Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

måndagspepp.

Idag vare måndag och jag är påväg till flygplatsen för att flyga flygplan. Men mer om det sen!
Här kommer lite måndagstipsiga grejer,

press
Jag är med i senaste numret av Solo och berättar om mitt skrivande, vägen till en bok och mina bästa skrivtips. Finns i närmsta butik som säljer tidningar.

Den 31 maj är det Vintagebloppis och det borde ni gå på! Jag kan tyvärr inte medverka i år pga ska på fest på en ö. Så tråkigt att jag inte kan komma, men också roligt med kalas.

fe

Näthatet mot Lady Dahmer är helt sjukt. Ingen förtjänar att behandlas så här. Kan vi inte gå in och måndagspeppa henne! Skriva något bra och fint.

bild
Jag gäst-instagrammar fem fredagar framöver på Arlas mysiga instagram-konto Upptäck det goda. Om de små fina sakerna i livet. Spana in här om ni vill.

film
Massa bra filmtips på Nöjesguiden. Här.


Slutligen, här kommer svaret på inlägget ”Gissa kompisen” som jag skrev i torsdags, där jag hade gjort MyIdol-figurer av folk jag känner. I rätt ordning var det: Gustav, Michelle, Magnus, Alexandra, Christian, Mira, Joakim. Roligt att så många gissade rätt!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Arla är otäcka tycker jag och sprider en oerhört falsk bild av hur djuren har det. Tycker inte alls man ska stödja dem… 🙁

  Milliecent 2015-04-30 12:29:09
  Svara
 • Sorgligt med näthat. Lika sorgligt med hatet i vissa av kommentarerna som stöder LD. Hat föder hat föder hat

  Annan E 2015-04-27 16:46:19
  Svara
 • Nej ingen förtjänar att få hat på sättet som hon får. Absolut inte.

  Samtidigt är LD öppen med att hon hatar män. Hon hamnade i en Twitter disskution med en killkompis som jobbar som förskollärare, med specialutbildning om feminism och genus. Det gick inte att resonera, LD tyckte inte han hade något med det att göra, att han inte kunde bidra med något eftersom han var en kille. Så jag förstår att människor blir frustrerade. Killen ifråga är feminist, men han är just, en kille. Hon gör det inte lätt för just killar att faktiskt vara feminister när det blir påhopp på det sättet.

  E 2015-04-27 15:05:22
  Svara
  • Svar på Es kommentar.

   Varför är hon i så fall gift och har barn om hon hatar män? Hennes ideologi och påhopp är vidriga.

   L 2015-04-27 17:10:23
   Svara
 • Vad heter växterna du har hängande i taket? Var har du köpt de hängande krukorna? Har för mig att du länkade någon gång men att jag inte hittade dom på hemsidan du länkade 🙁 Jätte fint är ditt kök!

  Bra att skicka pepp till Lady Dahmer <3

  sofia 2015-04-27 14:00:22
  Svara
 • vill sa garna lasa artikeln om dig i solo men bor utomlands sa jag kan inte kopa solo. gar det att lasa texten online? puss du ar bast!

  emma 2015-04-27 12:56:25
  Svara
 • Det du skriver om Lady Dahmer är problematiskt. Kanske är du inte insatt i den andra sidan? Det finns ändå anledningar till VARFÖR folk är upprörda på henne. Hon har uttryckt sig kränkande mot både rasifierade och transpersoner och i stor del inte tagit detta till sig. Skulle uppmuntra dig att ta reda på och presentera (hon har ändå kränkt personer i en privilegad position) båda sidor. Det är ändå en rätt stor plattform du står på.

  Sandra 2015-04-27 12:43:01
  Svara
  • Svar på Sandras kommentar.

   Men sluta nu för fan. Det enda som är problematiskt i det här är KVINNOHATET i att förvänta sig att en uttalad feminist ska vara expert på varenda himla område som berör en intersektionell feminism. Nej det räcker inte att hon är en enorm förebild vad gäller barnuppfostran ur ett genusperspektiv och uppmärksammar fett-hatet som ingen annan förr har. Nej hon ska också ha en masterexamen i hur man exakt ska uttala sig för att inte uppröra transpersoner och rasifierade personer. Lady Dahmer är den som ALLTID sätter upp händerna och säger ”ta ratten och kör för jag har inte tolkningsföreträde här” och har bland annat haft gästinlägg där transpersoner och rasifierade fått berätta sina historier. Så jag förstår inte vad i helvete hon har gjort som är så naturvidrigt att hon förtjänar detta hat? Inte konstigt att man inte vågar ge sig in i diskussioner nuförtiden. Antingen så tar man upp någons plats, någon som har tolkningsföreträde, för att man vågar öppna käften, eller så är man TRANSFOB för att man råkar felköna någon.

   Kom igen nu för fan, vi kämpar alla mot samma mål – en värld där vi alla har samma möjlighet oavsett hudfärg, oavsett om vi är hon, han eller hen, oavsett vem vi blir kära i. Så enkelt är det egentligen, därför tycker jag att det är så sjukt att hata på någon som kämpar för allt detta när det finns personer i samhället som absolut avskyr tanken på detta. Rikta hatet dit förihelvete.

   Miranda 2015-04-27 15:01:09
   Svara
   • Svar på Mirandas kommentar.

    ingen har krävt att hon ska kunna ALLTING. men om en person i en förtryckt position säger ifrån så BÖR man som mer privilegierad och i en högre maktposition backa och lyssna. många upplever att lady dahmer inte gjort det. dessa screenshots hon publicerat till exempel är tagna ur sitt sammanhang i slutna, privata rum (alltså rum där personer har velat kunna uttrycka sin frustration i fred). ser ni inget fel på det? att spionera i NÅGONS SLUTNA RUM? dessutom är alla dessa screenshots publicerade utan hennes inlägg innan, så vi som läsare vet inte vad som fått folk att reagera sådär. och flera av citaten är misstolkade och tagna ur sitt sammanhang, vilket jag vet för att ett citat av mig finns där och jag förstår inte problemet i det.

    nej, det är inte okej att skriva att någon ska dö, såklart. men det har även lady dahmer själv gjort, och använt betydligt mer kränkande språkbruk än så. jag säger som sandra här i kommentaren ovan: försök sätta er in i den andra sidan också. så många fler personer lider av detta än bara medieprofilen lady dahmer.

    julia 2015-04-27 15:22:59 http://book.ratata.fi
    Svara
    • Svar på julias kommentar.

     Du bör inte alls backa. Den förtryckta har inte rätt per automatik lol. Folk borde chilla lite med sin TFhets – otroligt antiintellektuellt. Eller varför backar inte ni nu när LD kommer ut med sin upplevelse av skiten?
     Att bedriva häxjakt är fan inte OK, oavsett vilket s.k. ”slutet rum” du befinner dig i. Hon är en INDIVID, en PERSON, inte en jälva medieprofil. Varför dehumaniserar du henne så? Detta är vidrigt.

     Azze 2015-04-27 21:01:36
     Svara
    • Svar på julias kommentar.

     Facebook är inte nåns slutna rum.
     What Miranda said.
     Och oavsett vad du säger så rättfärdigar det inte att sätta igång/delta i ett drev, ingen förtjänar att bli mobbad.

     Nora 2015-04-27 15:45:16
     Svara
  • Svar på Sandras kommentar.

   Vad har hon sagt? Om rasifierade och transpersoner alltså.

   Elin 2015-04-27 14:43:24
   Svara
  • Svar på Sandras kommentar.

   Fast det är ändå ganska oproblematiskt. Man kan tycka att hon uttryckt sig både taskigt, förtryckande dumt och klantigt. Men det rättfärdigar ändå inte den typen av drev. Det gäller ju att skilja på sak och person när det kommer till kritik, och här har hon ju totalt bashats som person. Bara för att man ”kränkt personer i en priviligerad position” betyder inte det att det är fritt fram att mobba loss.

   Nora 2015-04-27 13:47:52
   Svara
 • Hur får du dina murgrönor att trivas så bra i ett soligt fönster? Mina får en massa bruna fläckar. 🙁

  Ida 2015-04-27 12:38:02
  Svara
 • Åh så himla bra peppig lista! Hoppas du får en fin flyggtur.

  Agnes 2015-04-27 09:33:04 http://agnesblixa.devote.se
  Svara
 • Det är Joakim!

  Caroline Meltzer 2015-04-27 08:10:14
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!