answers to past weeks comments.

Nu har jag varit så oändligt dålig på att svara på kommentarer igen. Förlåt för det. En veckas semester förstör hela mitt system!
Här kommer den senaste veckans frågor i varje fall.


Hej, jag skrev för några veckor sedan om ett par Dolce & Gabbana solglasögon med spets ”i”. Vad heter modellen? och är de stora?
  Hej, jag vet faktiskt tyvärr inte vad modellen heter. Det går nog att googla ganska lätt genom att skriva typ dolce gabbana + lace + glasses. Jag hade på mig dem mycket under juli 2014, så om du kollar i arkivet där så ser du hur stora de är (de är stora)! krampuss.

weekend.
Finaste, finaste tröjan har du, var någonstans kan en hitta en sådan? Puss <3
  Oh tackar. Det är en t-shirt från Asos som heter typ ”boyfriend tee”.

Hej! Hur tycker du att natural cycles fungerar nu när du har använt det lite längre (förutsatt att du fortfarande använder det)? Jag tänker att det borde ta typ 3 månader innan datorn har lärt sig kroppens signaler. Vore intressant att höra, har funderat på att testa!
  Hej, jag använder det inte längre, för jag fick bara röda dagar och aldrig gröna trots att jag använde den jättelänge. Helt värdelöst.

Alltså jag har en fundering. Du som lagar sååå mycket mat, har du några tips på bra Alla hjärtans dag mat? För jag & min respektive tänkte äta hemma, men jag har 00000 inspo.
  Knullpasta!

Har skrivit till dig ett antal gånger nu men aldrig fått svar 🙁 Testar igen och hoppas att du svarar. Kortar ner min fråga så kanske det hjälper…
Jag har aldrig haft tur med killar, alltid fallit för killar som dejtar mig ett tag och sen säger att de inte vill ses mer och att de inte vill ha förhållande. Jag har alltid önskat mig en pojkvän – om inte annat, än för att få VETA hur det känns att ha någon som säger att de tycker om en, kramar en, köper blommor när man minst anar det. Nu är jag 29 år och det har fortfarande inte hänt. Börjar känna mig inte värd att älskas och kan inte föreställa mig att någon skulle säga att de tycker om en. Träffar nästan inga killar som gillar mig och om jag gör är det samma typ igen: antingen rejectar dem mig eller så är de inte intresserade av något mer. Jag orkar inte leva så här mer. Till råga på allt känner jag mig oerhört sexuellt frustrerad och vill ha någon i alla fall för att ha sex med men det får jag inte heller! Vet inte vad jag ska ta mig till, kan inte sluta tänka på det och att se par får mig att ha ont i bröstet. Annars går det bra med allt annat (3 hägskoleutbildningar, massa vänner, bra utseende etc), men detta området känner jag mig så hjälplös i. Har testat tinder och online och inget händer! Snälla, ge något tips om du kan!
  Hej! Det är supersvårt för mig att svara på detta eftersom jag inte känner dig. Jag förstår att det är frustrerande, men jag tror inte att du ska ha för mycket ångest. Jag har flera kompisar som aldrig varit ihop med någon heller. Det är nog inte särskilt ovanligt. Har någon i kommentarerna något superknep få ni gärna dela med er förstås.
Det bästa men svåraste knepet jag vet, det är ju liksom att inte oroa sig. Att inte vilja ha något särskilt mycket gör att man enklare får det på ett knäppt sätt. Lycka till och ha iaf inte för mycket ångest över detta. Du är inte ensam därute. tusen pussar.

Hej! Jag har en viktig fråga så jag tänkte såhär: jag vänder mig till en expert!
Sedan ett halvår bor jag med ett gäng fina personer i England, och nu ska en av dessa, Mark, fylla trettio år i April. Han ska styra fest i källaren på en fransk restaurang, det kan ju inte bli annat än bra. Men! Det är tema. Jag har fått diffusa, sluddrande svar: ”drag, flamboyant, if you were the opposite sex – who would you be, everything disco, something colourful” etc etc. Vet inte riktigt hur jag ska få ihop detta till något vettigt? Jag är bra på många grejer här i livet men att klä ut mig är inte en utav dom. Behöver superhjälp av en dunderexpert. Vad kan man klä ut sig till/hur gör man/vill inte verka oengagerad/och så vidare. Tack och hej!
  Det låter ju bara som att du kan typ dränka dig i glitter typ? Peruker kommer man också alltid undan med att ha om man ska va utklädd. En extra bra grej är även att teama med en kompis som ska dit och så kan ni matcha. Du kan ju också klä ut dig till en fransk drömkille i basker och cigarett och och randig tröja ^^ lycka till!


Hej Sandra. Jag letar nattygsbord och tycker att era är superfina. Om jag inte minns fel är de köpta på Urban outfitters? De verkar inte ha dem i deras affär i Stockholm och hon som jobbade där sa ngt om att de inte skeppar möbler till Sverige. Hur fick ni tag på era? Dem är ju perfekta:) Kram
  Online förstås! UO har massor av möbler och hemgrejs på sin sajt!

Men SÅ fint med hängkrukan i hörnet! Var kommer den ifrån?
  Mimmi Staaf!

Jag vet att du inte är nån relationsexpert men jag håller på att bryta ihop o vet inte alls vad jag ska göra.
Jag o min kille har varit ihop rätt länge, 4-5 år. Vi bor ihop o jag är även gravid. Är jätteglad över detta nästan alltid men just nu är det kris. Jag tycker att vi behöver flytta till en större lägenhet, köpa en större bil o en större säng. I vår nuvarande lägenhet finns det ingenstans att ställa vagnen om man inte släpar upp den för 3 trappor o ställer den i vårt redan trånga vardagsrum. Han har lite flytande sagt att vi ska flytta men att det är lite saker med den nuvarande lägenheten som han ska fixa först. Det låter ju bra. Det är bara det att han aldrig tar tag i något alls, inte ens tvätta sina egna kläder om jag inte tjatar ihjäl mig först. Så det händer inget med lägenheten o vi kommer förmodligen att bo kvar. Våra bråk om detta blir bara värre. Idag försökte han på riktigt att lyfta ut mig från lägenheten för att jag sa att jag skulle hälla färg på hela golvet. Detta är sjukt. Vad ska jag göra? Flytta ifrån killen jag ändå älskar o bo ensam mer vårt barn eller bo kvar o ha inre panik hela tiden eftersom saker inte är så som jag tycker att dom borde?
  Hallå gå genast i parterapi! Imorrn typ! Det låter som att ni behöver ändra rutiner och förstå varandra bättre. Ta hjälp av någon professionell. puss och tusentals lycka till.

Heej! Kan du inte ta bilder på köket när det är mörkt ute också!? Hade varit kul och se när det är ”Mys-belysning” i köket och när lamporna är tända över bänken!! Haha lite konstig fråga kanske men blir nog fina bilder! kram
  Yes det kommer nog naturligt när jag har middag där sen 🙂 kram

Jag är 15 år och har aldrig hånglat med någon alls. Nästan alla nior på min skola festar varje helg och även om jag älskar mitt kompisgäng så himla mycket så känner jag mig så efter och utanför. Jag vill inte vara fast i den här jävla stan utan vill ut i världen och leva livet. Så klyschigt o.s.v. men vill inget hellre än att komma bort härifrån!
Har du några tips på vad jag ska göra? Kan inte sticka till London ett halvår eftersom jag bara är 15 🙁
Förlåt för en rörig kommentar och tack för världens bästa blogg <3333
  Jag var också femton år och okysst. Håll ut det löser sig. Det finns så många okyssta femtonåringar där ute. Du behöver inte känna dig orolig, det kommer när det kommer, och det svär jag på.
ps. Kollade du att du också fått massa fina svar av andra i kommentarerna under dig.
puss.

Alltså. Tycker det verkar som att du håller på att tröttna på bloggandet? Älskar din blogg så mycket och har läst den i sju år, men på den senaste tiden är inläggen liksom platta och oinspirerande och det pirrar liksom inte till när jag ser att du har lagt upp ett nytt inlägg. Förstår om det kan komma dippar, hoppas det inte håller i sig!
  Åhnej :’( Jag känner faktiskt inte så själv, utan tycker att jag är i ett ganska trevligt bloggmoood. Däremot kan det ju verkligen skilja vecka från vecka. Ibland är det stressigare och då hinner jag inte lägga ner lika mycket tid. Men du får hemskt gärna tipsa istället om vad du vill läsa om, så ska jag försöka göra mitt bästa.

friday in new york.
Det här handlar inte om inlägget men kanske kan det komma upp i answers to past weeks comments: hur ser det ut med åldersgränser i new york? Kan man komma runt dem om man är rätt klädd eller kommer tidigt som i Sverige eller är de mer strikta? Ska dit snart och min kille är 23 och jag har just fyllt 20
  De är väldigt strikta med legg i New York så jag tror det kan bli svårt tyvärr :’( Man blir leggad typ överallt. Men klart ni kan prova ändå! Det skadar ju inget, men hoppas inte på för mycket är mitt tips. kram.

alltså. hurhurhurhurhur vet man om man är kär eller inte? någon som var en bekant har nu blivit en väldigt himla livsviktig och fin och klok vän till mig. vi började i samma klass (vilket kanske stökar till) i höstas och har hängt massa sen skolan började och nu tror jag att jag är kär MEN JAG VET INTE och vet inte vad jag ska ta mig till pga är så helvetes jävla rädd att vår vänskap ska trasa sönder om jag skulle vara kär och inte han. tänker på honom och det här jämtjämtjämt och ibland vill jag bara gosahånglaskeda och andra dagar bara umgås med honom som kompisar. vet inte vad jag känner och är rädd för att jag stoppar vissa känslor för att jag är så oerhört skraj att förlora honom, men kanske samtidigt inte är kär. jag har ingen aning. tänkte om du kanske kunde ha något klokt att säga. du är bäst. din blogg äger.
  Hej finis. Vet du, ibland får man bara kasta sig in i grejer och testa. Ibland får man sluta fundera och bara hångla upp. Ba göre!! puss.

kan du inte skriva lite om hur det var nu senast när du var på berghs? att komma tillbaka o så, vilka föreläste du för, vad pratade du om o sådär? tycker berghs verkar va så himla kul 🙂
 
Jag föreläste för hela skolan om min tid som copywriter. Det var läskigt men ganska kul! Det var fint att komma tillbaka, jag gillar Berghs <3

Hi Sandra, I love all your book reviews, and it is also because of you that I fell in love with Murakami and Donna Tartt. However, I get disappointed when I see a Swedish book review because I’m not sure if it’s also available in English. In future book reviews, is this sonething you could advice your international readers so they’re not left out? Thanks! 🙂
I always link if the book is available in English, sadly this last one was not :’( The next book I will be reviewing will be in English and the one after that has English translation so keep your eyes open for the next couple of weeks! 🙂 <3

Hur lång restid är det från Sverige till Nairobi? Det ser fantastiskt och bör vara något man kunde göra. Har aldrig varit i Afrika. Tunisien räknas liksom inte. Måste man ha visum?
Det går inte direktflyg (såvitt jag vet) så man måste mellanlanda. Det snabbaste inkl mellanlandning är runt 12 timmar. Man köper visum på plats i Kenya. Kostar 50 dollar på flygplatsen.


Hej! Här kommer en fråga till din nästa answers to past weeks comments.. Jag undrar bara hur du tänkte när du skrev din första bok? Hur började du, hur fick du idén? och tänkte du ut handlingen först och började skriva eller skrev du bara på och lät den forma ”sig själv”?
Tack för en jättebra blogg! 🙂
  Hej! Jag har skrivit om detta så himlans mycket i bloggen, sök på ”det handlar om dig” så kommer du få massa svar (och ganska många blogginlägg men borde kunna sorteras bort ganska lätt). Lyssna även på podden Källan där jag pratar jättemycket om detta! Eller SVT’s program En bok en författare. kram

Jag har en fråga till nästa inlägg med kommentarer: Hur lång tid tog det för dig att skriva Det handlar om dig? Underbar bok för övrigt 🙂
  Ett år! på dagen faktiskt 🙂 tack för att du tycker om den <3 puss.

Hej Sandra! Fasen vilka gulliga valpar Michelle har. Är i hundköpartagen och undrar vad för ras pappa Hund är? Så fin! Kram
  Byracka-från-gatan-ras!


Sandra jag behöver boktips! Vad läser du just nu? Jag känner mig alldeles förvirrad när jag går på bibblan för jag inte vet vad jag ska låna hem eftersom det finns så många fina böcker o noveller o författare och åh! Jag behöver hjälp i denna djungel av klassiker och böcker som påverkar. Har läst endel och älskar det,men min plan är att lägga ännu mer tid på litteraturen så jag behöver vägledning bland hyllorna, hjälp
  Kolla i min kategori ”böcker”. Där hamnar allt jag läser och tycker om. kram!


vilken jättefin rygg på bikinin!!! varifrån? pöss och ryggsvalk
  Asos förra året!

Hur gick det med dina hipsterekar som du postade för ett tag sedan? Är taggad på att fixa det, men är det liksom värt? Blev det fint? 🙂
  Nä mina klarade sig inte 🙁 Men Gustavs lever och frodas. Spana in hans inlägg här.


ÄLSKAR väskan!! vart har du hittat den??
Den är från Alstermo Bruk! Finns exempelvis på NK. Kram

undrar också om tröjan på första bilden? ser så fin och basic ut på samma gång.
Från American Apparel. kram


cute! i love (what i can see of) your coffee table – where is it from if you don’t mind me asking?
Ikea! It’s from the PS 2012 collection.

Kenya
Alltså, jackor? Behövs det i Kenya? Det här är en allvarlig fråga, jag har aldrig varit i detta fascinerande land så jag har noll koll. Är där svalare nu vid denna tid på året eller är kvällarna alltid det?
Det blir svalare på kvällarna (året runt skulle jag tippa på för nu var det ändå högsommar när jag var där). Så efter solnedgång sjönk temperaturen till 20 grader ungefär och en jacka fick åka på!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
47kommentarer
  • Hej! Tycker _personligen_ att bloggen alltid är jämn och bra. En läsares åsikt talar ju inte för alla, dock är den knepigt utformad och det verkar inte finnas överdrivet mycket insikt om att detta är personens helt egna uppfattning, fristående från oss andra och som inte på något sätt är en legitim recension av bloggen. Du vet ju detta Sandra, men blev redigt irriterad av någon anledning när kommentaren fullkomligt osade av negativ solipsism. Speciellt med det där om dippar och ”hoppas det inte håller i sig” var väldigt härskande.

    Puss och tack för superb blogg som jag älskat i 8 år nu! Som jag dock sällan kommenterar (annat än när jag blir irriterad tydligen… Hmm… tråkigt, får vända den trenden hos mig själv).

    Felicia 2015-02-17 16:51:39
    Svara
  • @Jenny – tack! Jag var förresten också 16 och okysst…men tänkte såklart det skulle vara för evigt…Svårt att föreställa sig något annat när man är i den situationen men ska försöka tänka att det blir bättre.

    @metti – ditt tips om att göra en lista på hur man lever ett bra liv utan kille var jättebra. tack så mycket!

    Jenny 2015-02-17 16:35:23
    Svara
  • Tusen tack till Sandra och alla som svarat till min fråga i kommentarsfältet (jag är 29 åringen). Känns bra att veta att jag inte är ensam och att det finns hopp. kramar

    Jenny 2015-02-17 16:29:38
    Svara
  • Hej Sandra! Jag lyssnade på din & Michelles menspodd häromdagen, och uppmärksammade det faktum att du är emot p-piller och därför inte använder det. Jag är egentligen också väldigt skeptisk till dess konsekvenser för kroppen etc, men använder det ändå, trots att magkänslan säger emot. Så jag undrar egentligen bara ifall du använder dig av något annat preventivmedel, och isåfall vad? Vore väldigt tacksam för svar, för vill verkligen sluta stoppa ner de här skithormonerna i min stackars kropp.

    Frida 2015-02-17 01:12:33 http://soundcloud.com/rothsandberg
    Svara
  • Älskar dina sådana här inlägg! Så många fina svar.

    Ellen 2015-02-16 22:12:34 http://lindbergellen.se
    Svara
  • TILL 29åringen. Jag har flera vänner som är över 25 år och som aldrig haft partner/pojkvänflickvän. En del av dem har inte heller haft sex (vilket inte spelar någon roll i detta fall). Jag tror också liksom någon annan skrev att det kan vara bra att försöka se om det finns några likheter mellan de killar som du blivit kär i men som inte velat.
    Finns det något gemensamt hos dem? Jag vet många kompisar som ofta omedvetet själva dissar eller snabbt hittar fel hos killar som är seriöst intresserad av dem – och sedan istället jagar de killar som inte vill ha något seriöst och blir ledsna. SEN är det svårt att träffa någon och svårt att få det att hålla. Det är ett ständigt arbete att få en relation att gå runt. När jag var singel och det kändes hopplöst bestämde jag mig för att utgå ifrån att jag skulle leva ensam och skrev ner en lista över allt som jag ville göra för att få ett så bra liv som möjligt utan en kille tex skaffa hund, insemination för att få barn och vad jag ville jobba med osv. Så fokuserade jag på att göra livet så drägligt som möjligt. Sen om du är sexuellt frustrerad tycker jag du ska köpa en sexleksak. Och utforska din sexualitet på egen hand!

    metti 2015-02-15 21:23:40
    Svara
  • Hej! Kul med massa svar på roliga frågor 🙂 fick tyvärr inget svar på min(a) som jag postade för någon vecka sen så tänkte reposta den här, hoppas det är ok! är så nyfiken.

    Hej!

    Kan du inte berätta lite om dina upplevelser i Kenya? Typ, hur är Nairobi, hur är lokalbefolkningen enl. din upplevelse (hur är deras liv osv.), vad äter man för lokal mat och hur känns det att leva gott som turist bland rätt mycket misär ändå? Har du varit i Kibera eller liknande ställen av stan? I övrigt, var hängde ni mest? Hur är det för Michelle att bo där så långa perioder? (fråga till henne men ändå)

    Vore mycket intressant att veta mer!!

    Emilie 2015-02-15 20:20:06
    Svara
  • Til deg som er 29 år og ikke har hatt kjæreste: Ikke tenk at det er uvanlig eller at du aldri kommer til å få kjæreste i fremtiden, bare fordi du ikke har hatt det frem til nå. Det er ikke noe galt med deg. Jeg fikk min første kjæreste da jeg var 30 (er nå 35) og jeg kjenner flere i samme situasjon. En god venninne fikk sin første kjæreste da hun var 35. Husker at jeg stresset med at jeg ikke hadde kysset noen da jeg var 16, men så skjønte jeg etterpå at det var veldig vanlig. Men der og da følte jeg at jeg var den eneste og at det aldri kom til å skje. Livet er langt og du har det aller meste foran deg. <3

    Jenny 2015-02-15 19:59:25
    Svara
  • Tycker också om flowet i bloggen just nu! Skulle gärna se mer ”en hel dag med massa bilder”-inlägg, men som sagt så är variationen och flowet annars riktigt bra. 🙂

    Lisa 2015-02-15 13:39:06
    Svara
  • Hallå du som bor i kollektiv med en som heter Mark! Är det i Stratford?

    Pauline 2015-02-14 11:34:45
    Svara
  • Till N: När jag gjorde slut med min pojkvän kollade jag enbart på Harry Potter typ hela tiden.. Välj tidiga filmerna så är det väl knappt någon kärlek alls.. Jag klarade inte heller av kärleksfilmer just då. Allt kommer ordna sig, lovar.

    C 2015-02-14 10:03:26
    Svara
  • Jag tror jag börjar bli intresserad av en kille som är 8 år yngre än jag (jag är 28, han 20). Han är så fin mot mig, men jag har ingen erfarenhet av så pass yngre killar och är orolig att det kanske inte skulle fungera i längden. Ska jag våga satsa ändå? Jag känner inte alls någon längtan efter barn än, så det kan inte skrämma iväg honom i alla fall.

    Sofia 2015-02-14 04:28:09
    Svara
  • Till 29-åringen: Jag är i samma situation och förstår hur du känner. Dels saknar jag att bara ha fått uppleva ett förhållande, men ju äldre jag blir desto mer börjar det också kännas pinsamt. Visst kunde det kännas lite pinsamt när man var tonåring också, men då var det så många andra som inte heller hade haft något förhållande. Nu känns det nästan som att folk skulle tycka att det är något fel på en och jag undviker helst att prata om det. MEN jag vet att 1) det inte är något fel på mig, 2) att folk faktiskt inte orkar bry sig och 3) att det ju inte spelar någon roll vad andra tycker hur som helst. Försöker liksom vila i vetskapen att det KOMMER att ske förr eller senare. Skönt iaf att veta att det finns andra i samma situation, känns som att det faktiskt är vanligare än man tror, men något som alla som befinner sig i situationen tycker är jobbigt att prata om. Kram

    E 2015-02-14 00:53:35
    Svara
  • Jag gjorde väldigt väldigt nyss slut med någon och är i desperat behov av filmer eller teveserier som INTE ALLS handlar om kärlek, alltså inte ens lite.

    N 2015-02-14 00:34:07
    Svara
  • Jeg synes ikke bloggen din har blitt tråkig eller uinspirerende. Den er variert, fargerik, og ikke minst gir du gode svar til dine lesere 🙂 Alle har hver sin mening, men jeg er overbevist om at de aller fleste er fornøyde med bloggen, og det er ikke noe jeg sier bare for å være snill. xx

    Key. 2015-02-13 23:18:31
    Svara
  • hej. här kommer en till 29åring som varken haft en relation eller legat med någon. det är fint att veta att man inte är ensam, jag har också trott att jag typ är ensam i hela världen. det är ett svårt ämne att prata om tänker jag då det är väldigt normbrytande (jag vill i alla fall ge sken av att jag har gjort allt och har koll på läget. går tex och gör gyntest för cancer trots att det egentligen inte behövs). alla ”ska” ha förlorat oskulden i tonår/tidiga 20+ då man var ute och festade och träffade folk. jag var aldrig tonåring på det sättet eftersom jag var så sjuk i flera år och bara var hemma och har därför ingen erfarenhet av sånt här. och nu stoppar min dåliga självkänsla mig från att ens försöka skaffa en partner. det är himla svårt detta och jag känner med er alla kärlekstörstare!

    c 2015-02-13 22:28:17
    Svara
  • Fint med alla svar. Du verkar så klok och fin, alltid.

    Svara
  • jag blir så ledsen när folk skriver att bloggen blivit tråkig, oinspirerad och blablabla. Så not-true. Men klart som fan livet går upp och ner. Skulle bli så ledsen över en sådan kommentar, så jävla onödigt. Bry dig inte sandra, du är bäst. oki? PUSS

    ISA 2015-02-13 21:29:35 http://isabyl.devote.se
    Svara
  • Hej du är 29 år och inte har haft ett förhållande: Läs Hemligheten av Dan Josefsson och Egil Linge! Den är lättläst, intressant och rolig och kan vara till hjälp!

    Lisa 2015-02-13 21:18:50
    Svara
  • 🙂

    MADlovis 2015-02-13 21:14:39
    Svara
  • Det är alltid så många som ger tips! Kuligt ibland… Bra ibland att läsa som livet i sin helhet. Som min gamla engelskalärare sa, man måste sålla agnar från vetet (för sig själv då) Tommy hette han för övrigt.

    MAD Love 2015-02-13 21:13:01
    Svara
  • Åh tack för alla svar. 🙂 <3

    Agnes 2015-02-13 19:40:10 http://agnesblixa.devote.se
    Svara
  • Till tjejen som eventuellt var kär i en kompis/klasskompis: som Sandra skrev, go for it!
    Jag och min klasskompis blev väldigt bra vänner jättefort, vi hängde hela tiden och gjorde allt tillsammans. Han var den förste jag ringde när det jinxade sig med killar, när jag var sjuk kom han med Hemköpspåsen o lagade kycklingsoppa. Sen blev han kär i mig o jag grät i flera dagar innan jag bestämde mig att va fan, en sån fin kille kan en inte bara släppa, jag måste ju iaf testa. Jag tänker inte påstå att det var lätt, det var struligt som sjutton och vi gjorde slut massor av gånger under flera års tid. Men så bestämde vi för typ 1,5 år sedan att nu räcker det, vi funkar ju inte utan varandra så nu kör vi! Vi kom nyss hem från vår smekmånad o flyttade in i vår nya lägenhet.
    Du bara måste testa! Kram!

    Nina 2015-02-13 19:10:56
    Svara
  • Känner mig jättetöntig som tipsar om en fakking självhjälpsbok nu, men seriöst: jag hade aldrig fått min relation att hålla och fortsätta vara bra om jag inte läst ”Hemligheten” av Dan Josefsson och Egil Linge för sju år sedan. Den bygger på anknytningsteorin och var en så enorm ögonöppnare för mig. Krävdes en hel del jobb med mitt eget beteende, men det var det ssnnerligen värt. Framför allt mår jag sååå jäkla mycket bättre nu än innan, och upplever att jag har mycket större förståelse för mig själv, mina känslor och mina handlingar.

    Annika 2015-02-13 18:56:44
    Svara
  • Till tjejen som är gravid: jag fattar stressen över att bo för smått, men det låter snarare som att det är din kille som är största problemet.
    Jag har två barn och har aldrig haft vagnen uppe i lägenheten. Första året med första barnet bodde vi i en liten tvåa utan hiss på fjärde vån, det gick finfint om än lite tungt mot slutet. Går det att ställa vagnen nere i porten? Fixa en vagn där du kan lyfta upp liggdelen. Barnet behöver egentligen inte så mycket den första tiden, viktigast är föräldrar som kan ge kärlek och närhet.
    Men i första hand: prata allvar med din kille!

    Lisa 2015-02-13 18:56:10
    Svara
  • Hej!
    Jag letar efter en pikéklänning av något slag… eller i samma stil på något vänster. Tänker att det kanske är lite din stil? Och har till och med för mig att jag sett bild på dig i en pikéklänning någon gång?(men kan ha fel!) Hur som helst – har du någåt tips på var man kan hitta en sådan mån tro?
    puss

    sofia 2015-02-13 18:36:45
    Svara
  • Till femtonåriga tjejen som längtade bort, ta ett utbytesår och plugga ett år i ett annat land! Många som gör det efter första året i gymnasiet eller till och med efter nian. Finns organisationer man kan resa med YFU tex, lycka till!

    Klara 2015-02-13 18:16:30
    Svara
  • Vet inte om detta är så mycket till tröst för er som inte har blivit ihop med någon än, men det går även att njuta av singellivet, jag önskade att jag hade gjort det mer när jag väl var singel. Då var det väldigt viktigt att hitta någon fort för att jag inte ville vara ensam. Sedan så är man inte misslyckad bara för att man inte haft någon kille, även om jag förstår varför man vill ha ett förhållande. Saknar att flirta och ha den där känslan av att allt kan hända.

    nea 2015-02-13 17:17:37
    Svara
  • Bara för att jag är kort och är en tjej med utländskt utseende tar människor friheten att se ner på mig. Har du liknande erfarenheter? Orkar inte att folk behandlar mig som mindre värd. Vad ska man göra åt sådana människor?

    Sara 2015-02-13 17:11:19
    Svara
  • Alltså ja, håller med föregående talare. Vilka snygga bikinis, både den gula och svartvita. Nu blev det verkligen sommarkänslor och längt här.

    Chips&Choklad 2015-02-13 16:04:23 http://chipsochchokladbloggen.blogg.se/
    Svara
  • hallå, kan du börja följa min blogg nu? känner att det är dags :))

    josefine. 2015-02-13 14:26:13 http://josefinelaul.wordpress.com
    Svara
  • Det e kallt i Nairobi för att det ligger så högt upp! På ca 2000 m. Så det blir kallare på kvällarna, men ett plus är att det inte finns så många malariamyggor : D

    K 2015-02-13 14:15:02
    Svara
  • Hej Sandra! Nu är jag väl som vanligt sent ute, men din randiga bikini i vitt/marinblått med hög midja är ju to die for!! Om det finns en minimalisk chans att jag kan få tag i den så måste jag! Kan du snälla berätta vart du köpt den? Puss och kramis

    F 2015-02-13 14:05:35
    Svara
  • 23: Det spelar väldigt stor roll. Att känna sig oduglig och få ångest ibland tillhör också människors grundläggande behov men om man pratar om det med andra och ser att man inte ensam går igenom det känns det bättre. Det är aldrig fel att ta del av andras känslomässiga berg och dalbanor.

    L 2015-02-13 13:23:48
    Svara
  • tycker bloggen är lika bra som alltid! 🙂 saknar ibland en timme-innläggen om man ska nämna nånting. Och ska flytta nu så blir så glad när det kommer fina bilder från din lägenhet 😉

    S 2015-02-13 13:06:07
    Svara
  • Jag förstår verkligen inte varför det skulle kännas bättre av att man inte är ensam om problemet? Det handlar om ett av människans grundläggande behov, att känna närhet, känna sig älskad, att bli rörd rent fysiskt. Det är där ångesten ligger, inte i att vara den enda som inte har haft någon.

    23 2015-02-13 12:39:09
    Svara
  • Till tjejen som bara träffar killar som tappar intresset:

    Jag är 24 och har visserligen haft 3-4 stycken riktiga och ganska långa förhållanden, och det har alltid varit jag som gjort slut i dem, men har upplevt samma sak som dig i perioderna däremellan.

    Jag har dejtat snubbar jag blivit superförälskad i, men när det börjar kännas dags för att ta relationen ett steg längre än bara hänga/dejta/ligga så backar de. Jag ser bra ut (jobbat en del som modell osv), har ett kul och intressant jobb, massor av roliga vänner, anser mig själv vara smart och intellektuell, fått höra att jag är utmärkt bra på sex, etc… Ändå lyckas jag skrämma bort de jag vill ha mest.

    Efter att detta hänt upprepade gånger har jag dock dels 1) upptäckt ett mönster: att dessa killar alltid faller in under samma kategori, dvs typiska ”bad boys” som ligger runt med alla och leker med folks känslor (säger dock inte att jag är bättre, beter mig nog likadant mot snälla fina killar rätt ofta…) och 2) fått en hel del självinsikt. Kom på mig själv med att aldrig ens fundera över eller försöka ta reda på vad DE är ute efter, vad de ser hos mig, vad de har för typ, vart de är i livet, om de precis avslutat en relation, osv…

    De killar jag faktiskt blivit ihop med har varit mer av den lite gulliga, toffliga förhållandetypen aka svärmorsdröm. Kanske inte samma typ av passionerade relationer som jag haft med de andra mer vilda typerna (där jag ändå dejtat ett par av dem i 5-6 månader), men fint på ett annat sätt.

    Har även upptäckt att i princip alla de jag dejtat och sedan ”tappat från kroken” har fortsatt vilja umgås som vänner och pratar väldigt gott om mig till andra, och sexet var alltid bra, så jag vet verkligen inte vad det är som är fel så ofta…. Tänker att det åtminstone i mitt fall handlar om att jag alltid vill ha det jag inte kan få och dras just till sådana typer som jag vet inte är så ”lättämjda”.

    S 2015-02-13 12:26:31
    Svara
  • Till dig som är 29 år och inte har varit tillsammans med någon: Du är absolut inte ensam. Jag är 28 år och är både singel och har inte haft något sexuellt umgänge ännu. Jag kan många gånger tänka att jag känner mig så misslyckad som inte har någon men jag är fortfarande ung – precis som du! Killar kommer någon gång i livet och det viktigaste är att du inte stressar. Om du inte tänker på att du vill ha en pojkvän så kommer han komma fortare till dig än du tror! Ha fantastiska dagar med dina vänner eller din familj och koppla av. Lär känna dig själv och vad du vill ha först. <3

    Kram!

    L 2015-02-13 11:58:17
    Svara
  • Jag har en annan fråga! Har lyssnat på er pod nu och ni har två gånger pratat om den där spåtanten du träffade som sa att du skulle träffa en person som började på M och som hade mörkbrunt hår. Du säger alltid att det stämmer, men jag har fått intrycket av att Magnus är blond? Det ser så ut på alla bilder i alla fall. Har han mörkbrunt hår bara att det inte syns på bild? Haha så konstigt fråga men blev förvirrad! 🙂

    Hanna 2015-02-13 11:56:39
    Svara
  • Prövar kommentera igen! Till den 29-åriga och 23-åriga tjejen: Ni är inte ensamma! Och det finns hjälp att få. Problemet är att det är inte så många som vågar prata om det här. Vet en tjej som faktiskt skriver en bok om just det här ”problemet”. Ta kontakt med http://www.linneamolander.se/ hon arbetar som psykologisk coach och hjälper massa människor med dejting 🙂 Hon bloggar bland annat hos aftonbladet och hos match.com. Låter som sånt himla sponsrat inlägg men det är det inte. Blir bara väldigt ivrig över att fler ska våga ta tag i det här och inse att man inte är ensam.
    KRAM

    NL 2015-02-13 11:56:15
    Svara
  • Till 29-åringen och 23-åringen som har ångest över att inte ha varit tillsammans med någon. Ni är inte ensamma, det är mycket vanligare än vad man tror. Vet en tjej som faktiskt skriver en bok just detta och arbetar som arbterar som psykologisk coach samt hjälper många inom dejting http://www.linneamolander.se/. Hon bloggar även på match.com. Känns som ett reklaminlägg för henne men blir väldigt ivrig då jag vet hur ni känner och det behöver inte alls kännas så!! Våga prata om det här med fler så ska ni se att det känns bättre.
    KRAMKRAM

    N 2015-02-13 11:51:42
    Svara
  • PS till dig som är gravid, krisar och vill flytta:
    han MÅSTE tvätta sina egna kläder, om du gör det för honom så sluta NU! Allt du gör praktiskt, ’hushålleligt’ för honom nu (som är obalanserat och inte enligt något schysst planerat avtal alltså, utan bara för att han inte orkar/ser/’kan’) kommer bara bli värre med ett barn som ni BÅDA kommer att behöva tvätta, städa, orka för för att det över huvud taget ska funka. Du kommer inte att fixa att ha ett bebisbarn och ett mansbarn samtidigt!

    M 2015-02-13 11:38:31
    Svara
  • Såg frågan om resväskan! Jag har en likadan resväska som Sandras fast mörkgrön som jag vill sälja. Den har en skada på ena sidan så säljer den jättebilligt tänker jag (nypris är 5 500 kronor, och de som tillverkar dem gick i konkurs 2013 så tror inte att de finns att få tag på längre). Maila [email protected] om du är intresserad! Kram

    Nina 2015-02-13 11:31:49
    Svara
  • Till dig som är gravid, krisar och vill flytta:
    håller med Sandra – gå i parterapi nu! Vi borde börjat med det inför första barnet inser jag nu fem år och två barn senare (när vi äntligen kommit oss till terapin som är super!), det förändrar så mycket mer än man tror att få barn. Det går så otroligt på djupet och länkar en till saker, känslor, upplevelser man inte är medveten om. Det är så starkt, skört, omtumlande och helt olika för alla, du känner din partner som partner och i tvåsamheten men inte som förälder och med ytterligare en person inblandad (världens viktigaste person som man inte ens känner – fantastiskt och oändligt läskigt). Om man dessutom får gravidsymptom som tröttma och illamående (eller mycket mer allvarliga saker), trött kan man också räkna med att vara i några år med småbarn, så är det som upplagt för missförstånd som snabbt blir alldeles för stora – så ta tag i de nu!
    Hatar alla som härleder kvinnors känslor till ’hormoner’, men: det är helt vanligt att som gravid få panik över sin fysiska, praktiska situation. Man vill ha större, bättre, smartare allting till sitt barn (lägenhet, bil, möbler, grejer etc). Vet många som varit besatta av allt de måste ha färdigt innan barnet föds. Oftast saker som egentligen inte är viktiga, och som i vart fall inte spelar roll för barnet som mest bara kommer vilja vara nära sina föräldrar. Födseln är ingen definitiv deadline, man kan fixa massor också efter det, flytta, bygga om etc. Känslo- och balansmässigt i förhållandet förändrade det att få barn mycket mer än jag kunnat tänka mig, fysiskt/praktiskt oändligt lite egentligen (bar i sjal, barnet sov med oss, hade ungefär inga ’barngrejer’). Så, fixa det som är viktigast för barnet: er själva och er relation! Allt annat kan vänta..

    M 2015-02-13 11:31:49
    Svara
  • Tycker inte alls att det känns som att bloggen går på sparlåga och jag får i alla fall fortfarande pirr i magen när jag ser att ett nytt inlägg kommit upp 🙂 Det enda inlägget jag tycker är direkt tråkigt är det om veckans podavsnitt. Och anledningen till det är ju såklart att jag redan lyssnat på avsnittet innan jag stigit upp ur sängen på morgonen 😉

    Sandra 2015-02-13 11:02:25 http://atilio.blogg.se
    Svara
  • Tycker du har superfint flow i bloggandet. Väldigt fina och härliga inlägg. Answer to last weeks comments ger mycket text också, och det är grymt för jag hänger här väldigt mycket för att jag gillar dina ord.

    Ville mest säga detta så att du vet att inte alla läsare känner samma, jag tycker att det är mycket skrivglädje i bloggen just nu.

    Cicci 2015-02-13 10:48:28
    Svara
  • frågan från tjej 29 som aldrig varit tillsammans med någon. Jag förstår verkligen att du har ångest för det. Jag tror förresten inte alls att det är särskilt vanligt att inte ha varit ihop med någon i den åldern. Det är så lätt att säga så bara för att få det att kännas bättre men nej. Jag är själv 23 och i samma sits. Jag har jättemycket ångest över detta. Det gör så ont, så jävla ont.

    ! 2015-02-13 10:41:16
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!