my monday, tuesday, wednesday, thursday and friday.

this week.

Här står jag vid min hallspegel, ungefär lika blek som väggen bakom. En klassisk januarilook alltså.
Men det var inte det detta inlägg skulle handla om, utan häng med på min vardagsvecka!

this week.

I måndags fick jag ett brev hem som gjorde mig oerhört glad. Jag hade blivit invald som medlem i Sveriges Författarförbund! Det kanske man kan tro att man blir automatiskt om man ger ut en bok, men så är det inte riktigt. Man måste ansöka, skicka med artiklar och verk och helst ska man ha gett ut två böcker för att bli invald. Så nu kan man väl alltså säga att jag är författare officiellt (och kan exempelvis knäppa onyktra hipstermän på näsan som säger att jag inte ”gills som författare om jag inte är med i författarförbundet” och ja, detta har hänt mig flera gånger). Detta gör bland annat att jag enklare kan söka skrivarstipendier mm! Mycket pepp över detta.

this week.

Samma dag fick jag ett bud av Passione Italiana med massa italienska delikatesser. Italienskt = bästa jag vet, så måndag var en fin dag.

Annars har jag hängt mycket med Gustav denna vecka. Både tisdag, onsdag och torsdag. Elsa tog denna bilden när vi lyssnar på musik på en gata i tisdags.


I tisdags hade även Love Antells nya låt och musikvideo premiär, där jag är med en snutt. Håll ögonen öppna vid 00:35 🙂

wednesday

I onsdags var jag på premiären av Filip & Fredriks film Trevligt Folk. Något av det finaste jag sett på jag vet inte hur länge. Vad ni än gör, gå och se den.

wednesday

Drack sedan kaffe och cava med detta gäng på Kåken och kom hem alldeles försent.

this week.

I torsdags åt jag och Magnus middag i sängen och kollade på tv-serier. Pizza från Ciao Ciao och tv-serien Looking, som jag rekommenderar en massa, lite som Girls men utspelar sig i San Francisco.

tooth ache

Idag har jag haft mötesdag på stan och nu ligger jag hemma med en jättejobbig tandvärk. Hoppas hoppas hoppas den går över innan jag ska resa imorrn.

.

Translation. Pictures from monday – friday. Read the captions by clicking ”in english” in the right frame.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
25kommentarer
 • alltså åh, nu har du ju lyckats nämna något jag verkligen saknar med stockholm, Ciao Ciao!
  ha det fint <3

  Frida 2015-01-31 22:17:28 http://dansariapril.blogg.se
  Svara
 • Grattis, vad kul! Att få knäppa hipstersnubbar på näsan måste vara pricken på i:et. 😉

  Sofia 2015-01-31 14:39:07
  Svara
 • Va kul, både med författarförbundet och musikvideon!
  Håller tummarna att tandvärken går om sig!
  Kramar

  Jämtlandshanna 2015-01-30 22:35:13 http://jamtlandshanna.se
  Svara
 • Men, vilka töntar som säger att man inte är författare utan författarförbund? Grattis ändå!

  Sandra 2015-01-30 20:39:47 http://sandrajm.blogg.se
  Svara
 • Woho, grattis till medlemskapet!

  alexandra 2015-01-30 20:37:33 http://blogg.hejalexandra.se
  Svara
 • Hej Sandra!
  Tipsade om en bok som jag ÄLSKAR för kanske en vecka sen (A fraction of the whole av Steve Tolz) men vet inte om du såg det 🙁
  Men! Nu är jag tillbaka med tips igen ändå, haha! Såg en film häromkvällen som hette ”Hector and the search for happiness” och kände att det här är nog en sån film som Sandra Beijer skulle gilla. Hoppas det inte är weird att tänka så, har ju fått så många tips av dig här på bloggen så vill dela med mig 🙂
  Anyway, har du inte redan sett den så rekommenderas den starkt av mig (och min pojkvän)! Himla glad, inspirerande och fin film.
  Hoppas tandvärken går över illa kvickt, kram!

  elin 2015-01-30 20:32:36 http://elinsparis.spotlife.se
  Svara
 • Hej!

  Snälla Sandra, kan inte du ta reda på varifrån Matildas förlovningsring (slät guld) kommer ifrån. Puss

  Sara 2015-01-30 20:01:02
  Svara
 • Varifrån är den vita tröjan på första bilden? Som du hade när ni gjorde pasta vongole häromdagen! Ser fantastiskt mjuk ut.

  Therese 2015-01-30 19:52:47
  Svara
 • Nej, vilken otur med tandvärk precis innan en resa! Vet såklart inte vad den beror på, men prova att skölja med klorhexidin (tex Corsodyl) som finns på apoteket. Hade en gång så sjuk tandvärk i en visdomstand och var också sjuk med feber osv i samma veva vilket tandläkaren kopplade till tandvärken. Det visade sig att jag hade fått som en ficka mellan tanden som höll på att växa och tandköttet där massa mat och skit samlades så det blev en inflammation. Klorhexidinet var det som hjälpte.

  Karies och baktus 2015-01-30 19:28:26
  Svara
 • Elsker Looking!! Og gratulerer så masse 🙂 🙂

  Caroline 2015-01-30 19:25:55 http://bowtiemania.wordpress.com
  Svara
 • Grattis Sandra, du är grym!

  Josefin 2015-01-30 19:25:14
  Svara
 • Stort grattis till att du blev invald i författarförbundet. Så himla fint. GRATTIS!

  Anna María 2015-01-30 19:18:28 http://annamarialarsson.se/blogg
  Svara
 • Snubbar alltså! Kvinnor med makt avskräcker tydligen.

  Kan tipsa om den här superserien i P1:s Tendens där olika män får ge sina tankar om patriarkatet: http://t.sr.se/Ueb528 (P1 = bästa radionkanalen för övrigt! Var du inte allmänbildad innan så blir du garanterat det om du lyssnar!)

  Undrar en sak också: Vilka är det som skickar alla dessa bud till dig? Får du betalt när du skriver om dem? Känns lite som produktplacering, fast inte på ett dåligt sätt alltså, men är de din ”spons” liksom? Förstår ju att en måste livnära sig på något sätt och bloggen är ju liksom helt gratis att läsa.

  Mvh en som inte kan som mkt om bloggar

  Marie 2015-01-30 19:10:00
  Svara
 • vad spännande med looking, tack för tips!!

  Vicky 2015-01-30 19:02:13 http://vickys.se/
  Svara
 • Glad fredag! Hoppas att du har en fin kväll trots tandvärk och möten. Jag sitter i mitt fönster och äter pasta och dricker vin och kom då att tänka på en OBS! Mycket Viktig! fråga till ditt nästa svarsinlägg. Nämligen detta: vilken är din favorittyp av pasta? Och då menar jag inte pastarätt, utan alltså spagetti, penne etc.. Alltså, jag vet ju att de i teorin inte smakar olika, men det går ju ändå att ha en favorit..tex så är min pastasnäckor (även kallade gnocchi, men det tycker jag är förvirrande), för jag tycker helt enkelt att de är finast. Så alltså: vad är dina tankar om pastasorter och har du en favvo? Kram!

  Josefin 2015-01-30 18:56:39
  Svara
 • Jag tycker att det är lite tråkigt att filmen handlar om män. män män män. Om det är några ur den ”somaliska befolkningen” som bör integreras i samhället så är det väl kvinnor? Somalia har en väldigt stark patriarkal klan(- och heders)kultur… Men samtidigt förstår jag ju att det är svårt att driva ett projekt där somaliska kvinnor ska sporta, eftersom idrott rent kulturellt inte ska utövas av kvinnor (nu drog jag alla över en kam… sorry).

  Sen finns det ju förstås fördelar med att somaliska män integreras också, för det öppnar ju förhoppningsvis dörrar även för kvinnliga släktingar, familjemedlemmar och vänner. Och det är så klart toppen med ett integreringsprojekt överlag! Men ja. äh. Ni kloka människor härinne kanske förstår vad jag menar.

  Hedda 2015-01-30 17:47:56
  Svara
 • gillar verkligen kaffe/cava-bilden 😀 och pizzan ser dödsgod ut.
  även jag kan rekommendera looking starkt – sjukt bra serie!

  elise 2015-01-30 17:32:44 http://singmyspring.blogspot.se/
  Svara
 • Congratulations Sandra! wishing that your book gets published in English and available in North America 🙂 Long time fan and would love to read it.

  Question: where are you traveling to next?

  Cheers!

  Christine
  http://www.christinelovestotravel.blogspot.com

  Christine 2015-01-30 17:20:09 http://www.christinelovestotravel.blogspot.com
  Svara
 • Men å, du är en sådan självklar författare! Så förbundsmedlem eller inte förändrar inte min beundran till dina texter men jag är sååå glad för din skull såklart. Grattis<3

  Amanda 2015-01-30 16:50:38
  Svara
 • Grattis! Alltid kul att knäppa dryga typer på näsan. ♡

  Linda 2015-01-30 16:36:53
  Svara
 • Åh vilken härlig vecka, så många fina bilder och tips.
  Behövde en ny serie att kolla på så blev så glad för ditt tips.
  Tänkte ge dig ett tips. (fast du kanske redan har sätt den) Please Like Me heter den. Jag tycker den är väldigt fin. Kram!

  Agnes 2015-01-30 16:13:31 http://agnesblixa.devote.se
  Svara
 • Hej! Visste du om detta? Om ja, såg du några i New York? http://art-sheep.com/?p=10024

  A 2015-01-30 15:50:13
  Svara
 • åh vilken härlig vecka! minus tandvärken förstås, hoppas du mår bättre snart. grattis till att ha blivit invald i författarförbundet! underbart! och dessa dryga hipstermän kan ju bara ta och försvinna till en annan planet och vara nedlåtande mot varandra istället. heja dig! x

  fanny darling 2015-01-30 15:17:47 http://fannydarling.devote.se
  Svara
 • Alltså musikvideon <3 Så himla kul att både du och FridaVega är med i den! Och en massa kändisar, politiker, och helt vanliga människor!

  Beatrice 2015-01-30 15:17:31 http://herbariumet.blogg.se
  Svara
 • Hej från en med jättejobbig tandvärk! Fick massor av bra tips på min blogg om corsodyltandkräm + munskölj av samma märke. De är typ lite bedövande plus att de är bakteriedödande. Himla nice! Dock hjälpte det ej för mig så jag knaprar penicillin nu, vilket eh, nästan har hjälpt. Hur besvärlig får en tand vara egentligen!?

  Emelie 2015-01-30 15:17:25 http://unvelo.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!