spaghetti with artichoke and walnuts.

En finfin och vårig pastarätt som tar ungefär 10 minuter att svänga ihop!

Du behöver för fyra personer:
500 g Spaghetti
En tärning grönsaks- eller hönsbuljong (jag använde höns)
En vitlöksklyfta (gärna färsk)
2 dl parmesan
Ett ägg
Kronärtskockor på burk (ca 1/3 av burken)
En rejäl näve valnötter
En halv färsk chili
Svartpeppar
Salt
Olivolja

Såhär gör du:
1. Koka upp pastavatten. I med buljongtärning.
2. Dela valnötter i två, tre delar med handen och rosta dem i en stekpanna tills de får färg. Man rostar genom att steka på hög värme utan olja och röra ofta.
3. Finhacka vitlök och chili. Skär kronärtskockan i större delar. Riv 2 dl parmesan.
4. Koka pasta.
5. När pasta kokan klart (obs viktigt att den är al dente annars faller rätten), i med den i en stor skål. Häll över ungefär tre – fyra matskedar av pastavattnet.
6. Blanda i kronärtskocka, chili och vitlök, 2 dl riven parmesan, ringla över olivolja, och salta och peppra rikligt. Knäck i en rå äggula och blanda bland blanda.
7. Klart att servera!


.

Translation. Chop 1 clove of garlic, half of a chili, and grate 2 dl of parmesan. Mix with al dente spaghetti, a third of a can artichokes (dice them a bit before), olive oil, roasted walnuts and salt & pepper.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
  • Hej Sandra! Detta är den första gången jag kommenterar på din blogg, på någon blogg för att vara exakt. Jag ska inte skriva om att du borde läsa något på min blogg (om jag haft någon) eller något om AA utan endast tacka för ett grymt gott recept! Vi åt så vi nästan storknade allihop inklusive familjens yngsta barn, av tre, 1,5-åringen. Detta hamnar på toptiolistan! Tack!

    Sofie 2014-05-04 18:54:58
    Svara
  • Måste bara tipsa om en annan fantastisk enkel-spagetti-rätt. Vitlök, olivolja o pastiss i en het panna! Och salt. Och lite körsbärstomater. Och koka ihop ”sås” o pasta sista 2 min med lite av pastavattnet. Mmmm! Särskilt med Peccorino och pinjenötter till, mmmmmm!

    Cissi 2014-04-29 21:01:06
    Svara
  • Tack för att du lägger ut recept på vegetariska maträtter och för att du inspirerar folk att äta vänligare mat! Själv tänker jag göra en vegansk variant av den här pastan och ersätta ägget med lite mer olivolja. Kommer bli super!

    Ellie 2014-04-28 21:44:39
    Svara
  • SANDRA DU MÅSTE LÄSA DET HÄR FÖR DET HÄR ÄR JÄTTE JÄTTE JÄTTE VIKTIGT
    Hej! Jag tycker fruktansvärt mycket om det du gör, jag tycker att du är fantastisk, och du är världens bästa förebild för unga människor . Ja, eller inte bara unga människor, utan för alla människor. Det är därför jag skriver till just dig. Därför att din blogg och du har hjälpt mig och stöttat mig genom livets allra jävligaste perioder. Nog om det.

    DET JAG VILL SÄGA ÄR:
    Att det absolut viktigaste ordet (också nyckelordet till väldigt mycket annat i livet och världen) när du pratar om FEMINISM. Det viktigaste ordet är HÅLLBARHET. Vi pratar om och om igen om FEMINISM och alla som FÖRSTÅR ordets INNEBÖRD kan inte göra annat än att tycka att feminism är SUPERVIKTIGT. Och det feminism innebär är JÄMLIKHET. Och det är också så otroligt jävla SUPERVIKTIGT att ingenting någonsin kommer att fungera i sammanhang där JÄMLIKHET inte är inkluderat.

    I alla fall för att komma till poängen (som det för min del har tagit 21 år och 2 månader att klura ut) så är ordet HÅLLBART det som legitimerar feminismen. Alltså. Det är så himla ENKELT. Alla människor på hela fucking jorden VET REDAN (trumvirvel) MENINGEN MED LIVET. Och meningen med livet är KÄRLEK (vilket din blogg till mångt och mycket handlar om).

    KÄRLEK är det som livet går ut på. Att vi ska älska varandra och ta hand om varandra och tycka om varandra, att vi ska ha respekt för alla, att alla måste få vara med, att vi ska lyssna, ta hand om, förklara, trösta osv osv osv. ALLA DE VIKTIGA SAKER SOM VI FÅR LÄRA OSS FRÅN BARNSBEN TILLS DET ATT VI BLIR GAMLA. Alla de sakerna kan legitimeras med ett enda ord och det lilla lilla lilla ordet med den STORA STORA betydelsen. Alltså: HÅLLBARHET.

    Vi pratar ofta om gott och ont och bra och dåligt. För att det är de bästa orden vi har kommit på för att förklara principer som är väldigt grundläggande och naturliga, för att inte säga självklara för de allra flesta. JAG SKULLE VILJA ATT VI ISTÄLLET BÖRJADE PRATA OM HÅLLBARA HANDLINGAR OCH OHÅLLBARA HANDLINGAR.

    Vem som helst förstår principen av DEN GYLLENE REGELN = Var mot andra som du själv vill bli behandlad. Om jag bemöter folk med positiv energi, respekt och förståelse. Om jag har respekt (vilket är en indirekt form av KÄRLEK) i mötet med andra människor, så löser sig mötet ofta till att jag också får tillbaka respekt. Det blir ett hållbart möte. För i det mötet så känner man TRYGGHET i att kunna lägga fram tankar och ideér och kanske till och med känslor. Och i TRYGGA MÖTEN, det är DÄR som MAGIN händer. Det är där som LIVET FINNS. DET ÄR I TRYGGA MÖTEN SOM VI FÖRSTÅR VARANDRA OCH TILLGODOSER VARANDRAS BEHOV.

    * Nu måste jag lugna mig lite och andas*

    Jag kläckte den här lösningen igår morse och sen dess har jag försökt formulera mig själv så tydligt som möjligt, så att så många som möjligt ska förstå vad det är jag menar. För det jag menar är någonting som alla redan vet, eller förstår. Det handlar bara om att vi måste JUSTERA SPRÅKET på vissa punkter, så att det blir BÄTTRE.

    För att komma till slutsatsen: DU MÅSTE BÖRJA FÖRKLARA ATT FEMINISMEN ÄR DEN ENDA HÅLLBARA IDEOLOGIN, när du skriver/pratar om feminism. Feminismen står för en hållbar värld/ett hållbart samhälle/hållbara relationer osv osv osv….. I all jävla oändlighet.

    och det är jätte jätte jätte viktigt!

    !!!!!!!!!!!

    Jag hoppas att du läser det här och att du förstår, och jag vill bara säga att jag inte vill rätta dig eller på något sätt klanka ner på dig eller något åt det hållet, det enda jag vill, det är att du börjar förklara för alla de fina, supermänniskorna som läser din blogg, att feminismen är HÅLLBAR.

    Jag skulle vilja att du ringer eller mejlar till mig, jag ska mejla mitt nr och min mejl till dig, ifall den inte syns i kommentarsfältet. För ärligt talat så känns det som om jag har hittat den pyttelilla nyckeln till det som är stort och gigantiskt. Bara en liten ändring för att förbättra en massa olika saker som redan är bra, liksom.

    HÅLLBARHET OCH KÄRLEK
    KÄRLEK ÄR DET ENDA HÅLLBARA

    Massor med kramar, jag hoppas att vi hörs snart, för jag behöver din hjälp och jag hoppas att du vill hjälpa mig.

    /Lisa

    Lisa 2014-04-28 15:16:44
    Svara
  • hej hej allihopa, har svarat hur jag ser kring AA senast i februari. ni kan läsa här om ni glömt http://rodeo.net/niotillfem/2014/02/answers-to-past-weeks-comments-11/
    det som artikeln hos genusfotografen handlar om är såklart inte försvarbart på något sätt, och jag kommer, som jag skrev i februari, fortsätta med att inte handla mina kläder därifrån

    sandra 2014-04-28 15:03:56
    Svara
  • Sandra, har du läst denna; http://www.genusfotografen.se/?p=5348? Hur ställer du dig till detta? Kommer du även i fortsättningen köpa kläder från American Apparel?

    Jonna 2014-04-28 14:57:04
    Svara
  • Mumma kardemumma!! måste röra ihop detta!

    rebeccajohnnysdotter 2014-04-28 14:54:23 http://glossfashion.com/rebeccajohnnysdotter
    Svara
  • http://www.genusfotografen.se/?p=5348

    Vi måste faan skärpa oss. Bojkotta AA!!! Feminist 2014 vill inte vara en del av att göda och stimulera denna typ av företag. Politik och mode går hand i hand!

    [email protected] 2014-04-28 14:40:03 http://Lotta
    Svara
  • åh, det ser gudomligt ut. <3 pasta är ju verkligen det bästa som finns, tack för detta nya recept! har aldrig testat att äta pasta tillsammans med kronärtskocka (tänker för övrigt direkt på "Amélie" när jag hör ordet kronärtskocka "At least you'll never be a vegetable – even artichokes have hearts.")

    p.s, är precis som många andra nyfiken på hur du ser på det nya som uppkommit om AA nu.

    fanny darling 2014-04-28 14:07:30 http://fannydarling.devote.se
    Svara
  • I read this piece of writing completely concerning the resemblance of newest and previous technologies, it’s remarkable article.

    video mixing software free download| 2014-04-28 13:39:34 http://worhyini.5gbfree.com/92820-win2kvistazip.html
    Svara
  • Jag håller med föregående kommentar. Jag har köpt ett plagg på AA i mitt liv och jag kan INTE förstå att du fortsätter låta dem få plats i din blogg. Hur ”hipster” (eller vad det nu är som är så viktigt med AA för dig) så kanske det är dags att göra något vettigt nu.

    Sofie 2014-04-28 13:16:56
    Svara
  • Sandra, jag tror kanske att jag inte är den enda som skickar detta till dig, men jag tycker att det är viktigt att du uppmärksammar detta i din blogg. http://www.genusfotografen.se/?p=5348

    Josefin 2014-04-28 10:10:31
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!