Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

getter, nyårshångel och soffor.


Här kommer den sista delen av det finaste som hänt er hittills i år. Så himla bra och bäst att så många finheter hänt redan. Får hopp om typ allt.

 


Det bästa som hänt mig var då en kille jag crushat på för 4 år sedan, men som då inte ville ha mig, raggade upp mig i baren på jullovet. Han sade att jag ändrats, betalade min hamburgare medan jag nonchalant talade i telefonen med en kompis, han letade efter min hand då vi sov, pussade och bad mej stanna på kaffe nästa dag. Men jag åt, sov och gick sedan hem för jag sa att jag har så mycket annat att göra.


Att han åkte tåg med mig en hem en söndag, fastän jag var dödssjuk och träffade min pappa första gången helt på eget bevåg. Jag är livrädd och fascinerad och totalt uppslukad.


När jag insåg att det faktiskt var okej att inte orka stå ut ett halvår till och istället bara flytta hem.


Min pappa fick reda på att han hade cancer under hösten 2014. Då ringde killen-som-jag-inte-alls-är-kär-i-nä-inte-alls till mig när han fick reda på det.
Han frågade inte hur det var med mig.
Han sa bara ”Hej, jag tänkte bara att jag skulle spela lite musik för dig”, så spelade på sin gitarr och sjöng han de finaste och mest tröstande låtar han vet. I januari 2015 fick vi reda på att pappas tumör har svarat jättebra på bromsmedicinerna och till och med krympt. Då ringde killen-som-jag-inte-alls-är-kär-i-nä-inte-alls till mig igen när han hörde det bra nyheterna. Han sa ingenting alls då.
Han spelade på sin gitarr och sjöng de mest peppiga och vinnande låtar han vet.


Jag var på promenad för en halvtimme sedan och stötte på honom och en tjej och jag insåg att jag inte brydde mig.


Några veckor innan min dåvarande kille och jag gjorde slut, så satt vi på ett café och surade på varandra, det var så dålig stämning och allt vi hade var på väg att rasera fullständigt. Och jag minns hur jag satt och stirrade på den snygga killen i kassan och tänkte att ”haha ja han kanske jag kan ligga med om det här tar slut”, som en kul grej, någonting som mest fladdrade förbi i huvudet på mig.
Tre veckor senare var jag singel hemlös och heartbroken. Har ägnat månader åt att hitta mig själv igen, hitta tillbaka till min jävla aptit och allt som en gång var roligt. Men visst hjälpte det då att jag igår vaknade upp bredvid den där snygga killen från cafét som fan visade sig vara ännu hetare utan kläder på!!! Livet tar så HIMLA konstiga vändningar ibland, men nu idag tycker jag ändå att det är fint!


Bästa som hänt hittills i år var igår när jag var ute och promenerade i förorten med dåligt rykte där jag är nyinflyttad. Höga hus överallt och grå snö på marken. Men helt plötsligt hittade jag en gångväg som ledde fram till ett superfint naturområde. Såg flera hagar och små stall. Plötsligt dyker två barn med en get i koppel upp. Geten vill inte alls gå i koppel med barnen utan springer det snabbaste den kan varpå barnen tappar kopplet och den ena ropar högt ”Han hittar hem själv!!” Så fantastiskt att detta kan hända i en förort till Stockholm.


när mitt nyårshångel sa att att han varit nyfiken på mig ända sen i höstas när han såg mig skälla ut ett SD-svin inför hela skolan. att han fann min ilska, passion och mod attraherande. mina vänner hörde honom prata om mig hela natten sen när jag drog.


att min lillebror idag kom in och satte sig på min säng, klappade mig på ryggen och sa ”det kommer att lösa sig, allt löser sig
Det var så himla fint. För i all den skit vi lever i just nu så ser han en ljus framtid. min fina lillebror


Fick hångla för första gången. Väntat på detta sedan 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 års ålder. Om inte det är fint vet jag inte vad som är det.


När hon sa ”nu kan du inte säga att du är oskuld längre” och hela mitt 24-åriga jag bara skälvde av kärlek, kåthet och lycksalighet. Det hände, Sandra! Det hände! Det trodde jag inte när jag skrev till dig för något år sedan och var en okysst 22-åring. Nu är jag både upphånglad och har haft sex. Och jag vill ha mer! Helst ikväll!


Jag höll en pojke i handen för första gången i mitt 16-åriga liv. Det var på gympan i skolan visserligen och alla var tvungna men han höll min hand i sin hela tiden, även när vi egentligen inte behövde. Det var fint.


När en kille på en nattklubb helt random på dansgolvet sa ”smile instead baby” till mig och jag svarade ”fuck you, I smile whenever I want” och fortsatte dansa med mina kompisar.


Blicken min sambo gav mig då vi gjort det på alla möbler i hela lägenheten och får en ny soffa

.

Translation. Read in google translator about the best things so far this year composed by some of my readers.

 

photo source.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
32kommentarer
 • När jag möblerade om i relationerna i mitt liv och tog avstånd ifrån de som äter upp min energi utan att ge tillbaka. Vaknade idag och kände mig ny. Det läskigaste och bästa jag har gjort.

  Amanda 2015-05-14 21:40:25
  Svara
 • alltså jag måste! det hände i förrgår och vi är så jävla mycket varandras!

  Tidig morgon innan solen vaknat
  innan tankar klarnat
  men som ändå var klarare än någonsin innan

  Du tog mer än sjumiljoner år på dig att knyta dina skor
  och hade jag inte haft en cigg i handen; så hade jag nog blivit irriterad

  Jag stod och tänkte i sjumiljoner år att
  om jag inte säger det snart så spricker jag
  men tids nog var tiden kanske inte ännu inne
  när jag stod där och väntade

  Vi gick, höll hårdare i varandra än vad som egentligen är bekvämt
  stannade och bussen kom; jag hoppades så innerligt att den skulle explodera

  I famnen där jag så tydligt nu hör hemma, fick jag nästan tiden att stanna
  och när du släppte taget, så kom det som en viskning
  helt oförmögen att låta det vila kvar inom mig som planerat
  i en chock, som skrek i mig, men som viskades ut

  ”Jag…. vill så gärna köpa en lama åt dig när du fyller år”

  Fast inte riktigt så.
  Och du hörde inte ändå.

  Elsa-felicia 2015-03-19 01:05:39
  Svara
 • Lisa: Kanske 40 % av finaste som hänt ovan handlar i för sig inte om att just han kysser dig eller kärlek för den delen, utan om getter, våga stå upp för dig i skolan, en stöttande lillebror, att våga resa hem när man inte trivs utomlands osv. Sen är det ju klart att kärlek är omvälvande och tar en del plats kan jag tycka.

  E 2015-03-15 13:36:14
  Svara
 • Mehhh vilket underbart inlägg! Detta gör mig glad.

  Cornelia 2015-03-14 21:50:03 http://corneliae.blogg.se
  Svara
 • Försöker sätta ord på alla känslor som bubblar upp av inlägg som detta. Vet inte varför, men har först nu aktivt hittat hit, efter att jag blev dumpad från ingenstans för en månad sedan (tack vare att-gå-vidare-efter-dumpning-inlägget). Alla inlägg om lycklig som olycklig kärlek är rent ut sagt tortyr, varför utsätter jag mig för det? Är det för en känsla av hopp? Tycker ändå att det känns fint, för förknippar nu din blogg med våren, varma solstrålar och vad som kan komma. Tack!

  C 2015-03-14 17:08:28
  Svara
 • Alltså jag blir lite ledsen av dom här inläggen för att vara ärlig. Nästan alla handlar om att ”pojken jag gillar kysste mig” eller nåt sånt, och även om kärlek är superfint och bra och mysigt och allt sånt, så gör det mig lite ledsen att det typ är det viktigaste i hela livet? Missförstå mig inte, jag tycker livet SKA handla om kärlek, men inte alltid om att någon annan ska vara kär i en? Typ, kärleken till att resa, eller hur mycket man älskar sina vänner, livslusten, är inte det också viktigt? Eller är det viktigaste att en söt pojke ger en bekräftelse? Do I make any sense eller är jag knäpp?

  Lisa 2015-03-14 13:09:51
  Svara
 • Vet inte hur många gånger jag har börjat skriva här bara för att ventilera mina tankar utan att egentligen ha någon som helst avsikt att skicka kommentaren. Denna lilla ruta är min bästa terapi. Puss

  Josefin 2015-03-14 02:22:03
  Svara
 • Sandra, kan du inte göra en sådan här grej igen. Det är så himla fint att få öppna som små luckor och kika in på fina bitar av människors liv. Kanske kan det vara så att man kan berätta det finaste som hänt sedan våren börjat.

  Tack för en mycket bra blogg. Tack för att du uttrycker och formulerar så fint och är en stor skrivarinspiration för mig.

  joannaemelia 2015-03-13 20:26:55 http://joannaemelia.blogg.se
  Svara
 • Jag blir liksom lugn att läsa om den som var 24 och inte längre oskuld. Känns så skönt för 18 åriga näst intill okyssta lilla mig. Så puss på dig och tack!

  Sara 2015-03-13 19:15:18
  Svara
 • Isabelle: tusen tack! Du är guld 😀

  Emelie 2015-03-13 19:09:55
  Svara
 • emma: då måste de ju ligga på den nya soffan också!

  Ronja 2015-03-13 19:06:08
  Svara
 • ”Hej
  De senaste dagarna har jag funderat på hur vi skulle hälsa om vi möttes på gatan, om vi ens skulle hälsa vill säga.

  Att tolka alla osagda ord som gömmer sig bakom det du säger har tagit slut på min energi. Stundtals känns det som att jag går på min egna svans och gör allt mycket svårare än vad det egentligen är.

  Jag vill fråga hur du mår, vad du gör, vad du drömmer om, vad du längtar efter, varför du ska göra det där och jag vill fråga om allt är som det ska. Det finns en längtan i mig att lära känna dig och ett hjärta som bara vill att du ska må bra, nära bäst.

  Jag är rädd att du har fått fel bild av mig, jag ältar gamla situationer som egentligen inte alls spelar någon roll för dig längre. Men det låter för klassiskt att säga så, att påstå att man är mycket bättre än förr men nu har jag fått tid att reflektera, bearbeta och känna efter. Förut gick allt i ett, jag han inte andas mellan ett och två och nu när jag har fått den tiden har jag insett att jag kanske inte har så mycket mer än ett hjärta som slår för dig att ge. Jag är inte mer, större, bättre. Du borde rent teoretiskt inte välja mig, men jag har ett hjärta som inte kan släppa en pantad mysmes på femton bast på varken två månader eller 63 dagar om du så vill.

  Men du fyller snart sexton, växer upp och vi växer ifrån varandra. Folk säger att tillslut kommer jag vakna upp en morgon utan att det gör ont längre och då kommer det inte vara dig som jag relaterar allt till. Men jag vill inte förlora en längtan. Våra omloppsbanor går ständigt runt och runt och min tangerade precis i din och nu är vi påväg bort igen. Nästa gång ska jag vara förbered. Jag ska inte säga saker som jag kommer att komma ångra, jag ska bara visa det jag har.

  Men som alla vet består en relation av två personer. Det funkar inte om hälften av gänget inte är med, det vet även jag om och det gör ont i mig.

  Antingen möts våra blicka, vi frågar hur dagen har varit och rusar vidare i hopp om att nästa gång vi ses kommer allt vara som vanligt igen. Eller så säger du inte ens hej, ler inte ens. Jag kommer plocka ut hörlurarna och du kommer titta ner i marken. Ingen kommer någonsin få veta om dagen har varit bra, men nu är en sak säkert iallafall. Att våra omloppsbanor inte kommer krocka nån mer gång och att jag kommer vakna varje morgon, titta åt höger för att se om du finns där, för att få veta när mardrömmen tar slut.”

  Gabriella 2015-03-13 18:46:09
  Svara
 • DÖR vad bra och modiga alla är! fnissar högt för mig själv, bästa fredags-peppen ju. tjejer alltså<33333

  hanna 2015-03-13 18:42:54
  Svara
 • fattar inte sista haha? alltså vadå får en ny soffa?

  emma 2015-03-13 18:24:53
  Svara
 • FINA gulliga personer där ute. Om någon har en stund över och vill hjälpa mig något enormt genom att vara med i mitt lilla konstprojekt så gå in och kika här: http://yourselfiesforever.tumblr.com/
  Samlar selfies tillsammans med texter (engelska obs obs) om hur du ser digsjälv. PUSS

  Yrsa 2015-03-13 17:55:48 http://yrsalindblad.blogspot.co.uk/
  Svara
 • Hej Sandra! Hur tar du hand om dina vita dr martens?

  Astrid 2015-03-13 17:48:43
  Svara
 • Hej Sandra, jag undrar hur du väljer ut vad du tar med här? Vissa kommer väl inte med? Väljer du ut de du gillar bäst eller hur funkar det liksom. kram

  DL 2015-03-13 17:11:41
  Svara
 • Hej Sandra,
  Har en fråga och ett tips, som inte har med inlägget att göra (fast inlägget var väldigt fint såklart):

  1. Du skrev en gång om en bok (tror det var en bok?) som var full av ”vetenskap” rörande en påhittad värld. Den hade fina illustrationer och annat sånt roligt. Jag har letat igenom dina arkiv, men hittar inte! Vet du vilken jag menar?
  2. Du måste läsa The Lover’s Dictionary av David Levithan om du inte har gjort det. Jag tror att du skulle älska den.

  Josefin 2015-03-13 13:31:56 http://etthalvfulltglas.blogg.se
  Svara
 • älskar dessa inlägg

  Molly 2015-03-13 12:42:56 http://mollyrodin.blogg.se
  Svara
 • Killen som ringde och spelade gitarr, gud jag fick tårar i ögonen så fint

  Amanda 2015-03-13 11:56:47 http://aamandahenriksson.blogg.se
  Svara
 • små förpackningar av fint. <3

  Matilda 2015-03-13 11:56:29 http://tillymalo.blogg.se
  Svara
 • Emelie: gå med i Niotillfem Brevvänsgrupp/kompisgrupp/hängagrupp/drickavingrupp Göteborg! https://www.facebook.com/groups/1454687391485430/?ref=browser

  isabelle 2015-03-13 11:07:29
  Svara
 • Det finaste i år var när min fästman sa till sin mamma att jag är bra med vår hund och att hon måste sluta lägga sig i.

  tuva fredin 2015-03-13 10:58:14 http://tfredin.blogspot.se
  Svara
 • Shit vad pepp! Älskar svaret till ”smile instead baby”, har varit i så liknande situationer, nu vet jag vad jag ska svara nästa gång.

  Anna 2015-03-13 10:49:30
  Svara
 • Så himla härligt att läsa <3

  Sandra 2015-03-13 10:49:16 http://sandrajm.blogg.se
  Svara
 • hjälp, jag MÅSTE ha nya vänner i gbg asap.

  Emelie 2015-03-13 10:23:41
  Svara
 • Drömde om dig i natt Sandra, har aldrig träffat dig men följt din blogg i flera år och när du skrev på sockerdricka. I drömmen satt vi och massa andra folk i en stor grön park medan det var massa små söta kaniner som sprang omkring och ville sitta i våra famnar. Så himla fint.

  Sandra 2015-03-13 10:05:32
  Svara
 • Men alltså ÅH <3

  Lovi 2015-03-13 10:02:45
  Svara
 • Fint!!

  caroline 2015-03-13 09:59:08
  Svara
 • gillar dessa inlägg så ofantligt mycket. Vill typ spara alla och kika på <3

  ISA 2015-03-13 09:58:02 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Åh. Man blir lycklig i hela själen av dom här inläggen! Så himla fint!

  Svara
 • den sista <3
  (vet även av egen erfarenhet att getter är dåliga på att gå i koppel, de har alldeles för mycket egen vilja)

  hanna, förbanna 2015-03-13 09:48:26 http://hannaforbanna.blogspot.com/
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!