Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

citronträd och små ekar.

green things.
Det finaste någon kan komma hem med i en brun papperskasse måste ändå vara ett citronträd.

green things.

Det gjorde Magnus igår kväll och jag blev så himla glad. Nu står den i vårt vardagsrum på en pall dit morgonsolen når och väntar på sin placering. Planen är ju förstås att till slut bo i en djungel. Nu står allt bara huller om buller i vardagsrummet men förhoppningsvis kan jag visa er något slags inredningsresultat i maj. Hoppas hoppas!
Några frågade förresten om trädväxten där bak och vad det är för någon sort, och magnus hälsar att han inte riktigt vet.

green things.

Hur får man ett litet citronträd att klara sig allra bäst? Kom gärna med tips.

green things.

Förra veckan fick jag en annan grön present! En ek-bebis av Gustav som han odlat själv. Försökte ju själv få till en miniskog för exakt ett år sedan, men det gick åt skogen (hehe..).

green things.

Trädet bor i köket tills det växt till sig och får sin egen kruka.

.

Translation. Two new green things in our home. A lemon tree and a tiny little oak.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
25kommentarer
 • Är nästan säker på att växten ni inte visste är nån form av fikus, citronfikus kanske.
  Mitt bästa tips till citronen är att köpa en sån där blomsprayflaska och gå lös med den nån gång i veckan. Den äääälskar det! Och typ alla andra växter blir sjukt glada av det. Utom pelargoner.

  Ebbar 2015-03-25 21:27:49
  Svara
 • Åhh citronträdet!! SÅ HIMLA FINT!

  hedvig 2015-03-14 00:21:03 http://hedvighedvig.devote.se
  Svara
 • Gödsla med kaffesump! På riktigt! Min typ killes farfar bor i en djungel och han jobbar kaffesump på växterna. Min typ killes mamma tog efter, då blev det minsann frukt på mandarinträdet, och marmelad av frukten. Så. Gott.

  A. 2015-03-13 11:21:46
  Svara
 • åh, älskar!! Jag vill också ha en massa växter hemma, men har tyvärr ingen balkong och allt vi försöker ha inomhus dör! Min mans pappa har ett citronträd på balkongen hemma i Milano, det vill jag också ha en dag (när vi flyttat nånstans med balkong…)

  Sascha 2015-03-13 09:52:09 http://www.coffee-and-heels.com
  Svara
 • Vilken dröm att få bo i en djungel! Försöker också med detta och kånkar hem växter i tid och otid men alltså, att göra 110 kvm helt grönt tar sin lilla tid 😉

  Sandra 2015-03-13 08:18:09 http://atilio.blogg.se
  Svara
 • så fint!

  Emilia 2015-03-13 00:03:12 http://eewmiliaa.blogg.se
  Svara
 • Hajhaj! Något helt annat: https://38.media.tumblr.com/9ecd5a2b6f677a59ccd466bfdb947a8a/tumblr_mn1i28Iw9S1r0ydwlo1_500.gif

  Min bästa sailor moon-gif. Allt blir så mycket bättre när en katt uttrycker det alla känner.

  Kajsis 2015-03-12 23:41:00
  Svara
 • Oj vad spännande att växa sin egna ek-bebis, det har jag aldrig hört om, men låter som något man hade velat testa på.

  Patricia 2015-03-12 23:02:16 http://patricialohman.blogspot.com/
  Svara
 • Min pojkvän köpte ett citronträd förra våren och det har klarat sig fint 🙂 Hans bästa tips är att citronträdet vill ha det lika varmt som ljust. Alltså på sommaren när det är ljust vill den ha det varmt, men problemet är väl snarare på vintern när det är så mörkt, då klarar den inte av särskilt varm temperatur som man ju har inomhus. Vi har haft vårt träd vid fönstret hela vintern för att den ändå ska få lite solljus plus svinkall lägenhet så det är rätt nöjt.. 🙂

  Ida 2015-03-12 22:48:10
  Svara
 • Hej!
  Jag pluggar florist just nu och har precis påbörjat delkursen om inomhusväxter. Det jag har förstått är att de flesta inomhusträd inte gillar direkt solljus, men såklart vill de inte vara helt utan heller. Men inomhus blir det så varmt i direkt solljus att det inte är bra för dem tror jag. Det finns olika teorier om det hela så det är väl upp till dig! Om du behöver plantera om, det vill säga om rötterna klättrar i väggarna på krukan (jag pluggar på franska nu och min svenska får lida lite, hoppas du förstår ändå), plantera om med lecakulor. När du sedan vattnar räcker det att låta jorden torka mellan vattning, tack lecakulor, de hjälper att hålla bra fuktbalans. Ställ absolut inte ut utomhus ifall det inte är mer än 15 grader utomhus och växla inte mellan ute/inne. Ta såklart in den sen när det blir kallare. På vintern vill den faktiskt helst inte ha mer än 12 grader! Det är klurigt att placera somliga växter inomhus men jag hoppas det här hjälper lite. Lycka till!

  Tuss 2015-03-12 22:06:39
  Svara
 • Åh, ordvits som ju är = göteborgshumor! <3

  Eli 2015-03-12 21:18:20
  Svara
 • Min plan är också att bo i någon form av djungel, men än så länge saknas det träd.

  Daisy 2015-03-12 20:59:40 http://vinylbrus.blogspot.com/
  Svara
 • Åh du borde plantera en ananas! Min kompis gjorde det, satte bara ner blasten från en ananas i en kruka (den måste omplanteras till en större med tiden) och den växte till en stor buske. Efter sju år (okej lite lång tid kanske) så kom det en ny ananas som kunde ätas. Söt och god!

  Sarah 2015-03-12 20:38:57 http://koffeinrus.blogg.se
  Svara
 • såg på fornis blogg att en ny restaurang (burger&lobster) ska öppna i sthlm. tänkte på dig för att de ska servera lobster rolls!!! det här visste du säkert men tänkte att ifall du inte gör det så happy thursday!

  Linnéa 2015-03-12 20:27:15 http://livelearnlove.devote.se
  Svara
 • Mitt citronträd trivs bäst i trädgården, jag tar bara in den om frosten kommer. Jag bor visserligen i London, så vi har ett par grader varmare. Men i allmänhet verkar de gilla mycket sol. När de blommar doftar de verkligen himmelskt!
  kram
  Tess

  Tess 2015-03-12 20:26:57 http://tessm.metromode.se/
  Svara
 • jag skulle gissa på att trädet i bakgrunden är en citronfikus! passar ju jättebra med citrusträd:)

  julia. 2015-03-12 20:25:12 http://instagram.com/juliadandebo
  Svara
 • HALLÅ VAD HAR EKOLLONET TAGIT VÄGEN I VASEN??
  (kanske är pinsamt dålig på biologi, men blir brydd)

  Fredrika 2015-03-12 20:15:21
  Svara
 • Det ser ut som att det är någon form av fikusväxt. Trädet alltså!

  Matilda 2015-03-12 19:26:43
  Svara
 • Det är nog bra att omplantera citronträdet till en så stor kruka som möjligt, eftersom trädet behöver massa plats för rötter om det ska kunna växa, annars finns en risk att det inte kommer bli större än det är nu. Sen skulle det nog också må bra av att få komma ut när temperaturen är sisådär över 15 grader ute, dock är jag absolut inte expert och den kanske skulle behöva lite ny jord/näring om några år och behöva planteras om igen sen men sånt där har jag ingen aning om. Det viktigaste är trots allt att den får solljus och lagom med vatten!

  m 2015-03-12 19:17:19
  Svara
 • så jävla klockrent, han hälsar att han inte riktigt vet, haha.

  ina 2015-03-12 19:16:52
  Svara
 • är växt-nörd och har ett apelsinträd (citrussläkt, same same but different) som jag planterade kärnan på när jag var 8-9 år. det ger jag bra med vatten 1 gng i veckan mellan okt-aprill och ställer lite ljust och kyligt (som en hall). På vintern ser det deppigt ut och tappar blad pga dvala, sen i aprill vattnar jag 2 g i veckan och ställer det ljust i vanlig temperatur. håller sej fint! Och DUSCHA bladen med en liten sprutflaska spesielt på sommarn, den gillar det 🙂 annars: Odla.nu har bra tips!

  s 2015-03-12 19:15:13
  Svara
 • så fint

  Joanna-Livet med Asperger syndrom och kronisk smärta 2015-03-12 19:12:05 http://domkallarmighannes.com
  Svara
 • Åh jag försöker också med ekar men hittade inga ekollon! Så provar med kastanjer nu. Fast vill ju speciellt ha små ekar växande hemma med tanke på mitt efternamn. 🙂

  Maria Ekblad 2015-03-12 18:42:09 http://dreamsof.se/
  Svara
 • att bo i en djungel, vilken dröm. älskar att man kan driva upp egna små miniekar, har själv en som kommer från ett ekollon från den gigantiska eken på mina föräldrars tomt. så fint att ha en liten bit av hembygden även när man flyttat många mil bort.

  Linnéa 2015-03-12 18:29:21 http://berglundlinnea.wordpress.com
  Svara
 • Så fint med citronträd!
  Skulle du inte kunna visa upp din garderob, liksom hur organiserar du kläder o sånt där på ett bra sätt?

  H 2015-03-12 18:24:43
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!