copenhagen. day three.

copenhagen.

Den sista dagen i Köpenhamn, förra torsdagen, började vi med frukost på ett fantastiskt litet ställe som låg på en innegård. Beau Marché hette det.

copenhagen.

Vi var helt ensamma på caféet och tog ett fönsterbord.

copenhagen.

Jag åt en burrata-sallad (burrata = mozzarella med färsk grädde i mitten) med körsbärstomater och rädisor. Så god.

copenhagen.

Beau Marché var inte bara ett café utan även en fantastisk inredningsaffär. Ville ha allt men det ville tyvärr inte plånboken :/ Det blev i alla fall duralex-glasen, en sopskyffel och de små knivarna som jag visade för några inlägg sedan!

copenhagen.

Sedan gick vi tillbaka och tog en kaffe på maten och fick helt plötsligt strålande sällskap:

copenhagen

Nina och Anton! De var i Malmö och skickade ett sms: ”Hej är ni kvar i Köpenhamn? Vi tar tåget över och hänger mer er idag!” Så kul! Vi gick till klädaffären Wood Wood där vi alla kom ut med något (jag med den där pikén från Adidas).

copenhagen

Sedan gick vi till The Union och drack rosévin och åt mini mac&cheese. Kan verkligen rekommendera det stället, god mat, trevlig stämning och New York-feeling på inredningen. De ska även ha en gömd bar om kvällarna som man bara hittar till om man vet om den.

copenhagen

Efter lite strosande omkring i staden (mest i skuggan den dagen pga femhundratusen grader ute) så satte vi oss ner på ett torg och tog första bästa uteservering.

copenhagen

Vi åt skaldjursmackor med alldeles för mycket majjonäs för sitt eget bästa och pratade om Steve Jobs, bästa Pixarfilmerna och om Bron som jag och Magnus precis plöjt alla avsnitt av.

copenhagen

Sedan var jag och Magnus tvugna att hämta våra resväskor och gå till stationen. Vi skulle ta olika tåg, han mot Göteborg och jag mot Stockholm och så här ledsna var vi över det. En vecka skulle vi inte ses på, och det är extra lång tid om man hängt med varandra dygnet runt sedan semestern började. Men det gick bra som tur var, men ändå.

 

 

Translation. Last day in Copenhagen. started with breakfast and shopping at Beau Marché. I ate a  burrata salad and bought knives and drinking glasses. Then we met up with Nina and Anton who had taking the train to Copenhagen from Malmö to hang out with us. We sat down at the Union and talked about everything, went for a walk and had a shrimp sandwich before Magnus and I had to leave the town.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • Gud hvor ser der hyggeligt ud på Beau Marche! Dér skal jeg hen en dag 😀

  Anna-Nathalie 2014-07-29 09:30:40 http://sweetpetroleum.bloggersdelight.dk/
  Svara
 • j: Jag vill också bara flytta hem! Men så säger hjärnan att det kan man inte göra när man har lagt två år och en massa studielån på en utbildning som det bara är ett år kvar på, att det är bättre att bara härda ut. Och att det vore allmänt sjukt korkat att hoppa av nu. Men fan, hade jag vetat att jag skulle tycka att det var så jobbigt att bo långt bort så hade jag aldrig flyttat.

  g. 2014-07-28 16:12:43
  Svara
 • m & g: tråkigt men skönt att höra att någon tänker som jag. är så ledsen över att sommaren snart är slut och jag ska tillbaka till universitetet 140 mil ifrån mina föräldrar och syster och hund. trivs ju där men det är inte som hemma! har sån ångest och vill bara flytta hem men vet inte om det finns jobb som passar min utbildning ens :(:(

  j 2014-07-28 15:01:45
  Svara
 • Till nästa frågegång: Hur lång är Magnus? Har alltid tänkt att Nina är lång, men hon ser kort ut i jämförelse med honom, så blev nyfiken. (Syftar på fotot utanför affären där ni alla shoppade.)

  Therese 2014-07-28 14:34:01
  Svara
 • Hej Sandra! Jag vet liksom inte vart jag ska vända mig för att få svar på min fråga, förutom till dig… Jag och min kille har varit tillsammans i tre år och de senaste två åren har vi bott tillsammans varav ett år utomlands. Nu är det så att jag ska börja plugga i en annan stad till hösten och min kille kan inte följa med för han pluggar i den staden vi bor i nu… Jag är så glad över att jag kommit in på mitt program (5 år) men samtidigt så ledsen över att jag inte kommer få vara med mitt livs kärlek varje dag… Min kille har tre år kvar på sin utbildning, så om det inte går att byta stad för någon av oss kommer vi få ha ett distansförhållande i 3 (!!) år. Att göra slut finns inte på kartan, vi båda är överens om att vi kommer klara det, men jag behöver tips på hur man gör. Vi har aldrig varit ifrån varandra mer än två veckor i streck… Vilka är dina råd för att få ett förhållande att funka även om man bor 30 mil ifrån varandra?
  Jag hoppas verkligen du svarar, för jag är helt förvirrad och ledsen. Tack <3

  Julia 2014-07-28 11:49:44
  Svara
 • hej sandra! kom och tänka på de där ekträden du sådde i en flaska? visst var det nåt sånt? hur gick det med dom och hur gjorde du? för övrigt tycker jag du och din blogg är <3 puss!

  Johanna 2014-07-28 11:21:21
  Svara
 • Himla fint! Men det börjar bli lite tråkigt att inte få följa dig i ”realtid” så att säga, tycker jag. 🙂

  Julia 2014-07-28 10:18:44
  Svara
 • Mysigt café!

  Kajsa 2014-07-28 09:47:45 http://skinandscent.for.me
  Svara
 • Superfina bilder! Köpenhamn är så vackert, kan rekommendera en promenad till Fredriksbergs Kungelige Have, om man har tid.. Så vilka var de 5 bästa Pixarfilmerna? Jag såg en helt underbar liten fransk produktion häromdan – Les triplets de Belleville. Man behöver inte kunna ett smack franska – älskar animerat! Minuscule är en annan fransk favorit 😉

  Karolina 2014-07-28 07:26:17
  Svara
 • Mmmm burrata! The next time you are in NY you have to make the trip to Queens for Milkflower’s burrata (worlds best pizza and they make all their own cheese).

  Copenhagen looks fantastic, I love when you post about where you eat and drink on your travels. I make little notes for my own travels.

  xo

  Kallie 2014-07-28 01:32:15 http://www.happyhoneylark.blogspot.com
  Svara
 • I’ve followed your blog for a long LONG time now, way back when you were still using Livejournal as a platform (!) and if there’s one thing I can say about it, it’s that it never fails to make me so hungry! Your striped t-shirt is quite perfect xo

  Maxine 2014-07-28 01:12:33 http://thepocketclub.blogspot.com
  Svara
 • m.: Åh det undrar jag med. Har varit hos min mamma och mina syskon hela sommaren, ute på landet i huset där jag bott i hela mitt liv och klappat massa på min gamla hund och nu är jag tillbaka i stora staden fyrtiofem mil hemifrån igen för att sommarjobba och sen börja plugget igen i september och har sån jävla jävla bajshemlängtan. Det gör ont i hjärtat att bo långt bort från sin familj.

  g. 2014-07-28 00:14:40
  Svara
 • vad lång magnus verkar vara bredvid nina och anton! trodde han var mer pocket-size men internet = inga referensramar eller proportioner. stiliga alla tre hur som, ju. plus du, as per usual.

  Vicky 2014-07-28 00:01:10 http://vickys.se/
  Svara
 • Åh har varit på den gömda baren – var väldigt fint! Är typ i förbudstiden stuk. Var sjukt trångt, men var riktigt coolt ställe. Rekommenderas verkligen! Går att få fram var den ligger om man googlar lite tror jag! 🙂

  Nellie 2014-07-27 23:21:42 http://www.kissmestupid.se
  Svara
 • blir så glad av din blogg!

  Emilia 2014-07-27 23:15:47 http://eewmiliaa.blogg.se
  Svara
 • så fint!! och älskar älskar bron wawawwa och kanske allra mest saga.

  felicia 2014-07-27 22:52:03 http://tigerlilys.blogg.se
  Svara
 • sandraaaaaaaaa hur gör man när man är i mitten av 20- och saknar sina föräldrar och småsyskon så att man tror att man ska gå av, när man bor i en storstad ute i europa medan de bor i en småstad i sverige där det inte GÅR att bo för en mitten av 20-åring?

  m 2014-07-27 22:26:04
  Svara
 • Åh är verkligen så sjukt jobbig att vara ifrån varandra. Distans suger.

  Anna 2014-07-27 21:38:47 http://lillabus.devote.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!