Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

måndagspepp.


Fick ett fint förslag till bloggtradition i kommentarsfältet för ett litet tag sedan: måndagspepp.
Ni vet ju att måndagar inte är min favoritgrej i livet (om det ens är någons favoritgrej..). Därför tänkte jag försöka att pynta härinne varje måndag med fina grejer.
Så välkommen till det första inlägget med en dos måndagspepp.

1
Det är bokrea! Jag är sugen på Den Franske Bagaren, Den krympande hustrun, Och en månad går fortare än ett hjärtslag, Drottningen av Rottnevik, Mera Vego och Kunskapens Frukt.


Sandra gjorde ett så fint bokstöd av ett mjölkpaket och ett plastdjur. Vill också!


Handla väskorna från filmen Darjeeling Limited här. Känner stort habegär kring dessa, har lite svårt att ens dela med mig av denna länk.


Mycket tänkvärt. Känner att jag måste testa.

gold tray
Sista grejen är ett inredningstips. Införskaffade den här fina guldbrickan och en liten ask i ljust trä och guld på H&M Home för ett tag sen. Asken kostade 60 kronor och brickan 129 kronor.

Glad måndag.

 

Translation. Some things to brighten up your monday

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
26kommentarer
 • @Hey Emelie : jag har också haft telefonskräck länge. Aldrig gillat att prata i telefon. Men sen började jag på ett jobb där jag måste ringa en hel del och nu har det släppt. Det låter kanske klyschigt men så är det. Däremot tycker jag fortfarande inte om att prata i telefon och kommer nog aldrig att göra det. Men det är inte en skräck längre. Till det stadiet tror jag att alla med telefonskräck kan komma. 🙂

  Ida 2015-03-04 12:19:00
  Svara
 • Är också otroligt sugen på weekendbagen från Darjeeling limited. 4800 kr hade kanske varit ok, om än lite dyrt, men med tullavgifter plus moms lär det hamna på 6000 kr. 🙁 Synd att de inte tillverkas inom EU.

  Wes 2015-03-03 12:43:16
  Svara
 • 28 men what what what

  Vicky 2015-03-03 05:58:39 http://vickys.se/
  Svara
 • HERREGUD!!! DU FATTAR INTE HUR MYCKET JAG VILL HA VÄSKORNA!!!! VISSTE EJ ATT DE FANNS?? HAR DRÖMT OM DEM HUR LÄNGE SOM HELST OCH FINNS INGET JAG VILL HA MER MÅSTE HAAAAAAAAAA OMG OMGOMG

  moa 2015-03-03 02:13:50
  Svara
 • Detta experiment trodde jag att jag var ensam om! Har hållit på sedan jag var sjutton (Är nu 23) och kolliderar mest hela tiden. Det bästa är när de blir arga och tycker att man ”borde ha sett att de gick mot en”. Då säger jag: ”Det borde väl du också!”

  Elin 2015-03-03 01:17:14
  Svara
 • Så himla bra idé! Nu är ju måndagen nästan slut, men det muntrade upp ändå. Var så HIMLA osugen på att gå till jobbet idag och så är jag såklart med om en traumatisk upplevelse till råga på allt. Jag har telefonfobi – får hjärtklappning osv av att ringa folk jag inte känner (alltså mår på riktigt dåligt) – och så kommer en kvinna in i köket på caféet jag jobbar och säger att jag måste ringa 112 för att hennes väninna ”är sjuk”. Har alltid undrat hur det är att ringa just det numret och har haft det lite som en skräck. Känner paniken direkt men måste ringa såklart, för tanten kanske dör annars ju! Ringer, och när SOS-personen i andra änden frågar vad som har hänt vet jag ju ingenting. Går ut och frågar vad som egentligen är fel, men då säger tanten att hon inte vill ha någon ambulans längre, säger att ”det är annat” när jag frågar om hon har ont, om det är hjärtat eller nånting. Går tillbaka till telefonen och ambulansen avbokas och jag ber om ursäkt för att jag uppehållit hans tid. Jag gjorde ju bara rätt, men jag kände mig ändå SÅ himla dum eftersom det sen inte var någonting – vilket ju då var tur iofs – men jag var ändå alldeles chockad och bara svettades, ville gråta och hjärtat slog hårt, hårt innanför revbenen samtidigt som jag kände mig så himla fånig. Egentligen var det ju absolut ingenting som hände. Så dumt att man blir sådär – osäker, rädd och panikslagen. Eh, jag vet inte ens varför jag berättade det här, skulle ju bara säga att det var kul med måndagspepp och fina saker, för det var det. Så jag slutar väl där. Hoppas tisdagen blir roligare…

  Hey Emelie 2015-03-02 22:57:07 http://heyemelie.blogspot.com
  Svara
 • Min mamma började med det där, att aldrig vika av för någon. Kvinnor flyttar sig typ 9/10 gånger medan män gör det ca 2/10. Det uppstod synnerligen intressanta (och ibland obehagliga) situationer varje gång detta ledde till en krock. Jag testar det då och då, och det är alltid samma resultat. Det här med ”stop man spreading” borde utvecklas till ”stop man walking”.

  Kaisa 2015-03-02 22:09:46
  Svara
 • det där med att gå in i män… Idag stod jag och ställde in matlådan i kylen på jobbet. Hade två lådor men hade bara ställt från mig en och hade den andra i handen. Så kom en man som jobbar på samma ställe, sa hej och sträckte sig framför mig och satte in sina grejer. Och jag typ backade för att…va snäll? Men sen kände jag VA? Vad hände just. Nästa gång ska jag typ täcka för kylen och hindra han att komma åt innan jag är klar!

  Emma 2015-03-02 21:34:14
  Svara
 • Du kommer älska den krympande hustrun!

  Eln 2015-03-02 20:30:28 http://www.ofabooklover.blogspot.com
  Svara
 • Så himla bra grej med måndagspepp, det känns ganska välbehövligt.

  Kim 2015-03-02 19:14:13 http://instagram.com/kimjannisanna
  Svara
 • Jag gillar faktiskt måndagar, tycker om att få en fräsch start 🙂 Här är min två bästa måndagspepp-bilder: http://sandraajax.se/2013/november/mandagspepp.html

  Sandra 2015-03-02 16:18:29 http://www.sandraajax.se
  Svara
 • Katten vid fikat, oj, oj!<3 Trevlig idé med måndagspepp.

  Anna, New York – My Bite of the Big Apple 2015-03-02 15:58:27 http://www.newyorkmybite.com
  Svara
 • Viker aldrig undan, om jag är på det humöret. Gör mig lång och rak och tittar strax ovanför huvudet. Har aldrig krockat!

  Eva 2015-03-02 15:53:17
  Svara
 • Jag har gjort det ett tag nu också, att som socialt experiment aldrig vika av när jag möter män på trottoaren. Kan tillägga att jag kanske har lite resting-bitchface men än så länge har alla snällt vikt av och gett mig företräde! Haha! Så himla bra experiment. Och det är fånigt men man känner sig lite kaxigare och bra mycket mindre benägen att bli kallad saker som ”lilla gumman”. Prova!

  Pamela 2015-03-02 15:41:24 http://www.pamcakes.blogg.se
  Svara
 • Den här låten kan man inte annat än att bli glatt vemodigt längtande av: http://open.spotify.com/track/2D8pU5DaaaqgHdpYueT3hC

  Cykelkatten 2015-03-02 13:52:05 http://cykelkatten.se/
  Svara
 • Vad snygg guldbricka! Särskilt tillsammans med terrakottakrukan.

  Anette 2015-03-02 13:45:18 http://fruanette.wordpress.com
  Svara
 • Tror du skulle gilla den här låten, Sandra!

  Minfält av Filippa Florence:

  Alexandra 2015-03-02 12:39:49
  Svara
 • Tror du skulle gilla denna låt, Sandra!

  Minfält av Filippa Florence:

  Alexandra 2015-03-02 12:38:28
  Svara
 • Angående tweeten, ja för att veta om det är någon skillnad mellan mäns och kvinnors beteende på gatan gentemot kvinnor (för det är det jag antar att man vill uppnå) så måste man ju faktiskt låta bli att vika av från kvinnor också, samt att kanske också göra samma experiment med en man som ”går mot strömmen” och inte viker av, och därefter jämöra de olika grupperna.

  Med det sagt så förnekar jag inte att det låter rimligt att män och kvinnor beter sig olika, av olika anlednigar.

  Maja 2015-03-02 11:42:08
  Svara
 • Åh så mycket fint och mysigt att se en grå regnig måndag.
  Verkligen tänkvärt twitter. <3

  Agnes 2015-03-02 11:35:56 http://agnesblixa.devote.se
  Svara
 • […] denna peppande måndagslista i morse och snappade upp ett boktips som jag tänkte tipsa vidare om. Kanske […]

  Bokrea! | Inspirana 2015-03-02 11:34:43 http://inspirana.se/bokrea/
  Svara
 • Vilket härligt inlägg! Känner mig genast lite lättare och gladare 🙂 Kul med lite ny inspiration och tänkvärd läsning. Heja! <3

  Sofia 2015-03-02 11:22:51
  Svara
 • Glad måndag, Sandra!

  Gabriella 2015-03-02 11:18:29
  Svara
 • Angående tweeten att gå in i män. Prova också att gå in i kvinnor. Har en känsla av att det kommer vara ännu värre. Haha!

  Stina 2015-03-02 10:47:46
  Svara
 • Hej! Ville bara berätta att jag provade det, att inte vika av! Det här var på en gångbana. Möttes ( alltså första gången jag provade! ) av ett ” men lilla gumman vet du inte om att vi har gångfiler här i Sverige?” Man-60+ (Jag har inte ett svenskt utseende kanske ska tilläggas..) blev så inutahelvete arg: 1. Lilla gumman 2. Här i Sverige 3. Vadå gångfiler???? Det har vi väll fan inte? Eller har vi? Efter det viker jag av…jag är en person som blir otroligt illa berörd och det påverkar hela min vardag på ett sjukt sätt…därför viker jag av orkar /kan/hinner inte vara aparg jämt….

  Sandra 2015-03-02 10:40:56
  Svara
 • Åh vad bra med måndagspepp!

  kaneli 2015-03-02 10:29:35 http://spicegirl.ratata.fi
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!