a tuesday in marseille.

marseille.

Förra veckan var jag i Marseille. Jenny hade hyrt ett hus några tågstationer bort från city och där bodde vi i sex dagar och gjorde inte så mycket mer än att bada, läsa och laga mat. Jag fotograferade knappt och en dag insåg jag att jag inte ens hade satt på mig skor på två dagar. Så det var hemskt mycket semester helt enkelt. Men den andra dagen, det var förra tisdagen, så tog jag med mig kameran.

marseille.

Då åkte vi på bilutflykt till havet.

marseille.

Ställde kameran på biltaket och tog ett gruppfoto. Här är vi! Sara, Jenny, Sofia, Oskar och jag.

marseille.

Stranden vet jag inte alls vad den hette eller vad den låg men sanden var vit och vågorna höga.

marseille.

Vi lyssnade på podcasts och när vi blev hungriga beställde vi mat till solstolarna. Som gräddig moule till exempel.

marseille.

Hav hav hav.

marseille.

Jag och Jenny tog en strandpaus och gick och köpte glass. Jag tog två kulor, en med lakrits och en med tuggummi-smak.

marseille.

Sedan åkte vi hem. Grannarna hade en rabiat hund som vi först trodde skulle slita oss i stycken om inte grinden varit stängd. Men när vi kom tillbaka hade han hämtat en sko, så han kanske var snäll ändå.

marseille.

Och så lagade vi middag. Något med massor av lime i, nämligen..

marseille.

…ceviche! Sara adderade mango vilket blev strålande.

marseille.

Sedan satt vi i vår trädgård tills kvällen blev natt.

 

Translation. I spent my last week in Marseille with four friends. I didn’t take many photos but on the second day we drove to the ocean and swam and when we got back we made ceviche.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • Haha vilken klockren bild på hunden. Han kanske bara var upprörd för det saknades en sko i hans liv 🙂

  Jeanette 2014-08-04 14:12:21 http://www.jeanetteseflin.com/blog
  Svara
 • Alltså hörrni, Helge är ju ett troll. Mata hen inte!

  Ess: Jag tycker att xyz gav dig kloka råd. Tidningarnas webplatser har valkompasser som brukar vara väldigt genomarbetade, bra för dem som inte har tid eller ork att sätta sig in i partiprogrammen. Det känns som att det viktiga är att du hittar vad DU vill, vad DU tror på och i vilket samhälle du vill leva – snarare än vilket parti som har väljare som du helst vill identifiera dig med. Det är lätt att tappa bort sig själv och börja se sina partisympatier som identitetsskapande statusmarkörer, men politiska ideologier är inga subkulturer (även om de kan fungera som sådana om du så vill). Du behöver inte rösta på det parti som hen med samma frisyr och musiksmak som du röstar på, och du behöver inte hålla med andra som röstar på samma parti som du om allt. Jag tror absolut inte att det är en god idé att ta avstånd från en politisk inriktning för att du inte känner igen dig i andra som röstar som du hade tänkt att göra. Du har en röst, den är bland det viktigaste du har. Se till att du lägger den på det du tror på. <3

  Annika 2014-08-01 16:00:41
  Svara
 • Helga: Jag tycker verkligen du ska sluta upp med det där, låter som ett destruktivt beteende som inte är sunt.

  SSK 2014-07-31 18:17:19
  Svara
 • Ess: vad menar du med ”sådana här personer som röstar rött”? Vad tyckte du var dåligt med Athenas sommarprat? Jag frågar inte för att provocera utan för att jag tänker att det kan vara bra att formulera varför man tycker nåt är dåligt, inte bara att det är dåligt. Kom ihåg att det finns många grenar inom den ”röda” politiken också, Athenas kanske är mer rakt på och extrem enligt vissa (men rätt enligt mig). Sen finns det självklart lite ”neutralare” röd politik, där jag tycker att sossarna hör hemma eftersom jag tycker att dom inte direkt gör nåt speciellt och lutar allt mer mot mitten på en röd – blå skala, mp är väl för den delen inte heller extremt röda. Eller rösta bara blankt så får i alla fall sd färre procentenheter. Läs på partiernas hemsidor, gör valkompasser så kanske du får en hint om vad olika partier säger sig stå för och vilja.

  xyz 2014-07-31 16:43:17
  Svara
 • Helge: Nu frågar du ju inte mig, men jag tycker att din kommentar var väldigt märklig. Du säger att du ringer folk du inte (?) känner hela tiden, så mycket att din kille blir upprörd. Ringer du folk för att prata med dom? Det låter ju lite gulligt udda, men samtidigt lite läskigt? Spontant känner jag att du borde sluta med det. Jag, och många med mig, avskyr att bli uppringda och bara för att någons nummer finns att få tag på så innebär inte det att man har rätt att ringa dem om man inte känner dem. Så känner jag i alla fall.

  Anna 2014-07-31 16:22:34
  Svara
 • Dette høres ut som den perfekte slappe-av-og-nyte-livet-ferien! Jeg blir ofte rastløs av å ligge i solen, men når man har venninner og kan bade masse, går det bra! Maten, selskapet og omgivelsene ser kanonbra ut!

  Synne 2014-07-31 14:21:44 http://www.etdrysskanel.wordpress.com
  Svara
 • Sandra om man vill ringa dig finns ditt nr på hitta då? Nu förtiden kan man inte tro att jag gör något annat på dagarna än att just ringa folk. Det är inte så att jag ringer mina vänner. Utan vem som helst faktiskt musiker, bloggare, undersköterskor mfl …, jag har fått byta abonnemang och utöka tjänsten för att jag ringer så många samtal varje dag. Min man undrade här om dagen vem det är som jag ringer hela tiden… Vet inte riktigt vad jag ska svara på det. Allt det här med mitt ringande har blivit något jag verkar ha svårt att sluta med… En drog…. Jag älskar ju min kille och ibland tänker jag så mkt mer tid vi hade haft om jag släppte allt mitt ”galna” ringande överallt. Håller du med mig ?

  Helge 2014-07-31 11:38:39
  Svara
 • Klart hunden va snäll! Finns inga hjälp hundar som är onda i hjärtat

  melissa 2014-07-31 04:45:53
  Svara
 • Köp superfina festskor för endast 30 kr + fri frakt!

  http://www.tradera.com/profile/items/2780302/mysisss

  SKOR 2014-07-30 21:50:24
  Svara
 • Hej Sandra! En fråga till nästa gång..
  Det är ju snart val i Sverige och jag är uppvuxen i ett hem där vi alltid röstat rödgrönt och kanske inte varit superintresserade och superinsatta men tillräckligt i alla fall. Har alltid känt att jag tillhört den röda sidan men nu på senaste tiden tycker jag att klimatet har blivit så himla hårt på den rödgröna sidan! Det är så mycket smutskastning, hat, brinna och döda och när jag lyssnade på Athena Farrokhzad sommarprat kände jag bara HERREGUD är det sådana här personer som röstar rött? Vill inte rösta blått men det känns inte okej att rösta rött heller längre. Känner mig så förvirrad i min politiska ståndpunkt (eller vad fan man säger?). Vet inte ens om det här är något du kan svara på (är det ens en fråga?) men jag tycker ofta du är väldigt klok och skriver bra och jag gillar verkligen dina feministiska inlägg! Du eller någon annan i kommentarsfältet kanske varit politiskt förvirrade nångång? Vad gjorde du då?

  Ess 2014-07-30 21:23:31
  Svara
 • Eller så stoltserade hunden med det som var kvar av förre besökaren.. x)

  R - den ovita sanningen 2014-07-30 15:06:54 http://ovitaskor.blogg.se
  Svara
 • ser himla mysigt ut… kram!

  hanna 2014-07-30 11:21:37 http://hannaalmgren.blogspot.se
  Svara
 • Den första bilden är alldeles förträfflig!! Det är nästan så jag i fortsättningen kommer tänka, Sandra och havet istället för ” Den gamle och havet”.

  claudia 2014-07-30 10:56:53
  Svara
 • Vilket härligt ställe! Första bilden är ju magisk. 🙂

  Längs en grusväg 2014-07-30 10:12:50 http://langsengrusvag.blogg.se/
  Svara
 • Vilka bilder! Den översta… åååh!

  Fina Frun.se 2014-07-30 02:20:43 http://finafrun.se
  Svara
 • så himla fint!

  Emilia 2014-07-29 22:50:01 http://eewmiliaa.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!