ten questions x 2.

En lista som heter tio frågor där bloggaren själv hittar på frågor och skickar vidare, har cirkulerat runt på ett antal bloggar jag läser på sistone. Jag blev utmanad att svara på Madeleine och Vickys frågor. Här kommer båda listorna på en och samma gång!

Madeleines frågor:

1. Hur var du som tonåring?
17 yrs

Otålig, längtig, ledsen ganska ofta, men också pepp på livet. Samt konstant olyckligt kär.

2. Finns det något godis du inte kan vara utan?
sunday.
Nappar. En gång när jag hade varit utomlands en månad var jag tvungen att gå in på Ica och handla en påse innan jag ens lämnat av min väska hemma. Och när kassörskan gav mig tillbaka växel på min tjugolapp så dreglade (!) jag på hennes hand för jag var så hiiiimla sugen. Hon ba ”ska det bli gott?”. 🙂 🙁

3. Hur ser ditt drömhem ut?
Ljust, stora fönster med fluffiga träd utanför. En mjuk men färgglad färgskala, en stor säng, lagom knasiga detaljer och med många fina lampor. Typ så!

4. Har du någon förebild?
Ja, det borde nog alla ha tänker jag. Förebilder eller människor man ser upp till är bra grejer.

5. Tycker du om att laga mat?
my sunday.
Älskar att laga mat så himla mycket. Ofta är det min bästa tid på dagen när det är dags att göra middag och jag får stå i fred och hacka lök och sådant och inte tänka på något annat än just det.

6. Finns det en bok/film som påverkat dig extra mycket?
Ja, är nog rätt lätt-påverkbar. Men som exempel; Amelie från Montmartre drog med mig massor när den kom ut och Narnia-bokserien var min bibel som liten.

7. Vad är det bästa beslutet du har tagit i ditt liv?
friday.
Att jag flyttade till New York är jag väldigt nöjd med fortfarande.

8. Vilket barnprogram tyckte du var bäst när du var liten?
Farbrorn som inte vill va stor!


9. Vem skulle spela huvudrollen i filmen om dig själv?

Kirsten Dunst. Tycker mycket om henne och gillar att hon både ser snäll och lurig ut på samma gång. Dessutom har vi båda rätt brett ansikte.

10. Vad brukar du göra för att bli glad en dålig dag?
Det beror på hur dålig dagen är. Men se glada filmer, säga till min pojkvän att jag är ledsen så han kanske kan köpa godis, eller bara sova bort det. Eller springa fort på ett löpband, laga jättegod mat, eller sms:a med Michelle. Exempelvis.

Vickys frågor,

1. vem skulle du vilja bli inlåst med i ett rum i en vecka?
saturday.
Absolut min pojkvän. Vi skulle kolla på serier och aldrig ha på oss några kläder.

2. vilken var den senaste filmen du såg?
Jag såg Interstellar på bio i torsdags. Är fortfarande lite tagen av den. Rekommenderas så himla mycket, får 10 av 10 i bioupplevelse.

3. har du några syskon?
Jag har en storebror som heter Richard som är 33 år, en lillebror som är 27 år och heter Jack och en lillebror som är 19 år och heter Gustaf.

4. vilket är ditt absoluta drömresemål?
tokyo.
Längtar SÅ till Tokyo. Har ju varit där förut, men senaste gången var 2010 och det är alldeles för länge sedan. Är så ledsen att det tar en miljard timmar att resa dit så att man inte bara kan dra dit över en helg. Men 2015 måste jag banne mig ta mig dit igen.

5. Vad anser vara din största framgång hittills i livet?
staycation in stockholm
Utan tvekan att jag lyckades skriva en hel roman, att den blev utgiven OCH fick så fina recensioner. Så lycklig över allt detta.

6. är du allergisk mot något?
Vinter i torra klimat, så som i Sverige. Sitter i detta nu med eksem över hela benen och uppsvullna röda ögonlock. Men ska till doktorn och få mediciner och krämer i morgon.

7. vad ska du göra i jul?
new years eve.
Firar jul och nyår hemma i Stockholm. Jul hos min familj och nyår med mina kompisar.

8. Ångrar du något?
Alltså, klart det finns saker jag ångrar men inget supertydligt som jag kommer på direkt nu. Försöker verkligen inte älta grejer, tror att det gör en till en rätt bitter person.

9. har du några guilty pleasures?
Romantiska lökiga komedier och skvallertidningar.

10. hur ser en perfekt dag ut om du fick bestämma?
a saturday afternoon in Tompkins Square Park.
Sommar, picknick, hundar, rödvin, spaghetti, hångel, dans och fest!

.

Translation. Please click the google translator button in the right frame to read.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
33kommentarer
  • […] Torsdagslisten er fra Sandra […]

    En torsdagsliste #67 - AlexiaDahl.com 2014-11-27 23:48:20 http://alexiadahl.com/en-torsdagsliste-67/
    Svara
  • Alltså jag STORKNADE när jag läste om dreglet!!! Det roligaste jag läst på flera månader, tack för att du delade med dig! <333

    Emelie 2014-11-26 20:17:41
    Svara
  • Gillade Vickys frågor, att du sett Interstellar (måste SEEE!) och dreglet på kassörskan. Hahahaha!
    Var i Tokyo första gången 2010, och blev kär! Hade också med mig min kärlek dit, vilket ju var ännu bättre! Sen dess har vi varit där nästan varje år, och ska till Japan för 5:e gången i april nästa år och längtar sååååå, speciellt till hanami (körsbärsblomningen)! Hoppas du får möjlighet att fara dit igen.

    Måste också bara säga, att jag träffade min fina vän Alice genom ett av dina gamla brevvänsinlägg. Jag sökte sällskap i min (då) nya stad och hon hittade mig! Om en timme ska vi faktist ses, hela gänget och jag ville bara skriva tack- till dig som fick oss att hitta varandra!

    Tokyoyo 2014-11-26 17:00:15 http://tokyoyo.se
    Svara
  • Hej Sandra, har en liten (okej kanske ganska stor) fråga till åt dig – Hur hanterar man att jobba med någon som är helt emot homosexualitet och tycker att det borde förbjudas? :))) jobbar inom ett serviceyrke så måste liksom ”bete mig” och vara trevlig mot honom på jobbet men jag går sönder lite inombords så fort jag ser honom. Blir så otroligt ledsen över att dessa åsikter ens fortfarande finns. Försökte ju såklart att diskutera det med honom men det gick inge vidare. ”Näe, att dom ska få gifta sig och skaffa barn är fel! Det ska va en man och en kvinna, det va så det va menat från början!” Han hade även noll förståelse för varför jag va på ”deras” sida, ”Varför blir du så upprörd, du är ju inte homosexuell?” … Djupaste sucken nånsin. Behöver lite pepp asså.

    H 2014-11-26 00:56:33
    Svara
  • […] lista från Niotillfem och […]

    10 Questions | thesadbox 2014-11-25 21:28:48 http://thesadbox.wordpress.com/2014/11/25/10-questions/
    Svara
  • Tänkte på er stackare med eksem, har ni provat att käka D-vitamintillskott under vintertid? D-vitamin är viktigt för immunförsvaret och i princip omöjligt att få i sig tillräckligt under vintertid bara genom mat och solljus, pga att solen inte är tillräckligt stark och man inte får i sig tillräckligt genom maten. Jag äter själv oljekapslar med D-vitamin då det är en fettlöslig vitamin.

    Nea 2014-11-25 14:16:56
    Svara
  • Har du TRE bröder? :O
    Hur ofta träffar du dem? Har du inte en halvsyster också?

    kajsa 2014-11-25 12:15:24 http://skinandscent.for.me
    Svara
  • aww va fint att du tog dig tid att svara! älskar att du dreglade på tjugolappen. kan verkligen förstå det där suget efter ett speciellt godis! jag gillar typ allt som är surt! mmmm.

    madeleine 2014-11-25 11:57:18 http://www.bonjourvintage.se
    Svara
  • sedan jag träffade på din blogg i internetvärlden förändrades mitt liv. det blev mer magiskt och när jag såg hur du hittade på en massa saker kom jag ju på att ”det kan jag också göra”. inte så att jag inte gjort saker innan, jag bara förstod att det är inte så svårt som man ibland tror när man sitter och tänker på allt man vill göra. det går att byta om man inte är nöjd osv.

    jag älskar allt du skriver. förr förra vintern började jag prenumerera på sofis mode för att få tillgång till dina krönikor, och det är därför jag nu skriver. tänk att jag sparat dessa (tidningarna) genom flyttar och burit dem upp och ner för trappor. (denna gång ryker de, man kan inte spara allt!). ville bara säga att vart enda en var så himla bra! tack <3

    sara – tack för att du tog dig tid att skriva den här fina kommentaren! blev så oerhört himla megaglad!

    sara 2014-11-25 09:39:16 http://saraskrattar.blogspot.com
    Svara
  • jag älskar att han är 33 år och kallas för ”farbrorn”!

    matilda 2014-11-25 09:38:35
    Svara
  • Haha åh jag skrattar så jag gråter åt att du dreglade på kassörskan till o med! Liksom hur sugen kan man bli på just nappar hahaha

    Felicia 2014-11-25 01:14:50
    Svara
  • Emelie: nu är ju inte jag Sandra men åå vad jag känner igen mig i din kommentar. mådde SÅ dåligt när jag visste att det vankades övningskörning och grät så många gånger för att jag aldrig skulle lära mig. men som tur var var min pappa tålmodig (oftast hehe, jag var väldigt krävande) och alltid på min sida, tex en gång när nån i bilen bakom blev irriterad när jag fick jättemånga motorstopp skällde han ut chauffören :-))) men i alla fall, det finns en gränns när det börjar kännas bra, när du börjar känna dig säker och du kommer ta dig dit! bara kör jättemycket, så ofta du kan oavsett om det är långa eller korta sträckor. kuggade min första uppkörning pga var SÅ nervös men klarade det andra gången, då var jag lugn och tänkte att jag kan ju faktiskt köra nu so no need to be nervous. LYCKA TILL!!! kämpa dig igenom det, det är så värt det!

    xyz 2014-11-25 00:09:04
    Svara
  • Jag har haft svårt atopiskt eksem, som sedan tonåren satt sig i ansiktet. Har testat allt. Och då menar jag ALLT. Badat kaliumbad, solat helarium, varit försökskanin på sjukhus till massa nya testsalvor, gått på akupunktur etc etc. Läkarna har varit så intresserade att jag fått sitta på scen och låtit hundratals läkarstudenter kommit fram och tittat på min hud i förstoringsglas när det varit som värst. I studiesyfte alltså.

    Vintrarna kan precis som du säger vara överjävliga. Men nu har jag det ganska bra under kontroll. Kanske kan det hjälpa någon annan att säga vad jag gjort?

    Jag använder absolut noll procent dyra designkrämer (med eller utan parfym). Istället smörjer jag mig morgon och kväll med Propyless från apoteket. En lotion med propylenglykol vilket innebär att den binder vätska. Det finns krämer också men det kan ju istället ge finnar.

    Jag smörjer mig inte mer än så för tidigare i livet har jag varit med om att ansiktet slutade producera eget fett pga översmörjning.

    Samma kräm använder jag för att tvätta bort smink. Funkar superbt. Bara att ta en mängd och blanda med vatten och gnugga.

    Använd inget kortison i ansiktet. Jag utvecklade perioal dermatit p.g.a. det! Varning. Protopic gör istället susen precis som en av de tidigare kommentarerna skrev. (En av salvorna jag var försökskanin på faktiskt innan det kom ut). Det kan dock göra väldigt ont att applicera på ilskna utslag, så jag smörjer mig så fort det börjar vankas problem.

    Inget smink med parfym eller puder i. Det torkar ut och retar.

    Och tips tips är att använda barnolja (eller faktiskt vanlig matolja) i duschen som hjälper huden på kroppen att inte torka ut. Smörj också hela kroppen med propyless sekunderna efter att du lämnat duschen.

    Ja. Det var det jag hade 🙂 Hoppas något kan hjälpa!

    Tack för dina tips! Vissa har jag provat men andra var helt nya, som att tvätta bort sminket med samma kräm. Så smart. Ett annat tips än barnolja i duschen som jag fick av en doktor är grönsåpa! kram

    Maria 2014-11-24 21:49:13
    Svara
  • sandra, vad gör man när ens kompis är så himla ledsen för att kärleken inte fungerar? när hon försöker hela tiden men det aldrig slutar bra? vill göra så hon tänker på annat, på att hon ändå kommer hitta någon nån gång och att hon inte behöver vara ledsen för det här. vad ska en göra då?

    frida 2014-11-24 21:34:19
    Svara
  • hahhahahha alltså skrattade så jag fick tårar i ögonen till dreggelhistorien. Tack för det <3

    Emma 2014-11-24 21:05:32
    Svara
  • Åh, så fina frågor ju! Och fina svar för den delen. Blir så inspirerad!

    Madde Schwedaan 2014-11-24 20:53:10 http://www.MadsonArt.wordpress.com
    Svara
  • Hahaha, napp-historien! Kan ikke slutte å le! Tårene renner! Elsker hennes kommentar ”ska det bli gott?” 😀

    Veronika 2014-11-24 20:33:10
    Svara
  • Åh, farbrorn som inte vill va stor. Bästa någonsin!

    Tora (torahansson.blogg.se) 2014-11-24 20:10:51 http://torahansson.blogg.se
    Svara
  • Sandra!! Har precis som du problem med eksem om vintrarna, bl a på armarna och ögonlocken. För ett par år sedan fick jag en remiss skriven till en hudspecialist (efter att ha testat i princip ALLT på apotekshyllorna under typ 20års tid) och fick då reda på att jag har atopisk dermatit. Blev ordinerad salvan Protopic för mina ögonlock och det är banne mig det bästa som hänt mig!! 100 gånger mer effektivt än alla hudförtunnande kortisonkrämer. Har liksom inte fått ett endaste eksemåterfall på ögonlocken på cirka två år! Nu vet jag ju inte om du har samma sorts eksem som jag har, men tänkte att det kan vara värt att fråga din läkare om Protopic? Håller tummarna att det löser sig för dig. Kram! <3

    Annelie Komorowska 2014-11-24 20:04:32 http://liebeskoma.blogspot.se/
    Svara
  • Haha åh! Fin och bra du e!

    Fredrikapåvinden 2014-11-24 19:59:23 http://fredrikapavinden.com
    Svara
  • Har du körkort Sandra?? Varför/varför inte? Skulle behöva lite peppande ord angående det egentligen, finns ingenting på denna jord som ger mig så mycket ångest och får mig att känna mig så värdelös.

    Emelie 2014-11-24 19:57:52
    Svara
  • hahahaha napp-gate <3 bästa jag läst, skrockade irl (asså inte som en läskig gammal bondskurk utan mer ett igenkännings-skrockande)

    chrissy 2014-11-24 19:39:33 http://highfivelivet.blogspot.se
    Svara
  • Å Interstellar. Den nockade mig verkligen. Musiken och stämningen den skapade fick mig att gråta.
    Undrar om din syster Mira, eller du skrev ju att du hade en syster som heter Mira? Men hon fanns ej med på syskon-listan? Blir förvirrad! haha

    Hanna 2014-11-24 19:38:12
    Svara
  • Åh vilka härliga listor och svar. Jag vet inte om du redan svarat på detta men skriver frågan ändå. Ska du göra en uppföljare till det handlar om dig? Eller en helt ny story med nya karaktärer… Tyckte den var väldigt fin, sättet du skrev var enkelt och vackert. Massor av kramar i höst rusket och hoppas dit eksem lägger sig! <3

    Agnesblixa 2014-11-24 19:32:34 http://agnesblixa.devote.se
    Svara
  • Hahaha godishistorien fick mig att skratta högt här hemma i soffan 🙂

    Anna 2014-11-24 19:29:38
    Svara
  • Har inte du en syster också?

    Mimu 2014-11-24 18:55:40
    Svara
  • Haha åh svarene dine gjorde meg glad! Lo høyt på trikken 🙂

    Vilde 2014-11-24 18:20:04
    Svara
  • alltså jag har exakt samma ”allergi” som dig, blir också helt täckt av eksem på vintern på ett sjukt sätt. När jag har gått till vårdcentralen har de bara sagt att det typ inte finns nåt att göra förutom att smörja sig med kortison eller flytta till thailand. Vad är det för medeciner du får? 🙁

    alex 2014-11-24 18:14:13
    Svara
  • ###1

    Sandra! Han tycker om mig! Jag ser det och jag känner det och jag bara vet det. För att jag gått igenom så jävla mycket att den här gången vet jag. Jag vet vad sms:en betyder. Jag vet vad som krävs av mig. Och jag tycker om honom. Så förbannat jävla mycket. Nu skall jag ta det lugnt. En blick ett sms en kram i taget. Långsamt. Dra ut på vår höstgodis lite lite till. Tills det säger pang. För nej vi har inte hånglat. Inte än. (fortsättning kommer)

    Tack, du är fin.

    Smultronet 2014-11-24 17:56:45
    Svara
  • 🙂 <3

    hanna- ackribi 2014-11-24 17:43:39 http://ackribi.blogspot.se
    Svara
  • vilka fina svar. var också i tokyo senast 2010 och det är så himla deppigt, speciellt när man har släkt där men ingen kontakt med dem. såg förresten också interstellar precis, men var så himla besviken???? älskade början och slutet men restan var ju mest *tech-babble* tycker jag. aja puss however grymming

    Vicky 2014-11-24 17:37:26 http://vickys.se/
    Svara
  • alltså jag älskar kassörskan tror jag. kvick person ändå. (Y)

    lovisa 2014-11-24 17:31:37 http://polichinelle.se
    Svara
  • Men hallå? Jag sitter också med svullna röda ögonlockar och har fått det lite från och till den senaste tiden. Kan inte ens ha smink ibland för det svider. Detta är alltså vädret!? Kan du utveckla! hihi

    Gry Andersson 2014-11-24 17:27:57 http://www.foodiestudenten.devote.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!