bloggläsarreceptet: kantarellpasta med sparris och citron.

Hurra Matilda Agdur! Du vann pastatisdags-tävlingen jag hade tillsammans med Kungsörnen och vinner alltså en massa pasta, graaattis! För att fira tänkte jag därför laga rätten som Matilda gjorde på sin instagram. Det var ju en film på cirka tio sekunder utan ord, så jag spånade lite, men tror det blev rätt så likt ändå.

pasta with asparagus and chanterelles.

Du behöver:
– Kantareller
– Grön sparris
– En citron
– Parmesan
– Vitlök
– Ruccola
– Ett ägg
– En skruvig pasta, jag använde Kungsörnens fusilli

pasta with asparagus and chanterelles.
Börja med att borsta svampen ren från smuts. Stek sedan i en stekpanna så allt vatten dunstar bort. En bloggläsare tipsade i kommentarsfältet förra veckan när jag lagade en annan rätt med kantareller att man inte ska ha smör i pannan förrän vattnet dunstat bort, då suger svampen åt sig smöret långt mycket mer. Smart!

pasta with asparagus and chanterelles.
Skär vitlöken i tunna tunna skivor och riv av zesten på en liten citron (obs ekologisk annars blir det inte trevligt om du ska äta citronzesten).

pasta with asparagus and chanterelles.
Stek i en stekpanna på ganska låg värme tillsammans med olivolja, salt och sparrisen. Sparrisen har jag bara skurit i bitar samt skurit av och slängt roten (ca 2 cm in på sparrisen, den är besk och inte god nämligen). När vattnet från kantarellerna i den andra stekpannan är borta kan du hälla över kantarellerna till den här pannan istället.

pasta with asparagus and chanterelles.

Här gjorde jag en liten twist på receptet och carbonarade (nytt verb) det lite grann. Jag rev ca 1,5 dl parmesan (för 2 pers), knäckte i en äggula, saltade, pepprade och pressade ner saften av en halv citron i en skål. Blandade sedan ihop allt med en gaffel.

pasta with asparagus and chanterelles.

När pastan kokat klart häller du i den i stekpannan tillsammans med ost&äggblandningen + ruccola. Blanda.

pasta with asparagus and chanterelles.

Salta och peppra och ät upp!

.
Translation. A recipe of fusilli with chanterelles, asparagus, rocket, garlic, parmesan cheese and lemon.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!