mitt badrumsskåp och en melon.

1

Apoteket frågade om de fick komma hem till mig och kvalitetskontrollera mina skönhetsprodukter. De skulle spana in om det fanns några konstiga ämnen, gifter eller något annat läskigt i dem. Det tyckte jag lät spännande, särskilt eftersom jag gjorde ett inlägg om mina produkter för ett tag sen (här) och många av er varnade om alla möjliga olika saker. Jag är uppenbarligen helt clueless i detta.


Här är filmen, de kollar funktion, skonsamhet och miljö och vill du vet mera eller fråga om dina produkter kan man gå in här.

2

Och just ja, angående film så har jag glömt att länka till den här filmen från i somras, när jag blev intervjuad av Hanna Persson i ett hotellrum på Way Out West och åt melon. Klicka här för att kolla.

.

Translation. Two movies in Swedish. One where a pharmacy checks out the products in my bathroom and the  other one an interview at the festival Way Out West.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
33kommentarer
 • Håller på att läsa till sjuksköterska och vi har precis pratat en del om allergier. Människor i västvärlden har aldrig varit så allergiska som vi är nu och en teori om detta är att vi utsätts för så otroligt lite ämnen som kan skada oss. Allergier innebär ju att vårt egna immunförsvar överreagerar på ett harmlöst ämne och totalt feltolkar situationen, och om vi aldrig låter oss själva träffa på saker som kan framkalla allergi så är det (enligt teorin) större risk att vi blir allergiska när vi väl utsätts. Immunförsvaret blir liksom helt övertaggat när det äntligen tror att det är dags att kämpa. Därför undrar jag om det verkligen är så bra att undvika allergener? Det rekommenderade inte mina universitetslärare.

  Elin 2014-10-17 22:32:38 http://alfonx.blogg.se
  Svara
 • Åh, Sandra. Älskar att du är trettio år men hela du känns som en sjuttonåring. Hur du klär dig, hur du dekorerar ditt hem, hur du pratar, hur du rör dig, och allt allt allt med dig. Älskar älskar älskar.

  Josephine 2014-10-04 20:01:50
  Svara
 • Jättebra film! Är själv sjukt intressead av sånt här. Håller med dom här ovan, kan du inte skriva ut vilka ämnena var så man kan hålla utkik själv?

  Åsa 2014-10-01 20:03:38
  Svara
 • Såg att Fiona också uppmärksammat detta men alltså sjukt pepp på sims-musiken i bakgrunden. Bara lite irriterande men mest pepp!

  Carolina 2014-10-01 19:15:06
  Svara
 • Sånt här är jag väldigt intresserad av men jag blev otroligt besviken på filmen när de inte i detalj berättar exakt vilka produkter och vilka ämnen det är. Jag kom över en lista på farliga ämnen för cirka ett år sedan och jag började direkt kolla varje produkt i badrumsskåpet. Tack vare det så vet jag om vilka produkter jag absolut inte skulle köpa igen och även vilka av mina favoritprodukter jag verkligen kan lite på. Jag har själv känslig hud och använder mycket parfymfritt, men t.ex. inte shampoo och balsam. Så därför tycker jag det är viktigt för mig att verkligen ha bra produkter. Så jag undrar faktiskt, vad var meningen med detta inlägg? För din del så förstår jag att det var bra att dessa personer kom hem till dig och gick igenom dina produkter, men jag tror att det är fler med mig som faktiskt vill veta vilka ämnen och produkter som är farliga.

  Malin 2014-10-01 01:07:16 http://maulun.blogg.se
  Svara
 • Ett förtydligande angående parfymämnen: Det finns över 3000 parfymämnen och av dessa är 26 parfymallergener. Man har studerat dessa 26 allergener och har mycket klinisk data som tyder på att dessa parfymämnen ger upphov till allergi. För att minimera risken så har EU beslutat att dessa ska vara deklarationspliktiga vid en viss halt (0,01 % i rinse off & 0,001% stay on produkter). Så det är skillnad på olika parfymämnen och sedan är det också som jag skrev i tidigare kommentar viktigt att titta på halten.

  Åsa Asplund 2014-09-30 13:29:26
  Svara
 • Rebecka, angående parfymerade produkter på Apoteket – Vi har både parfymerade och oparfymerade produkter. För en mycket känslig hy kan ett parfymfritt alternativ vara nödvändigt, men för många fungerar parfymerade produkter bra. Det handlar också om hur mycket parfymämnen produkten innehåller, vi har alltid väldigt låg halt av parfym i våra produkter. Det är inte svart eller vitt det här med parfym, utan beror helt enkelt på hur känslig du är. I en hudkräm som är speciellt framtagen för torr och känslig hud, så väljer vi att inte tillsätta parfym. I en produkt som är vårdande och återfuktande för normal hud har vi både parfymerade och oparfymerade alternativ ofta.

  Åsa Asplund 2014-09-30 13:16:59
  Svara
 • älskar dessa inlägg med massa filmer!! Blir så glad och pepp av det av någon anledning.

  ida 2014-09-30 09:39:32 http://tungamoln.blogg.se/
  Svara
 • Köket ert blev så fantastiskt fint. Har kollat på ikeas hemsida för vill själv renovera, marmorskivan kan jag inte hitta? Är den också från Ikea? Kram 🙂

  Linn 2014-09-29 23:21:08
  Svara
 • No poo är lösningen, inget mer krångel med innehållsförteckningar.

  Ida 2014-09-29 21:53:35 http://nopooguiden.blogg.se
  Svara
 • Men åh! Du och Hanna är typ mina favvomediapersoner! Så fint med ett klipp på er två TILLSAMMANS <3

  Albina 2014-09-29 20:21:03
  Svara
 • Sims-musik!!

  Fiona 2014-09-29 18:50:57
  Svara
 • Åå vad löjligt att de blurrade produkterna! Men så himla bra att dettas tas upp! Vi använder ju massa skit på våra kroppar hela tiden, dags att börja bli lite rädd om sig och upplysa om alla konstiga kemikalier vi utsätter oss för!

  Lina 2014-09-29 18:26:46
  Svara
 • anna:(inte för att jag är sandra men..) buljong är ju himla bra för att få extra sälta och smak från (Ex. kyckling, grönsaker osv) när man kanske inte har tid att göra egen buljong från grunden (tar åtminstonde någon timmme extra att göra). Konceptet är det samma, bara en liten genväg för att kanske få den där grytan lite musigare, eller bulgurn att smaka lite mer än bara salt.

  linda 2014-09-29 17:17:01 http://backtomyhouse.blogg.se
  Svara
 • Elise: håller med. B&J’n äts det knappt av – i någon av frukostarna. ;( inte för att glass kanske är det man är mest sugen på som mest nyvaken, men ändå. Du har verkligen en poäng…

  Emma 2014-09-29 17:11:42
  Svara
 • hej! vill du skriva ut vad den farliga färgen heter i inlägget? så att det blir lättare att titta efter på sina egna krämer 🙂

  ellen 2014-09-29 16:58:37
  Svara
 • Här kommer en fråga som inte har med inlägget att göra. När du lagar mat så har jag lagt märke till att du ofta använder dig av buljonger. Jag har alltid tyckt att just buljonger är så himla äckligt, tänker bara på skolmatsalsmat och deppiga panikmiddagar. Så! Omvänd mig pls. Allt du lagar ser så läckert ut. Har du något hemligt trick med buljong? Och varför behövs det egentligen? Det var allt om buljong för idag, ha en fin kväll puss och hej!

  anna. 2014-09-29 16:31:45
  Svara
 • Jag som är lite nördig på det där med giftfria/organiska hudvårdsprodukter skulle INTE köpa hudvårdsprodukter på Apoteket! Dom är sjukt överskattade, dom är ofta parfymfria men annars har Apoteket fortfarande en massa skit i sina produkter. Det rekommenderas att köpa organiska produkter från hälsokosten istället, som också faktiskt har bra grejer!

  L 2014-09-29 16:15:29
  Svara
 • Gillar verkligen Apotekets små minifilmer! Så mycket konstigheter vi använder på våra kroppar egentligen.

  Matilda 2014-09-29 15:27:47 http://www.matildigt.se
  Svara
 • Tips! Jättebra blogg om man vill lära sig mer om dåliga ingredienser och naturlig hudvård: http://www.naturligtsnygg.se/favorit-i-repris-5-ingredienser-att-undvika/. Sedan tyckte jag att de i filmen var lite för snälla, men apoteket är ju inte så bra med sina ingredienser heller…

  Amanda 2014-09-29 15:07:50 http://amandasaybass.wordpress.com/
  Svara
 • Onödigt att blurra produkterna när man kan se precis vilka det är i ditt inlägg. Antar att The Body Shop får skämmas lite nu.

  Kajsa 2014-09-29 14:45:25 http://www.skinandscent.for.me
  Svara
 • Intressant att du är clueless, när det känns som att ingenting är mer i fokus just nu. Alla krämer, schampoon, smink osv du använder tas upp av huden, hårbottnen och går igenom ditt kroppssystem. Parabener, till exempel, som finns i typ alla schampoon, har man hittat i cancerkörtlar till exempel. Och när man testat människors kiss har man hittat SÅ mycket ämnen från kroppsprodukter. Värt en tanke och jag undrar dagligen hur konstigt det är att det inte ifrågasatts tidigare. Att man bara litar på att en hudkräm inte är farlig för en. Jag är ju sådan själv. Det är bekvämast. Ett tag har jag liksom kört på ansiktskräm á la naturlig kokosolja och tea tree oil för att slippa alla ämnen men det känns ju alltid bättre med en effektiv hudkräm. Verkligen på tiden att någon börjar producera kroppsvård utan NÅGRA ämnen men som ändå fungerar. Allt gott!!!!!!! Love you

  Moa 2014-09-29 14:41:25
  Svara
 • men också… så trist att ni inte ÅT något under frukosten med b&j. vad är meningen då liksom? hade varit så BEFRIANDE om ni bara satt där och nommade tillsammans, skamlöst. vilket fint meddelande till alla tonårstjejer där ute det hade varit, istället för att ni typ tar en sked b&j och en tugga på en melon :/ :/

  elise 2014-09-29 14:06:14 http://instagram.com/edawareness
  Svara
 • alltså, så många märkliga besök du får i din lägenhet. allt från B&J-kossor till Apoteket-personal. my gawd. verkar skitkul och samtidigt skitjobbigt!

  elise 2014-09-29 13:59:16 http://instagram.com/edawareness
  Svara
 • Hm. Knepigt. De säger ju att parfymerade produkter inte är att föredra, men alla mina Apoliva-produkter som jag köper på Apoteket är parfymerade??? Är de ”farliga” då eller är det bara vissa parfymerade produkter som är det? Har både parfymerad dag och nattcreme..

  Rebecka 2014-09-29 13:35:23
  Svara
 • Tips! Bra blogg som handlar om naturlig hudvård: http://www.naturligtsnygg.se/. http://www.naturligtsnygg.se/favorit-i-repris-5-ingredienser-att-undvika/
  Tyckte de i videon var alldeles för snälla, men apotek brukar ju inte vara så bra på det där med ingredienser…

  Amanda 2014-09-29 12:27:27 http://amandasaybass.wordpress.com/
  Svara
 • Bra idé på ett program, men tyvärr blir det ju ganska poänglöst när de inte visar vilka produkterna är, och inte tydliggör vilka ämnen det är som är farliga/giftiga. Tyvärr.

  Emma Lindvall 2014-09-29 12:26:55 http://doesangelsbleedcrimsonblood.wordpress.com/
  Svara
 • Men åh, det här förklarar ALLT! Nu när jag såg filmen insåg jag att ALLA bodybutters/lotions jag använt som har färg i sig (alltså inte är typ vita) har gett mig utslag på benen. Har aldrig kopplat det till färgen förrän nu!

  Jibril 2014-09-29 11:34:00
  Svara
 • Vill gärna veta vilken body butter det var? :O

  Lisa 2014-09-29 11:28:03
  Svara
 • ”Kul” att produkt 3, som omnämns för att den är så fantastisk, är Apotekets egen hudkräm (http://www.apoteket.se/privatpersoner/radochprodukter/common/produktinformation.aspx?Varuid=242745). Jag gissar att Apoteket gärna ser att Niotillfem skriver ett par rader om detta.

  Richard 2014-09-29 11:23:00
  Svara
 • Alltså du är ju såå himla gullig Sandra!!!!

  Emilia 2014-09-29 10:17:32
  Svara
 • kan du berätta vilken body lotion/butter märke som är så farlig med det förbjudna färgen? känns som du bara skulle bara använda saker man tror är bra och blev rädd själv över mina butters :/

  Daniella au pair i England 2014-09-29 10:03:28 http://skymningsljus.webblogg.se
  Svara
 • Va spännande att Apoteket kom och kollade dina grejer. Jag är också helt clueless på sånt där!

  Jämtlandshanna 2014-09-29 10:02:00 http://jamtlandshanna.wordpress.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!