Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

answers to past weeks comments. part 2.

Hej Sandra!
Jag har en fråga som du kanske kan hjälpa mig med. Har ett ex som väldigt gärna vill ses ofta, vill alltid fika och gå ut. Vi har båda nya så tror inte att det är några sådana känslor kvar. Jag tycker att detta är ganska jobbigt, vi var ihop i fyra år och har ganska mycket historia. Jag tycker att det blir obekvämt och rör upp en massa gamla känslor. Vill dock inte säga nej för jag vill inte att han ska bli ledsen men skulle gärna ses mindre ofta. Hur tycker du att man ska hantera en sån här situation? Puss och kram, din blogg är den bästa jag vet!
→ Hej gulliga du. Dessa typer av frågor får jag alldeles för ofta och alltid är det samma sak: ”vill inte göra exet ledset” . Hallå du som skrev frågan och alla ni andra som tänker liknande! Det är inte synd om exet. Och om det nu mot förmodan ändå skulle vara det är det inte ert skräp att ta hand om. Jo på ett sätt tänker ni och då svarar jag att nä det är det inte alls, ni har gjort slut. Det är över mellan er. Sluta genast dalta med era ex-pojkvänner (för jag antar att det oftast handlar om killar). De klarar sig själva. Mitt svar är och kommer alltid vara: sluta träffa dom! För att komma över någon på riktigt krävs framförallt en döviktig grej: att inte påminnas om hen.
Spelar ingen roll om exet har någon ny, det kan man inte lita på. Ta ex-paus genast, var tydlig och säg att ni får i sådant fall bygga en vänskap när det omöjligt kan röra upp känslor.
Alltså:
Ta. inte. hand. om. era. exkillar.
Ta hand om er själva! Jämt!!
Puss lycka till.

Vad använder du för bh:ar i tajta korta (vita) magtröjor? Du kanske inte har problemet att du får små lillvalkar nedanför armhålorna he he he men i alla fall så att de syns så lite som möjligt? KRAM OCH PUSS älskar denna oas
→ Hej och puss! Kolla bra Caja svarade i kommentarerna: Snabb kommentar om ”lillvalkar” vid armhålorna: det tillhör fortfarande bysten och ska till stor del fångas in av bh:n, om det inte gör det så är det nog så att man ska kika på att gå upp en kupa, t.ex. en bredare så att den kan fånga in all bystvävnad på sidan (om bh:n ligger på bröstet på sidan är den för liten). Gå till twilfit eller dylikt och få din byst ordentligt mätt, cirka 80% av alla kvinnor har fel bh-storlek. Jag gick från A-kupa till D-kupa efter att ha varit hos Twilfit, hade haft för liten bh i över 10 år.

vilka är dina topp tre Doorslåtar? Mina är Peace Frog, The End och Love Me Two Times.
→ Åh! Mina är Love Her Madly, Wintertime Love, Moonlight Drive, Soulkitchen och Touch Me!

Basebolltröjan!!! Var hur när?
Här finns inlägget om den!

I think you look so pretty without makeup, very different and with this natural pale kind of beauty that is so different, but wonderful. Can’t you post more pictures like that or maybe even do ”a day without” and write a post on how you felt then? Saw some ”experiments” from other female bloggers on the topic and am wondering how you see it. Anyways, high five to strawberry blondes
→ Thank you, but I’m not very comfortable without make-up so I can’t promise anything. I feel that this is first of all something I need to practice outside the blog without so many people watching : ) But we’ll see!

Kan du snälla göra texten fet till frågorna? Tack <3 (ang frågor&svar-inlägg)
→ Den är fet! Jag använder firefox på datorn och safari på mobilen och är fetstilt i båda lägen. Vad använder du för webbläsare? puss.

saturday
alltså milla är så himla dödsgullig! jag undrar också lite hur det går när hon är lös, antar att hon måste vara duktig på att hålla sig nära er eller helt enkelt kommer på inkallning? önskar att jag också hade en liten taxkompis att gosa med om dagarna <3
→ Hon är duktig på att hålla sig nära och kommer alltid direkt på inkallning. Hon tränades upp utan koppel som valp! Funkar fint trots att hon är en jakttax. Har dock alltid koppel på henne när det är trafikerat eller mitt i stan.

Hej. Här kommer ännu en kärleksfråga.
Jag är ihop med världens finaste kille, han är snäll och fin och gör allt för mig. Han är bra på att få mig att skratta och känna mig trygg. Problemet är att jag inte vill känna mig trygg och vardaglig. Jag är 17 år och längtar-längtar-längtar efter andra länder och andra människor. Vill se världen och inte vara hemma och sega en enda dag till. Min pojkvän gillar att sega, han gillar att sitta med datorn, att bara sega bort en hel förmiddag och inte få något gjort på en hel helg. Jag vill ut på picknick och åka till stan och äta på restaurang och gå på fest och prata hela natten och kyssas non-stop i flera timmar (som vi gjorde i början, för ett år sen!). Är det fel att jag inte slutar längta bort när jag är med honom? Han är vardag och trygghet men jag längtar efter äventyr. Vad ska jag göra? Jag ska åka ut i världen efter gymnasiet, men han vill börja jobba och ha en karriär, är det fel att vara så olika? Han vill ha ett Svensson-liv medan jag aldrig vill att äventyret ska sluta. Jag känner att jag kanske behöver någon som gillar äventyr, för när han bara vill sega så fastnar jag i det också (ofta men inte alltid, vi gör saker jag gillar när jag väl tar tag i det) och då blir jag irriterad. Men jag älskar ju honom, men ibland har jag svårt att veta varför jag älskar honom och då börjar jag tänka för mycket. Jag vet inte om jag letar efter fel eller om det faktiskt är fel. Hoppas du kan komma med något nyttigt tips för detta tär så mycket på mig.
→ Hej! Vill bara säga att du är 17 år, så oroa dig inte! Längta ut och bort och till något större hur mycket du vill, för det ska man och det får man. Ibland är man inte ihop för evigt med människor för att man växer ifrån varandra. Det betyder inte att förhållandet inte var fint när man väl var ihop. Du behöver inte planera din framtid och tänka på honom just nu. Bär med dig känslan av att världen väntar på dig, och sedan kommer det lösa sig av sig självt. Antingen med honom, eller utan honom. Du klarar båda.

sandra och michelle.
Misstänker att jag inte är den första som undrar men vad har hänt med podden!? Torsdagar är genast mycket tråkigare…
→ Jag har skrivit det på bloggen, men jag och Michelle har en poddpaus tills vidare. Vi har svårt att få ihop våra scheman och podden blev mer än börda än en pepp och då tycker inte jag att man ska göra det. Kanske kör vi igång igen till hösten, vi får se.

Sandra! Är fläkten från Clas Ohlsson bra? Med den frågan menar jag, den låter inte jättehögt…?
→ Oj ingen aning, har den bara för att jag tyckte den var snygg… Den är inte ens inkopplad.

Hej Sandra! Var har du hittat Säkert! postern? Så fin!
→ Bokmässan! Vet inte om den finns på försäljning någonstans, den såldes där i samband med Annika Norlins boksläpp. puss.


Kan du inte tipsa om spel man kan spela på två personer? Tycker alltid att det är sååå svårt.
→ Jag och Magnus spelade Bezzerwisser! kram.

FRÅGA!
Visst var det så att din och Tobias göra slut-dag blev din och Ludvigs bli ihop-dag (fast ett år senare)? Var det samma sak igen sen? Att din och Ludvigs göra slut-dag blev din och Magnus bli ihop-dag?? Jättekul isåfall!!!!!!!!! Puss <3
→ Haha. Ja det stämmer. Knasigt minst sagt.

Milla<3 Så herlig å reise til vår, varme og sol! Hvor gammel er Milla?
→ Milla fyller nio år i juli!

thursday.
När du tar dina självutlösande bilder blir de alltid så HIMLA skarpa. Kan du berätta lite mer om hur du går tillväga med dessa bilder? Använder du stativ tex?
→ Hej! Det är väl just självutlösarbilderna som liksom blir skarpa i och med att de vilar helt stilla på något! Erume? Jag har inget stativ utan ställer kameran på ett bord eller stol eller så. kram.

Hur kan jag fa kontakt med din van Nina Akestam? Har ett par fragor jag garna skulle vilja stalla till henne angaende skrivande, reklam och utbildning. Hon ar liksom dig, en stor forebild for mig. Manga kramar!
→ Kolla hennes hemsida! kram

Alltså nu har jag spenderat alldeles för mycket arbetsdag i ditt bloggarkiv. Jätteroligt att läsa långt bak, men jag får inte upp några bilder från 05-06 och precis där i början. Är dom förlorade? Hade varit tusen gånger mer drömmigt om bilderna funkade till inläggen just där.
Mors!
→ Hej och va kul att du hänger så långt bak : D Tyvärr är bilderna längst bak helt förlorade.

Hej! Jag tycker som de flesta i kommentarerna ovan att Milla ser ut att vara hur fin som helst och att ni självklart vill hänga med henne så mycket det bara går, men att ta med djur på flygplan alls känns så himla fel? Jag tänker på samma sätt som att resa med spädbarn, att djur är utsatta. Särskilt hundar med så bra hörsel, hur påverkas det med trycket i luften särskilt när man landar och lyfter i ett plan? Hon ser inte så överlycklig ut på bilderna så jag var helt enkelt tvungen att fråga hur du ställer dig till detta?
Kram!
→ Milla blir pepp så fort man bara parkerar vid Arlanda. Hon har inga problem med att flyga och behöver inte något lugnande piller etc. Att försöka läsa hundars ansiktsuttryck på fotografier är nog ganska svårt… Vi vet vad vi gör, tror Milla är en av de lyckligare lottade taxarna i världen faktiskt. kram!

Jag undrar också varifrån cavaglasen kommer?! Så fina, men hittar ingenstans
→ Cavaglasen kommer från butiken Adesso på södermalm. 28 pix/styck!

Flyttade till Söder för ett par månader sedan och måste fråga, var ligger grönsakshandlaren? Har inte 100% koll på närområdet runt Nytorget, ”SoFo” än…
Här!

saturday.
Sandra! Vill du vara min hjälte och svara på det här i ditt nästa ”answers to past weeks comments” eller direkt här?
Jag håller på att söka ett J-1 Visa till usa men det verkar som om det kanske kommer dra ut på tiden.
Hur lång tid gick det mellan att du jobbat din sista dag på jobbet i Stockholm tills att du flyttade till NYC? Och vad gjorde du där i mellan?
Hoppas, hoppas hoppas du vill svara, hade varit så fint.
→ Hej! Spana in mitt bloggarkiv mellan början september 2010 – slutet av oktober 2010. Skriver mycket om det då. Kanske kan vara kul att läsa om ångesten i realtid ^^ Det drog ut ungefär 7 veckor på tiden.

Åhh jag undrar också vart dina strumpbyxor är ifrån, de är så fina så! Jag undrar också hur du redigerar dina bilder från mobilen så att de blir så fina?
→ Köper min strumpbyxor på H&M! De vita köper jag på Asos. Här är ett inlägg om hur jag redigerar bilder på mobilen.

Det jag egentligen undrar över är vad du hade för sommarjobb när du var yngre samt om du har några jobbsökartips?
→ Jag sommarjobbade som dagisfröken, sån där Rädda Barnen-person på gatan och som receptionist. Mitt tips är att skicka cv till många, ringa och vara angelägen och sjukt himla trevlig. puss.


Hallå! Jag vet att det är superlänge sen du la upp det här så byxorna kanske inte finns kvar, men länken går liksom till Spotify när man klickar på den.. Och jag vill så gärna ha (eller iaf titta på priset) på de här drömbyxorna! Ifall de finns kvar så såklart
→ Jag tror inte de finns kvar, du får kolla på Forever21’s hemsida. Kanske har de något liknande. Har för mig att de kostade 30 dollar. kram.

1) sminkar du dig även när du bara ska stanna hemma? (feber dagen) 2) Har du den där tjusiga mattan framme även under fest och så?
→ 1. Nej absolut inte, men blev sjuk under eftermiddagen och hade varit på stan innan. 2. Japp alla mina mattor ligger framme på fest. Man får bara rädda potentiell fläck när den sker, så går allt bra! Typ i alla fall : )


Tack för inlägget. Har en cocker spaniel och har länge funderat på hur det funkar när man flyger med hund. Dock så får han inte flyga med människor för han väger 11 kg. Märkte du om hon fick ont i öronen eller upplevde att det var jobbigt vid landning?
→ Nej hon är helt chill. Sov som en stock. Men kolla med en veterinär om du är orolig för sådant, kanske är olika för olika hundar.

Trodde inte man fick flyga med djur. Gäller det bara hundar eller får man ta med katter också? Trodde dem va tvungen att sitta i karaktän osv. Blev glatt överraskad. Hur är det med allergiker föresten?
→ Ja det funkar med katter också. Säkert andra djur med. Det är förstås inte alla flygbolag och framför allt inte alla plan. Man bokar på ett speciellt djurplan liksom!

Gulligt. Var går hunden på toa?
→ Flygresan till Frankrike tar cirka 3 timmar så det är högst högst 5 timmar mellan kisspauserna. Det klarar hon om hon måste, det är ju kortare än exempelvis en natt.

räknas hon då som handbagage eller behövde ni köpa en egen biljett?
→ Hon har en egen liten biljett.

monday.
Hej! Skickade du in själva manuset först till bokförlaget och skrev sedan boken när du fått klartecken eller skrev du hela boken först och skickade in den sen? Kram!
→ Lite förvirrad fråga eftersom boken alltid är ett manus innan det blir en bok  med pärm och så liksom..Men jag skrev först och skickade in, hade alltså inget kontrakt förrän alla ord var på papper. kram.

Måste fråga! Har du och Adrian haft en grej nån gång? Som också bodde i New York när du gjorde det. Minns att jag fick den känslan och kom just över en bild på honom, så blev nyfiken!
→ Yes box, vi träffades i några månader i New York. En hel del anade det på bloggen då. : ) puss.

Alltså det här med kjol. Älskar att ha det och framförallt midjehöga, men får så jäkla ont i magen då på eftermiddagen. Blir som helt uppblåst och spänd? Både kjolen och strumpbyxorna sitter ju åt och trycker där. Är det bara jag? Har inte det så ofta längre (bara när jag vill vara extra fancy) för jag vet att det blir så jobbigt på eftermiddagen. Finns det ett hemligt knep snälla säg ja?
→ hmm jag känner inte alls igen det här utan tycker precis tvärtom. I och med att kjolen sitter ovanför magen vid revbenen liksom? Men du, du kanske ska prova att äta lite långsammare? Ibland om man äter för fort så kan man ju få lättare ont och svullna upp mer, eller det känns så för mig iaf. puss (ps äter också jättefort så i feel you)

Hej! Fråga: Din finfina tvåa. Hur stor är den? Hur funkar det för er? Hur länge tänkte ni bo där? Jag förstår att det olika för olika människor (vissa kan säkert bo på 20kvm ihop), men jag undrar just hur Magnus&du trivs i din tvåa? Ja, jag undrar lite för att jag ska själv köpa lägenhet å på köpet får jag en alldeles underbar man. Vi, liksom er, bor i en europeisk huvudstad och priserna gör att man är lite begränsad i storlek… å min enda noja är att man kommer staplas ovanpå varandra. Kram!
→ Vi trivs väldigt bra och jag hoppas vi kommer bo här länge. Har inte tänkt så mycket på hur länge. Lägenheten är 57 kvadratmeter så ändå ganska stor. Känner absolut inte att vi staplas på varandra : ) kram.
.
Translation. The english translator on the blog is not working at the moment so read here for english translations.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
34kommentarer
 • hej! ville bara säga till personen som skrivit det där om kjolarna som gör ont i magen, jag vet precis känslan! har legat på marken och verkligen gråtit i typ magkramper. för mig berodde det på att jag drar upp strumpbyxorna över magen tills de når kjolkanten, och det var det som gjorde ont, det blir som att strumpbyxorna klämmer ihop alla inre organ som typ en modern korsett! så hemskt. så ifall du också drar upp strumybyxorna så kan det vara problemet! annars antar jag att man kan få ont av att kjolen klämmer åt magen med. ha större storlekar så man kan andas ordentligt! <3

  olga 2015-05-07 23:59:07 http://nouw.com/zolgaz
  Svara
 • Hej. Många bra frågor och många, många fina svar om när ens hjärta blivit krossat och om det är okey att man inte vill duscha längre. Men jag saknar bra frågor och fina svar om när man är orsaken till att en person inte vill duscha. Jag har precis gjort slut med en jättebra person. Personen i fråga är förkrossad, arg och vill inte ha någon som helst kontakt med mig. Jag mår så dåligt över detta. Vad fan gör man nu? Jag har ju också blivit av med en människa som jag har haft i mitt liv, men det är mitt fel.. Jag är så förvirrad och osäker. Kloka ord uppskattas.

  Olivia 2015-04-17 15:52:41
  Svara
 • Bästa Sandra!
  Jag har ett väldigt jobbigt problem just nu, såklart kärleksbekymmer..
  Jag går i tvåan på gymnasiet och är väldigt intresserad av en som går i trean. För en och en halv månad sedan så skrev han äntligen till mig på Facebook och vi skrev non stop i två veckor.
  Vi gick på promenader, och sedan så bestämde vi att jag skulle sova över hos honom. Du kanske förstår då vad som hände. Sedan har han varit lite off, men har ändå snackat om vi ska ses igen.
  Jag vill inte bara ha ett sådant typ av förhållande, bara ett vanligt där vi kan berätta för alla.
  Sedan så verkar det också som att han och en annan tjej i hans klass har något på G. Men varför skulle han vara med mig om han var ”kär” i henne?
  Jag gillar honom verkligen jättemycket, men jag vet inte vad jag ska göra..
  Kram Lisa!

  Lisa Nilsson 2015-04-13 13:24:50 http://www.spookygirl.blogg.se
  Svara
 • hellohello jag har chrome och för mig är inte frågorna heller fetstilta 🙂

  mikaela 2015-04-12 23:34:20
  Svara
 • Han som jag trodde var the love of my life gjorde slut med mig idag. Men han sa det själv: vi är inte rätt för varandra. Och han har så rätt så. Men varför även om han har rätt, så kan jag inte sluta gråta. det gör så ont. Vet inte vart jag ska tar vägen. Sandra, kommer det någonsin sluta göra ont? Hur kommer man över någon man älskade alldeles för mycket även om han inte var rätt för mig?

  Cara 2015-04-12 21:16:36
  Svara
 • Hej Sandra! Du svarar så bra på alla kärleksfrågor. De flesta handlar om att våga ta initiativ med sin crush, eller om man är i ett förhållande: om man ska göra slut, eller om man har gjort slut: hur man kommer över någon. Du har ju till exempel skrivit hjärtkramande texter om att göra slut med L och att bli ihop med M. Men du skriver sällan om killar du dejtar, som Adrian? Jag förstår att det är personligt såklart, men kan du inte skriva mer om dejtande allmänt? Eller en krönika om någon anonym erfarenhet från dejtande – det där som är mellan one-night-stand och pojkvän?

  Jag tycker att det är så svårt, det där jädra in-between! Ingenmanslandet. När man inte vet vad man känner än, om det är värt att satsa, hur den andra personen ser på relationen, om det är tidsfördriv eller på-g, hur man tar det till the-next-level, när man blir exklusiva, eller när man inser att det inte leder någonvart och vill avsluta det men inte riktigt vet hur man ska dumpa den man dejtar utan att det låter som att man gör slut fast man inte ens är tillsammans. Hur man släpper in någon tillräckligt för att ge det en chans, fast man knappt känner varann och det inte finns några trygga ramar av commitment. Allt sånt! please please.

  myra 2015-04-12 16:14:08
  Svara
 • Ställt denna frågan jättemånga gånger men du svarar aldrig! Undrar bara lite kring om du haft någon erfarenhet i att vara/tro att man är kär? Är nämligen så att det är en kille på min skola som jag haft en crush på huuur länge som helst (vi snackar år). pratat någon enstaka gång men känner inte honom ALLS. Men min crush går verkligen inte över och blir så nervös när han är i närheten känner mitt hjärta dunka i öronen? Fattar inte, han kan ju vara typ världens kassaste människa hur kan jag känna såhär? Kommer typ fortfarande ihåg när jag såg honom första gången? Tror du jag inbillar mig eller något för känner ofta att jag vill ha någon du vet? Skulle vara kul att höra om du vart med om liknande eller så! kram!

  Annalisa 2015-04-12 14:44:38
  Svara
 • Hej Sandra! Jag vet att du kanske är trött på alla frågor som är om renoveringen men jag har köpt lägenhet och ska renovera köket. Var och hur började du? Fick du hjälp med utformningen på köket? Jag behöver i dagsläget all hjälp jag kan få! Kram!

  Emma 2015-04-12 09:22:22
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Boka möte på IKEA! Även om du inte väljer dem till slut så lär de vara grymma på att veta hur allt ska passa ihop och var det är bäst att ha vad. Gratis också, om man nu är lite pank efter att ha köpt boendet 🙂

   Nina 2015-04-12 19:23:35
   Svara
 • Ooooh! Dör gullighetsdöden av djurflyplan och minibiljett till hund. Vet inte hur mycket Milla reser men kanske borde hon gästblogga på din blogg någon gång om sina äventyr…

  Mia 2015-04-12 09:13:54
  Svara
 • Känner sååå igen det där med kjol eller höga byxor. Så ont i magen av det 🙁 Älskar att använda pga snyggt, men hatar pga knasig mage under tiden/efteråt. Superdumt.

  Amanda 2015-04-11 22:29:21
  Svara
 • Hej fina Sandra! Jag är 16 år och är helt fruktansvärt kär i min bästakompis (eller ej?). Våra föräldrar känner varandra sedan de var små så vi har växt upp tillsammans som syskon. Har aldrig varit kär i någon så jag vet ej om jag är kär i honom eller bara älskar honom så förbannat mycket som vän så att mina känslor blandar ihop sig till något annat. Han är världens bästa person, omtänksam, snäll och lite galen. Jag vet inte hur jag ska kunna visa mina känslor till honom utan att förstöra våran vänskap eller om jag bara tycker om honom väldigt mycket som vän.Hur tror du? Ps. din blogg är underbar och du är världsbäst. pusshej!

  Alice 2015-04-11 21:43:05
  Svara
 • Bästa svaret om att inte ta hand om sitt ex!

  nea 2015-04-11 19:13:18
  Svara
 • Det är i Chrome som texten inte blir fet, bara så att du vet! 🙂

  Jag tänker ganska mycket på dig om dagarna, för jag sitter och skriver ansökningar till olika skrivutbildningar och jag gillar alla dina tips och blir inspirerad att smattra ner egna historier när jag läser dina inlägg, krönikor osv. Och av boken, såklart! Du skrev i den, när jag köpte den av dig på Vintagebloppisen förra året, att du hoppades att jag skulle gilla den – nu har jag läst den två gånger och jag gillar den M Y C K E T.
  Kram från Matilda

  Matilda 2015-04-11 19:04:59
  Svara
 • Alltså, åh, träffade en kille när jag åkte på semester, vi båda två blev otroligt kära i varandra vid första ögonkastet. Hemkommen från semestern… gjorde jag slut med min dåvarande kille (det krisade redan innan semestern) och en vecka senare var flyget till ”semester killen” bokade.
  Vi spenderade fem magiska dagar ihop.

  Jag träffade hans familj, vi dansade, hängde i hans stad, hånglade jämt. Sista dagen av min vistelse åkte han till en Kontinent på andra sidan jorden, vi sa hejdå på obestämt tid , han grät. Ett helt år ska han vara där. Det har gått två månader sedan vi sågs sist. Vi skriver till varandra varje dag. Vi säga: ”jag älskar dig ”.
  Nu har jag också bokat biljett till Känguru- landet och om två månader lyfter planet.

  Mina föräldrar säga att jag är knäpp, att jag inte bodde resa efter en kille…. Men jag tänker bara att jag få göra precis hur jag vill och känner för!
  Hur tycker du ? Måste man vänta på killar?

  Ibland så överkommer mig känslor av svartsjukan och lite rädsla. kommer han glömma mig? Eller hitta någon annan? Rädd att jag kommer bli besviken om jag åka en miljon kilometer för att träffa honom.
  Hur gör man att inte har för stora förhoppningar?

  Katarina 2015-04-11 19:00:27
  Svara
 • vava upp med bilder på Adrian omedelbums

  sofia 2015-04-11 18:59:16
  Svara
 • första svaret. alltså tack. mental note to self som jag alltid lyckas tappa och glömma bort och sen blir allt fel och ledsamt.

  Vicky 2015-04-11 18:52:11 http://vickys.se/
  Svara
 • Som ett litet svar på sista frågan.
  Jag och min man bodde växelvis i hans studentrum (delad lgh) och min etta (45 kvm) i början av vårt förhållande. Sedan bodde vi växelvis i en tvåa och en 18 kvm studentlgh sedan bara i tvåan (55 kvm) och nu i en fyra (89 kvm). Jag fattar verkligen känslan av att vara staplade på varandra. Hur stort man bor beror ju dels på ens ekonomiska situation, dels på hur utbudet ser ut, men mitt råd är att skaffa så många rum som möjligt. Det behöver nödvändigtvis inte vara många kvm, men det där med dörrar är underskattat. Vi mår så himla mycket bättre i vår relation av att ha mer eget space. Ett rum att stänga in sig i om man vill spela gitarr samtidigt som den andre vill ringa mamma, eller bara en dörr att stänga när man vill vara ensam. Vissa klarar ju att vara ensamma tillsammans, men för mig har de där dörrarna varit himla sköna, önskar att någon hade sagt det till mig 🙂

  Nina 2015-04-11 18:35:47
  Svara
 • Hej fina Sandra! (En liten fråga till ditt nästa svar på kommentarer-inlägg)
  Jag fyller 20 i år å har på riktigt varje dag sen jag tog studenten, förra året, känt att jag är fast i ingenting hela tiden. Jag känner inte att jag gör något för min skull, utan för att jag måste hela tiden. Jag vill se världen, träffa nya människor, å bara ”känna livet i mäh”. Men så fortsätter jag städa samma hotellrum varje vecka och studera kurser på universitet, fast jag aldrig blir godkänd på tentor eller tar tag i mig själv och hoppar av. Jag vet bara inte hur jag ska bära mig åt att ta mig ur detta, för det måste göras. Helst nyss. Jag är ju ändå så pass medveten om det och mitt mående att det är frustrerande och nästan mer ångestframkallande att INTE göra något. Hur gör en ens?
  Puss å tack. Ha en fin lördagskväll!

  Linnea 2015-04-11 17:44:45
  Svara
 • Vill inte vara jobbig men snälla benämn saker vid dess rätta namn, särskilt kvinnodominerade lågavlönade yrken. Det har hetat förskola sedan 1994 🙂

  Erika 2015-04-11 16:38:15
  Svara
  • Svar på Erikas kommentar.

   Håller med till viss del. Men Sandra är väl vad jag vet varken barnskötare eller förskollärare så tycker det är svårt att benämna ”vad hon arbetade som”. Sen personligen så råkar jag säga fel eftersom jag själv var liten före ’94.

   Cissi 2015-04-12 11:40:45
   Svara
  • Svar på Erikas kommentar.

   Jag arbetade som barnskötare på olika förskolor under drygt 1,5 års tid och håller till stor del med dig. Det låter lite obildat att slänga till med ”dagis”, men samtidigt används det för många som ett slanguttryck för daghem/förskola utan att lägga någon värdering i huruvida det förekommer någon pedagogisk verksamhet eller inte. Min syster är utbildad förskollärare och tokretar sig på felstavningen ”förskolelärare” som förekommer i var och varannan kontext numera.

   Karin 2015-04-11 17:03:51
   Svara
 • Gjorde en skärmavbild på de sista raderna du skrev som svar på första frågan. Älskar dina frågestunder och tycker att du är så himla bra <3

  Ellinor 2015-04-11 15:52:53
  Svara
 • Dear Sandra, I have often asked questions from your blog and been lucky enough to receive answers from you and fellow lovely readers which I really appreciate very much! I really hope you can offer some advice to my current dilemma… The truth is, I cheated on my boyfriend a few months ago. It was just once, and I feel so awful everyday. Should I tell him knowing that I would lose all that we have, or should I keep this inside me so we can continue to be happy. I have googled a ton of advice, ranging from honesty is the best policy, to saying that telling him would mean unburdening myself and burdening him which is not fair. What would you do if you were in my shoes? I try to put myself in his shoes and I think, of course I would want to know the truth. But then I would be so unhappy. Whereas if I never knew, if we always continue to be happy and it never happens again, why would it matter, I would rather not know and not be hurt… I don’t know and I’m really looking forward to hearing from you and all your lovely readers. Thanks in advance to everyone!

  - 2015-04-11 15:51:24
  Svara
 • Använder Chrome nu, men kollade precis med Safari och där så är texten fet.. Konstigt att det inte funkar via Chrome…

  A. 2015-04-11 15:43:34
  Svara
 • Svaret på första frågan alltså, så himla sant! <3

  Elin 2015-04-11 14:40:43 http://emliarnia.blogg.se
  Svara
 • Snabb kommentar om ”lillvalkar” vid armhålorna: det tillhör fortfarande bysten och ska till stor del fångas in av bh:n, om det inte gör det så är det nog så att man ska kika på att gå upp en kupa, t.ex. en bredare så att den kan fånga in all bystvävnad på sidan (om bh:n ligger på bröstet på sidan är den för liten).

  Gå till twilfit eller dylikt och få din byst ordentligt mätt, cirka 80% av alla kvinnor har fel bh-storlek. Jag gick från A-kupa till D-kupa efter att ha varit hos Twilfit, hade haft för liten bh i över 10 år.

  Caja 2015-04-11 13:15:36 http://cajacreations.etsy.com
  Svara
 • Hej! Här kan man köpa Säkert!-postern: http://drella.com/products/annika-norlin

  Josefin 2015-04-11 12:49:13
  Svara
 • Tänkte bara säg till dig som undrade att jag också har Säkert-postern, den är gjord av Teg Publishing som även gav ut alla hennes låttexter i bokform. Den postern och två till med Säkert-citat finns att köpa på deras hemsida!
  http://www.tegpublishing.se/

  Clara Kron 2015-04-11 12:34:43 https://rastlosheten.wordpress.com/
  Svara
 • Håller med om dina jobbtips! Sök massor, och sedan kan man ringa upp chefen några dagar efter man lämnat in ansökan och säga att man undrar om de har sett den än, hur många sökande det är och att man är jätteintresserad. Tror det gör att man sticker ut lite och visar att man är engagerad. 🙂 Det har funkat för mig iallafall!

  Maria Ekblad 2015-04-11 12:21:54 http://dreamsof.se/
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!