Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

måndagspepp.

Glad måndag, här kommer 7 stycken finfina tips till er!

tekla
Nu går det att anmäla sig till Teklafestivalen, en ny teknikfestival för tjejer mellan 11-18 år. Lördagen den 18 april på KTH i Stockholm är dagen och platsen som gäller. Och det är gratis! De 200 tjejer som kommer på festivalen kommer att kunna prova på att programmera, göra musik och bygga robotar m.m.
Spana in hemsidan här och fb-sidan här.

kvinno
Bloggaren och läraren Anna, även känd som Apan Satt I Granen höll förra veckan i det feministiska instagram-stafettkontot Kvinnohat. Jag tyckte hon gjorde det så jäkla bra. Det var spännande, roligt, viktigt och färgglatt. Började förra måndagen och fortsatte till igår här.


Så fina bilder på Siberian Huskys på en frusen sjö i norra Ryssland.

https://www.youtube.com/watch?v=cQ_AIyP67eY
Det allra sista avsnittet av Glee sändes ju nyss. :'( Tänkte därför peppa för denna serie som börjar i höst: Scream Queens! Trailern känns som en blandning av Glee and Mean Girls paketerat i ett läskigt format.


12 Women With Perfect Responses for Why They Don’t Have Kids.

fila

Junkyards samarbete med Fila. Så fina grejor.

present
Greklandsresan. En helt fantastisk dokumentär om 18 väldigt gamla pensionärer som får chansen att åka till Grekland.  ”I Grekland får de äta melon på stranden, dansa zorba, dricka retzina på balkongen till sent på natten och bada i Medelhavet. Mottot är att det inte finns några hinder och att livet ska levas, livet ut.” <3
.
.
.

Translation. Some things to brighten up your Monday: Teklafestival a new festival in Stockholm for girls in which they get to sample different areas of future technology, a guest poster at a Swedish feminist instagram account, Magical Photos Of Siberian Huskies Playing On A Mirror-Like Frozen Lake In Russia’s Arctic Region,  the trailer for the new series Scream Queens, starting this fall, 12 Women With Perfect Responses for Why They Don’t Have Kids, Junkyard x Fila and a Swedish documentary.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Åh ja Greklandsresan!

  Elin 2015-03-29 21:11:08 http://alfonx.blogg.se
  Svara
 • Har du sett instagramkontot Bokpoesi? Tänkte på dig när jag hittade det idag!

  K 2015-03-24 16:27:31
  Svara
 • Jeg ble tipset om den lista med kjendiser som svarer på hvorfor de ikke har barn – så mye bra!
  Teklafestivalen virker som et veldig godt initiativ.
  Håper mandagen ble fin og at resten av uka blir det samme!

  Synne 2015-03-24 15:45:48 http://www.etdrysskanel.wordpress.com
  Svara
 • Men FINT!!! vilka minnen med fila. Måste ha något. vadsom <3

  http://isabyl.devote.se

  ISA 2015-03-23 18:48:41 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Alltså Greklandsresan. Den verkar SÅ fin, tror knappt att jag kommer orka kolla på den.

  Maja 2015-03-23 17:30:51 http://www.mla-photography.blogspot.com
  Svara
 • Hej Sandra. Jag och min pojkvän är i lägenhetsköpartagen här i Sthlm och det är så himla svårt. Men framförallt dyrt! Jag vet ju att ni letade länge innan ni köpte er lägenhet och att du köpte den själv (?) Och jag bara undrar, huuur kan man köpa lägenhet i innestan om man inte har typ nåt undangömt arv på flera miljoner, eller har en lön som typ en bank-VD? Jag tänker tex på att du väl inte har fast anställning? Absolut ingen kritik, är bara väldigt nyfiken på hur andra i min ålder lyckas bo i innerstan. 🙂

  S 2015-03-23 17:09:59
  Svara
 • Såg de här och tänkte på dig! Pastelliga och fina.
  http://m.boozt.com/se/sv/le-coq-sportif/eclat-w-jacquard_9950793/9950798?navId=62360&group=listing

  Anna 2015-03-23 16:31:17
  Svara
 • Nu menar jag inte att starta en diskussion här men jag tycker nog det är viktigt att ha gårdagen i åtanke när en tipsar om Apans kvinnohats-vecka. Jag har väldigt många transvänner som blivit sjukt sårade av transfobin som uppstod under inlägg igår.
  Oh well, en liten parantes bara. Bra tips i övrigt!

  Madeleine -PHOTOGRAPHY FEMINISM VEGANISM 2015-03-23 16:04:52 http://sisterdisco.blogg.se
  Svara
 • Älskar din måndagspepp!!

  Sofia 2015-03-23 15:33:19
  Svara
 • Bra måndagspepp och jag diggar det sista 😀

  Netti 2015-03-23 14:15:39 http://starby.devote.se
  Svara
 • Sista bilden! alltså åh! <3 Så vackert! <3

  Fredrikapåvinden 2015-03-23 13:52:39 http://Fredrikapavinden.com
  Svara
 • sandra, nu kommer jag med en fråga här som jag tänker att du, eller kanske någon annan här med bättre erfarenhet än mig skulle kunna svara på. om män. det är nämligen så att jag flyttade till en ny stad i höst, för att börja plugga. en söt mustasch skrev snart till mig i hopp om en detj, en dejt som blev flera. men jag var ny i staden och nyutflyttad från päronen och ville mest leva life och se vart livet bär mig så jag sa att jag ej sökte en relation och vi slutade i och med detta att ses. nu har tiden gått, jag har levt livet i snart ett år och har precis andats ut och verkligen slagit mig till ro i mitt nya liv. och då kommer såklart han upp i tankarna igen. och jag skulle vilja höra av mig och ses, ge det en chans till. men det fanns skavanker, vi är inte så lika, men han var väldigt fin och jag har svårt att låta bli. så, vad tycks. är det så att har jag släppt någon så har jag det, är det så att det är dumt att ta upp kontakten igen, när jag inte ens är säker på om jag tror vi passar i hop? och om, finns det något tips på hur jag formulerar mig? jag har svårt att låta bli.

  ellen. 2015-03-23 13:52:38
  Svara
 • Vilka bra länkar! Och på tal om SVT play så har jag två tips för alla som gillar dokumentärer och/eller vildmark plus snö. Lyckliga människor som handlar om sibiriska pälsjägare, det är väldigt lite (inget) fokus på blod och väldigt mycket fokus på liv och natur. Sedan finns också Vita vidder om människorna som plogar vägen i Nordkap.

  Frida 2015-03-23 13:37:23 http://dezdemonas.blogspot.com
  Svara
 • Jag tipsar gärna om dokumentären ”Med sommaren kommer längtan” som förvisso har några år på nacken men ligger ute på svtplay nu och är så jäkla fin. Ensamma gamla människor (den äldsta 102 år!!) Åker på kollo några veckor på sommaren, höjdpunkten i deras liv då många annars aldrig tar sig ut från hemmet. Älskar gamla människor och önskar att vi tog hand om dem bättre, dokumentären är både sorglig men himla fin, log lite hela tiden <3 ska definitivt kolla på greklandsresan du tipsar om ikväll!!

  linnea 2015-03-23 13:27:28
  Svara
 • listan på varför man inte har barn. SÅÅÅ bra!!!

  e 2015-03-23 12:58:29 http://singmyspring.blogspot.com
  Svara
 • Tack för tips! Tänkte bara lite försynt påpeka att färgen på länkarna är väldigt ljus och svår att se.

  Jo 2015-03-23 12:28:41
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!