Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

a photo an hour. sunday.

sunday.
11.00

Vi är lite trötta från gårdagens inflyttningsfest, men suget efter brunch slår högre så vi beger oss ut på stan på jakt efter mat.

sunday.
12.00
Vi hamnar på Katarina Ölcafé. Ett av våra bästa ställen för macka och fika (och på kvällen för öl men inte nu såklart).

sunday.
13.00
Mat! Magnus tar en reuben sandwich och jag tar en veganmacka med kimchi, portobello-svamp, koriander och annat jox. Samt varsin side mac&cheese.

sunday.
14.00
Sedan ska Magnus iväg och hämta sin dator som han lämnat på kontoret så jag vinkar farväl för en stund.

sunday.
15.00
Hänger i sängen, redigerar bilder och dricker en aloe vera med kiwi-smak. Smakar som sura godisar.

sunday.
16.00
Magnus kommer hem igen. Han spelar dataspel och jag skriver på olika blogginlägg.

sunday.
17.00
M har köpt ungefär tio citroner och limes och bestämmer sig för att göra lemonad.

sunday.
18.00
Efter en halvtimme i frysen är lemonaden klar! Vi dricker den och hänger på ikea.com och väljer ut ett badrumsskåp. Snart ska badrummet renoveras, längtar så!

sunday.
19.00
Magnus lagar middag till oss.

sunday.
20.00
Det blir kroppkakor med rårörda lingon, egenpicklad gurka och sallad. Så gott så gott. Resten av kvällen äter jag chips och kollar på Shutter Island på Netflix. Den bidrog till att jag drömde mardrömmar halva natten och var så trött på måndagen att jag knappt kunde stå upp.

.

Translation. Read the captions by clicking the google translator button.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
30kommentarer
 • Jag vet att du förut har skrivit om var tallrikarna kommer ifrån men jag kan inte hitta inlägget. Kan du hjälpa mig på traven. Så himla fina!!!

  Fredrika 2015-03-07 12:31:08
  Svara
 • Lisa:
  Nej, du ar inte ensam

  AL 2015-03-06 00:41:47
  Svara
 • hej Sandra! jag undrar lite hur du tänker kring att äta kött och så? ibland äter du vego/vegan o ibland äter du kött, right? du verkar ju vara rätt miljömedveten o så men hur tänker du kring just köttätande o köttproduktion? och om du skulle bli vego/vegan på heltid – vad skulle då anledningen va? KRAM!!

  Ida 2015-03-05 16:01:51
  Svara
 • åååhhh asså sånna här inlägg är mina bästa!!!! bara se vad du gör och allt är så fint och det är så mysigt att kika in i någons liv!!!!! puss!

  botellonz 2015-03-04 21:59:35 http://www.botellonz.blogg.se
  Svara
 • erika: <3

  Clara 2015-03-04 14:51:11
  Svara
 • Okej… Hittade bok-kategorin. Ignorera mig.

  Tove 2015-03-04 13:48:20 http://chipsochchokladbloggen.blogg.se/
  Svara
 • Mysig dag! Jag försöker leta efter dina boktips, men jag hittar inte. Hjälp!

  Tove 2015-03-04 13:47:34 http://chipsochchokladbloggen.blogg.se/
  Svara
 • Lisa och Clara, oroa er inte. Jag känner likadant och flyr från småstäder där såna tankemönster är mer regel än undantag. Och nu mår jag bättre psykiskt än någonsin. För nu har jag hittat ett gäng i Nederländerna i alla olika åldrar som sitter och diskuterar nästa back packing äventyr fastän de är i ”barnskaffaråldern” och fastän de har jobbat fulltid i snart 8 år. Det finns folk som oss därute. Låt er inte bli stressade av de som inte vill annat än skaffa barn. De kanske är dina vänner men skaffa fler vänner delar din livssyn. Låter kanske brutalt men det är mitt tips. The right people for your type of life style are out there. Ni är inte ensamma. Puss!

  erika 2015-03-03 23:53:51
  Svara
 • @Ellinor: svarar även om frågan är riktad till Sandra. Det där är ju olika för olika personer. Vissa par gillar att ha stenkoll och delar allt rakt av. Det går ju tex att ha ett gemensamt matkonto där båda sätter in lika mycket pengar och så handlar man mat från detta konto. Jag och min kille har dock alltid tänkt att det jämnar ut sig. Vi delar hyra och alla gemensamma räkningar rakt av. Däremot är vi inte så nog med mat. Vi brukar turas om att stå för storhandlingen och sen köper vi båda två matkassar vid sidan av. Vissa möbler köper vi gemensamt. Andra grejer kan vi köpa var för sig. Tror det viktiga när man flyttar ihop är att sätta sig ner och prata ekonomi. Så att båda är överens från början. 🙂

  Ida 2015-03-03 21:31:50
  Svara
 • HAHAHAHAHAHAHAHA! Jag DÖR vad kul, vilken chock man får när man läser sin favvoblogg (<3) och ser sig själv under sin söndagspromenad med polarna på en bild (det är vi som går på hörnet av ICA när du tog kort på Magnus på håll). Ville bara säga det, PUSS OCH KRAM och tack för bästa bloggen i hela världen!

  Johanna 2015-03-03 21:07:11
  Svara
 • Clara: Såg du min kommentar däruppe? Häng på en emailkonvo vetja! Ju fler desto bättre.

  Enplanet 2015-03-03 17:41:54
  Svara
 • Hej Sandra! Undrar om du har några serietips? Jag vet att det finns så otroligt många men det gör det svårt att välja…

  Saga Aurora 2015-03-03 17:16:50 http://weheartit.com/sagaurora
  Svara
 • Detta är en ekonomifråga och därför förstår jag såklart om du inte svarar på den (kan ju vara rätt privat och/eller trist); jag tänkte bara fråga hur det funkar med ekonomi när en bor ihop med partner? Jag har klurat en del på hur det funkar med enkla grejer som mat, el, möbler och sånt. Bryr en sig inte och tänker att det jämnar ut sig, eller har en någorlunda koll, eller räknar ni ut? När jag bodde med en vän räknade vi ut i slutet av månaden så att vi delade väldigt precis, men det kanske känns konstigt med en partner?

  Ellinor 2015-03-03 16:26:55
  Svara
 • For en fin dag! Så deilig å ta det med ro og spise masse godt når man er litt sliten etter fest!
  Jeg tør rett og slett ikke se Shutter Island. Er veldig glad i regissøren og flere av skuespillerne, men den ser så intenst skummel ut.

  Forresten, til Lisa: Du er ikke alene! Jeg har det på samme måte. Klem fra Oslo!

  Synne 2015-03-03 16:19:18 http://www.etdrysskanel.wordpress.com
  Svara
 • Lisa: Åh vad jag känner igen mig i din kommentar, och jag är dessutom 30 väldigt, väldigt snart. Har inte heller någon barnlängtan och har aldrig haft vilket skrämmer mig, för känner att det är något fel. Alla ska ju vilja ha barn, iallafall känns det så i Sverige (har bott i andra länder där hetsen inte är lika stor)? Vet att det finns folk som inte skaffar barn av eget beslut och är väldigt nöjda med det förutom de obehöriga idioter som konstant ifrågasätter deras ”barnlöshet”. Är också orolig för att tvinga mig själv att rätta in mig i ledet, skaffa barn och sen ångra mig, eller vara sjukt olycklig och göra mitt barn sjukt olyckligt. Dock vill jag inte INTE ha barn om du fattar vad jag menar. Så svårt. Någon annan som känner likadant/har en lösning?

  Clara 2015-03-03 15:07:01
  Svara
 • Hej,
  skulle vara intressant att veta vad du som reklamare, feminist och hasbeens-sandalägare tycker om det här:
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/reklambild-pa-nakna-kvinnor-anmald-till-reklamombudsmannen/
  http://www.dagensmedia.se/nyheter/pr/article3884487.ece
  (originalbilden är nu borttagen på de flesta sidor men finns tex här:
  http://silversaga.se/det-ar-ju-har-pa-snippan-och-sa-dar-for-mig-ar-det-retro/ )

  M 2015-03-03 14:33:13
  Svara
 • totalälskar er kök! vart är bordet + stolarna köpta?

  A. 2015-03-03 14:10:59
  Svara
 • vilken fin dag!

  Linda 2015-03-03 13:54:57 http://rosettflickan.blogspot.com
  Svara
 • Gillar också dessa inlägg!

  Svara
 • alltså Magnus är så himla snygg! söndagen lät sådär lagomt perfekt.och älskar hemkokad citron lemonad<33333.

  emma 2015-03-03 12:28:37
  Svara
 • Lisa: !!! Vi kan väl mejla lite, du och jag? Jag känner likadant. Jag finns på smultronpark@gmail.com.

  Enplanet 2015-03-03 11:45:05
  Svara
 • Jag älskar dina 1-foto-i-timmen-inlägg 🙂

  My 2015-03-03 11:40:16 http://morgonkaffet.se
  Svara
 • Bästa bloggen, alltid <3

  Fanny 2015-03-03 11:26:01 http://fannyblingman.blogg.se/
  Svara
 • Hej Sandra 🙂 jag fick en liten tanke idag. Min pojkvän är nämligen med och gör en tidning som heter Uttryck på KTH och de söker för närvarande massa skribenter/fotografer, som vill bidra med något till tidningen. Och då tänkte jag att massa som kommenterar och läser din blogg verkar tycka om att skriva, och då är det ju ett perfekt tillfälle att öva på skrivandet? Om du skulle kunna och vilja så vore det hur gulligt som helst om du bara la upp något inlägg så att folk ser det och förhoppningsvis blir intresserade av att skriva något (vadsomhelst) i tidningen. Lite mer info finns här https://docs.google.com/forms/d/1rXx_t1_SZUVqT43t3N7RKWfyfFlYSTsjdr5M6oDe8BM/viewform
  vore ju så grymt! 😀

  Jasmine 2015-03-03 10:59:39
  Svara
 • Det här har inget med inlägget att göra men du får jättegärna ta upp det här på nästa answers to past weeks comments. En av mina nära vänner, och även jag och min sambos närmaste par-vänner ska flytta tillbaka till vår hemstad. Och jag får panik. För att folk stadgar sig och kommer skaffa barn och jag vill inte ha barn och vem ska spontandricka öl med mig på torsdagar? Det kanske verkar som att jag oroar mig i förskott (och det gör jag säkert också) men alla våra/mina vänner vill ha barn innan 30 (och det är snart) och vi vill inte ha barn och jag känner mig så ensam i det. Om jag förstått dig rätt är du inte heller så sugen på barn, om jag undrar lite hur du känner/tänker kring det. Det verkar inte som om jättemånga i din kompiskrets har barn än, men de flesta kanske kommer skaffa? Jag vet att folk i Sthlm tenderar att skaffa barn sent, men jag är inte från Stockholm, jag har bara bott här i drygt ett år och jag har lixom inget gäng, ingen grupp, inget sammanhang. Jag har enskilda vänner och alla vill ha barn. Där jag kommer ifrån är det också ganska tydligt att man utbildar sig, skaffar heltidsjobb, gifter sig, skaffar barn. Helst innan 30. Gärna vid 25. Och jag vill inte bli vuxen om det är det det innebär. Oftast när jag säger att jag inte vill ha barn eller tycker om barn blir folk arga eller klappar mig på huvudet och säger ”du kommer ändra dig sen” eller ”du kommer förstå sen” som om jag är en idiot som inte förstått livets mening. Men jag vill inte ens vilja ha barn. Förlåt om jag trampar någon med barndrömmar på tårna, det är inte min mening, jag hör bara om så få som inte vill ha barn och tänkte att du kanske känner igen dig lite, jag vet inte. Eller om det finns någon annan här som känner/tänker likadant och vill dricka vin med mig och prata om det. Förlåt för världens längsta kommentar och puss!

  Lisa 2015-03-03 10:13:17
  Svara
 • Lemonad <3 kanske största vårtecknet? Och bruchen ser ju magisk ut!

  Elin 2015-03-03 10:04:30 http://www.ofabooklover.blogspot.com
  Svara
 • älskar ”magnus lagar middag till oss” –> en förväntar sig nån typ pastasallad eller något annat motsvarande orken på betongkepsdagen —> bodycakes?! wtf? orket på det?! imponerande!

  lovisa 2015-03-03 10:03:41 http://polichinelle.se
  Svara
 • Hej Sandra!
  Jag ska till Stockholm snart och undrar om du som Stockholm bo har lite tips på vad en kan göra?
  Massa kramar!

  Agnes 2015-03-03 10:01:59 http://agnesblixa.devote.se
  Svara
 • Denna sortens inlägg är de BÄSTA! <3
  och ja, shutter island är fan värsta psykfilmen. :O

  ISA 2015-03-03 09:38:52 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Det här är så. fint. Minus mardrömmarna då, men allt det andra! Så himla mysigt att ha någon som lagar mat åt en och med en, och som spontant köper frukt och gör lemonad!

  Beatrice 2015-03-03 09:30:25 http://herbariumet.blogg.se
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!