answers to past weeks comments.

poetry

Hej Sandra!
Min kille känner alla mina vänner och vi hänger tillsammans ofta. Tyvärr känner jag inte hans kompisgäng så bra, även fast jag skulle vilja. Det som tar emot för mig är att en tjej han var med när vi träffades ingår i den här kretsen och jag vet inte hur jag ska bete mig. Känner inte riktigt att jag har någon plats där förutom som ”Johans tjej” och alla kompisars flickvänner är ju liksom den här tjejens vänner. Har du eller någon annan några tips på hur jag kan komma förbi det här?
Ibland kan jag få för mig att de kanske hellre hade sett dem två tillsammans och att jag inte är helt accepterad (främst hos tjejerna) men egentligen tror jag bara att det är min osäkerhet som spökar.
Jag tror att du kanske ska snacka med din kille om det här? Det är inte sådär superkonstigt att du känner dig lite obekväm kring hans ex, även om deras relation är annorlunda nu. Jag tror att det är viktigt att hon förstår att du vill känna din inkluderad. Kanske kan han till och med prata med henne om att hon ska vara mer välkomnande mot dig? Sen tror jag också på att bara hänga med det gänget mer. I början i ens killes kompisgäng är man ju helt enkelt ”flickvännen” men ju mer man umgås, desto fler egna relationer skaffar du med hans vänner. Sätt dig bredvid tjejen han träffade förut, snacka med henne, visa att du inte tycker att hon är ett hot. Jag tror på öppenhet, oftast är det inte så läskigt som man först tror. puss.

Varför är Gagnef-inläggen rubricerade som ”Samarbeten”? Är du sponsrad för festivalen? Du har inte nämnt något om det tror jag.
Jag satt i juryn för en designtävling som ölmärket TT hade och som tack för det fick jag fyra Gagnef-biljetter! Och då ville Rodeo att jag skulle rubricera Gagnef-inläggen som ”samarbeten”. Så ligger det till.

ohh how quirky and weird, fun festival it is, love love love it; the costumes, lights, everything…
but I can’t find anything on internet about this festival; can you just tell about this fest a little bit? is it new? and how is its concept; wearing colorful and masks or what?
It’s a non-profit music and art festival. There is no particular theme, people are just being colorful because it’s fun 🙂 Here is the homepage.

Lyssnar du på Markus Krunegård alls? Annars lyssna på under broarna i Skanstull 🙂
Tycker massa om Markus Krunegård, kanske framförallt första albumet. Nu var det ett tag sen han hängde i mina hörlurar men kanske får se till att det händer redan idag.

Sandra, har du läst Harry Potter? På engelska då, de svenska översättningarna är ju värdelösa.
Nej jag har ju liksom inte det. Blev aldrig den som blev helt fast i böckerna, gav de aldrig en chans. Kanske borde. Sett alla filmerna så då tappar man liksom peppen lite? För att man vet ungefär vad som ska hända liksom.

Ser fantastiskt ut! tänkte också fråga om det är dags för killfredag snart igen, kanske med sommartema? Skulle förgylla en sommarjobbadag 🙂
Killfredag måste jag nog vänta med tills i höst. De tar ganska lång tid att hitta bilder och så, och kräver ett snabbt internet, och nu hänger jag mest på knaggliga wifis och ligger i olika gräs och läser böcker. kram

Var är dina kläder ifrån? Blir så nyfiken på både strumporna och tröjan. Puss (ang gagnef dag 1)
Magtröjan är från Asos och strumporna från AA. Köpte både för flera år sen. Puss.

hey, where can I find your posts about fancy party games, I remember especially one from NYC but cannot find it :<
Here!

Hej hej! Var också där och känner att jag också vill bo i stuga om jag åker till Gagnef igen, var hyrde ni ifrån? Mvh Erik
Hej, vi hittade den på Blocket. kram

Hej hopp! Mailade dig här om dagen om reklam-praktik New York men det kanske du inte har sett ännu (inget konstigt med det). Men jag såg på Instagram att du är i Köpenhamn och det är jag också! Jag och min kompis Philip ska spela skivor (fast utan skivor) här. i morgon 19-22. Kom dit och säg hej + drick en bärs om du har lust! Kram
Hej! Vi hade redan åkt från Köpenhamn då, men tack för inbjudan. Just nu har jag mailpaus pga semester men kör igång igen i början av augusti. Om jag inte svarat, skicka ett nytt! kram

Hej! En fråga till din nästa frågestund. Hur ser du på förhållanden, sådär i allmänhet, men dig och M i synnerhet kanske. Har det alltid varit självklart att ni ska vara monogama? Har ni pratat om det? Och har du någon gång reflekterat över varför/varför inte du vill vara monogam eller exklusiv till en person?
Ja, det har nog alltid varit självklart för mig att vara monogam, pga uppväxt i en sådan kultur. Jag har funderat på det då och då, men inte egentligen i termerna att jag är sugen på att vara ihop med flera, utan snarare att det är ganska sorgligt att vi lever i en dåtid, där ramen för förhållanden är så snäv, att det är så givet att man är ihop, och sen gifter sig, skaffar nåt kid, lever ihop, kanske skiljer sig, gör om det igen. Jag tror verkligen inte att det är för alla, och jag vet egentligen inte hur mycket av det som är för mig, det är svårt att se utanför de strukturer som finns tycker jag. Jag tror att framtidens förhållanden kommer vara mycket mer öppna för olikheter. Jag hoppas det. I dagens läge har jag svårt att se hur jag skulle exempelvis klara av att se Magnus dejta andra utanför vårt förhållande, blir illa till mods bara av att tänka på det. :S Ungefär så? Hoppas du förstod mitt svar! 🙂


hej sandra! jag kollade runt på gamla favoritkärleksbloggen, då jag såg detta inlägg. 
och är inte det där din handstil? haha förlåt pga creepy men kände igen bilden! visst är det från din dagbok?
kul att hitta dig i ett kärleksmekka på internet. pusshej
Himla likt min handstil 🙂 men det är inte jag faktiskt. puss

jag kommer ihåg att du tipsade om appar i ett inlägg en gång, bl.a. använde du en app som räknade steg eller något liknande. jag undrar bara var du har mobilen när du använder kjol? jag älskar kjolar och leggings men ”måste” ha mobilen med mig. en liten väska eller? 🙂
Haha ja alltså jag har alltid en väska med mig. Menar du när jag löptränar så har jag den i handen. Innan hade jag den i ett sån där kardborrband-hållare på överarmen, men det blev så sjuuukt svettigt.

Alltså, tog ni hunden med på resan? Hur funkar det? Måste den sitta inne i en liten bur i flyget bland bagaget eller? 🙁 Tycker ganska så jättemycket synd om den… (ang milla i antibes)
Milla har eget pass så hon kan resa! I och med att hon är liten hund flyger hon inte nere med bagaget utan uppe med min mamma. Tyck inte synd om Milla, hon blir pepp bara man närmar sig Arlanda. puss.

Smörjer du in dig noga? Vilken spf? Iom att du är så ljus och inte blir brun(?)
30 i ansiktet och 15 på resten av kroppen. Men mest hänger jag i skuggan. Solar aldrig i princip.

Jag ska åka till New York om drygt en vecka (!), blev lite spontant och jag har aldrig varit där förut så försöker bara lära mig allt på en och samma gång. Läste din guide som var så himla bra!! Eftersom du verkar ha grym koll, tänkte jag fråga… Blev lite besviken när jag såg att NY inte har Primark (haha, älskar primark), vad är NYs motsvarighet till Primark? Alltså, vart går jag om jag vill shoppa riktigt jäkla billigt?! Vore sååå tacksam för svar!
Forever 21! Finns med i guiden tror jag. Finns iaf lite överallt i New York, en himla stor ligger på Union Square.

Hej! Du som är så grym på spotifylistor, har du någon somrig danslista? Är så trött på alla mina. Kram!
Här är mina peppigaste danslistor:
Northern Soul och Motown.
Att som är roligt att dansa till.
90-talet.

Hej Sandra!
Jag har köpt likadana skor som du för jag tyckte de var så fina, men mina ”skramlar” hela tiden när jag går, pga spännet där fram! Skramlar dina också, haha? Eller fick du dem att sluta, hur då i så fall?
Magnus rullade ihop ett kvitto och pressade ner i spännet i glappet som blir när man ”öppnar” dem. Nu är de helt tysta! Borde även funka med typ karlssons klister tänker jag?

Vad jobbar Magnus med förresten? Har aldrig tänkt på det innan! Kram
Han jobbar på en byrå som hjälper företag att hitta rätt reklambyråer!

Magnus fortsätter att leverera. Vart har han fått tag i solbrillorna? 🙂
🙂 De är från Cutler & Gross.

hej
du som har bra musiksmak, vad lyssnar du på när du tränar? kan du inte göra en tränings-playlist? jag är trött på min egen musik..
Har en springlista som jag tänkte lägga ut på bloggen i höst, den håller fortfarande på och färdigställs. Men annars springer jag mycket till de listorna fyra frågor här ovanför.

Sandra,
vad heter den där dumpling(?) resturangen i Stockholm som du älskar?
58 Dim Sum!

Hi, since you are almost 30, what skincare do you use? I don’t think I’ve seen a post on this and I’m really interested to know what creams and brands work for you.
Sure, I’ll make a post about it when I’m home from vacation!

Hej! Kan du inte göra frågan typ fetstilt i frågorochsvar-inläggen så man ser lite bättre vad som är fråga och vad som är svar?
Jag gör det, hmm. Det kanske beror på vilken webbläsare du använder? Jag sitter på firefox!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
  • Ah! Fant den! (missed connections, om noen lurte)

    Ingrid 2014-07-22 09:04:31
    Svara
  • Hei Sandra! Jeg leter etter en blogg som publiserer beskjeder mellom mennesker i NY, med nydelige illustrasjoner til. Typ ”til deg i røde bukser som hjalp meg med bagasjen. Vi burde ta en kaffe”-på engelsk.
    Litt vanskelig å forklare, og også å google..
    Tror det var du som tipset om den, for et år siden eller så. Eller noen andre som vet kanskje?

    Ingrid 2014-07-22 09:00:56
    Svara
  • Men alltså Sandra! Det är så himla stor skillnad mellan filmerna och böckerna när det kommer till Harry Potter. Visst att du kanske vet vilka som dör/kind of hur det slutar, men det är så mycket fint i böckerna och karaktärerna är så fina och Dumbledore säger så mycket kloka saker. Om du inte vill läsa så kan jag verkligen rekommendera ljudböckerna med Stephen Fry som läser! De är fantastiska! Har lyssnat på dem säkert tio gånger.

    Jessica 2014-07-21 16:35:43 http://jessicaandersdotter.se/blogg/
    Svara
  • Till ”Johans tjej”!

    Jag har varit med om nästan precis samma sak och tänkte dela med mig!
    Min pojkvän och jag blev tillsammans för ungefär 1,5 år sedan och hans vänner består av barndomsvänner från hans hemstad (vi bor alla i Stockholm nu) som såklart är väldigt tighta hela gänget. I det här gänget finns även hans ex. I början när jag skulle hänga med på fester osv hade jag det jättejobbigt med hans vänner. Exet var som tur aldrig med då vi blev tillsammans väldigt kort efter att de gjort slut så det hela var lite känsligt. Jag kände det iallafall som att alla tyckte illa om mig och speciellt hans tjejkompisar eftersom de var exets bästa vänner. De kunde tex nämna att de önskade att hon var där och jag tog det som att de sa det så att jag skulle höra. Ingen pratade med mig utan att jag först pratade med dem och det kändes som att jag gömde mig bakom pojkvännen hela tiden. Men så gick det några fester och filmkvällar och helt plötsligt hade jag fått en plats i gänget. Det var seriöst så. Man tog lite plats i taget, visade att man var där för att stanna och vips så hade man blivit en av dem. Idag har jag hittat sjukt fina vänner i hans gäng som jag hänger med på tu man hand, däribland en av tjejerna. Ge det lite tid, ge tjejerna en chans och tänk bara att snart kommer ni ha lärt känna varann.
    Hoppas din pojkväns gäng visar sig vara lika fint som mitt! Kram

    Lisa 2014-07-20 20:20:37
    Svara
  • Snälla ge Harry Potter en chans typ hälften är med i filmerna bara och man fattar alla samband och allt mycket bättre när man läser böckerna, och mycket finare stämning i böckerna! Mvh tjej som läst och lyssnat på böckerna ca 20 gånger.

    H. 2014-07-20 13:12:36
    Svara
  • ånej min fråga kom bort.. 🙁 ( http://rodeo.net/niotillfem/2014/07/dra-mig-genom-staden-hem-till-dig-kyss-mig-over-brostkorgen-sa-far-jag-kanna-att-jag-lever-andas-djupt-i-mig-tills-jag-ar-din-du-far-gora-vad-du-vill/#comments )

    Anonym 2014-07-20 11:35:06
    Svara
  • Hej Sandra!
    Har du någon gång varit i London? Finns det eller kan du göra en London-guide? Jag åker dit om tre veckor.

    Stins 2014-07-20 10:45:05 http://www.stinafinas.devote.se
    Svara
  • Jag hade sett fem av Harry Potterfilmerna innan jag började läsa böckerna och ångrar det inte en sekund! Böckerna innehåller så mycket som inte får plats i filmerna. Så mitt tips är att läsa ändå! Jag blev inte helt övertygad efter första boken men fortsatte ändå att läsa tvåan och de blir verkligen bara bättre och bättre. Efter tredje boken var jag fast 🙂

    Anna 2014-07-20 07:50:33
    Svara
  • Hej Sandra! Jag och mina vänner åker till Stockholm om några veckor och behöver hjälp med att hitta bra barer/klubbar en fredagskväll. Har hört mycket gott om Trädgården och Kåken bl.a. via din blogg, men har också förstått att de har väldigt långa köer! Vad skulle du rekommendera åt tre 22-åriga tjejer som vill ut och träffa folk och dansa hela natten lång? Kram!

    Midori 2014-07-19 23:16:36
    Svara
  • Hej! Angående detta med feststil när kommentarer får svar: fetstilen syns inte alls på telefonen (har inte gjort det på ett tag, tror ändringen skedde i.o.m. ny design (?)), det är bara plain text rakt upp och ner. I Firefox syns det dock utmärkt, till exempel. Kram

    Jana 2014-07-19 21:30:37 http://9careeersatonce.blogspot.com
    Svara
  • Tips till kjolbärande människor är att köpa ett gäng små shorts med fickor att ha under. Då kan man ha med sig nycklar, mobil och pengar överallt! Brukar finnas ganska billiga på H&M t.ex.

    Louise 2014-07-19 20:57:33
    Svara
  • Hej Sandra! Jo, för ganska exakt 7 månader sedan (gudars vad tiden går snabbt) så gjorde jag slut med min dåvarande sambo efter att ha varit tillsammans i 4 år. Nu har jag träffat en annan person som jag tycker är himla fin, men jag kan känna att det är lite läskigt med det här nya. Min exsambo visste ju allt om mig, min ångest och hur jag fungerar medan den här nya personen inte vet något alls. Det känns läskigt att öppna sig för någon ny igen och vara sårbar på det sättet. Har du något tips på hur jag kan tänka för att det ska kännas lättare? Kram

    Malin 2014-07-19 15:39:31
    Svara
  • jaa, lägg upp springlistan bums! och gärna en uppdaterad stockholmsguide också.

    elise 2014-07-19 14:49:57 http://singmyspring.blogspot.se/
    Svara
  • Nu kanske man inte ska ställa frågor under en frågestund..haha men det hade varit väldigt kul om du kunde skriva om hur din blogg blev så stor och hur du lyckades bli framgångsrik tack vare den 🙂

    Ronja 2014-07-19 14:24:02
    Svara
  • Hej Sandra, älskar dessa inlägg så himla mkt. Nu är det som så att jag behöver råd, eller hjälp eller egentligen bara någon som förstår. Min pojkvän åker om några dagar över till andra sidan Atlanten för att spendera en hel månad där. Det gjorde han förra året med och det enda jag kommer ihåg från den tiden är den enorma saknaden i hjärtat, en sorts ihärdig smärta. Är så rädd för att känna sådär igen, har pratat med honom om det och han säger att allting kommer bli bra. Det vet jag ju med, men det känns fortfarande hur jobbigt som helst. Hade velat ha honom hemma och fortsätta med våra somriga äventyr. Åh. :/

    Tilda 2014-07-19 14:12:49
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!