penne med kronärtskocka och pistaschnötter.

pasta.

Kungsörnen lanserade begreppet ”pastatisdag” för ett litet tag sedan. När de frågade mig om jag ville komponera en pastatisdagsrätt med deras nya penne så sa jag såklart yes box! Pasta är ju topp tre bästa sakerna i livet (förutom typ internet och unga vackra män).  Så här kommer nu ett recept på en somrig pasta som jag föreslår att du lagar redan ikväll.

Du behöver (fyra personer):
Penne (jag använde då Kungsörnens egna som du ser på bilden)
Chili (en hel och plocka ur kärnorna om du inte vill ha så starkt)
Grön sparris (ca 5-6 kanske)
Kronärtskocka på burk (ca en tredjedels burk)
Citron (en halv)
Pistaschnötter (en rejäl näve)
Vitlök (två klyftor)
Parmesan (ca 1,5 dl)

pasta.

Börja med att hacka chilin och skära vitlöken i smala smala bitar som på bilden. Låt de sedan hettas upp i en stekpanna på svag värme i cirka tio minuter, med mycket olivolja. Vitlöken ska liksom bli genomskinlig och inte få färg. Sätt på pastavatten i en kastrull.

pasta.

Hyvla sedan citronskalet av en halv citron. Kasta i detta i stekpannan där vitlöken och chilin redan hänger. Pressa ur saften ur den halva citronen över.

pasta.

Häll sedan i en näve hackade pistaschnötter. Allt detta får puttra på svag värme med pastan kokar. När det är ungefär 3 minuter kvar av pastatiden kan du slänga i den gröna sparrisen (som du har skurit i ca tre delar) i kastrullen, så blir allt klart samtidigt.

pasta.

Skär kronärtskockan i lite mindre bitar och riv parmesan.

pasta.

När pastan och sparrisen är klar, häll av pastavattnet men spara ungefär två matskedar. Släng sedan allt ner i stekpannan: pasta, kronärtskockor, sparris, parmesan och de två matskedarna vatten. Rör om, salta och peppra.

pasta.

Häll i allt i en skål och servera till gulliga personer. Ät upp!

.
Translation. A pasta dish containing artichoke, asparagus, chili, garlic and nuts.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • *sugen på pasta* Sandra kanske har nått bra recept. *kollar*. Hittar optimala jäkla receptet, sparris, kronärtskocka och vitlök, exakt det jag vill ha! Och så pistache och parmesan på det. Omnomnomnom

  Ellen 2014-07-21 18:26:45 http://harborellen.blogspot.com
  Svara
 • Asså lagade detta igår. MAGISKT!!!

  Karro 2014-07-07 17:23:21
  Svara
 • Lagade detta till fredagsmiddag till mig och min kille. SJUKT gott! Tack för det:) Nu dricker vi vin och spelar dataspel. Livet 3

  Camilla 2014-07-04 20:09:27
  Svara
 • Blev så inspirerad så jag fixade denna rätt till middag ikväll! SJUKT god 🙂 Tack för receptet <3

  Petra 2014-07-02 20:05:53 http://petrasstunder.blogspot.com
  Svara
 • Ser jag fel eller är det där världens gulligaste lilla rivjärn? Typ miniatyr? :O

  Madde Schwedaan 2014-07-02 19:15:38 http://www.MadsonArt.wordpress.com
  Svara
 • Vill se bilder från bröllopet!!

  Kay Kay sorbet 2014-07-02 12:58:21
  Svara
 • Jag känner mig bara så skyldig att skriva en kommentar till dig. Jag började följa din blogg för att du är en ung författare, precis vad jag också vill bli, och jag reserverade din bok från biblioteket så fort jag fick reda på namnet på den. Så idag var jag i biblioteket och fick äntligen hämta ut boken. Nu ikväll, för några timmar sen satte jag mig ganska obekvämt i min lilla fåtölj i mitt rum och började läsa på din bok. Jag tänkte bara läsa typ första kapitlett och se om den verkade vara bra. Jag trodde inte att jag skulle läsa ut boken på några timmar. Jag skulle ha kunnat städa rummet på den tiden faktiskt, det var ju det jag egentligen skulle göra ikväll. Men nej. Det var otroligt länge sen jag läste ut en bok utan att pausa. Kanske var det för att kapitlena var så korta och texten var enkel. Eller, så var det bara för att du är en fantastisk författare! Jag vet inte, det kan ju vara det. Jag älskar i alla fall känslan i boken. Även om jag aldrig har varit riktigt kär, eller ens lite kär under de senaste åren, så kändes det verkligen som om jag var förälskad och jag var så lycklig. Jag kände mig så viktig och älskad, även om det inte ens var jag som var huvudpersonen. Efter att hon kysste den där andra killen kände jag mig också som en idiot, jag hade den där känslan av att inte kunna förlåta mig själv. Att försöka glömma, men utan att lyckas. När de gjorde slut kände jag mig tom. Helt tom. Och jag trodde det var bra igen, att det var som vanligt, tiden hans nya flickvän var bortrest. Och såklart kände jag mig tom igen efter att de hade tagit en kaffe under rasten och han berättade att han inte tyckte om henne, att det inte hade betytt något för honom. Jag hade känslan av att ha blivid utnyttjad, och jag förstod verkligen inte varför han gjorde slut för en kyss, men att han fortsatte vara tillsammans med den andra efter vad han hade gjort. Att han dessutom bad henne att inte berätta till någon. Jag ville att hon skulle berätta till hans flickvän, men efter en stund kom jag på att han skulle hata henne då. Du är en sånn bra författare att jag inte visste vad jag skulle känna när det var slut mellan honom om den andra. Skulle jag vara glad eller ledsen? Det kändes så tomt, men samtidigt overkligt. Ditt sätt att skriva är så fångande! Jag bara älskar denna bok, den har inga onödiga menigar, utan är rak på sak. Den direkta känslan i bokstäver. Tack tack tack. Tack för att du har skrivit en sånn fantastisk bok!

  Lovisa Viinikka 2014-07-02 01:47:53 http://viinikka.devote.se
  Svara
 • Jag känner mig bara skyldig till att skriva en kommentar till dig. När jag läste vad din bok hette reserverade jag den på en gång från biblioteket. Idag åkte jag och hämtade den och

  Lovisa Viinikka 2014-07-02 01:01:49 http://viinikka.devote.se
  Svara
 • Underbart! Nu vet jag precis vad jag ska laga till middag i morgon – kan ju inte bli annat än gudomligt gott med de ingredienserna 🙂

  Kram,
  Line – http://themanylivesofline.blogspot.se/

  The Many Lives of Line 2014-07-01 21:21:18 http://themanylivesofline.blogspot.se/
  Svara
 • Haha jag tänkte också pastatis-dag, trodde det var typ gnocchi som ju görs på potatis!

  Julia 2014-07-01 20:32:34
  Svara
 • citron, vitlök, chili. bästa kryddorna, blir helt munvattnig. och asså pasta! sparris! allt gott samtidigt?!?

  Vicky 2014-07-01 18:54:51 http://vickys.se/
  Svara
 • mhmmhm…

  hanna 2014-07-01 16:33:25 http://hannaalmgren.blogspot.se
  Svara
 • Haha var så himla trög o läste verkligen pastatis-dag rakt igenom och tänkte det var konstigt att du plötsligt börjat äta pasta gjord på potatis (min enda logiska slutsats utifrån uttrycket pastatis) utan att förklara konceptet bakom pastatisen 😉 pastatis låter ju inte alls lika lovande som vanlig pasta, men man blev ju lite nyfiken åtminstone 🙂

  Jannie 2014-07-01 11:23:06
  Svara
 • Men hjälp vad gott. Detta ska jag laga till mina kids när de tröttnat på köttbullar. ♡

  daniella i england 2014-07-01 11:14:31 http://vapenbroder.blogg.se
  Svara
 • satan alltså, tror jag dör, det ser ju så jäkla gott ut. måste verkligen prova käka sparris.

  linda 2014-07-01 11:12:48 http://backtomyhouse.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!