answers to past weeks comments.


HEJ fin-sandra! Jag har en fråga, jag har googlat och sökt i bloggen men hittar då ta mig tusan inte bilden och svaret jag söker. Jag minns en bild på dig, du står i en soffa supersöt och bakom dig är en hel radda med bilder på fjärilar, eller tavlor med fjärilar. Det fanns en hemsida till dessa fina tavlor (tror bilden kom från Elsa Billgren och det var någon ni kände/bekant med som hade gjort dem?) åh minns så dåligt men minns bara att det var så fint och jag orkar inte måla om min vägg utan vill bara tapetsera den med fina bilder. Puss på dig tack för bästa bloggen!
Hej! Bra munnits (mints? minnats?) och här kommer det rätta svaret: Det är ett foto Elsa tagit hemma hos Michelle. Och tavlorna har min kompis Saras pappa gjort. Här finns dom!

Fint! Fråga: om man ska på en efterlängtad weekend till Stockholm med sina två bästa vänner nästa helg, kan du då ge ett tips på en restaurang och en klubb vi måste gå till? Har inte bott i Stockholm på två år så kanske är nåt helt annat som är hippt nu än då!? Man vill ju inte stå på Under Bron av gammal vana om prick alla andra än nån annanstans! Tack för bästa bloggen!
Hmm vet inte. Jag skulle nog tipsa om Under Bron. Så vitt jag vet är den fortfarande bäst. Ang restaurang gillar jag Nytorget 6 och Köttbaren! Och Flippin Burgers!

ps
Åh jag älskar salt&pepparkvarnarna i koppar! Var kan man finna dom måntro? 🙂

Jag köpte de i en köksaffär i Chelsea Market i New York. De kosta 10 dollar vardera så jag slog till!

Alltså! Du är så himla fin <3 Var är jackan som du har på dig på kåken-bilderna?
Den är från Lager 157, jag köpte den förra året, så vet inte om den finns kvar. Jag har minsta storleken. puss!

IMG_5349
Hej! Vad var det som du gav Magnus till födelsedagspresent, de som var så vackert inpackade i fjäderomslag? Man blev ju så himla nyfiken på de olika formerna och storlekarna på gåvorna 🙂

Han gillar att göra drinkar och sådär (blir exempelvis serverad en whisky sour varje fredag då han kommer hem från jobbet :)), så jag gav honom en shaker och andra drink-saker i guldplätering så han kan blanda grejer som en prins! 🙂 Se bild över.

Vad har du för storlek i den magkorta college-tröjan?? vet att du har köpt den på asos och funderar på att beställa en också men är rädd att den ska bli för stor om jag tar fel storlek…
Brittisk 6:a!

Jag ska flytta in i min pojkväns brf, ungefär som Magnus gjort hos dig. Nyfiken på hur ni löser stora inköp, som soffan du skriver om? Kram från en trogen läsare
I och med att jag äger lägenheten så köper jag de större grejerna. Mindre saker köper vi tillsammans eller var för sig om vi hittar något fint. Vi satte oss ner och pratade om hur vi skulle göra, så att det skulle kännas bra för båda, och kom fram till detta.

Halloween.
Blev det ingen Halloweenklädsel för dig i år? Du som alltid kommer på så fina och roliga saker att klä ut sig till! Tack för en fin blogg!
Nää blev inte bjuden på någon Halloweenfest i år :'((

du har inte kvar något från 2008 som är till salu? t ex den blommiga klänningen eller blazern? så fina!
Sålde rätt mycket på diverse bloppisar så tyvärr inte.

Hej Sandra! SÅ kul att du skriver mera. Din bok är fantastisk och jag ser verkligen fram emot att få läsa mer fina böcker med Sandra Beijer som författarnamn på omslaget. Men det var en sak som faktiskt förstörde min läsupplevelse (förlåt för hårda ord och klagande men måste få fram det här). Gång på gång, sida efter sida kom de där cigaretterna fram och tog plats. Magpirret försvann då snabbt som attan och ersattes av ett illamående. Jag undrar varför. Varför måste karaktärerna röka? Förstår visserligen att det känns naturligt för dig att skriva så, utifrån dig själv, men vad fyller den där rökningen för funktion i berättelsen? Har i min bok hoppat över alla meningar med rökrelaterade ord i sig och historien blir enligt mig mycket bättre. Min önskan är att du kanske kan tänka på det till ditt skrivande nu? Eller ge mig en förklaring. Vill gärna veta hur du tänker kring det här.
Hej och tack! Ang rökning: det har en poäng i boken, flera skulle jag säga. Jag rökte som femtonåring och mycket kretsade runt det. Att få tag i cigg, att prata om det, att röka inför andra, att gå ut på balkonger på fester och pga fick lättare hångla då. Det var ett av de första stegen (om än destruktivt) in i en vuxenvärld och man tog cigaretten aldrig för givet i och med att det var så förbjudet. Nu kan ju någon tända en cigg bara sådär men det var inte så när jag var femton. De var en ceremoni, ett sätt att visa vem man var. Cigaretterna står utskrivna för att de är viktiga i den världen karaktärerna lever i. Cigaretterna är även ett sätt för karaktärerna att bryta sig från att vara liten, femton är en svävande ålder, och i boken vill dom helst göra allt man inte får göra, till exempel det. Jag ville liksom att de skulle göra så många ”fel” i boken som möjligt, för de är så speciella i den där perioden mellan barn och vuxen, och ciggen bla är ett sätt för mig att visa det textmässigt. Det är ju inte så romantiserande i alla fall, de är ju mest trasiga för det mesta där bland sidorna. Typ så. I den jag skriver nu röker de mycket mindre. kram.

Hi Sandra, first I’d like to say that I love you blog. I absolutely love your style and it inspires me very much. I come from an extremely warm country and now I’m living in Scandinavia, but here is the problem: I don’t like to wear pants and it’s getting very cold. How do you manage to wear skirts all year long without freezing? I have tried to search your blog archives but I couldn’t find it. What do you think about writing a guide like that?
Thank you <33 This is the secret: I wear 2 or 3 layers of tights! The third layer is wool or thicker tights.


Jag är otroligt nyfiken på hur du stylade ditt hår 2010, 2011 och 2012. Gjorde du något speciellt eller använde du någon speciell produkt? Det är bara så himla fint och mitt hår skulle behöva ett smaskigt tips ;).
Kram!
Här är en hårguide från 2010 och här är en från 2011!

hej!! undrar två saker: bråkar du någonsin med din man? ni verkar ha det så fint ihop. och två: varför har du inga britney-låtar i din nittiotalsplaylist på spotti? kramis
Alla par bråkar: sa svaret är ja. Det finns noll par som aldrig bråkar! Ska genast lägga till en britney i listan!

En liten grej jag är nyfiken på bara! Du som inte är höstens största fan, hur kommer det sig att berättelsen i din bok utspelar sig under en höst? Kram!
För att hösten är melankolisk och kall och blåsig och passar därför bra när man ska skriva om en ledsen person tycker jag. pusskram

Får jag bara fråga, när du refererar till antal ”tecken”, syftar du på tecken med eller utan blanksteg? Intresserad eftersom jag skriver på ett eget manus och gärna vill ha en referenspunkt 🙂
Med blanksteg!

När du skriver ”50 000 tecken” menar du då att varenda bokstav räknas eller är det bara per ord som räkna t.ex om man skriver ”hej” räknas det då som 1/50 000?
Nej allt räknas, varje bokstav och blanksteg. ”Hej” är tre tecken.

april.
Jag tycker att det är jättefint när du har uppsatt hår. Brukar du göra på något speciellt sätt när du sätter upp håret i tofs? Några bra tips för att få volym och att få luggen att ligga sådär snyggt åt sidan? 🙂
Jag tuperar det och använder torrshampoo innan jag sätter upp det. Samt har det aldrig uppsatt när det är nytvättat för då faller det bara ner. kram.

Jag planerar att flytta till New York under några månaders tid och undrar om du kan tipsa om boende? Var och hur fixar jag lättast, billigast och säkrast en lägenhet/rum på manhattan alternativt brooklyn? Hur gjorde du? Hade varit så tacksam för svar!!! Massa kram och gos
Vi hittade lägga på streateasy.com. Craigslist och airbnb kan man också kolla. Samt svenska kyrkan i new yorks boendesida. puss.

DU GÖR VÄL BACKUPS?? Får ont i magen bara av att tänka på att dina 180 000 tecken skulle försvinna poff. Kärlek! <3
Såklart!

Har du läst om Lena & Roy Andersson-grejen? Tror du att någon kommer göra som Roy & ”träda fram” som killen i Det Handlar om Dig & säga att det är han & att det är baserat på ert kärleksliv?
Haha nej, för min bok är påhittad. Visst finns den vissa sanna komponenter, men dom handlar absolut inte om en enda person, jag har tagit från olika som jag crushat på.

Jag undrar vad du använder för kamera? Den ser så lätt och smidig ut att ha med sig. Är den svårhanterlig eller lätt? 🙂
Inlägget du frågade detta på är alla tagna med min mobil! kram.


Sandra! För så många år sedan tipsade du om Big Love, jag laddade genast ned den och den blev min bästa serie någonsin. Jag tänker fortfarande på Margene och Bill och resten lite då och då. Jag undrar, kollade du klart på serien? Vad tycker du om hur allting slutade?
Jag kollade klart på serien och tänker också på den ganska ofta. Helt klart en av de bästa serier jag följt, tycker den aldrig tappade. Ska inte avslöja för mycket kring slutet om någon missat, men jag älskade hur det slutade. Tyckte det var oväntat och spännande och behövligt. Läste en del artiklar kring slutet och en lång intervju med skaparna hur de hade tänkt och så, googla om du inte gjort, kanske finns kvar, väldigt spännande.


Alltså omg, så fin lägenhet Rasmus och Janelle har! Hur bär en sig åt för att kunna få det så, måste en vara rik? Har de köpt den eller är det en hyres? Är det inte svårare att fixa boende i NY än Sthlm? Är Rasmus och Janelle ihop och hur länge har de bott där? *nyfiken tjej som blir fett inspirerad*
Det är en hyres, de bor ihop och är kära i varandra och har varit det i några år nu. De har bott i lägenheten i något år tror jag. Man kan få rätt fina lägenheter i New York om man har råd och reklambranschen i New York är en välbetald bransch. Det är inte svårt att få boende i NYC, finns många lägenheter, det handlar om mer om en pengafråga. puzz.

Visst är det Mira Fröling som är din styvsyster? Nu blev man ju inte lite nyfiken på familjekonstellationerna! Vill du berätta för en som är nyfiken i en strut? 😉
Det är min styvpappas dotter. Han var ihop med Ewa Fröling innan han träffade min mamma. Min mamma och min styvpappa har varit gifta sedan jag var nio år. Kram.

Sedan har jag har en fundering som jag tänker att du kan ha massa visdom att dela med dig kring. Jag kommer att söka till Berghs två åriga reklam program nästa år. Hur tror du att det är att leva och jobba i reklamvärlden för en alkohol, drog och rökfri yogini som har båda fötterna djupt i en spirituell, andlig värld där man strävar efter att vara i så mycket kontakt med sitt hjärta och sin själ möjligt? 
Är det helt knäppt och upplagt för att vara som the night and day? Tänker att man kanske använder sig väldigt mycket utav intellektet och att det kan finnas en ytlighet, tävlingsinrikning/konkurrans på skolan? Hur är det sedan ute i arbetslivet? Jag är otroligt begåvad när det gäller kreativt tänkande och jag förstår människor på ett djupt sett. Detta är helt klart är gåva inom reklam tänker jag? Är en utbildning på berghs = välbetalt jobb direkt?
Tycker reklambranschen är en rätt öppen bransch som gillar olika (även om det finns ett rejält överskott på skäggiga män i trettioårsåldern), tror inte det är några som helst problem att vara nykter yogalover. Ang utbildning på berghs = välbetalt jobb direkt så är det inte riktigt så. Alla i klassen får verkligen inte jobb, men om man har driv, fallenhet och är kreativ och verkligen vill och så är chansen såklart långt mycket större. Tycker reklambranschen (och även Berghs) är ganska så tävlingsinriktad faktiskt. Kanske kan man ställa sig utanför det om man är stark, jag själv tyckte det var rätt stressande. kram.

Skulle inte du kunna göra ett inlägg på bra och roliga/lustiga julklappar eller typ saker du själv önskar dig? Visst, personliga för just personen är bäst! Men ändå…. skulle va kul med insperation!
Yes box I fix this!


jag har tänkt på en sak! Brukade du åka iväg med vänner ibland och bila runt i andra städer i USA när du bodde där? Det finns liksom otroligt mycket att göra i NYC så det kanske räcker? Jag bodde utanför Philadelphia när jag växte upp och det blev ju massor med road-trips bara till NYC eller för att shoppa i Delaware.
Älskar hela östkusten, och undrar ifall du har (lika) mycket kärlek för östkusten i sin helhet eller mest bara underbara NYC.
Har gjort ett inlägg med platser jag besökte när jag bodde där. Utöver det har jag även bilat i Californien och då var vi i Palm Springs, Joshua Tree och San Diego bland annat. kram

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
19kommentarer
  • Where did you buy the bartender set? Looks amazing!

    Thea 2014-11-12 08:26:58 http://www.labonbonvie.com
    Svara
  • Hej Sandra,
    jag gillar verkligen dina frågor-och-svar-inlägg! Här kommer två inbördes icke-relaterade frågor:
    1. På den här måste jag utfärda en SPOILER-VARNING för er som inte läst Sandras novell ”Djuret”. Hursom, jag har precis läst din novell ”Djuret” och jag tyckte så mycket om den. Jag gillar hur du genom språket för Stockholm och Afrika att mötas och att Stockholm känns lika intensivt och färgrikt som den afrikanska savannen. Jag gillar också slutet, hur det är tvetydigt med vad som egentligen händer med djuret (eller om det ens fanns från början !). Så jag undrar hur du tänkte att läsaren skulle tolka slutet när du skrev novellen? Och så undrar jag hur du fick idéen till historien?

    2. Jag har alltid gillat dina hår-och-frisyr-inlägg och i det här inlägget länkar du till två inlägg om det. Jag har dock ett tredje favvoinlägg där du presenterar vilka olika frisyrer du brukar variera mellan. Men, till min stora sorg har bilderna i det inlägget gått sönder, och ja, de gör liksom hela inlägget! Kan du ”laga” bilderna på nåt vis? Inlägget jag menar är detta:
    http://rodeo.net/niotillfem/2010/01/har-har-har/
    Tack på förhand! Och tack för att du så omtänksamt svarar på alla våra frågor.

    Svara
  • Hej fina du & tack för en hemskt bra blogg. Kanske världens töntigaste fråga men undrar verkligen: röker du fortfarande? Eller har du bara valt att inte publicera så mycket bilder när du gör det? Ah. Du är bra! Tack för dina kloka ord & bilder på katter, pastell och vackra män.

    I 2014-11-07 12:34:48
    Svara
  • That is the perfect thickness of stripes on that shirt! Where is it from? xx

    Jill 2014-11-06 16:13:32
    Svara
  • Såg en utställning på nordiska museet som heter Socker. Himlans drömmigt pastellig. Kom att tänka på dig och ville tipsa. Om du går dit så Måste du besöka deras shop!
    ✌️

    Eiln 2014-11-05 23:35:44
    Svara
  • Påminnelse om samboavtal! Vill inte vara sån partypooper men se till att reglera lägenheten och möblerna i ett avtal, annars ses det som gemensamt även fast du har betalat det. Nu hoppas jag ju att ni ska vara tillsammans för alltid men sånt här är bäst att lösa innan ev problem uppstår! Det tar inte lång tid alls, typ googla samboavtal! Puss

    Hanna 2014-11-05 18:45:47
    Svara
  • Hej Sandra! Du hade vitt hår ett tag, och har du några tips om detta? Typ hur mycket det sliter, hur mycket det kan kosta eftersom det tar ett tag att färga eller bara bra-att-tänka-på i allmänhet? Tack för en jättefin blogg! Kramar från en 17-årig norrlänning<3

    Agnes 2014-11-05 17:24:52
    Svara
  • Vill också ha drinkrecept! Kanske en gästblogg med fredagsdrink av den gode M? Vore kul 🙂
    Och ang bråkandet – jag och min kille bråkar aldrig. Vi kan skojbråka och på sin höjd vara lite oense, men bråka skulle jag inte säga att vi gör. Så alla par är olika helt enkelt!

    Hanna 2014-11-05 14:30:29
    Svara
  • Vart kommer de superfina drinkgrejerna ifrån? Har letat igenom hela internet men hittar inget!

    Ida 2014-11-05 13:54:53
    Svara
  • Åh! Var hittade du drinkgrejorna?? Skulle va en sån fin julklapp till min kille som också gillar att göra drinkar!

    Ros 2014-11-05 13:34:54
    Svara
  • Hur gör Magnus sina whisky sours? Det är min favoritdrink och jag har verkligen försökt få till det hemma men det blir aldrig gott! Vilken whisky använder han och hur mycket av allt annat?

    Astrid 2014-11-05 12:35:06
    Svara
  • hej ! jag har precis läst din guide till new york som var jättebra ! Jag ska åka till New york över nyår med några kompisar och jag tänkte fråga dig om tips på någon bra restaurang att äta på på nyårsafton, vi vill ju gärna att det ska vara lite festligt, och så mycket vegetariskt som möjligt. Priserna kan vara ganska dyra så länge det blir en bra upplevelse. Sen undrar jag hur man hittar de bästa nyårsfesterna på klubbar ? har försökt att googla på allt möjligt men får bara upp massa turisttips om times square och dit vill vi inte gå.
    skulle bli jätteglad om du svarade !
    Mvh Lisa

    lisa 2014-11-05 12:27:22
    Svara
  • Drinkgrejerna var ju jättefin! Får man fråga var du har köpt det?

    Johanna 2014-11-05 12:22:20
    Svara
  • Alltså jag älskar ju dessa inlägg, tror jag säger det varenda gång de kommer upp men säger det en gång till. Vet ju att du har sagt att de är några av de som tar längst tid att göra så tänker att då är det extra bra att säga en gång till hur bra man tycker de är 🙂

    Ulrika 2014-11-05 12:08:33 http://nettelblad.blogg.se
    Svara
  • Älskar de här inläggen, bara så du vet! Även om jag själv sällan ställer frågor är det så intressant att läsa vad andra frågat och vad du svarar 🙂 Väldigt fin gest av dig dessutom.
    Skönast kändes det att läsa ”alla par bråkar”. Ibland hör jag någon säga ’vi bråkar aldrig’ och kommer på mig själv att längta efter det som om det vore någon sorts norm – när det egentligen är alldeles overkligt. Och då bråkar vi inte ens ofta 🙂

    Jennifer - om resor, kärlek & drömmar 2014-11-05 11:57:45 http://jennifersandstrom.se
    Svara
  • Hej alla!
    Säljer Sandra beijers kjol och jeansjacka på tradera. Kika gärna!
    (http://www.tradera.com/Profile/Items/List?alias=amandu&memberId=1257753)

    P&K

    Amanda 2014-11-05 11:45:26
    Svara
  • Alltså tavlorna överst!? Bästa julklappen till min insektsnördiga pappa! Och dessutom tillräckligt vackra för att vilja ha en eller flera själv… Riktigt snygga!

    Beatrice 2014-11-05 11:37:45 http://herbariumet.blogg.se
    Svara
  • Hej! Vi ska bygga om vårt kök och jag undrar var du köpte marmorbänkskivan ifrån? Hämtar inspiration från ditt kök nämligen! Kram

    Kira 2014-11-05 11:25:30
    Svara
  • Sandra kolla vad gulligt!!!!!!!!!! http://viralt.aftonbladet.se/lasradda-barn-kan-fa-trana-med-hundar/

    A 2014-11-05 10:49:04
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!