my weekly beauty routines.

beauty products.

Har fått lite frågor om mina skönhetsrutiner, alltså det som inte är smink utan krämer and such. Få inte för höga förhoppningar, är ganska dålig på just sånt här. Men jag rotade fram det jag använder ungefär varje vecka, satte mig vid mitt köksbord och förevigade för er. Skönhetsrutin är förövrigt ett ganska fånigt ord, skulle snarare säga att det är min pigg&fräsch-rutin. Så alltså, mot den —–>

beauty products.

Vi kan ju börja med det enkla. Ansiktskräm.

beauty products.

Jag är då en person som lider av extreeeeeemt torr hud. Har testat allt. Och då menar jag dom dyraste jäkla krämerna med typ guld och knark i, till de där Dermalogica-grejorna som alla älskar, till femhundra saker till. Ingenting fungerade, min hud ramlade av, svällde upp, gick sönder :'(
En sak har jag lärt mig i detta letande dock och det är att det enklaste är det bästa, i alla fall för mig. Ju färre ingredienser = bra. Ju fler ingredienser du förstår vad de betyder = bra. Står det ”undvik att få in i ögonen” eller ”använd ej på barn” = dåligt. Den här från Apoteket är fet, snäll och mjuk. Jag använder den både dag som natt och tycker om den. Kostar runt 35 kronor.

beauty products.

Då går vi vidare till kroppskräm. Just det här med krämer är jag egentligen inte rätt person att agera tipsare för, så vi går igenom dom först och fort. Det är nämligen så att mellan månaderna oktober till maj lider jag av vintereksem och får utskrivna krämer och tabletter av läkaren. Jag kan alltså inte använda alla de där lena, mjuka, väldoftande grejerna som finns i butik. Men mellan juni till september när luften är fuktigare klarar huden av parfymerade saker och då vill jag bara ha sånt som luktar glass. Den här budybuttern från Body Shop i doften peach gör det, och känns som den heter – som smör. Till det facila priset av runt 150 riksdaler.

beauty products.

Mot min favoritgrej – scrub!

beauty products.

Jag äääälskar att skrubba ansiktet (och resten av kroppen för den delen) med sådana här grejer med korn i. Man blir så mjuk! Den här har jag köpt i USA så just exakt det här märket är ju inget tips i och med att den inte finns att handla här (fast är du i USA rekommenderar jag! Superbillig dessutom). Men mitt tips jag vill komma till är att köpa scrub med riktiga kärnor i, alltså inte sådana med plastprickar. Det är mycket skonsammare mot dig och mot miljön, och vem vill egentligen ha plast i ansiktet. Jag skrubbar ansiktet ungefär var tredje-fjärde dag och är extra noggrann på näsan för pormaskar och sånt.

beauty products.

Estelle & Thild är en fin ekologisk svensk hudvårdsserie jag tycker om. Deras micro scrub använder jag som skrubb om huden är känslig (till exempel varit förkyld eller kanske lite bakis) och ansiktsmasken använder jag ungefär en gång varannan vecka. Fast borde kanske göra en gång i veckan men glömmer bort.

beauty products.

Glam Glow är en quick fix-ögonmask som har vunnit en jäkla massa priser som jag förstått det. Finns exempelvis på Sephora. Den har typ mint i sig eller något och man smörjer in sig runt ögonen och låter det sitta i tre minuter innan man torkar av det (ej tvättar av det). Sen bara BING! Ser man mycket piggare ut. En av få grejer jag faktiskt SETT någon effekt av.

Just ja, glömde fota mitt ögonfransserum såhär kommer en gammal bild när jag hade drömfransar. Detta är alltså hur mina ögonfransar blev av serum (här är en bild på min riktiga längd). I’m telling you ögonfransserum is the shit. Jag har använt det i cirka två år och lärt mig detta: ögonfransarna är inte alltid i sådan där Disney-längd när du tar serum. Ibland är de halvlånga och ibland kan de gå tillbaka och bli helt tråkvanliga igen. Men den där långa längden kommer tillbaka efter ett tag, misströsta inte. Glöm heller inte att ha pauser från ditt serum. Alltså i flera veckor. Jag tar serum cirka i två månader och har sedan paus i tre veckor och börjar sedan om igen. Jag tror det är det korrekta, men någon serum-expert får gärna tipsa i kommentarerna. Jag använder Revitalash. Det kostar 900 kronor på Kicks och håller cirka tre månader. Jag vet, 🙁 svindyrt. Men i och med att mina andra skönhetsprodukter kostar så lite och jag verkligen uppskattar franslängden tycker jag att det är värt.

beauty products.

Ja det var väl mina produkter. Inte så många egentligen, men nu vet ni.

2 andra tips (obs varning för klyschor):
– Solskydd. Jag använder solskydd året runt (25 spf) och solar aldrig. Solar i och för sig inte för att jag tycker det är dödens tråkigt, men ändå. Tycker det känns rimligt att vara försiktig med solen.
– Sömn. Jag sover cirka 8-10 timmar per dygn, alltså jättemycket. Jag tror att det helt klart kan vara anledningen till varför jag ser rätt ung ut trots att jag är äldre än vissa byggnader i Stockholm. Det och generna då förstås.

.

Translation. The beauty products I use every week, not a lot of stuff but a little bit of everything.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
37kommentarer
  • ja vad använder du för sminkborttagning?
    och vad kostar denhära underbara ögongrejen som BING gör att man ser piggare ut mvh ett till känslo som ser för trött ut just nu

    l 2014-09-06 21:05:11
    Svara
  • Hej alla! Jag är rätt säker på att St.Ives- produkter finns att köpa i affär, åtminstone i Malmö. (Typ på de två hipster-malmborgs/ica- affärerna vid möllan eller den stora ekologiska/naturproduktsstormarknaden vid caroli.)Folk här i kommentarsfältet verkar ju inte direkt superpeppa på just deras scrub, men har testat deras ansiktskräm, superbillig mega-pack och den var väldigt bra! Överlag tror jag att de har bra, naturliga produkter, men det gäller ju som med allt annat att kolla innehållsförteckningen och som Sandra säger- hålla det enkelt! =)

    Julia 2014-08-30 20:36:01
    Svara
  • Jag får också vintereksem, framförallt på händer och fötter. Jag har letat hur mycket som helst och överallt efter något som funkar mot utslagen. Jag har testat alla möjliga krämer, oljor och tabletter, både vanliga och receptbelagda. I våras köpte jag av annan anledning hem galltvål (låter så sjukt äckligt, jag vet), läste på galltvålsinformationen att det kunde hjälpa vid eksem. Hade ju inga förhoppningar direkt men testade att tvätta händerna med den i alla fall. Eksemen FÖRSVANN efter EN tvätt! Nu hoppas jag till vintern att den hjälper igen. Som du säger är det nog ibland de enklaste saker som är bäst för huden!

    Hanna 2014-08-27 23:30:30
    Svara
  • åh vill ha tips på ekologiska saker att använda mot fet/blandad hy :/

    för övrigt får du gärna sprida och tipsa om mitt instagram-konto EdAwareness. skulle göra mig megaglad, ju fler som får ökad kunskap om ätstörningar, desto bättre!

    elise 2014-08-27 20:20:25 http://singmyspring.blogspot.se/
    Svara
  • Älskar kjolen!!! Vart kommer den ifrån? Har du tips på något märke som har bra vida kjolar? Min favorit från Monki totaldog och har inte lyckats hitta några snygga till bra pris :/ kram

    Sara 2014-08-27 15:10:10
    Svara
  • GUD vad härligt med någon mer som sover mycket! Jag är 23 år och vill sova prick 9h per natt (gärna mer vissa nätter). Jag har varit lite orolig att min stackars kropp inte kommit ur tonårssömnen än så det är alltid gött att höra om fler sjusovare där ute 🙂

    Johanna 2014-08-27 15:08:01 http://alltommalta.com/johanna
    Svara
  • Ja se upp för St Ives-skrubben! De krossade och ojämna valnötskärnorna river upp mikroskopiska hål i huden och gör den mindre motståndskraftig. Det kanske känns lent och fint nu men kan göra huden ojämn på längre sikt.

    Charlotte 2014-08-27 13:18:20
    Svara
  • Halloj! Vad använder du för sminkborttagning? Och mandeloljan, går den att ha näranära ögonen? Det är mest där jag får eksem liksom. Puss

    Ellen 2014-08-27 12:47:51 http://harborellen.blogspot.com
    Svara
  • Ekologisk kokosolja!
    Smörj på kvällen på ansiktet. Låt vara. Det känns oljigt men kommer vara mjukaste huden sen! Bästa som någonsin hänt!! Enkelt är bäst!

    S.m 2014-08-27 12:18:11
    Svara
  • Meh mina kommentarer dyker liksom inte upp. Jag frågade hursomhelst om din kjol! Jättefin. Behöver flera tub- och pennkjolar till hösten. gärna i många olika färger, inte för tighta och med fina detaljer som fickor. Har du/ni tips på något särskilt märke?

    Josefine 2014-08-27 10:03:20
    Svara
  • Tips! det sämsta man kan göra med riktigt torr hud är att skrubba huden.

    Sara 2014-08-27 09:59:10
    Svara
  • vad använder du för solskydd? tycker att det är såååå svårt att hitta en bra produkt som inte syns (a.k.a som man blir glansig eller blek av).

    Ida 2014-08-27 09:55:15
    Svara
  • Alice: Det är hemskt att ha sin drömman inom räckhåll men känna att man inte får/kan/vågar sträcka sig efter honom. Som att ofrivilligt gå in på ett casino och satsa alla sin känslor på rött. Men någonstans är det viktigt att ta det man känner på allvar och vad du än tror nu så är det bättre att veta vad en annan person känner än att gå runt i den här ovissheten. Den kan verkligen erodera ner en, få en att tänka massa ohälsosamma tankar. Då är det kanske bättre att veta och satsa allt på rött.

    Och kom ihåg. Det är fint att tycka om andra människor, det är något bra att bry sig. Men det är inte bra att vara med människor som får en att känna sig otillräcklig.

    Anna 2014-08-27 09:53:22
    Svara
  • Var är kjolen ifrån? Fin! Behöver många penn- och tubkjolar just nu som inte är för tighta och gärna med lite detaljer på (typ fickor inte nitar och bling). Nån som har tips?

    Josefine 2014-08-27 09:52:12
    Svara
  • Ett tillägg till alla kommentarer om oljor: Man måste hitta oljan för just SIN hud. Jag är en supertorris, men feta oljor som olivolja, arganolja, kokosolja eller sheasmör gör bara saken värre! Däremot fungerar grön avocado-olja jättebra, jag kan inte leva utan den. Tips, bara.

    Elin 2014-08-27 09:50:41
    Svara
  • Hej Sandra, ok det här är en fråga som jag inte tror det finns något svar på egentligen, men jag tänkte att du är så klok att det kanske kan hjälpa att höra några ord som kommer från någon utomstående. Hela grejen för mig började när killen jag var (jättejätte)kär i och hade träffat i två år låg med en av mina före detta bästa kompisar. Alla visste om det ett par månader innan en av mina bästa killkompisar berättade det för mig. Då blev jag superledsen. I samma veva blev jag sjuk i livmoderhalsen och kunde inte ha sex med någon. Jag vet fortfarande inte om jag kan det men läkarna tror att jag är frisk nu. I och med det här så slutade jag prata om killar och allt sånt. Nu när jag träffar mina kompisar så pratar de mycket om sina pojkvänner (jag är en av få kvarvarande singlar i mitt gäng) och kort sagt vet jag inte hur jag ska tackla de här samtalen. Jag har tagit upp en gång att jag inte kunde träffa någon på ett tag för att jag var sjuk (när jag var sjuk) men ingen ville prata om det och det blev jättedålig stämning. Samma sak när jag nämnde att jag kände mig väldigt ledsen över det som hänt med killen jag dejtade och inte orkade ta en fika, det blev mest ett ’ok’. Förutom det så vill jag inte ens kyssa någon kille på ett bra tag, det går liksom så långt att jag känner mig ledsen om någon försöker flirta med mig. Jag känner mig verkligen ’bränd’. Så efter det här hur kommer man igång igen? Hur pratar man om det när alla andra pratar om hur bra de har det med sina pojkvänner? Hur vågar man lita på någon igen?

    Hanna 2014-08-27 00:17:38
    Svara
  • Sandra! Jag har surfat höstkläder i typ en timme nu fast jag borde sova, och hittar i n g e t kul. Jag behöver ny jacka, nya skor och ny väska pga allt har pajat samtidigt. Du som har världens bästa smak (winkwink) kan inte du tipsa lite om snygga höstkläder? 🙂 Kram!

    Lise 2014-08-27 00:07:27 http://instagram.com/larsochlitelise
    Svara
  • Har man problem med torr hy så finns det en superbra naturlig produkt kallad african shea butter. Fet och går verkligen in i huden, man blir len som en barnrumpa.

    Carina 2014-08-26 23:21:08
    Svara
  • hej fina sandra

    jag låg med en kille nåra gånger i somras. vi kände varan lite genom kompisar och han va bra på att hångla, det va så det började. men sen när jag lärde känna honom mer på riktigt, dom där gångerna i somras när vi satt och pratade i flera timmar, blev jag störtkär i honom. senaste gången vi sågs ( en och en halv månad sen) hade vi hängt en hel kväll och en bit in på natten, och precis när vi skulle kyssas hej då sa han, som från ingen stans: ”du vet att det här kommer behöva ta slut nån gång va?”. jag blev sjukt förvånad, vi hade inte snackat alls om vilken typ av förhållande vi hade, inte försökt definiera något ”oss”, så den där kommentaren kändes verkligen som att den kom från ingenstans. sen fattade jag inte vad han menade heller. allt tar ju slut liksom, oavsett om man snackar om ett one-night-stand eller ettt förhållande som varat i 70 år som tar slut för att nån dör. jag tyckte att hans kommentar lät lite som ett försiktigt och ”snällt” sätt att säga ”kom ihåg att vi inte är ihop, jag vill inte att du ska tro att det här håller på att bli seriöst”. som om han kände sig trängd. men vi hade aldrig snackat i dom banorna, jag hade aldrig hintat att jag ville ha ett förhållande eller nått, för allt va så nytt! jag hade inte ens tänkt i dom banorna! men när han sa så tvingade han mej liksom att börja tänka. och det va typ då jag insåg att jag höll på att bli kär i honom. sen sågs vi inte, vi var borta från stan på olika håll, hördes av lite på fb, men inte mycket. igår såg jag honom i skolan och då fattade jag att jag inte hade inbillat mej nått eller att det inte hade gått över. det kändes som ett slag i magen när jag såg honom och jag va helt skakig hela dan efteråt. jag e alltså kär i honom på riktigt, jag e säker nu. och jag vet inte va jag ska göra. jag e rädd att han kommer backa direkt om jag förklarar att jag faktiskt har känslor för honom, jag är nästan helt säker på att han skulle göra det faktiskt. även om han skulle känna nått liknande för mej e han inte förhållandetypen. det knäppa e att det e inte jag heller. jag e inte en person som går runt och letar efter ett förhållande, tvärt om blir jag rädd av att tänka på förhållanden. jag e bara 18 också. men å andra sidan vill jag ha honom i mitt liv, va säker på att han finns där, jag vill bara hänga med honom och ligga med honom osv. och om jag inte skulle berätta att jag e kär i honom e jag rädd att han kommer försvinna ur mitt liv. att han en dag, helst plötsligt inte vill ses mer. bara så där. det känns som han skulle kunna göra det när som helst och utan dåligt samvete, även om det sårar mej, för han har ju trots allt inte lovat mej nått. men allt känns så fel för han kan ju få mej precis när han vill, varje gång han skriver kommer jag att svara, och varje gång han vill ses kommer jag säga ja. men jag kan aldrig räkna med honom.
    vad tycker du jag ska göra, sandra? jag skulle önska att jag slapp tänka allt det här. jag tycker så mycket om honom och vill inte förlora honom, vill bara vara med honom, men nu känns det som att allt e på väg att falla sönder. som att det kan falla sönder när som helst. och ändå har det knappt börjat. det har nästan inte hunnit bli något ”vi” mellan honom och mej, och redan känns det som att allt kommer falla i bitar.

    Alice 2014-08-26 22:50:04
    Svara
  • hej fina sandra

    jag låg med en kille nåra gånger i somras. vi kände varan lite genom kompisar och han va bra på att hångla, det va så det började. men sen när jag lärde känna honom mer på riktigt, dom där gångerna i somras när vi satt och pratade i flera timmar, blev jag störtkär i honom. senaste gången vi sågs ( en och en halv månad sen) hade vi hängt en hel kväll och en bit in på natten, och precis när vi skulle kyssas hej då sa han, som från ingen stans: ”du vet att det här kommer behöva ta slut nån gång va?”. jag blev sjukt förvånad, vi hade inte snackat alls om vilken typ av förhållande vi hade, inte försökt definiera något ”oss”, så den där kommentaren kändes verkligen som att den kom från ingenstans. sen fattade jag inte vad han menade heller. allt tar ju slut liksom, oavsett om man snackar om ett one-night-stand eller ettt förhållande som varat i 70 år som tar slut för att nån dör. jag tyckte att hans kommentar lät lite som ett försiktigt och ”snällt” sätt att säga ”kom ihåg att vi inte är ihop, jag vill inte att du ska tro att det här håller på att bli seriöst”. som om han kände sig trängd. men vi hade aldrig snackat i dom banorna, jag hade aldrig hintat att jag ville ha ett förhållande eller nått, för allt va så nytt! jag hade inte ens tänkt i dom banorna! men när han sa så tvingade han mej liksom att börja tänka. och det va typ då jag insåg att jag höll på att bli kär i honom. sen sågs vi inte, vi var borta från stan på olika håll, hördes av lite på fb, men inte mycket. igår såg jag honom i skolan och då fattade jag att jag inte hade inbillat mej nått eller att det inte hade gått över. det kändes som ett slag i magen när jag såg honom och jag va helt skakig hela dan efteråt. jag e alltså kär i honom på riktigt, jag e säker nu. och jag vet inte va jag ska göra. jag e rädd att han kommer backa direkt om jag förklarar att jag faktiskt har känslor för honom. jag är nästan helt säker på att han skulle göra det faktiskt. även om han skulle känna nått liknande för mej e han inte förhållandetypen. det knäppa e att det e inte jag heller. jag e inte en person som går runt och letar efter ett förhållande, tvärt om blir jag rädd av att tänka på förhållanden. men å andra sidan vill jag ha honom i mitt liv, va säker på att han finns där, jag vill bara hänga med honom och ligga med honom osv.
    och om jag inte skulle berätta att jag e kär i honom e jag rädd att han kommer försvinna ur mitt liv. att han en dag, helt plötsligt inte vill ses mer. bara så där. det känns som han skulle kunna göra det när som helst och utan dåligt samvete, även om det sårar mej, för han har ju trots allt inte lovat mej nått. men allt känns så fel för han kan ju få mej precis när han vill. varje gång han skriver kommer jag att svara, och varje gång han vill ses kommer jag säga ja. men jag kan aldrig räkna med honom.
    vad tycker du jag ska göra, sandra? jag skulle önska att jag slapp tänka allt det här. jag tycker så mycket om honom och vill inte förlora honom, vill bara vara med honom, men nu känns det som att allt e på väg att falla sönder. som att det kan falla sönder när som helst. och ändå har det knappt börjat. det har nästan inte hunnit bli något ”vi” mellan honom och mej, och redan känns det som att allt kommer falla i bitar.

    Alice 2014-08-26 22:43:45
    Svara
  • Bästa skrubben i världen (och snällaste mot miljön) är olivolja och socker. Skrubba i duschen, TVÄTTA EJ MED TVÅL och badda huden torr. Först är du lite oljig, typ 20 min, sen är du som en bebis. I ansiktet är det för grovt så där funkar krossade havregryn och honung. Bästa bästa, kör kör. Inga kemikalier.

    Sandra 2014-08-26 22:37:16
    Svara
  • ”…jag ser rätt ung ut trots att jag är äldre än vissa byggnader i Stockholm” hahaha! <3

    c 2014-08-26 22:29:30
    Svara
  • Yo! Helt orelaterat till inlägget men ändå: skulle inte du kunna skriva nåt om valet i september, och framför allt varför man INTE ska rösta på SD? Alltså, är inte helt 100 på att du faktiskt har skrivit att du inte gillar SD men med tanke på att du är FI!:are och även har MP nära hjärtat känns det inte som en alltför galen slutsats att du tycker att SD är blä. Så: skulle du kunna tänka dig att skriva om det? Är så dålig på att argumentera och är allmänt ganska opåläst så har så svårt att argumentera mot folk som prisar SD och drar fram argument som jag är säker på är tagna ur röven. Du är så vettig så vill gärna höra vad du har att säga!

    A 2014-08-26 21:31:57 http://adwink.blogspot.com
    Svara
  • Som redan sagts, tänk på att mekanisk peeling kan vara väldigt påfrestande för hyn. Ps. St Ives skrubben innehåller menthyl lactate som är en irriterande ingrediens 🙁 ds.

    Karen 2014-08-26 21:27:21
    Svara
  • Åh nej, inte kokosolja för ansiktet!

    Ever heard about oil cleansing though? Mix a ’carrier oil’ with a essential oil. T.ex. denna är en fantastisk guide för sådant: http://thegracefulattempt.tumblr.com/post/61359212107/the-oil-cleansing-method-part-deux-how-to-choose-your

    Karoliina 2014-08-26 21:16:15
    Svara
  • Jag har en sådan känslig hud att jag blir helt galen! Jag kan inte använda någonting som torkar ut mina finnar och krämer är hopplöst. Men efter mycket letande fann jag L300 och det är en riktig räddning. Jag använder medlet mot finnar och en dagkräm plus får en salva utskrivet av min hudläkare. Fungerar äntligen! Trots att vissa dagar är omöjliga och ingenting hjälper.

    Lisa m 2014-08-26 21:14:35
    Svara
  • En varning om St Ives scrub dock – skal/kärnbitarna i den är för vassa och skrubbar därför av för mycket hud samt kan orsaka små små rivsår och är därför inte så bra för huden i längden. Att använda ett annat märke kan nog vara bättre (och lättare att få tag på i Sverige)

    Sara 2014-08-26 20:44:58
    Svara
  • Om du har torr/känslig hy ska du kanske testa att undvika peeling med korn i, eftersom det är ganska slitigt för huden. Prova enzympeeling istället som är snällare! Finns många bra ekovarianter med ren inci.

    Sofia | Avocado Baby 2014-08-26 20:10:08 http://www.avocadobaby.se
    Svara
  • Vill tipsa om mitt absoluta favoritmärke, är själv superkänslig och har testat typ allt.. Marja Entrich eller ME heter det, är biologiskt och väldigt naturligt och bra, självklart inte testat på djur! Marja som startade märket sa en gång att ”det man smörjer sig med ska man kunna äta” och det låter ju bra tycker jag! 😀 Finns på vissa hälsokost-butiker eller på nätet! Bra priser med! Kram!!

    ellen 2014-08-26 18:49:18
    Svara
  • kokosolja är väl helt OK till kroppen men jag varnar ALLA för detta – kokosolja innehåller oleic acid och täpper alltså till porer med det ämnet = sämre hy. det var bara det. puss.

    sara 2014-08-26 18:40:32 http://saraskrattar.blogspot.com
    Svara
  • Ser att flera braiga redan tipsat dig om naturliga oljor mot torr hy, här kommer ytterligare tips – Arganolja! Är verkligen snäll och bra för huden i ansiktet, tas upp lätt i hyn och återfuktar perfa. Har förr haft problem med framförallt torra kinder och området intill näsan, men sedan jag började med naturlig hudvård har det verkligen släppt. Förr använde jag även, som du, olika skrubber med de där små kornen som ruggar upp huden, men jag upplevde ofta att det sved i efterhand även om huden kändes len. Idag använder jag istället en ansiktssvamp som jag ”skrubbar” ansiktet med i duschen. Innan jag skrubbar smörjer jag in ansiktet med Ricinolja (en fet olja som inte tas upp av hyn) som gör skrubbningen smidigare och mer behaglig.

    🙂

    Josefine 2014-08-26 17:54:50
    Svara
  • Kokosolja! Den smälter i handen, sen kletar man på det på kroppen som är torr och fnöskig, man luktar lite svagt av kokos och den går lätt in i huden. Man kan för övrigt också laga mat med kokosolja, så det är fina grejer. Ha inte runt ögonen bara.

    lisa 2014-08-26 17:30:13
    Svara
  • åh, fint inlägg! och jag är avis på sömnen. på helgerna och sovmornar och så får jag också till så många timmar, för då kan en ju sova ut, men på vardagarna ställer nattpigghet och viss insomnia till det för mig. :/

    ps. vet att jag sa det förra gången du skrev om men väl ändå inflika det igen om nån serumsugen läser: mina ögonfransar pajade totalt av serum! jag är liksom inte känslig för nånting, allergisk eller mot sol eller nåt så jag trodde att serum var lugnt och det var det också. i flera veckor efter jag slutat med det, men sedan började ögonfransarna gå av och bli hur tunna som helst. det måste berott på serumet. kanske var det bara det märket iofs, men jag vågar inte testa igen. skönt att det fungerar bra för dig! <3 puss!

    lovisa 2014-08-26 17:18:37 http://polichinelle.se
    Svara
  • Tips! Oljor i alla dess former. Världens mest skonsamma och mest naturliga hudvård. Själv använder jag mandelolja till kroppen och jojobaolja till ansiktet (eko, finns på olika hälsokoster tex Gryningen på Folkungagatan). Många tror att man blir flottig i ansiktet men det stämmer inte! Det blir man bara av artificiella mineraloljor som lägger sig ovanpå hyn. Jojobaolja är jättebra till ansiktet, den funkar så att den neutraliserar huden så områden som är feta blir mindre feta medan torra områden blir återfuktade. Min pojkvän som har haft problem med acne i pannan och torra kinder/haka har fått i princip perfekt hy sen han började med oljor. Dessutom naturlig spf i jojobaolja!

    Anna 2014-08-26 17:17:01
    Svara
  • Ett till hurrarop för St Ives produkter här. Har blandhy som ofta inte ens verkar veta vad den vill själv, och jag har också provat rätt mycket i skrubbväg, men blir mjuk och len och oirriterad av St Ives grejer. Ville också tillägga att deras skrubbar finns brett tillgängliga i brittiska varuhus/apotek/mataffärer/osv om en råkar ha vägarna förbi – liiite närmre än USA tänkte jag. 🙂

    Svara
  • På en glasflaska olivolja står det absolut inte ”undvik att få in i ögonen” eller ”använd ej på barn”, och dessutom finns det ingen innehållsförteckning alls- förutom att det är olivolja så klart, vilket ursprungsland oljan kommer från etc. 🙂 Jag brukar tänka att det jag inte vill äta vill jag heller inte smörja min hud med

    Amanda 2014-08-26 17:00:48
    Svara
  • Thank you for sharing this! You always look so fresh faced, it must be the sleep! I know everyone’s always saying to try face oils and I was totally against it, but recently I tried Tarte Maracuja oil and it saved my face. It’s just pure oil with one ingredient that naturally balances the skin so moisturizing dry areas and drying out oily areas and it clears up redness so well and isn’t heavy at all. Maybe worth a try!

    Kallie – thanks for the tip! I sometimes use almond oil in my face when it’s reaaaaally dry and that works too! Did a post about it a couple of years ago: http://rodeo.net/niotillfem/2012/06/almond-oil/

    kallie 2014-08-26 16:55:36 http://www.happyhoneylark.blogspot.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!