Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

en vår i paris.


Idag för två år sedan flyttade jag till Paris över en vår.
Med två 30-kilos resväskor lämnade jag New York och tänkte att Paris måste jag ju testa att vara i ett litet tag.
Och så var jag det i tre månader.


Jag bodde 6 trappor upp utan hiss i Saint-Germain.

tuesday.
Gjorde i och för sig inte så där jättemycket när man hade den här utsikten.

friday.
Jag var 28 år och såg ut såhär.


Åt mat på golvet för att jag inte hade några stolar eller något bord.


Mitt manus hade blivit antaget till förlaget några veckor tidigare. Så vad jag gjorde de där tre månaderna var att skriva till lite kapitel och putsa texten.


Fast ärligt hade jag mest smekmånad från att ha jobbat på kontor i 6 år. Nu ska jag bara ha roligt i tre månader tänkte jag och tillbringade därför en stor del av min vakna tid på diverse bistros med Kris.


Och Gustav, Eleonor och Siri.

tuesday.
Asså Gustav! Det gulligaste jag fick i mitt liv det året. Han mailade mig (vi bloggade på samma portal då) och sa:
Hej! vi känner inte varandra men vi borde hänga.
En fredagskväll i mars åt vi dumplings i Belleville och sedan dess har jag aldrig släppt taget.


Ellen också!! Michelle satte ihop oss i en facebooktråd och skrev: – Ni är båda lika sjuka i huvudet så varsågod, nu parar jag ihop er.
I alla mina knäppaste parisnätter ingår Ellen.


Lägenheten jag bodde i hade en fantastisk liten takterrass så på den hängde vi när våren väl kom. Den var väldigt trögstartad, men sedan så. Här är tre gullisar: Fanny, Ellen och Ea! Några timmar senare skulle vi stå på stolarna och skriksjunga till Håkan Hellström.


Jag var ensam ganska mycket om dagarna för att folk jobbade och pluggade, så jag spenderade ohälsosamt mycket tid i franska mataffärer. Vet typ inget bättre. Tomaterna luktar så mycket tomat, allt är så fint upplagt, ärtorna ligger i små skidor och osthyllorna sträcker sig kilometerlångt (i alla fall känns det så :))

saturday.
Jag hade exempelvis en grej att jag gick igenom min lokala mataffärs hela utbud av godis. Min favorit blev sura smurf-vinegum.


Helgerna var <3<3<3

instagram. may.
Och helgfrukostarna var ju nästan överdrivet instagramvänliga. Det här komponerade jag och Jenny ihop en aprillördag hemma hos mig.


Ja, för jag hade ju kompisar på besök också! Som Nina till exempel. Hon kom första veckan vilket var väldigt tur, för hon har bott där och kunde visa mig runt.


Mathieu hälsade på ända från New York. Hans första gång i Paris och allt. Han är fransk-kanadensare och det gick hem hos fransyskorna.


Matilda och Jenny var där.


Och Kristen, ända från New York också! Här har jag och Gustav tagit henne till tiki-baren Dirty Dick och köpt en obscen drink på en och en halv liter ren sprit. Fy 17 alltså.


Hann med en del kulturella saker också. Kris tog oss exempelvis till Gustave Moreaus museum och den vackraste trappan jag sett i mitt liv.


Jag och Mathieu besökte Palais de Tokyo och tittade på minimalistisk konst.


Det regnade jämt den våren, men jag hade ny regnjacka och var typ mest glad över att jag fick ha den så mycket ^^
Eller jag var i och för sig skitsur över vädret, men det behöver vi inte fokusera på nu.


Köpte även jackan som mest gett mig så mycket ångest: en ljusblå croppad mockajacka från Acne. Så dyr så dyr och så svårburen. Är för rädd för att fläcka ner den, har helt jixnat mitt användande och nu hänger den bara i garderoben :'(
Hojta till om någon vill köpa den förresten, den är i nyskick.


Tog ett extra hål i örat en onsdagseftermiddag med Ellen.


Hängde ännu mer på terrassen.


I Parisisk solnedgång!


Dansade på hemmafester i folks vardagsrum.

saturday.
Flera gånger faktiskt.


Paris visade sig hela tiden från sin Franskaste sida. Här var min utsikt när jag stod och väntade på min tvätt på tvättautomatstället.


Man blir förstås ganska färgad av det hela och går gärna ut i basker och scarf och sådant.


Och här är från min adjömiddag när de tre månaderna var  över. Vi åt på La Favorite som var mitt favoritställe. Utservering + råbiff + billigt rödvin + Marais = komplett liv.

Om en månad är jag där igen!

mina favoritinlägg från den våren:
när sommaren kom för en dag.
när vi invigde min takterrass.
mitt besök på les galeries de paléontologie et d’anatomie comparée.
när jag och mamma tog tåget ner till rivieran.
paris i april genom telefonen.
en picknick inomhus.
saker jag gillar i franska mataffärer.
min sista fredag i paris.
min sista lördag i paris.
min parisguide.


Translation. Today for exactly two years ago I moved to Paris for 3 months. Here’s a resume of those months.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
44kommentarer
 • Hej Sandra,
  Älskar när du länkar tillbaka till gamla inlägg, blir liksom ännu bättre då.
  Tyvärr verkar Rodeo tagit bort alla dina inlägg du länkar till nedan, finns dom?
  Åker på honeymoon till Paris i september och skulle gärna läsa dina tips då vi verkar gilla samma saker.

  Puss

  Lina 2016-07-14 11:31:17
  Svara
 • Åh vad jag blev sugen på att åka till Paris. Eller ännu mer, flytta till Paris! Jag önskade att jag bara kunde ta och packa min väska och sen åka. Dessvärre går ju inte det..

  sofia 2015-03-09 00:49:43 http://lettersfromsofia.blogg.se
  Svara
 • Hej!
  Jag bodde i Paris samtidigt som du och tyckte därför det var extra kul att följa dig under den perioden, men jag fick intryck då av att du inte gillade Paris så mycket? Har funderat på om detta är något jag inbillat mig eller om det kanske var för att du precis träffat Magnus i Stockholm, för det här inlägget ser ju superpeppigt ut.
  Jaja puss och tack för bra blogg iaf!

  Fanny 2015-03-07 12:47:43
  Svara
 • Två år sedan? Herregud så tiden rinner på..

  Karoliina 2015-03-07 11:00:39
  Svara
 • Härliga bilder! Verkar vara en vacker och mysig stad 🙂

  Ninni 2015-03-07 06:01:58 http://ninnidot.blogg.se
  Svara
 • Till Emma 15 år snart 16! Jag var inte alls särskilt förtjust i mitt liv förrän jag började gymnasiet. Där träffar man en massa nytt folk att hänga med, och det blir mer, större umgänge och mera fest och kul! Så hang in there, det kommer! 🙂 Jag gjorde även så att jag inte valde en linje som alla andra från högstadiet valde, så jag blev liksom ”tvungen” att lära känna nytt folk; det bästa jag nånsin gjort faktiskt 🙂

  Joanna 2015-03-06 16:16:23
  Svara
 • Du har säkert redan sett detta men till ditt nästa feminist-inlägg. Det var många bra…

  Kika webbplatsen. Kunde ej klistra in den här.

  Svara
 • Så himla fint alltså.. Men jackan från Acne, vad hände? Känns inte alls likt dig, i allt annat verkar du vara mer ”fina saker ska användas och vara framme”? : ) Även med dyrare grejer. Men häng fram den och titta på den varje morgon eller något istället haha. Kram på dig < 3

  Fröken Cocco Sohl 2015-03-06 11:36:05 http://coccosohl.wordpress.com
  Svara
 • Men asså! perfekt vår eller? minus regn. Åh vad fint <3

  ISA 2015-03-06 09:45:04 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • så sugen på att åka till paris nu!

  Beata 2015-03-06 08:50:07 http://radarmagazine.se/beata/
  Svara
 • jag är superintresserad av jackan!! Vet inte vad som blir lättast men ska vi (jag) säga att om du vill sälja den så maila mig om pris osv? skulle väl bli den mest perfekta vårjackan och partner in crime tror jag. KRAM

  Louie 2015-03-06 08:42:09 http://s-sthlm.tumblr.com
  Svara
 • test

  Jennie 2015-03-06 06:46:44
  Svara
 • sandra sandra sandra! hittade den här på tumblr och tänkte verkligen på dig och magnus, och vad han hade sagt till dig. här har du några tips: http://genderrave.tumblr.com/post/112418686268

  line 2015-03-06 01:16:18
  Svara
 • FÖRLÅT MEN DETTA ÄR LIKSOM AKUT OCH LIVSVIKTIGT FÖR MIG. here goes. Jag älskar älskar älskar människor och fest. Men vi har haft klassfest och it was horrible. (jag är 14.) Jag har inget riktigt gäng i skolan. Lite kompisar här och var men rätt lite gemensamt med folk. blir lätt uttråkad av twerk och musiken och alltsammans. Är precis som du infp m extroverta tendenser. Undrar: måste du ‘klicka’ med folk för att festa med dom? Hur var klassfesterna i högstadiet för dig? Jag förstår att det låter knäppt och litet och fånigt men det är viktigt i min värld iallafall för föreställer mig att sen, när jag kommer härifrån jag jag gå på underbara fester med underbart knäppa människor. Undrar mest hur sociala situationer och fester är för dig. Hur du hanterar ”icke-självvalda” människor och tillställningar. Förlåt. Puss.

  Luna 2015-03-06 00:11:04
  Svara
 • Bra o mysigt inlägg!! 🙂

  Li ea 2015-03-05 23:54:27
  Svara
 • fy vad najs det ser ut!!!
  har en fråga till dig som reser mycket och gärna små weekends lite här och var;
  asså, har du nånsin/har resefeber? eller snarare reseångest? för jag vill resa, och har råd att bara ta en weekend i paris om jag skulle vilja men jag VÅGAR inte. och jag blir jätteledsen för det.
  Jag och mina två vänner var i Rom hösten 2013 och det var helt fantastiskt men alltså jag ville typ DÖ hela tiden typ 4 veckor innan vi skulle åka. Ville verkligen inte men gjorde det ändå och mådde inte alls dåligt dagen vi skulle åka eller hela tiden när vi var där, TUR!!!
  Men jag undrar om du har något tips? Eller om du övervunnit din egen reseångest/feber/rädsla om du haft någon?
  Puss och kram fin-fina du!

  klöversmoa 2015-03-05 23:31:39 http://www.botellonz.blogg.se
  Svara
 • Jaag vill köpa jackan! Hur mycket vill du ha för den? Säkert jättemånga som kommer fråga. Kanske blir ett inlägg bara om det 😉
  Kram!

  Tove 2015-03-05 23:16:41 http://toveholm.se
  Svara
 • Kära Sandra. Kanske du kan hjälpa mig, ja eller kanske nån av läsarna?
  Gjorde slut med min pojkvän, nu mår jag inte så bra. Vårt förhållande började snabb, vi blev kära ock flyttad ihop. Ganska fort blev allt jobbigt, ja vi bråkade ju konstant. Ville göra slut med honom och så blev det men nu vet jag inte mera vad jag vill. Jag saknar honom mycket. Känner mig ensam, har en jävla klump i bröstet som ej försvinner. Hur ska jag komma över detta? Jag har få vänner, inte riktigt nån att prata med. Jag har liksom tappat bort mina vänner, inte känner jag till mig själv heller. Hur i helvete ska jag klara från dag till dag?
  Ja, och jag har ju en semester på tre veckor i somras (har liksom aldrig haft det) o vi skulle resa tillsammans. Va fan ska jag göra nu, inte kan jag väl åka ensam på resa heller?

  Hur ska jag komma över detta?

  Mikela 2015-03-05 22:29:13
  Svara
 • Bra fråga av Hannehe! undrar också! Vill också på (eget) äventyr för att fota och känna mig kick- ass- jag- fixar- allt men vill ha tips!

  Hilds 2015-03-05 21:20:05
  Svara
 • Em: Jag har bott utomlands i totalt 4 perioder så har vana av att packa ihop sitt liv. Mitt tips är att våga lämna prylar! Jag är också väldigt prylkär och älskar mina böcker osv. Men varje gång jag har bott utomlands (har varit alltifrån 5 till 12 månader) har jag lämnat allt sådant hemma och bara tagit med mina absoluta favoritkläder. För mig har det varit en väldigt befriande känsla och man behöver ärligt talat inte alla dessa saker. Ta mig dig en liten pryl som är enkelt att packa ner och ha den som symbol. Generellt är det lättast om man inte tänker för mycket på hemma och jämför ens nya land med Sverige. Så koppla bort och skapa ett nytt litet hem i Taiwan! Och lycka till!

  H 2015-03-05 20:50:37
  Svara
 • Såå, Gustav betyder mer än Magnus?????!?

  Kajsa 2015-03-05 20:41:19
  Svara
 • Skulle du selge den Acne-jakken forresten? Hvilken størrelse er den, og hvor mye vil du ha for den i så fall – den var jo kjempefin!!

  (Du kan godt svare på mail hvis du vil, litt enklere for meg å finne fram til svaret da 🙂 eirinmoe@hotmail.com).

  Eirin 2015-03-05 20:38:35
  Svara
 • nää, inte två år sedan va?
  snälla säg att du räknat fel

  Fredrika 2015-03-05 20:27:33
  Svara
 • Åh, så herlig! <3 <3

  June 2015-03-05 20:08:47 http://juneiversen.com
  Svara
 • haha som några andra kommenterat: så knäppt att jag också minns detta och att det redan var två år sedan? Men fint var det ju!

  Kaneli 2015-03-05 20:07:20 http://spicegirl.ratata.fi
  Svara
 • Hej, kanske lite fult att fråga men… fick du nånsin reda på varför du gick ner så mycket i vikt den våren? Minns att du skrev att du inte förstod varför då.
  Kram finis!

  A. 2015-03-05 20:07:20
  Svara
 • Åh minns att jag älskade att läsa parisinläggen! Fler flashbacks please!!

  Elin 2015-03-05 19:59:34 http://www.ofabooklover.blogspot.com
  Svara
 • Hvordan gjør du egentlig når du flytter utenlands? Tenker da i forhold til leilighet og sånt, hvordan en får ordnet med bosted. Og flyttet du alene, eller bodde det venner av deg i Paris fra før av?

  Har utrolig lyst til å flytte utenlands for noen måneder selv, så det hadde vært greit med litt tips i forhold til hvordan en skaffer seg et sted å bo (nettsteder en kan sjekke ut for eksempel) og annet som er lurt på tenke på. Håper du kan komme med noen tips 🙂 Virker som om du hadde en flott vår i Paris 🙂

  Eirin 2015-03-05 19:12:36
  Svara
 • Jag ska flytta till Taiwan i 9 månader i sommar, och börjar få lite panik på hur jag ska göra för att packa ihop mitt liv, så tänkte fråga någon som har gjort det! Jag bor just nu i minn egen lilla etta som jag ska lämna över till min bror när jag flyttar. Han kommer att få ta över alla stora möbler och hela köket osv. Men jag är lite av en samlare och har massa små prylar överallt. Är ganska pysslig också, så har högar med garn, pennor, pärlor osv. Så vad tar man med sig när? Vad ska man packa ner i sina resväskor när man ska flytta sitt liv till andra sidan jorden i nästan ett år? Bara kläder? Alla böcker? Just nu känns det bara att hur i helvete ska jag kunna få plats med mitt liv i en eller två resväskor?

  Em 2015-03-05 19:05:35
  Svara
 • Hej Sandra!! Har en liten fundering och undran, tänkte mest, skulle det inte vara roligt om du hade någon mer signering nu när boken kommer på pocket?? Skulle vara så kul att få träffa dig!!! Kram

  Jessica 2015-03-05 18:42:58
  Svara
 • Håller med Rebecka, inte SANT att det är två år sedan redan…

  J-P Olsson 2015-03-05 18:10:46
  Svara
 • ÅÅÅÅH va fint vilket underbart inlägg så vår-kittlande-magiskt

  amanda 2015-03-05 18:05:33
  Svara
 • hej. vad ska man göra när man är femton snart sexton och så himla uttråkad att man nästan går av på mitten? jag är det för inget händer förutom plugg och filmkvällar och jag vill bara på fest och träffa nya människor och dansa men nästan ingen jag känner har fester eller så blir jag aldrig bjuden. är så otroligt trött på mitt liv så hur börjar man leva?

  Emma 2015-03-05 17:54:51
  Svara
 • Men alltså åh, hur mycket för jackan? <3 <3 <3

  Linnéa H.L 2015-03-05 17:51:39
  Svara
 • Åh, precis sådär vill jag ha Paris när jag åker dit nästa sommar! <3

  Och hur mycket tänker sig fröken när det gäller den underbara jackan? 😀

  KRAM!

  Jennifer 2015-03-05 17:16:26
  Svara
 • Åh vad härligt det ser ut.

  Vendela 2015-03-05 17:00:25
  Svara
 • Hoj
  Fint inlägg det här tycker jag 🙂 Jag är en 26 årig masteruppsatsskrivande student som bor vid Jardin Luxemburg sedan i somras och Håkan skriksjung, billigt rödvin och terasshäng är så Paris för mig. Sedan mitt dream team av utbytesstudenter åkt hem till Sverige igen undrar jag om det är någon annan i min ålder i Paris har lust att hitta på nåt litet eller stort? Kanske blida någon form av bokcirkel som det har gjorts förut på denna bloggen (men med initiativ från Beijer om jag inte minns fel?) Skriv i så fall till malin.romo@gmail.com

  Malin 2015-03-05 16:20:34
  Svara
 • JESUS altså.

  mariell. 2015-03-05 15:48:34 http://hjartesmil.com
  Svara
 • Får ångest över tiden pga minns typ alla dessa bilder som igår. Känner mig även som en obehaglig bloggläsare som minns saker som hände DIG som jag inte ens känner haha

  Rebecka 2015-03-05 15:31:11
  Svara
 • hej fina sandra! jag har en fråga! det är nämligen så att jag skulle vilja åka på en weekend själv någon dag, någon dag snart. med en kamera i handen drömmer jag att dokumentera en stad helt i mitt eget sällskap (det är inte alltid en lyckas locka med sig en vän nämligen) och då undrar jag om du har något förslag på vart? är paris optimalt för en ensam-resa? verkar aningen som en dum idé då staden skrämmer mig aningen. pussar

  hannahe 2015-03-05 15:24:11 http://cafevarld.tumblr.com
  Svara
 • Men jag smälter va fint!!

  clara 2015-03-05 15:23:49 http://clarahedman.blogg.se
  Svara
 • Åh vad härligt det ser ut, vem längtar inte till våren?

  Maria 2015-03-05 15:21:33 http://dreamsof.se/
  Svara
 • Gudars, vad mycket härliga bilder från den våren! Och den där trappan alltså, så tjusig så man nästan trillar av stolen. Härligt att du ska dit igen! Jag har inte varit där sedan jag gick i 9:an (är nu 28) och jag längtar så efter att få åka dit igen.

  Hey Emelie 2015-03-05 15:00:44 http://heyemelie.blogspot.com
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!