chicken with carrots and mozzarella.

Gjorde ett klipp i mataffären häromveckan på ekologisk kyckling (nu lät jag gammal som gatan) och bjöd därför några jag gillar på den här himla goda rätten. Dessutom är det hur enkelt som helst eftersom man bara kastar allt på en form, in i ugnen och efter 40 minuter är det klart.

Du behöver (för cirka 4 pers)
Kyckling, ett bröst per person
Morötter (de är jättespäda och goda just nu obs tipstips)
En schalottenlök
En gullök
En halv chili
En stump purjolök
Tre vitlöksklyftor
Ett gäng champinjoner
En halv zucchini
Basilika
Mozzarella
En tärning hönsbuljong.

Såhär gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka upp lite hönsbuljong, ungefär två deciliter.
Smörj in en plåt med olivolja. Lägg kycklingen, stora skivor morötter, ringar av lök, purjolök och schalottenlök, halva vitlöksklyftor, hackad chili, slantar av zucchini och stora bitar av champinjoner.
Häll över buljongen. In i ugnen i 35 minuter. Ta ut, strössla över stora bitar av mozzarella och basilikablad. In i ugnen i ytterligare fem.
Klart, ät upp.

 

Translation. A recipe of roast chicken with carrots and mushrooms. You’ll probably find loads of similar on Pinterest or google!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!