Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

A list about time.

swatch watch.

Vad är ditt förhållande till tid?
Sedan jag blev frilans för två år sedan har jag fått bygga om min känsla för tid. Innan var jag tvungen att gå upp på morgonen för att jag hade ett kontor att gå till och då var det så svårt och jobbigt att stiga ur sängen. Nu gör jag det för att det annars känns som att dagen ska försvinna. Samtidigt försöker jag inte bli för strikt, de magiska timmar mellan 02-04 måste upplevas ibland också, oavsett om man står mitt på ett dansgolv eller om man ligger hemma i sin säng och skriver.

Vilken tid på dygnet gillar du bäst?
Klockan 19.30 en fredag när man kommit hem efter en jobbdag, häller upp ett glas vin, klistrar på sig lösögonfransar, sätter på något dansant, öppnar balkongdörrarna på vid gavel och sms:ar med kompisar var man ska mötas upp. Blir pirrig bara jag tänker på detta lilla tidsrum! Så lyxigt att det kan hända varje vecka.

Vilken är det bästa veckodagen?
Fredagar obviously. Jag gillar blandningen av att först jobba och sedan släppa allt fritt och ta sig an natten med sina favoritpersoner.

När går tiden som snabbast?
När man är på solsemester och bara ligger någonstans skuggigt och läser och dricker läsk. Man upptäcker att det har gått tre timmar genom att magen börjar kurra, annars hade jag liksom jämt gissat på en halvtimme.

När går tiden som långsammast?
När jag springer på ett löpband inne på ett gym och klockan är precis framför ens ögon. En sekund känns som tre.

Hur länge tar det för dig att sminka dig?
Ändå ganska lång tid. Femton minuter på vardagar och äre fest kan jag hålla på i en halvtimme. Och då har jag inte räknat in håret.

Vilken tidsepok skulle du vilja leva i bortsett denna?
Framtiden. Skulle vilja vara ung om hundra år (om jorden inte är kaputt då). Fatta möjligheterna både med den digitala utvecklingen och jämställdhetskurvan.

Äter du fort eller sakta?
Jättefort. Hela min familj gör det. Magnus äter dock snabbare än mig, aldrig sett någon som äter så fort. Stanna upp och känn efter! säger jag ibland (lät iofs ganska lökigt nu när jag skrev ner det).

Vad gillar du mest att lägga ner tid på?
Texter jag skriver, mat jag lagar, restaurangbesök jag äter, picknickar jag tar.

Vad gillar du minst att lägga tid på?
Betala räkningar, fylla på sodrastreamen, promenera hem från gymmet när det är midvinter, samt november.

När brukar du går upp och lägga dig på vardagar?
Jag somnar vid elva-halv tolv på vardagar och går upp vid 07.30-08.00.

Ditt längsta förhållande?
Fyra och ett halvt år.

Vad är den längsta perioden du varit singel?
Hela mitt liv tills jag var 19.

.
Vad skulle du gärna haft mer tid till?
Svara på mail. Mailen är min eviga tyngd för den tar aldrig slut på något vis. Därför finns det aldrig något tillfredsställande moment när man kan checka av den på en lista. Den kommer alltid va en evig punkt liksom.

Vad gjorde du för tre timmar sedan?
Detta är tidsinställt från i förmiddags. För tre timmar sedan vaknade jag.

Vad gör du om tre timmar?
Ska på min terapi.

Var ser du dig själv om tio år?
Om tio år har jag kanske barn. Absolut en hund i varje fall. Bor i Stockholm delvis men lika mycket någon annanstans, helst New York. Skriver. Är svinnöjd med livet förhoppningsvis.

 .

Translation. A list about time. The translator button on the blog is not working at the moment so read the text here in english. 

.

lista från synne.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Hej!

  Nu när du nämnde att du skulle på din terapi, så kom jag ihåg en fråga som jag tänkt fråga förut. Jag hoppas att det inte är för privat, isåfall kan du ignorera detta. Men jag undrar hur länge du har gått i terapi och om du tycker att det har hjälpt dig mycket? Har de fått dig att tänka annorlunda? Har du gått terapi flera gånger eller är detta första gången?

  Är nyfiken eftersom jag själv gått till olika terapeuter och skolkuratorer under åren. Det har varit bra för mig, men har märkt att jag alltid har lite för stora förväntningar på mina terapeuter. Att de ska lösa problemen åt mig, liksom.

  Emelie 2015-04-22 19:54:24
  Svara
 • Alltså åh. Fylla på sodastreamern. Känner ibland att det är lika gott att dricka som tråkigt att streama didär jäkla vattnet. Fast mest gott ändå<3

  J 2015-04-21 21:19:18
  Svara
 • Hej fina du!
  Alltså, börjar få lite panik här. Är 24 & har liksom aldrig haft en pojkvän. Vill ju ha familj & sånt snart! Har träffat en del killar, men liksom aldrig träffat nån en längre period seriöst egentligen. Mer många killar fast korta perioder… HUR SKA DETTA VÄNDA?! Kram

  Anonym 2015-04-21 20:49:32
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!