frågor och svar: saker i mitt hem.

Jag får ofta frågor angående var jag har köpt olika saker i mitt hem. Jag har tidigare makat in svaren i Q&A-inlägg, men här kommer nu istället ett redigt svar som sedan kommer ligga i inredningskategorin! Spana in den kategorin om ni undrar över något eller sök på bloggen, jag skriver typ alltid ut var jag handlat den specifika grejen.
I alla fall, här kommer lite inköpsplatser:

1
Filmaffischen undrar minst en person om dagen om, och hörrni tjejor och killar! Här kommer ett tips: på Amazon finns alla världens filmpostrar! Det är bara att gå in där och söka och köpa. Finns säkert andra platser på internet som har också. Vill inte låta douchig nu (ursäkta isåfall) men googla valfri filmtitel + poster så kommer du i princip alltid hitta något. Google är din bästa vän på internet. Här är en sökning på Amazon efter Grand Budapest Hotel.

Soffbordet är från Ikeas PS-kollektion och finns här. Jag har alltså två stycken som jag ställt bredvid varandra.

9

Lådorna i mitt sovrum är också Ikea. Heter Tjena och finns här.

8

Banderollen i köket köpte jag i Paris, men den finns lite överallt på internet. Jag googlade ”banner + letter” och ”banderoll + bokstäver” och hittade hur många ställen som helst, exempelvis här eller här.

7

Terrakottakrukor köper vi i blomsteraffärer och på Ikea!

6

Mitt porslin är från Habitat och heter ”Drafts”. Nu såg jag att det inte fanns kvar på hemsidan längre, men vet i alla fall att det finns i butiken i Skrapan på söder i Stockholm.

10

Fläkten i kopparfärg hittade jag på Claes Ohlsson för några veckor sedan när vi skulle köpa sladdar. Här finns den.

5

Ramen som jag har min feministposter i är från Ferm Living. Själva affischen är ingen jag köpt utan det var reklamen för ett forum i Malmö i somras, så den finns nog inte att hitta, i alla fall inte i det utförande jag har. Kudden med gubben är från Depepea, filten fick jag av Nina i trettioårspresent och sängöverkastet är från Habitat och finns här.

4

Salt- och pepparkvarnarna köpte jag i en liten mataffär i Chelsea Market i New York, men jag googlade bara ”copper salt pepper” och just dom var det första som kom upp! Finns exempelvis här.

3

Slutligen är mina små vaser som jag exempelvis har basilika i från Svenskt Tenn och finns här.
Tror det var allt just nu ^^ puss.

 .
Translation. I get a lot of questions about where I’ve bought the things I have in my home. So here’s a compilation of the most frequent ones! : ) The poster is from Amazon, the coffee table and the yellow boxes are from Ikea, I bought the banner in Paris, the pots at different flower shops in Stockholm, the dinner ware is from Habitat, the fan in from a store called Claes Ohlsson, the frame in my bedroom is from Ferm Living, the pillow from an etsy shop called Depepea and the bedspread is from Habitat. The salt and pepper containers in copper you can find on Amazon and the little vases is from a Swedish store called Svenskt Tenn.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
26kommentarer
 • Tips: Om man frågar lite snällt er lokala biosalong kan de ha kvar vissa filmpostrar att ge ut!

  Cindy 2015-06-06 12:40:46
  Svara
 • Smart att göra ett sånt här inlägg. Förstår att det blir tröttsamt att svara på samma fråga flera gånger.

  Elin 2015-04-08 21:42:14 http://alfonx.blogg.se
  Svara
 • Hej! Kostar det att beställa från amazon? Typ frakt eller tull eller så?

  Jennifer 2015-03-31 21:39:43
  Svara
 • Jag kan tipsa om Pentiks serie Tempo om man inte hittar ”Drafts”! Den är liknar p g a ränderna, men är inte svart utan grå. fin hur som helst. kan hittas t ex här: http://www.pentik.com/fi/products/astiasarjat/Sivut/ProductCategory.aspx?Catalog=VCNK10&Category=NR100161%28Pentik+Base+Catalog%29

  Mirjam 2015-03-31 20:33:41 http://kortochgott.devote.se
  Svara
 • I ett annat inlägg syntes en affisch/tavla med små fiskar i olika färger på. Var kommer den ifrån? Den var jättefin!

  sanna 2015-03-31 16:27:55
  Svara
 • Hej Sandra,

  Tack for en superbra blogg 🙂

  Far man fraga vad som hande med dina mobler i lagenheten i New York, hyrde du moblerat eller salde du allt innan du flyttade tillbaka till Sverige? Nar du senast postade bilder fran din lagenhet i NY fick det mig att tanka pa hur du loste allt logistiskt med moblerna:)

  Kram!

  Ingrid Jansson 2015-03-31 10:02:18
  Svara
 • Vad mycket fint du har hemma hos dig och vad roligt att du beskriver vad allt kommer ifrån. Det är så härligt med en massa glada färger i hemmet 😀

  Netti 2015-03-31 06:27:08
  Svara
 • Hej,

  Du hade ju ett sånt där fint inlägg för ett tag sedan där en kunde skriva in för att söka vänner, typ för att en är ny i en stad. Jag kommer snart vara helt ny i en stad där jag i princip inte känner en kotte. Kommer det att komma ett sånt där inlägg igen? Hoppas det!

  Kram!

  Sara 2015-03-30 23:50:52
  Svara
 • Jätte kul inlägg och så mycket fina grejer =)

  Jag hade blivit otroligt glad om ni vill kika in på www.modevarlden.se där ni hittar massor av inspiration inom mode och inredning!

  Kram Johanna

  Modevärlden 2015-03-30 21:22:07 http://www.modevarlden.se
  Svara
 • Det känns som att folk överlag har svårt att googla sig till grejer…det är ju inte så att det inte funnits typ för alltid 😉

  Sanne 2015-03-30 20:50:30
  Svara
 • Kan fortsätta tipsa i ”gör-det-själv-temat”. Jag hade ett citat som jag älskade men som jag aldrig hittade på en affisch. Så googlade gör egen affisch och skrev dit texten. Tror det va vistaprint. Man kunde välja typsnitt och allt. Till alla som (precis som jag) dör för peace, love & feminist postern! Puss

  Bella 2015-03-30 20:44:43
  Svara
 • Åh, jag älskar filmaffischen!! =)

  Lisa 2015-03-30 18:46:14 http://www.lisamo.blogg.se
  Svara
 • Jag tror det handlar om mer än att folk inte orkar googla, att dom vill kunna säga att det är samma som den och den har typ. Eller också är det samma fenomen som att ingen vill använda självbetjäningsautomaterna i mataffären utan hellre står i lång kö till kassan. Många är trötta på att vara självständiga och fixa alltmer själva och längtar kanske efter service och hjälp,..:)

  J 2015-03-30 18:41:59
  Svara
 • Ni börjar verkligen få ordning, allt ser himla fint ut. Och tack för tipset – en sån där banner blir perfekt som födelsedagspresent till min bästa vän!!

  Mici 2015-03-30 18:07:38
  Svara
 • Alltså älskarrrr sådana här inlägg, sjukt passande då jag är mitt uppe i en flytt just nu och börjar planera inredning. So thanks for that! Sedan vill jag komma med lite konstruktiv kritik. Jag hajade till när jag läste ’tjejer och killar’ i början. Det finns säkert icke-binära (icke-kön) som läser din blogg och det kan kanske kännas lite exkluderande. Nu är jag cis-kvinna förvisso så jag har inte tolkningsföreträde, därför jag skriver ’kan kanske’. Vet att du inte skulle mena illa, men det kan vara något att tänka på bara 🙂 Puss

  Madeleine -PHOTOGRAPHY FEMINISM VEGANISM 2015-03-30 17:25:02 http://sisterdisco.blogg.se
  Svara
  • Svar på Madeleine -PHOTOGRAPHY FEMINISM VEGANISMs kommentar.

   Frågar av ren nyfikenhet: vad vill en intergender/queer/icke binär transperson tituleras med, då? Jag jobbade en period som barnskötare och på ett av mina många vikariat förbjöds personalen att kalla på barnen med uttryck som ”kom, grabbar” eller ”vet ni vad, tjejer?” eftersom förskolan skulle vara könsneutral enligt någon ny bestämmelse.

   Jag är också cis-person och kvinna men kanske mindre villig att ta till mig av det här än du. För mig existerar bara två kön – om än att många inte kan identifiera sig med det ena eller andra av olika skäl samt att det ibland föds tvåkönade personer, aka hermafroditer, men dessa genomgår väl i normalfallet operationer för att tillhöra endera kön, eller vad ska de annars uppge i sitt pass eller i olika juridiska sammanhang? Förlåt om jag verkar dömande, är uppriktigt nyfiken.

   Karin 2015-03-30 17:44:07
   Svara
   • Svar på Karins kommentar.

    Vad t.ex. icke-binära personer vill titulera sig med kan jag inte svara på då jag som sagt är cis-person och ej har tolkningsföreträde. De som vill berätta får berätta. Men de av mina vänner som har det brukar föredra olika pronomen och/eller namn. Men det är upp till var och en och mina vänner kan inte tala för alla.

    En säger inte hermafrodit idag utan intersexuell. Och det är inte alla transpersoner som genomgår kirurgisk behandling (intersexuell eller annan transperson) -en väljer helt själv hur en vill göra med det. Så det går inte att säga att det sker i ’normala fall’.

    Jag kan också tipsa om transformering.se precis som Emilia. Mycket bra sajt.

    Madeleine -PHOTOGRAPHY FEMINISM VEGANISM 2015-03-31 03:29:04 http://sisterdisco.blogg.se
    Svara
   • Svar på Karins kommentar.

    Jag antar att man får välja själv hur och vad man tror på men jag tycket också att det kan vara bra att läsa på lite, om inte annat utifrån respekt för de som tror och känner olika. Det finns många olika begrepp och jag tyckte också att det var svårt att hålla isär alla, så jag googlade lite och hittade det här http://www.transformering.se/vad-ar-trans/ordlista. Jag tyckte det var en bra lista med tydliga förklaringar. Vad den som betraktar sig som icke-binär vill kallas lämnar jag till någon mer insatt i ämnet att svara på.

    Emilia 2015-03-30 18:11:27
    Svara
 • Upphör aldrig att förvånas över hur lite många verkar googla. Inget fel med det alltså, men jag googlar typ efter allt. Oftast hittar man rätt på första försöket. 🙂

  Ida 2015-03-30 16:56:04
  Svara
  • Svar på Idas kommentar.

   Tänkte samma. Jag googlar alltid allting och i 99.9% av fallen hittar man det man letar efter. Angående feministpostern så måste det väl gå att fixa en liknande själv? Finns ju diverse webshoppar som printar vad man vill på nästan vad man vill.

   Linda 2015-03-30 20:15:22
   Svara
  • Svar på Idas kommentar.

   Precis vad jag tänkte. Google. Har. Allt. Bloggare är inte din privata google.

   clara 2015-03-30 18:42:21
   Svara
  • Svar på Idas kommentar.

   Tänker samma sak, det är ju så lätt att hitta allt om man bara googlar. Det tar längre tid att fråga och sen vänta på svar än att bara pluppa in ett ”film poster grand budapest” på valfri sökmotor.

   L 2015-03-30 17:00:32
   Svara
   • Svar på Ls kommentar.

    Jag tror det handlar mer om att vilja veta en säker källa på varifrån man kan köpa sakerna. I alla fall när det gäller affischen, det finns liksom ingen ”officiell” sida som man kan köpa den från, så folk kanske är rädda att köpa från någon random på ebay. 🙂

    Karolina 2015-03-30 17:23:53
    Svara
 • du har det så fint

  joanna- livet med asperger och kronisk smärta 2015-03-30 16:13:28 http://domkallarmighannes.com
  Svara
 • Så mycket fint i ett enda inlägg!

  Matilda 2015-03-30 16:05:56 http://www.matildigt.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!