Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

a photo an hour. sunday.

sunday.
07:00
Alltså. Jag fattar inte att jag vaknar sju på en söndag. Eller: jag vaknade inte ens sju, jag vaknade 06:50 av täppt näsa. Vill döda min förkylning. Men det går ju inte så istället läser jag klart min bok och hoppas att Magnus ska vakna snart.

sunday.
08.00
Vid åtta tycker jag att det är rimligt att väcka Magnus. Vi äter det godaste som finns till frukost: frallor. Jag tar klassiskern ostfralla. När jag gick i mellanstadiet och högstadiet köpte vi dessa nere på ICAt till lunch när det serverades mat man inte gillade (man gillade ju knappt nåt förutom pizza och köttbullar). Kostade 1 krona styck.

sunday.

09.00
Jag fotograferar av min kompletta CD-samling. Förmår mig inte att slänga skivorna, men vill heller inte att de ska glömmas bort. Nu finns de förevigade på min dator istället så att de kan bäras ner till förrådet. Snart i ett blogginlägg nära dig kanske också.

sunday.
10.00
Tar på mig kläder och målar på mig smink.

sunday.
11.00
Jag och Magnus tar tunnelbanan till Universitetet.

sunday.
12.00
Där äter vi lunch. Korv med bröd.

sunday.
13.00
Vi promenerar runt i våren kring Frescati. Om man fotograferar åt rätt håll och inte mot motorvägarna är det ju så här fint.

sunday.

Vårig bonusbild.

sunday.

14.00
Klockan två flanerar vi runt inne i Plantagen. Här finns alla växter man vill ha och ännu fler. Spana in den här kaktus-avdelningen till exempel, så drömmig.

sunday.
15.00
Vid klockan tre är vi hemma igen (min snälla lillebror skjutsade hem oss pga köpte Plantagens samtliga växter). Magnus planterar om alla växterna till nya krukor på balkongen. Jag fortsätter med mitt CD-samlingsfotograferande.

sunday.

16.00
Vi firar att växterna är omplanterade och CD-samlingen är tillbaka i sin flyttlåda med att sätta oss i solen på Nytorget. Flera har samma idé som ni ser.

sunday.

17.00
Köper och äter glass. Magnus den nya marabou-glassen och jag GB:s mest obscena.

sunday.

18.00
Hemma igen. I väntan på att vi ska bli hungriga till middag slumpar vi fram ett TV-program på SVT Play. Det blir Smartare än en femteklassare.

sunday.

19.00
Middag. Det blir extra tjusigt med entrecote. Och spaghetti till det med persilja och parmesan.

sunday.

20.00
Avslutar kvällen med två avsnitt Jordskott och de färskaste salta råttorna jag stött på.

.

Translation. The translator button on the blog is not working at the moment so read the captions here in english. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • Jag vet att du gillar pasta. Men känner lite ”hjälp” när ni äter entrecote och spagetti.
  Pasta (och speciellt spagetti eller vanliga makaroner) känns för mig lite som nåt man äter när man snabbt vill ha mat. Visst kan man piffa till en pastarätt förstås så den känns lyxigare. Men entrecote och pasta känns som att förstöra det fina köttet.

  Äter du pasta till allt? Pasta varje dag?

  Sandra 2015-04-22 16:00:41
  Svara
 • Oh! Snälla, snälla, recension på både Flickvännen och Jordskott. Harebra!

  Barbro 2015-04-22 12:40:33
  Svara
 • fy fan vad mysigt <3

  klöversmoa 2015-04-22 12:11:50 http://www.botellonz.blogg.se
  Svara
 • Tänkte på dig när jag läste detta: http://the-toast.net/2015/04/14/things-ive-learned-about-heterosexual-female-desire-from-decades-of-reading/
  <3 S.

  Sophia 2015-04-22 11:46:22 https://lillemorfilm.wordpress.com
  Svara
 • Apropå det med cd-skivorna. Gjorde en liknande operation själv förra året, då lådan med skivor hängt med i ett par flyttar och blivit liggande i källaren. Med tanke på vad man en gång betalade för dem och hur mycket de en gång betydde kändes det hjärtlöst att bara göra sig av med dem, så jag scannade alla omslag. Sen instagrammade jag alla inscannade omslag. Sen beställde jag en stor instagrambildsposter (från printstagram) som numera hänger på väggen för att påminna mig om all den musik som en gång låg mig så varmt om hjärtat! Och skivorna gick jag med till en affär och sålde för nästan inga pengar alls (snyft).
  Finns kanske smidigare sätt att göra en snygg poster av kvadratiska bilder på skivomslag men jag tyckte detta blev himla bra. Men du kanske redan har en plan för vad du ska göra med dina foton 🙂

  Emma 2015-04-21 21:29:15
  Svara
 • Vad gör osthyveln på frukostbilden? Jag ser ingen ost.

  Anna 2015-04-21 18:41:06
  Svara
 • I love seeing little peaks into your life! Looks like a lovely Saturday. I actually love waking up early on weekends so that I can enjoy quiet mornings on my porch with no traffic sounds and an endless cup of tea or coffee. xo

  Yelle 2015-04-21 17:00:44 http://www.tender-roots.com
  Svara
 • Hej vännen!
  Jag vill egentligen bara fråga om en sak.
  Simon och jag träffades i höstas. Vi lärde känna varandra under en intensiv period. Jag som hatar telefoni satt med mobilen handen dygnet runt för att kunna hålla konversationen levande. Har aldrig varit så nyfiken på en person. Varit så besatt av idén om vad han tänker på. Besatt av tanken på hans kropp och röst.
  Men det började kännas lite stelt. Han har sjukt dålig självkänsla, tycker inte att han är bra nog.
  Då började han bli småtaskig istället. Men bad liksom gång på gång om ursäkt. Det kändes som att han inte visste hur han skulle motivera sig själv. Han tyckte ju om mig men han kunde liksom inte bara vara. Han tänkte för mycket. Ville prestera. Då ville jag också prestera och det blev liksom inte jag längre.

  Vi bestämde gemensamt att vi skulle sluta träffas och det var helt okej, kändes som om vi aldrig skulle kunna reparera all ångest. Tre månader gick dödstysta förbi tills det att han började skriva igen. Försiktigt. Sade att han behövde närhet.

  Det tog två veckor eller så av kontakt som nog egentligen bara handlade om att vi ville kramas och pussas och så tills jag åkte ned till hans ljusa fina studentlägenhet och vi satt och pratade om Sagan om Ringen och snuddade vid varandras ben. Jag ställde mig mot väggen och lade huvudet på sned ”Simon, vi går och lägger oss nu”. Fastän det var mitt på dagen, fastän vi egentligen inte borde.

  Vi låg ner och pratade i några minuter och under en kort tystnad så KASTADE jag mig mot hans läppar och fan vad jag höll om honom hårt. Jag kunde känna hans längtan och hans äkthet i varenda smekning. Vi älskade. Tidigare har vi nog egentligen bara knullat.

  Men jag förstörde allting bara några dagar senare. Skrev att han inte fattade någonting och han blev så jävla arg.
  Fastän att jag bara menade att han inte fattade hur mycket jag tycker om honom, hur mycket jag vill att han skall vilja prata med mig vara med mig veta vad jag tänker vad jag tycker om honom.

  Det är mer än en månad sen nu. Jag tog bort hans nummer, raderade allting. Tog bort honom från Facebook.
  Tystnad från både honom och mig.

  Igår gick jag in på hans Spotify och ser att han har gjort en lista bara med låtar som vi har lyssnat på ihop. Bara med låtar som jag har skickat till honom. Bara med låtar som jag vet att han kopplar till mig.

  Kan inte sluta tänka på honom. Var i hans stad i helgen och letade efter honom med blicken hela tiden.
  Vad gör en ens?
  Åh.

  Olivia 2015-04-21 12:51:34
  Svara
 • haha JA på ostfrallorna!! gjorde exakt samma. fast på min matbutik kosta’rom hela 2kr, vilket himla ockerpris va

  chrissy 2015-04-21 12:50:12 http://highfivelivet.blogspot.se
  Svara
 • Älskar Plantagen i Frescati <3

  Alexandra 2015-04-21 12:37:37 http://sidgwick.se
  Svara
 • Du vill inte sälja cd-skivorna? Känns så sorgligt att låta dom ligga i en flyttlåda 🙁 Jag lyssnar på musik från min cd-spelare dagligen och skulle väldigt gärna utöka min samling av skivor!

  Ebba 2015-04-21 10:18:18
  Svara
 • Älskar sådan här inlägg 🙂 En gång när jag jobbade som personlig assistent så var vi och handlade blommor på plantagen, kändes lyxigt då att tjäna pengar handlandes blommor.

  Ingrid 2015-04-21 09:48:22
  Svara
 • ”de färskaste salta råttorna jag stött på” lolol

  e 2015-04-21 09:46:06 http://singmyspring.blogspot.com
  Svara
 • så himla mysigt.

  rebecka 2015-04-21 09:39:16
  Svara
 • Perfekt söndag ju! Ska bli kul att se hur balkongen blir plus att åh vad ni är gulliga!

  linnea 2015-04-21 09:33:24
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!