a saturday in bushwick.

fanny's birthday.

I lördags eftermiddag åkte jag ut till Bushwick och hem till Fanny. Hon bodde så himla fint med stora fönster och en liten trappa upp till sängen.

fanny's birthday.

Fanny fyllde 26! Vi skulle ha kalas!

fanny's birthday.

Fanny hade dukat upp med chokladdoppade dadlar och ostkex och massa annat bra som hon knåpat ihop.

fanny's birthday.

Samt rödbetsdrinkar och ej i bild: persiljedrink. Det var som att dricka soppa med vodka i, vilket kanske i och för sig inte alls låter något gott, men det var det faktiskt.

fanny's birthday.

Jag var där också, i blommig t-shirt och rödbetsdrink.

fanny's birthday.

Här med Max.

fanny's birthday.

Vi gick upp till taket vid sextiden för att tajma solnedgången.

fanny's birthday.

Jag och Chrissy.

fanny's birthday.
Matilda och Max.

fanny's birthday.
Chrissy hade så fiiiin tröja.

fanny's birthday.

Sedan var det dags att gå ner och öppna presenter.

fanny's birthday.

Jag gav Fanny ett ballongdjurs-kit med en pump och ballonger i olika färger. Så då blev det verkstad.

fanny's birthday.

I början försökte vi oss på ganska svåra grejer, som taxar och fjärilar och svanar, men övergick ganska snabbt till hattar.

fanny's birthday.

Ett moln, en sol en blomma!

fanny's birthday.

Och så sång och tårta på det förstås.

fanny's birthday.

Sedan dansade vi med våra ballonghattar.
Ett mycket bra sätt att spendera sin lördag på.

 

.

Translation. It was Fanny’s birthday last Saturday. We drank beet and parsley vodka drinks, ate chocolate cake and made balloon animals.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
36kommentarer
  • Det ser ju ut som byggnaden mitt emot den jag bodde i för ett tag sedan innan jag drog till Greenpoint! McKibbin Street? 😀

    Angie Skarenstedt | NYC 2014-10-09 13:42:40 http://skarenstedt.com/
    Svara
  • Alla lägenheter verkar vara så himla fina där borta. Kan tänka mig att det inte är så egentligen, bara att du har turen att alltid vistas i såna…

    Maja 2014-10-08 18:29:31 http://www.mla-photography.blogspot.com
    Svara
  • Åh, så himla fint!
    Nu är säkert Crissys megasnygga tröja från en fett ball butik i USA dvs. På fel sida av Atlanten när man lever på CSN. Men jag måste bara fråga vart hon köpt den? Vet du det? Och om du vet vartifrån den är, har den butiken en webshop som shippar till Sweden? Vill MER än gärna bli ägare till en så himla drömmig och fantastisk tröja! (Oj vilken kärleksförklaring det blev till detta klädesplagg, men jag hoppas du förstår!)
    Kram

    Jenny 2014-10-08 01:43:08
    Svara
  • Hallå, hälsa Max så mycket! Hoppas ni njuter av NY och har det fint! / avundsjuk MP-kollega 😉

    Elin Hylander 2014-10-07 21:42:56
    Svara
  • Åhh tröjan är ju rena drömmen! Hittade den här om någon annan blev lika kär som jag 🙂 http://www.ifchic.com/etre-cecile/747-le-bombe-slim-fit-sweatshirt.html

    Ebba 2014-10-07 16:57:22
    Svara
  • Är det McKibbin lofts? Så himla fint! Funderade på bo där när jag själb bodde i ny för ett par år sedan men blev avrådd pga säkerhet.. sist jag var där så kändes det mycket bättre dock!

    Sonya 2014-10-07 16:27:08
    Svara
  • Till friba som undrade om hur det är att heta Fanny i ett engelsktalande land;

    Jag heter också Fanny i ett annat engelsktalande land kallar
    Mig för Fay på jobb, högskolan, nya människor etc för jag är inte pallar förklara varje gång samt lämpligheten. Men många av mina vänner kallar mig för Fanny 🙂

    Fay 2014-10-07 13:07:11
    Svara
  • Men åhh det är ju McKibbin street?! Saknar <3

    Elin 2014-10-07 10:15:40
    Svara
  • Till Elina: jag har tågluffat själv i Europa två gånger, första gången var jag 19. Precis som nån annan nämnde här uppe så är det allra viktigaste att vara streetsmart och förnuftig, inte supa sig aspackad första kvällen på ett nytt ställe med nya människor, ja du fattar. Ett annat tips när man reser själv är att välja hostel med eftertanke, för om du inte är världens mest utåtriktade person så kan det vara skönt med hostels som har bra hängytor där man kan träffa andra som bor där. När jag var 19 valde jag dorms med minst 10 pers i för då träffar man alltid nån som man kan hänga med. Angående korta kjolar tror jag ärligt talat att du kan använda dem nästan överallt i Europa, åtminstone i stora städer. Kan inte komma på nåt interrailland såhär på rak arm där jag verkligen skulle avråda från det. Men man brukar känna av stämningen ganska snabbt i en ny stad, så om du åker dit i byxor och rekar lite så kan du ju ta på dig kjolen dagen efter om det känns bra. Lycka till och ha kul!

    M 2014-10-07 08:43:11
    Svara
  • usas bästa: facking TAK. hängde själv på ett härom kvällen med whiskey och ben&jerrys. ÄLSKART.

    Vicky 2014-10-07 00:33:07 http://vickys.se/
    Svara
  • Åh. Jag bor cirkus precis sådär i mina drömmar . Tänk att ngn gör det på riktigt.

    Dora 2014-10-07 00:23:50
    Svara
  • Hej Sandra! Jag har en liten önskning! För ett tag sedan (ca 2 år kanske?) Så hade du frågestund som du besvarade i videoformat. Jag minns inte exakt vad som hände i mitt liv då men jag minns att det var lite tungt, och att dina videosvarsinlägg var så himla mysiga och att jag längtade efter dom. Jag kom att tänka på det igår mitt i natten och googlade upp dom, världens bästa nostalgikänsla infann sig. Kan du inte snällasötarara göra så med nästa veckas frågor? Jag skulle bli såå glad men jag förstår om du inte hinner. Älskar din blogg, puss!

    H. 2014-10-06 23:53:07
    Svara
  • Men gud du verkar dra till dig vackra män mest hela tiden! Hej och hå!

    Julia 2014-10-06 22:28:54
    Svara
  • Alltså vad gör man när man bara inte ORKAR vara singel längre?? ”Det kommer när du minst anar det”, ALLTSÅ PALLAR INTE…

    Amanda 2014-10-06 22:27:24
    Svara
  • Sandra! Det går inte att klicka sig in på inläggen via den horisontella menyn. 🙁

    Karin 2014-10-06 20:46:18 http://www.mekanokito.blogg.se
    Svara
  • Det känns så rätt att se dig i NY igen! Du passar där.

    Frida 2014-10-06 20:44:59 http://dezdemonas.blogspot.com
    Svara
  • älskar bilden på dig och Chrissy. så jäkla fina.

    Madeleine -PHOTOGRAPHY FEMINISM VEGANISM 2014-10-06 20:21:56 http://sisterdisco.blogg.se
    Svara
  • Till Elina: Åk ut och res själv om du känner att du klarar av det! Det är hur lätt som helst att träffa vettigt folk och vara med om massa kul, de flesta i världen är trots allt snälla 🙂 Dock mitt tips till dig: Var förnuftig! Drick inte massa vin och gå ut på stan helt själv, det är dumt. Följ med människor du litar på, gå där det rör sig folk och där det är upplyst. Vet själv hur det är, ”Jag tänker minsann inte vara extra rädd om mig bara för att jag är kvinna och extra sårbar!” Min vän blev dock knivhotad och våldtagen när vi var ute på tågluff, bara för att jag och mina andra vänner ville festa vidare när hon ville hem. Hon gick då hem ensam, och det som inte fick hända hände. Det var inte första gången någon av oss rörde oss på egen hand och det hade gått bra hittills men inte den här gången. Jag har aldrig ångrat något så mycket i mitt liv, bara för att vi ville festa. Så var rädd om dig!

    Emma 2014-10-06 20:20:14
    Svara
  • Friba: När jag bodde i Seattle en vända som barn så var det en svensk tjej i mitt skoldistrikt som hette Fanny, hon presenterade hon sig som Fanny, men uttalade det som ”funny”.
    Fast dem flesta brukade kalla henne för ”Franny”- antar det är vanligt p g a namnet, Frances.

    claudia 2014-10-06 20:16:14
    Svara
  • Elina: Du kan visst gå därifrån om någon random person eller skummis börjar prata med dig. Du har all rätt i världen till det. Vi kvinnor förväntas alltid vara människor till lags hela tiden, glöm det! Ett tips är att bära hörlurar så ofta du kan så undviker dem flesta att ta kontakt med dig när du inte vill.

    Anna 2014-10-06 19:13:53
    Svara
  • Sandra! I det sista tvodd-avsnittet när ni läste ur era dagböcker var dina så himla fina. Funderar på att börja skriva själv (är det för sent att börja skriva dagbok när man är snart 18?) och vill i så fall ha precis en sådan! Var finns de att få tag på? Kram.
    P.S. Är sidorna linjerade? Skriver du med bläck eller blyerts? D.S.

    Petronella 2014-10-06 19:11:07
    Svara
  • Alltså sängtrappor! ja, tack <3

    Ulrika 2014-10-06 18:45:53 http://nettelblad.blogg.se
    Svara
  • Aurora!

    Nyutexaminerad Kungsholmen-elev här! För att svara kort och koncist: ja, det är generellt bra stämning i hela skolan, i klasserna och mellan klasser och mellan olika årskurs. I vissa klasser är det mer grupperat, i andra är det mindre, som det alltid är. Det är tydligt att körklasserna är mest bundis i alla fall (troligen eftersom de får spendera så förfärligt mycket tid tillsammans med allt sjungande och resande som de gör). Eleverna på svenska och internationella sektionen skiljer sig åt rätt mycket – svenska klasserna är mer homogena, medan den internationella har av rätt uppenbara skäl många elever med olika bakgrund (rätt många britter och amerikaner – fint med en massa olika engelska accent!).

    Det finns en salig blandning av stilar på KG; tänk på det som en av mix av Norra, Östra OCH Södra. Ingen diskriminerar på basis av utseende, det viktigaste är det som finns inuti skallen och ens sociala förmåga. Tänk på att det är rätt ambitiösa elever som väljer Kungsholmen. I början är det stor konkurrens och betygshets, men sådant brukar lägga sig senare när alla har intagit sina ”roller” i klassrummet.

    Fördelar: roliga fester, intressanta och allmänbildade människor som gärna diskuterar både Sveriges ekonomi OCH Paradise Hotel, genusmedvetenhet, fin gammal byggnad, många traditioner, och fasiken vad alla är supersnygga (hög modelltäthet på skolan!).

    Nackdelar: höga förväntningar på eleverna och tråkiga lärare som inte är lika skarpa och engagerade som sina elever.

    M 2014-10-06 18:30:03
    Svara
  • Åh har ingenting med någonting alls att göra men såg de här på ASOS och tyckte de var väldigt du! Typ som att ha Milla runt armen <3 Tack för en fin blogg! Puss!

    http://www.asos.com/And-Mary/And-Mary-Bracelet-With-Dachshund-Charm/Prod/pgeproduct.aspx?iid=4589190&cid=1930&sh=0&pge=0&pgesize=36&sort=-1&clr=Gold+plated&totalstyles=1974&gridsize=3

    http://www.asos.com/And-Mary/And-Mary-Rabbit-Head-Gold-Plated-Bangle/Prod/pgeproduct.aspx?iid=4589244&cid=1930&sh=0&pge=0&pgesize=36&sort=-1&clr=Gold&totalstyles=1971&gridsize=3

    Marie 2014-10-06 18:27:10
    Svara
  • alltså.. jag undrar bara hur det är för Fanny att heta Fanny i ett engelsktalande land där ”fanny” betyder fitta eller rumpa. ja det är bara sånt jag går och tänker på, jag borde gå och laga mat eller nåt vettigt. kram

    Friba 2014-10-06 18:23:12
    Svara
  • Vad härligt 😀

    http://emmelemzi.com

    emzi 2014-10-06 17:55:51 http://emmelemzi.com
    Svara
  • Hallå! Det här har jag funderat på orimligt länge: Hur är det med din NY-lägenhet? Har du den kvar? Tack för allt finfint man får följa med på!

    Emelie 2014-10-06 17:54:39 http://instagram.com/hummelie
    Svara
  • Grattis Fanny! Ser ut som om ni firade varandra med den pompa och ståt som förtjänades 🙂

    Caro 2014-10-06 17:40:08 http://innanefterat.blogg.se/
    Svara
  • Hej kära Sandra

    Jag har en fråga. En fråga som jag hoppas du skulle kunna svara på (eller ja kanske mer en undran eller önskan om tips/råd).

    Så här lyder den iaf: Hur ska man bete sig när man reser? Så här ligger det nämligen till. Jag är 18 år gammal och ska ta studenten väldigt snart. Datumet kommer närmare och närmare och antagligen/äntligen kommer jag få bege mig ut i världen, resa, växa och skaffa massa härlig erfarenhet. MEN behöver tips och råd hur man som ung tjej ska klara sig själv särskilt när man inte har så himla stor vana av att resa runt själv i storstäder eftersom man är uppvuxen i en lugn sömnig mellanstor svensk småstad. Drömmen är att backpacka själv genom Europa, mina föräldrar är oroliga och jag försöker lugna dem men förstår dem samtidigt.

    Det är så så hemskt att man ska behöva tänka på vad man gör, dricker, går, klär på sig osv bara för at man är ung tjej. Det är verkligen hemskt och jag hatar det men det är ett faktum, det är så verkligheten ser ut. Jag vill ju kunna gå ut i mina älskade korta kjolar och prata med folk jag aldrig träffat och följa med på spontana spännande fester långt hemifrån. Det är dels därför jag tänker ge mig av, träffa nya intressanta människor och vara med om äventyr.

    Snälla Sandra, du som verkar ha koll. Har du några handfasta tips/råd till mig? Hur ska jag klara mig? Jag tycker det är obehagligt bara man är i Stockholm över helgen och någon skummis kommer fram och pratar med en när man väntar på buss/vänner/tunnelbana, då kan man inte bara gå därifrån.

    Eller om någon annan bland kommentarerna har något att komma med när det gäller att försöka hålla sig säker och trygg i ovana miljöer samtidigt som man inte vill gå miste om allt det roliga skulle det vara otroligt uppskattat!
    (även tips om vilka frågor man ska ställa/hur och till vem, ställen man ska undvika, förbjudna samtalsämnen, hotell, packning, pengar, personlig information som inte passar att dela med sig av, vem man ska lita på, vad gör man när man väntar någonstans helt själv och utan internet, hur göra om man tappar bort pengar/pass, billig mat osv osv allt är av intresse)

    kram!

    Elina 2014-10-06 17:36:41
    Svara
  • Va roligt med ballonger! 🙂

    Jämtlandshanna 2014-10-06 17:22:31 http://jamtlandshanna.se
    Svara
  • Ni ser verkligen ut att ha haft en skoj kväll!

    I mitt huvud 2014-10-06 16:49:01 http://www.imitthuvud.com
    Svara
  • Välkommen på bloggevent i Stockholm 7 november!★

    http://www.businessbloggers.se

    Sarah Malm 2014-10-06 16:37:12 http://sarahmalm.blogg.se
    Svara
  • åh. <3

    hanna- ackribi 2014-10-06 15:57:56 http://ackribi.blogspot.se
    Svara
  • alltså herre.jesus.vad.fint.hon.bor. Precis, exakt, prick sådär vill jag också bo i framtiden.

    Ellen 2014-10-06 15:47:13
    Svara
  • Nu hör denna kommentar inte ihop med inlägget (som förövrigt var dreamy som vanligt) men jag kör ändå! Råkar någon av er läsare gå på kungsholmens gymnasium? Eller har gått där, kanske? Snälla BERÄTTA hur det var där, hur är eleverna, lärarna, är det mycket grupperig och drama eller är alla med alla? Kan man umgås årskurser och stilar emellan eller är det strängt förbjudet? Högt tempo? Svåra studier? Om någon hade velat svara här eller kanske till och med hade kunnat tänka sig att maila lite så hade jag blivit SÅ SÅ SÅ glad. Kram och kyss!

    Aurora 2014-10-06 15:31:41
    Svara
  • Tänkte verkligen på dig när jag såg detta fina http://www.tradera.com/item/340348/217074192/blommigt-set-vintage-kjol-crop-magtroja-retro-70-tal

    B 2014-10-06 15:04:36
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!