För tre dagar sedan fick jag ÄNTLIGEN en fungerande kyl och frys, så för att fira bestämde jag mig för att laga mat! Snickarna håller fortfarande på i köket så det fick bli något som man inte behövde använda spisen till. Vi slog till på vår egen version av vietnamesiska vårrullar.
DU BEHÖVER:
Till vårrullarna.
Rispapper (finns i välsorterade mataffärer eller asiatiska matbutiker)
Salladslök eller vårlök
Morötter
Avokado
Koriander
Färsk chili
Vitlök
Räkor
Sesamfrön
Böngroddar
Till såsen.
Soja
Koriander
Färsk chili
Sesamfrön
Sesamolja
Börja med att skala räkor, hacka löken, chilin och koriandern och att skära avokado och morötter i smala stavar.
Sedan blandade jag ihop sesamfrön, hackad chili, hackad vitlök och hackad salladslök i en liten skål tillsammans med lite soya. Små ingredienser är ju nämligen lättare att lägga i om de sitter ihop med varandra.
Och så är det dags att bygga. Man blöter rispappret i ungefär fem-tio sekunder och sedan lägger man i grejer. Typ såhär mycket av allt.
Här kommer det nu komma ett steg när du bryter ihop för att du provat att vika fem stycken vårrullar och alla har gått sönder. Då kan det vara jättebra att kalla in en tålmodig kompis som bara ”det här löser jag inga problem”. Under tiden kan man göra en sås som innehåller: Några klunkar soja, lite hackad chili, en dos sesamfrön, lite hackad koriander och några droppar sesamolja. Bara att blanda alltihop i en liten skål så är det klart.
Såhär ser de ut när de är klara (ursäkta halvdeppig bild men var så hungrig vid det här laget). Doppa i såsen och ät upp! Perfekt balkonghäng-mat.
Translation. A recipe for vietnamese spring rolls.
[…] vårrullar. Lyxigt, men väldigt nyttigt samtidigt! Receptet till vårrullarna hittade jag på Sandra Beijers blogg. Hoppas att ni får en fin helg. Vad ska ni göra för att fira nationaldagen imorgon förresten? […]
bästa bästa maten. ingredienstips: rökt tofu och glasnudlar
Tänkte överraska min matglade sambo med det här – såg ut som nåt jag kan klara laga med om jag har god tid bara 🙂 men hur mycket använder du av ingredienserna till 2 hungriga personer?
Those look SO good! Like the ones from mooncake!
Prøv disse med en saus av peanøttsmør, sweet soya, chili og lime, sååååååå godt!!!
Det där låter ju hur gott som hälls, om än lite pilligt, men det kan det ju vara värt. Är så praktiskt med mat som man bara kan fylla med lite vad man själv vill ha. Och fräschare som sagt!
Hej hallå måste skriva av mig och det känns bra här. Hade känslor för kille1 men det liksom dog ut. Låg med kille2 för 2 veckor sedan. Kändes ok. Känslorna för kille1 svalnade ännu mer. 0 känslor för kille2. Orkade inte vara ensam inatt så hörde av mig till kille2. Vi låg men nu kändes det bara fel. Känner plötsligt hur jag saknar kille1. Känslorna var ju borta?? Och kan man ligga bara för att slippa vara ensam eller är det destruktivt?
Jag måste fråga; har du läst The Fault in Our Stars? Av John Green – ”Förr eller senare exploderar jag” på svenska. Om du inte har det måste du verkligen göra det! Den kommer som film den 21a juni, så skynda på 😀 <3
Snyggt! Älskar dessa summer rolls, dock får min karl alltid rulla ihop dem pga har inget tålamod utan vill äta snabbt tack. Xo
färska vårrullar = så mkt fräschare än tjocka friterade.
Hej Sandra! Jag är i färd att kakla om mitt lilla kök på Södermalm och är på jakt efter ett par händiga hantverkare i Stockholmsområdet. Har du något tips? Det är en djungel att försöka googla sig fram :))
Hej! Jag är på jakt efter en ny parfym.
Kan du inte göra ett parfym-inlägg? Vilka favoritparfymer du har? Har använt? Vilken/vilka du använder nu? Vilka parfym”ingredienser” du föredrar etc.
det där ser ju så himla gott ut!
Älskar att du sätter mer asiatiska recept på kartan! Finns absolut ingen bättre matkultur, ge oss mer!! 🙂
Looks so yummy!! xx
http://deliasalsabila.blogspot.com/
Åh min absoluta favoritmat! Min familj äter det så fort minsta lilla ska firas, har säkert ätit det i samband med varenda födelsedag hela mitt liv. Men ni har ju missat fisksåsen ju 😉