mina bästa podcasts.


photo source.

♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡

Sitter på ett tåg och har försökt blogga i två timmar men det har ju gått oerhört dåligt, på grund av världssämst internet. Tänkte därför förenkla inlägget och skriva ett utan så många bilder.
Ett podd-inlägg är helt enkelt på sin plats!

Jag lyssnar egentligen inte på så jättemånga poddar, föredrar nästan alltid musik framför prat. Men några försöker jag i alla fall hinna med.
Så, mina poddtips till er:

→ Radiopsykologen.
En av få poddar där jag lyssnar på varje avsnitt. Börjar typ alltid gråta. Samtal med ensamma människor, ledsna människor, människor som försöker hitta rätt. Stundtals väldigt sorgsamt. Jag tror denna podd gör en både mer ödmjuk mot andra och klokare om sig själv.

→ Alex&Sigge.
Tycker Alex och Sigges podd helt klart är en av de bästa i Sverige. Intelligent, roligt, innovativt och aktuellt. Tycker mycket om deras kemi och tankar om livet i stort.

→ Författarpodden.
SÅ bra podd om att vara författare med författarna Frida Skybäck och Agnes Hellström. Hur får man bokkontrakt? Vad tjänar man? Vad gör en förläggare vs en redaktör? Hur ser skrivprocessen ut? Och så vidare. Bra tempo, ärligt och spännande, kanske då framförallt om man själv skriver.

→ Skaparna.
Musikintervjupodd med ett flott gäng av Sveriges största kvinnliga artister. Följer inte denna slaviskt utan väljer de jag är intresserad av. Veronica Maggio till exempel 🙂

→ Värvet.
Kristoffer Triumf intervjuar alla möjliga kända människor och är så himla bra på det. Han väntar alltid in intervjuobjektet vilket på något vis gör att de öppnar upp sig. Även denna är en sådan jag lyssnar på om det är någon särskild person jag är intresserad av. Älskade exempelvis Bea Uusma.

→ Karin&Sara
Karin Konstgrepps podd med sin bästis Sara. JÄTTEROLIG.

→ Hannah & Amanda
Mysigt och fint om relationer och känslor och livet. Hannah och Amanda är väldigt öppna inför varandra och lyssnarna. De gråter i nästan varje avsnitt exempelvis. Jag tycker den passar när man är i en viss sinnesstämning, ibland kan jag bli lite trött på att varenda känsla ska vridas och vändas på.

→ Ihop med Josefin
Denna podd finns inte kvar längre vilket är himla tråkigt, men man kan gå in och lyssna på gamla avsnitt! Josefin Crafoord, Quetzala Blanco och Martin Blix svarar på frågor om kärlek och sex och säger exakt vad de tycker även om det inte är politiskt korrekt och det älskar jag.

→ Språket i P1
Roligt och lärorikt om svenska språket. Trivia: Emmy som är programledare klipper min och Michelles podd!

→ Sommar och Vinter i P1.
Sist men inte minst såklart sommar och vinterpratarna! Oftast så jäkla bra. Denna sommar var mina favoriter: Kakan Hermansson, Bea Uusma, Linda Pira, Fredrik Wikingsson och Ingalilla Mosander. Lyssna lyssna!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
34kommentarer
  • Mina absoluta favoriter är fredagspodden och sen Tilda & Lindas pod tårarna sprutar tips

    Elise hoon 2015-01-28 14:16:07
    Svara
  • I Timglaset Pod intervjuar jag inspirerande förebilder med fängslande livsöden. Vad alla personer har gemensamt är att de lever med en funktionsnedsättning. Hör dem berätta sina livshistorier!
    Du kan lyssna via hemsidan eller på ITunes via appen Podcaster. Vi finns också på Facebook, Twitter och Instagram.
    Trevlig lyssning! 😉
    /Yasmin

    Yasmin 2014-12-21 16:32:40 http://www.timglasetpod.se
    Svara
  • Vil også tipse om Serial – utrolig spennende pod fra skaperne bak This American Life. Og Lea Thaub har en pod som heter Strangers, der spesielt episodene Love Hurts 1-4 er veldig, veldig fine!

    Mari 2014-11-13 22:44:02
    Svara
  • http://www.thisamericanlife.org/radio-archives och http://serialpodcast.org/ !!!! Jag hör på poddar då jag städar eller lagar mat.

    Fantastiskt bra med ett sånt här inlägg! och tack m som tipsade om att ihop med josefin börjat igen!

    Lisa 2014-11-10 23:53:20
    Svara
  • Har du lyssnat på Sofia Helins sommarprat? Så bra, kanske bäst. Inte bara bäst i somras, ett av de bästa någonsin!

    Vill också bara säga att din och Michelles podcast har varit ett ljus för mig denna höst. Har varit ganska nere och det har varit så trevligt att lyssna på era röster när det har varit svårt att sova. Kram

    tove 2014-11-10 18:16:53
    Svara
  • Du borde verkligen testa att lyssna på Lilla Drevet och Kulturens ABC, känns som poddar du skulle gilla!

    Robin 2014-11-10 16:40:15 http://www.robindenise.se
    Svara
  • Dom kallar oss pods!!!

    linda 2014-11-10 09:38:25
    Svara
  • Håller med om dina tips, vill bara tillägga Blankens Swanberg pod.
    Grymma, starka och roliga kvinnor. Kommer ut på måndagar.
    Lite LA-feeling, netflix-snack och fempepp.

    Historiepoden Den Blå hästen (Värvet-Christoffers fru och hennes päron) som kör ett land i taget. Mysigt när en är på rätt humör eller som soundtrack på en stilla promenix.

    Peace.

    Alexandra Jansson 2014-11-10 09:26:12 http://flickaninorr.blogg.se
    Svara
  • Åh tack vilka bra tips! Jag brukar mest lyssna på hanapees poadcast och din. Men författarpoaden verkar extremt lockande. Kram!! 😀

    Agnes 2014-11-10 08:47:18 http://agnesblixa.devote.se
    Svara
  • Jag har alltid varit en ”måstelyssnapåmusikheladagen”. Men när jag upptäckte P3 dokumentär… Altså. Så många bra och spännande avsnitt. VARNING! Beroendeframkallande, men du kommer inte ångra dig. Jag lovar 🙂

    Josefin 2014-11-10 00:11:02
    Svara
  • Takk for supre tips! Elsker podcasts, og fant flere av mine favoritter på listen din. Vil legge til P3 Dokumentär, som jeg ser at andre også har nevnt. Og så ble jeg nettopp tipset om http://serialpodcast.org/ – hvilket skal være en ”real life” krimhistorie med nye avsnitt hver uke. Har ikke sjekket ut selv ennu, men det lyder lovende – eller hur? 😉

    Heidi 2014-11-09 23:30:28 http://chicshack.wordpress.com
    Svara
  • Tack för tipsen! Exakt vad jag behövde nu. Har lyssnat sönder En varg söker sin pod, lilla drevet, allvarligt talat, och din och Michelles pod så klart! Behöver fleeer liksom. Poddar är det bästa receptet mot rastlöshet på långa bussturer. So, thanks! <3

    Maria 2014-11-09 18:23:17
    Svara
  • Måste passa på att tipsa om This American Life, Anja och Julia, Tankesmedjan, Dom kallar oss pods, Bögministeriet och Savage Lovecast också!

    Moa 2014-11-09 17:36:44 http://absurditeter.forme.se
    Svara
  • Bella: Jag trodde jag var i princip den enda som lyssnade på Karin& Saras podcast! Den är lite smårolig faktiskt.

    Om ni inte har lyssnat på ”Lunch med Montelius” så kan jag tipsa om den.
    Jag är inte bra på att förklara så Google eller Apple store gör nog programmet mer rättvist!
    Nu har jag sålt in det världssämst, men låt inte det avskräcka er 🙂

    claudia 2014-11-09 17:01:04
    Svara
  • En varg söker sin podd!!!!!!

    lisa 2014-11-09 16:37:01
    Svara
  • kvällsklubben!!!!

    mimmi 2014-11-09 13:56:43
    Svara
  • Sandra kan inte du göra ett nytt brevvänsinlägg likt detta: http://rodeo.net/niotillfem/2014/08/brevvansinlagget-med-en-twist/ ? Det hade varit såå najs!!

    Isabelle 2014-11-09 13:31:21
    Svara
  • en av mina favorit poddar (din och michelles också såklart, så himla rolig!) är genier med moa gammel. jättefina samtal med kvinnor som äger sitt eget liv. jag tror att du hade gillat den:)

    julia. 2014-11-09 12:56:22 http://juliaelise.tumblr.com
    Svara
  • fasiken vad bra med poddtips! har du lyssnat nåt på institutet? det är typ exakt som att gå på en no-lektion med ens favoritkomiker som lärare. tror du skulle gilla

    chrissy 2014-11-09 12:47:50 http://highfivelivet.se
    Svara
  • Jesper Rönndahl, komikern, pratade ju i somras om hur det är att vara en besserwisser. Det kan jag rekommendera, skitkul var det!

    Min favoritpod var länge Alex & Sigge, men i somras började jag lyssna på Geniförklarat och de petade ner dem från förstaplatsen. De är så jävla roliga och bra! I stora podradiopriset-tävlingen blev de Sveriges 13:e bästa podcast 🙂

    Pam 2014-11-09 11:36:22
    Svara
  • Mina favvopoddar är
    1. Sandra och michelles pod
    <3<3
    Men tack och bock för tipsen!
    Kram

    Hanna 2014-11-09 01:40:26 http://ackribi.blogspot.se
    Svara
  • Tips! Flumskolan & lilla drevet!!! Dessutom har Gustav fridolin en dösöt podd. Bäst är det med Gina dirawi

    Julia 2014-11-09 01:21:37
    Svara
  • Av de jag hittills lyssnat på av Värvets så är Hanna Hellqvist bäst. Hon är så jävla mysig.

    Lyssnar även på Haket. Mycket göteborgskt om inredning främst vad jag förstår, de har intervjuat t ex en av grundarna till Alvhem mäkleri och en inredare på ikea!

    Sen ÄLSKAR jag P3 dokumentär & Verkligheten i P3. Tröttnar aldrig och det finns så många. Samt deras lite läskiga men GALET intressanta serie på 8 avsnitt som heter Mordutredarna, om man är krimnyfiken som jag, men obs lyssna ej på kvällen då kan man ibland få mardrömmar, men sjukt intressant.

    Men min favvopodd är smörigt nog eran, på riktigt… blir lycklig i hela kroppen när ni skrattar!!

    linnea 2014-11-09 00:43:40
    Svara
  • Okej, insåg nu att jag läste mobilbloglovins ouppdaterade inlägg, och att de ju fanns med redan. Ops.
    <3

    Bella 2014-11-08 23:51:52
    Svara
  • Karin & Sara (dvs Karin Jansson och Sara Togstad) BÖR du lyssna på om du ej gjort det än. Det bästa vi har i poddväg i Sverige, tycker jag. Roliga, ärliga, smarta, älskvärda. Och norrländska<3

    Bella 2014-11-08 23:49:04
    Svara
  • Åh, författarpodden! Måste jag testa, tack för tips. Jag är helt insnöad på amerikanska Radiolab just nu, helt jäkla fantastisk. Lyssna!

    Johanna i Berlin 2014-11-08 23:34:38 http://bloggar.aftonbladet.se/johannasberlin
    Svara
  • Älskar Hannah & Amanda och ääälskade framför allt deras matprogram dom hade förut där dom bjöd in diverse kändisar på middag och pratade om relationer, sjukdom, karriär och allt möjligt. Alla avsnitt finns på aftonbladet tv för dom som missat, tips tips!

    H. 2014-11-08 22:03:10
    Svara
  • Åh, tack, tack, TACK! Nu kommer mina bilresor bli mindre tråkiga 🙂 Känns nästan som om jag har blivit bönhörd 😉

    Maria 2014-11-08 21:57:08 http://morningtear.wordpress.com
    Svara
  • men hallå sandra, gillade du inte athena farrokhzads sommarprogram? så poetiskt och politiskt och vackert och ont på samma gång!

    ylva 2014-11-08 21:23:32
    Svara
  • Åhh jag älskade också intervjun med Bea Uusma och speciellt hennes sommarprat, så inspirerande person!!

    Lisa 2014-11-08 20:58:18
    Svara
  • Tack för tipsen! Inte för att vara en besserwisser, men Hannah och Amandas podd heter ju Fredagspodden, inte Hannah och Amanda 🙂 trevlig helg!

    Rebecka 2014-11-08 20:51:13
    Svara
  • obs obs! Ihop med Josefin släppte ett nytt avsnitt i veckan och kommer börja sända igen!!!

    m 2014-11-08 20:08:33
    Svara
  • Hej Sandra! Jag har aldrig kommenterat här tidigare men är en trogen följare av din blogg sedan flera år. För inte så längesen hittade en tjejgrupp från Sydkorea som påminde mig SÅ mycket om dig att jag var tvungen att dela med mig. Gruppen heter Crayon Pop och är oerhört glädjeframkallande för att inte tala om deras scenkläder som är from heaven. ENjoy! 🙂

    Nina 2014-11-08 19:55:28
    Svara
  • Inte hanapee’s otroliga? 🙁

    Karin 2014-11-08 19:36:56
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!