11
    Svara
  • Ser stört gott ut!

    Kajsa 2014-04-13 17:38:28 http://www.kobranhuggertill.blogspot.se/
    Svara
  • när jag var 15år och satt i min kompis kök gjorde hon pastasås av den osten. Värma Boursin med lite mjölk, koka pasta, blanda, typ klart.
    tänker att det hade varit gott att pimpa i dagens läge. omnom.

    ell 2014-04-13 17:28:07
    Svara
  • NAM! Super start på dagen, jo! Her i oslo har det regnet mye denne uken, men nå er det spådd bedre vær, og det var fint at du minnet meg på at man kan ta med frokosten ut!

    Synne 2014-04-13 17:26:48 http://www.etdrysskanel.wordpress.com
    Svara
  • Håller faktiskt med död ko.. haha namnet dock? Inte för att va neggo eller så där, klart du får skriva vad du äter om det är kött. Men å andra sidan tror jag folk är intresserade av vegetarisk matlagning i stor utsträckning 🙂

    ellen 2014-04-13 17:25:23
    Svara
  • Hej Sandra! Vill fråga dig hur det gick till steg för steg när du fick din bok utgiven. Skrev du ”för din egen skull” och sen testade att skicka in materialet till olika förlag, eller hur går det till egentligen? Hur ska jag bära mig åt?
    Kram Therese

    therese 2014-04-13 17:00:23
    Svara
  • Sandra jag undrar bara om du flyttat in i din nya lägenhet nu? Och ska du skicka
    efter dina möbler och alla dina grejer nu från din andra lägenhet i NY??? Hur gör man vad kostar det??

    A 2014-04-13 16:46:35
    Svara
  • Det är på tok för mycket kött i den här bloggen!

    Död ko 2014-04-13 16:09:06
    Svara
  • Men åh vad himla mysigt!!

    rebeccajohnnysdotter 2014-04-13 15:59:07 http://glossfashion.com/rebeccajohnnysdotter
    Svara
  • Men åh vad gott det där både lät & såg ut!

    Mathilda 2014-04-13 14:59:24 http://mathildaahlberg.se/blogg
    Svara
  • Åh så avis på er söder ut i landet, här är det fortfarande bara kring 4 grader varmt ute. Vill också äta frukost ute i solen ju!

    Tove 2014-04-13 14:54:18
    Svara
  • Åh, så gott! Älskar dina receptinlägg.

    Det är lite kul att rucola (ja, stavas med ett c) 😉 har ett svenskt namn också: senapskål. Fast de flesta – jag med – säger ju rucola. Nu blev jag sugen på att ha picknick! 🙂

    Anna, New York – My Bite of the Big Apple 2014-04-13 14:22:15 http://newyorkmybite.blogspot.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!