answers to past weeks questions. part 1.

13 yrs
Men du! När kommer nästa ”svar på veckans kommentarer”? Jag undrar fortfarande hur du tänker med att lägga upp bilder på folk från förr och att få deras tillåtelse osv
→ Hej! Förlåt ibland är jag helt enkelt dålig på att samla ihop alla frågorna. Jag är kompis med typ alla på fejjan som jag har lagt upp bilder i fotoalbum-inläggen. Jag lägger inte ut några helt sjuka bilder  (tycker jag i varje fall..) och om de skulle hojta till skulle jag förstås direkt ta bort bilden. Det var så HIMLA länge sedan, tror inte de har något emot det. Men isåfall får de säga till tänker jag.

Hej Sandra! Jag tycker böckerna du läst och sedan tipsar om i din blogg är väldigt intressanta och bra! Jag undrar om du eller nån annan som läser din blogg har tips om bra bokbloggar!
→ Jag läser egentligen bara Bokhora som bokblogg, men jag tycker att Flora brukar tipsa om bra böcker också!

hur lång tid tar tåget till paris från nice?
→ Ganska exakt 5 och en halv timme.

Vad heter växterna du har hängande i taket i köket? Var har du köpt de hängande krukorna? Har för mig att du länkade någon gång men att jag inte hittade dom på hemsidan du länkade. Jättefint är ditt kök!
Tack så mycket! Den ena har jag köpt på Mimmi Staaf (kanske slut?) och den andra på Plantagen. Växterna är vanlig murgröna.

Hur får du dina murgrönor att trivas så bra i ett soligt fönster? Mina får en massa bruna fläckar.
→ Det är för att det inte är direkt solljus tror jag. puss.

dress.
Vilken storlek har du i din svarta klänning? Blev kär i den mvh / har aldrig handlat från en utländsk internetsida.
→ Jag har storlek uk 8 i Asos. lycka till!

Hej! Vänder mig till dig Sandra, för jag tycker du har så himla bra svar på allt. Så här är det, jag är 22 år och har aldrig haft sex. Var rätt blyg och hade inte många kompisar i skolan, så blev liksom aldrig av. Sen dess har mycket hänt och jag har haft många tillfällen för sex, hånglat med en massa söta pojkar osv. Men blir alltid ett stopp när det kommer till sex, är så rädd att de ska komma på att jag inte varit med någon, så dumt jag vet. Blir bara värre för varje år som går. Nu är det så att jag träffat en kille jag gillar några gånger, vi har hånglat och myst. Men vet inte hur jag ska våga ha sex??!! Är som att det finns en spärr där. Hjälp mig, vad ska jag göra?!
→ Bara göre! Do it do it! Så här är det: han kommer INTE komma på att du inte varit med någon om du inte vill att han ska komma på det. Jag lovar. Men, om det känns bättre att berätta att du inte gjort det förut så tycker jag att du inte ska vara rädd för att göra det. Det är inte knäppt och han kommer inte att tycka mindre om dig för det. Man kan ju liksom säga ”Nu är det så här att jag är oskuld, och det är ingen särskilt anledning till varför jag är det, det bara blev så. Men jag känner att jag i alla fall vill säga det, så du vet.”. Jag håller på dig, skjut inte upp grejer du är sugen på att göra. Sex är jättekul och inte svårt. Det kommer kännas så himla härligt för det gör det alltid när man vågar göra saker som känns läskiga. puss.

saturday
I juni ska jag gifta mig och jag vill ha såna fina ögonfransar som du… Lösvarianter? Var köper du dem? Är de krångliga? Puss!
→ Hej och grattis till bröllop! Jag har svarat på det ganska många gånger, sök på ”lösögonfransar” på bloggen så kommer nog både märken och tutorials och allt möjligt upp. Jag använder japanska märken, bland annat ett som heter ”Dolly Wink” och köper de på Ebay.

En ren jäkla nyfikenhetsfråga – tittar du på Ex on the beach? Med tanke på att du tycker så mycket om ph
→ Näpp! puss.

Varför tog du bort min kommentar
→ Jag tar inte bort några kommentarer, men vissa måste jag godkänna ibland pga wordpress får för sig att de är spam.

fig tree.
Mycket fint fikonträd men vad gör man med det på vintern? Så att det överlever alltså!
→ Under vintern ska fikonträdet stå svalt och mörkt. Kanske får det flytta ut till vår trappuppgång?

Vad heter den där rörliga växten?
→ mimosa!

vad skulle soundtracket till din bok vara? I skolan har vi fått i uppgift att göra trailers om en bok vi läst och jag ska göra om din.
→ Alla mina låtar av Veronica Maggio tror jag nog, eller det var den jag tänkte på i samband med titeln. : )

Jag har en fråga, hur gammal var du när fina föräldrar skilde sig? Och hur har det påverkat dig?
→ De skiljde sig när jag var sju år gammal.  Jag har inga ”men” kring det, de var inte kära längre och ingen hade nog varit lyckligare bara för att de stannat tillsammans.

vet att du skrivit att du inte vill prata om din pappa och vill inte trampa på nån öm tå.
men har själv en trasig relation med min pappa och du skriver ju så vackert och tänkvärt, så jag undrar om du har något att säga på temat i alla fall? något trösterikt? jag vet inte. personligen så är det min pappa som tagit avstånd från mig, men nu skyller allt på mig. eller ja, han tänker väl knappt på mig längre… så är det tyvärr. han lever sitt liv i godan ro med sin ragata till fru. vad kort din mamma såg ut som gravid förresten, eller var det bara du som var lång?
är din mamma kortare än du nu?
→ Jag vill inte prata om min pappa på bloggen. Hoppas ok. Det är  jättesorgligt när pappor tar avstånd, men man får tänka att blod faktiskt inte är tjockare än vatten. Det är hittepå, man mår bättre med människor i sitt liv som man kan lita på och som gör en mer glad än ledsen.  Gå och prata med någon om dina tankar, det gör jag. Det hjälper.
Min mamma är 157 cm lång och jag är 162 så hon är kortare än mig nu! kram.

13 yrs
Det här kommer kanske låta otrevligt, men bear with me.
Jag är några år äldre än du. När jag var sexton hade jag antagligen sagt något otroligt spydigt om ditt fjortonåriga jag, ifall vi sprungit på varann (Jag hade sagt ”kickers” med så mycket dräpande förakt jag kunde uppbåda, svårare än så hade jag inte gjort det för mig.)
 Jag och mina polare gick bara på loppisar och var helt sålda på 70-talet. Vi ville ha fårskinnskragar, v-jeans, träskor och hennafärgat hår. Och som vi avskydde plastiga magtoppar och Buffalos!

Och nu tittar jag på de här bilderna. På dessa ultra-spicegirls. Dessa Buffalo-brudar med bara magar. Och blir sentimental och tänker ”men hur sjutton missade jag hur kreativa och lekfulla de var? Hur sjutton kunde jag undgå att se att de hade lika roligt med sina utseenden som jag hade med mitt?
Jag hoppas du läser den här kommentaren, fast den är på ett redan gammalt inlägg. Och tar denna 15 år försenade komplimang till ditt hjärta: ”Vad fina ni är! Vad kul ni verkar ha det! Vill ni äta glass rakt ur bunken nere vid hamnen med oss, fast det bara är april?”
→ Så himla fin kommentar tyckte jag. Vi hade nog älskat att få fika med er. <3 puss.

Undrar bara hur du gör med hårtvätt efter du tränat. Jag vill också tvätta mitt så sällan som möjligt men när jag tränat blir det ju inte så fräscht. Hur gör en master som du?
→ Jag tvättar inte mitt hår efter att jag tränat. Jag sätter upp det när jag springer och det är klart att det blir lite svettigt ändå, men liksom, strunt samma tänker jag. puss

.

Translation. Read in google translator by clicking the google translator link just below my profile to the right.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
28kommentarer
 • Och så var även jag här. Okej det finns en kille (såklart! Alltid dessa förbannade pojkarna..) Han är superfin och verkligen väldigt mycket av det jag anser är bra här i livet, vi går i samma skola och vi har skrivit en del fram och tillbaka och småpratat i skolan osv. Han har även gett småhintar om att han kanske är intresserad. Hittills allt väl, men så tänkte jag att jag ska vara lite mer YOLO (alltså inte som i att använda ordet yolo då) och tro på mig själv så jag frågade ifall han ville ses, men han sa tyvärr, tyvärr mycket plugg men gärna en annan gång och herregud det fattar jag för jag själv kvävs av plugg så det tog inte så hårt.

  Men nu har han liksom helt gått upp i rök och det gör ju lite ont men samtidigt har han berättat för mig (vid ett mycket tidigare tillfälle då vi båda var intresserade av andra) att när han ska haffa så brukar han först vara supersnäll och mysig och visa att ’jag ser dig och vet att du finns’ för att sedan vara kall ett tag. Så jag vet inte. Men oavsett tycker jag att det är ett ganska dumt sätt att haffa för jag vill ju ha någon som tycker om mig och får mig att känna mig omtyckt. Och grejen är att jag vill ju inte vara för på för liksom herregud, sådant jävla kap är jag ju inte så jag tror att alla vill ha mig jämt, men samtidigt vill jag ju ha honom pga han eventuellt är helt smashing för just mig och nu inser jag hur rörigt allt detta låter, men kanske kan du sätta dig in i min rörighet och bara spontant tänka ”Aha!” och sedan berätta vad du kommit fram till. Eller något åt det viset, så förvirrad, men ja.

  Elisabeth 2015-05-18 18:00:48
  Svara
 • Hej Sandra,
  Jag är bara så ledsen. Jag kan för allt i världen inte släppa killen som jag bara hånglat med en gång. Vi träffas lite då och då, om vi är ute så är vi på varandra men annars är det verkligen inget. Men jag förmår mig inte att gå vidare. Träffar jag någon annan så kan jag inte sluta tänka på honom. Jag är liksom hopplöst kär men tror inte att han känner likadant, då borde ju han visat lite mer intresse. Jag har gjort det men bara blivit ledsen. Vad ska jag göra för att gå vidare? Måste verkligen börja göra det
  Tack för en fin blogg

  Anonym 2015-05-01 14:40:50
  Svara
 • Hade sex för första gången för några månader sedan som 21-åring. Hade också en massa spärrar i vägen, var livrädd för att det skulle vara jätteawkward och göra svinont och att jag skulle vara sämst i sängen. Jag löste mina genom att läsa ALLT jag kunde komma över om sex för att avdramatisera det och penetrera mig själv ofta för att öva, och när jag träffade en skitsnygg kille på en hemmafest hade jag ett one night stand på fyllan som inte gjorde ont alls utan bara var kul och skönt och blodfritt, inte var awkward och gav mig en ordentlig självförtroendeboost. Jag sa inte att jag var helt oerfaren och om han märkte det så sa han ingenting. Första gången måste inte vara hemskt, det kan bli riktigt bra trots alla skräckhistorier man får höra. Så tips: förspel, öva på dig själv, läsläsläs och det är ok att dricka lite alkohol innan om det går en att slappna av.

  M 2015-05-01 14:29:13
  Svara
 • Rolig grej angående det urvattnade uttrycker ”blod är tjockare än vatten” som jag hörde på P3s institutet;

  Det är ett feltolkat gammalt uttryck som gick ”the blood of the covenant is thicker than the water of the womb”, vilket alltså från början handlade om att bandet till vänner du valt är starkare än det till släktingar. Sedan råkade det förkortas till ”blood is thicker than water”, och så försvann hela poängen! Så misströsta inte ni som kommit på att släkten inte är det bästa som finns för alla jämt <3

  Frida 2015-04-30 13:21:32
  Svara
 • Hej Sandra! Du skriver en del om att vara hjärtekrossad. Men har du några råd till hjärtekrossare? Jag känner mig hopplös, äckligt självupptagen och som en jävla idiot för att jag, så respektfullt jag kunnat, nekat en vän en typ av kärlek jag inte känner. Han betyder otroligt mycket för mig. Håller man sig borta? Försöker man acceptera att man är ond? Kram och tack för fin blogg

  Edith 2015-04-30 13:18:13
  Svara
 • En till kommentar på sex-temat…
  Gör det du gillar! Jag har tex inte på flera år ”lärt” mig att gilla penetrerande sex särskilt mkt – och då har jag inte det utan vi gör annat som är skönt. Man vill ju njuta när man väl gör det för allt i världen! Blir ledsen av att så många tjejer verkar tro att sex innebär så många ”måsten” och inte så mkt njutning. Man måste ingenting!
  Och som så många andra skriver, gör det inte för att du är stressad, utan när du känner dig tillräckligt trygg med någon så att du både VILL och VÅGAR. Vågar en inte ens berätta att man är oskuld kanske det ändå inte är en särskild bra idé?

  A 2015-04-30 13:16:26
  Svara
 • Fråga till nästa ”svar på veckans kommentarer”! Om du någon gång ska gifta dig, hur vill du att din brudklänning ska se ut? Puss

  Ida 2015-04-30 12:18:54
  Svara
 • Ni som inte har haft sex och är nervösa: ett tips jag kan ge är att ”öva” på egen hand innan ni har sex med någon annan. Lär er hur era kroppar funkar och vad ni tycker är skönt. Om ni tänker att ni vill ha penetrerande sex så går det ju utmärkt att testa på egen hand med fingrar eller något i lagom storlek för att se att det går (obs testa när ni är upphetsade), men även för att undvika blödning vid själva akten.

  H 2015-04-30 08:46:44
  Svara
 • haha jag har också alltid undrat hur folk gör med gym + hårtvätt. har kompisar som tvättar håret typ var femte dag, medan jag tvättar mitt minst varannan och när jag gymmar ofta blir det typ dagligen pga känner mig ofräsch annars 🙁

  Shelley 2015-04-30 01:25:24 http://shelleymulshine.com
  Svara
 • alltså äta glass och fina spicegirls komplimangen dog jag av <333333 så himla fint ju<3

  emma 2015-04-29 23:55:27
  Svara
 • okej kanske fel inlägg att kommentera och fråga på: men Sandra (eller någon annan) vet ni vad det ”bör” kosta att ändra en kappa (så att den blir mindre) hos en skräddare? Handlar framförallt om att korrigera axlar och ärmar. Och om någon har tips på något bra ställe att gå till i Sthlm?

  lisa 2015-04-29 23:34:25
  Svara
 • Heja dig Sandra, du är en så vettig och peppande person!

  Ellen 2015-04-29 22:36:55
  Svara
 • Bara jag som reagerar över vissa meningslöst dryga(?) kommentarer, typ första. Varför bryr sig personen om det?

  Anna 2015-04-29 21:49:02
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Vaa, matildas kommentar var ju helt odryg. Jag tyckte att den var intressant, jag hade ingen aning om att det är så det ursprungliga ordspråket går. Tack för den nya kunskapen! 🙂

   g. 2015-04-30 11:28:18
   Svara
   • Svar på g.s kommentar.

    Missförstå inte varandra nu <3 Är rätt säker på att Anna menar den första besvarade frågan(kommentaren) i själva bloggtexten, inte i kommentarerna. Alltså "Men du! När kommer nästa ”svar på veckans kommentarer”? Jag undrar fortfarande hur du tänker med att lägga upp bilder på folk från förr och att få deras tillåtelse osv" För jag undrar själv varför folk envisas med såna frågor.

    Och ja, Matildas kommentar var skitintressant, mer språknörderi tack!

    Clara 2015-04-30 13:13:33
    Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Oj! Inte meningen att uppfattas som dryg. Tycker själv att det är intressant med språkbruk och budskap, men alla gör ju såklart inte det. Ville ju mest bekräfta att inte ens ordspråket syftar på att familjebanden ska vara så automatiskt starka som missförståndet fått oss att tro. Att Sandra och andra som bryter familjeband gör rätt i det…

   matilda 2015-04-30 10:24:30
   Svara
 • Hakar på sexförstagångendiskussionen: Hur det än blir så kan jag nästan garantera att det bara kommer bli bättre och bättre (min senaste gång var betydligt bättre än min första liksom).

  Rebecka 2015-04-29 21:24:38
  Svara
 • Jag hade sex för första gången i år, 20 år gammal. Jag hade känt exakt samma som du, det hade alltid sagt stopp vid sex osv. Vid ett tillfälle hade jag även berättat för killen att jag var oskuld och det gjorde honom väldigt obekväm, så det slutade ju inte alls bra. Han sa nånting i stil med ”jag är inte rätt kille för dig att förlora oskulden till” och det gjorde mig ju såklart ännu nervösare. Så sen när det väl blev av sa jag ingenting, låg där och var supernervös och försökte samtidigt spela med. Det funkade uppenbarligen för han sa ingenting om det, men jag hade förmodligen mått bättre om jag sagt något. Så mitt tips är väl att berätta 🙂

  Sofia 2015-04-29 19:34:02
  Svara
 • Till dig som inte haft sex och är 22: Jag var 23 år när jag hade sex för första gången. Detta trots att jag också hånglat och dejtat killar innan. Hade ingen direkt anledning till att inte ha sex förutom den där prestationsångesten. Tänkte alltid att de kommer anta att jag vet vad jag håller på med och förutsätta att jag är erfaren. Det fanns en spärr där för mig också. Jag drog mig ur när jag kände att hånglet var på väg mot sex flera gånger.

  Men sen hade jag sex med ett one-night-stand när jag var lite full, han visste inget (och märkte inget heller!), och insåg att det inte var en så himla big deal. Det mesta sitter i ditt eget huvud. Om du är redo och avslappnad så blir det nog bra. Försöka att inte tänka så mycket. Sex är inte så himla avancerat egentligen.

  puss!

  M 2015-04-29 18:54:46
  Svara
 • Alltså hmm jag håller också med någon ovan om sexet, jag var också jättejättenervös inför att ha sex första gången, hade också hypeat upp det som att det var pinsamt att inte ha haft sex. Sen när jag var 18 och träffade min kille som var fyra år äldre visste jag att han hade haft flickvän lång tid innan och så, så jag antog att han hade legat förut då. Så jag sa bara en kväll att ”om vi nu ska fortsätta ses så antar jag att vi kommer ha sex, och jag ville bara säga att jag kanske inte är lika erfaren som du”. Och jag är så JÄKLA glad att jag sa det för sen tog det kanske 10 gånger innan jag klarade av att ha sex (för att jag var så otroligt nervös och spände mig). Säger inte detta som en skräckhistoria haha 😉 men bara att det inte alls behöver vara så att det ”inte märks” att man aldrig haft sex innan. Jag tror det kan vara skönt att säga det. Bara säg det och kör på sen för tusan! Tror verkligen inte att en kille som gillar dig skulle bry sig det minsta om hur få eller många du legat med innan. Då är det väl ändå ingen trevlig typ?

  sofia 2015-04-29 18:42:00
  Svara
 • Angående den fina kommentaren om hur man tänkte då om de där yngre spicegirls-tjejerna (jag är fyra år äldre än du) jämfört med hur en tänker nu. Precis så tänker jag med när jag ser bilderna!! Önskar att en hade kunnat vara lite mer vidsynt på den tiden och kanske inte bara avfärdat sånt en ansåg vara töntigt. Tänk vad många sköna människor en antagligen missat på grund av sin inskränkthet tänker jag. Dessutom tycker jag mig se nu hur ni hade kommit längre än jag när det gäller feminism fast ni kanske inte tänkte i de termerna då (?), ni ser liksom ut att skita i vad andra tycker och klär er som ni vill. Ja, ville bara säga att jag höll med och att en kan få perspektiv på saker och ting på ett oväntat sätt, tex genom att titta på någon annans gamla högstadiebilder!

  Lajsa 2015-04-29 17:37:53
  Svara
 • http://www.hm.com/se/product/01377?article=01377-A Sandra! hittade denna fina igår och tänkte genast att den hade passat dig så himla himla bra (jag tror jag hänger här lite för mycket). Provade den själv, tyckte den var liite lång men det kan en ju sy upp om en tycker! Kram!

  Aurora 2015-04-29 16:27:29
  Svara
 • Jag hade sex för första gången i januari i år. 27 år gammal. Jag hade typ gett upp hoppet om att det nånsin skulle hända för precis som du hade jag nån spärr när det kom till sex. Hångel, kyssar, smek absolut! Men sex kändes så utelämnande på nåt vis. Sen träffade jag en kille och på tredje dejten tänkte jag ’varför inte?’. Nervöst absolut och när han frågade hur jag ville göra och vad jag tyckte om så bara blev det så att jag sa som det var: ’vet inte, har aldrig gjort det förut’. Och det kändes skitläskigt att lämna ut sig på det viset men han var skitbra på att hantera det. Han kysste mig och sa ’då tar vi det lugnt och försiktigt’ och vips var jag ej oskuld längre.
  Du är inte ensam, och bara gör precis som du vill. Ha sex/vänta med sex. Berätta/inte berätta. Jag hejar på dig!

  Till dig som är oskuld 2015-04-29 16:27:10
  Svara
  • Svar på Till dig som är oskulds kommentar.

   Vilken fantastiskt underbar kommentar. Jag är 28 år och har inte haft sex än utan det har inte gått längre än till hångel och smekningar. Jag har främst väntat med sex för att jag vill ha det med den jag tänker spendera livet med och sedan för att jag har en otrolig prestationsångest. Jag kan inte sluta fundera på vad en kille kommer säga till mig om jag väl träffar någon tillslut. Han kanske tycker att jag är menlös som har väntat. Eller så utnyttjar han situationen och lämnar mig direkt efteråt och då har jag väntat i 28 år förgäves. Jag är bara så rädd för att bli sårad och lämnad och det skär så hårt i mig.

   Men när jag läste din kommentar kanske det finns hopp för mig trots allt.

   L 2015-04-29 21:42:31
   Svara
 • Om du som skrev om sex läser kommenarerna: Fast sex är inte jätteroligt för alla och inte jätteenkelt för den delen heller. Skulle aldrig våga påstå att ingen kommer komma på en om en inte berättar om sin oskuld. För det kan mycket väl hända att det märks. Första gången är många tjejer nervösa och spänner sig och det kan a) göra väldigt ont och b) göra det svårare för killen att ens stoppa in den. En del tjejer (jag själv till exempel) blöder också. Det betyder förstås inte att en inte ska ha sex, men det kan vara bra att veta att sex inte alltid är ”jättekul och inte alls svårt”. Hade någon sagt det till mig och jag sedan stött på de problemen jag själv stött på med sex hade jag mått väldigt dåligt och känt att det var fel på mig. Ha sex med någon du känner dig bekväm och självsäker med, troligtvis kommer det gå jättebra men är det fumligt och svårt och till och med gör ont så ha i åtanke att du inte är ensam om detta och att det kan vara ganska skönt om den en är med vet om situationen och vad en ”går igenom”. Speciellt om du är jättenervös inför detta. Jag berättade för min partner innan och det gjorde allt mycket, mycket lättare. Jag kände inte heller att jag behövde låtsas att det var skönt. Alltså: det är möjligt att det inte alls märks och att det går superbra, men det kan också vara så att det gör ont och är svårt – och då kan det vara ganska skönt att ha berättat så att din partner vet att han ska ta det lugnt och vara försiktig. Att inte haft sex är för tusan inget att skämmas för, även fast jag kan relatera till dina känslor.

  Nora 2015-04-29 16:23:29
  Svara
  • Svar på Noras kommentar.

   Såklart är det så, men jag tror att många som är oskuld gör sexet till en större grej än det är. Mitt bästa tips är att övaövaöva själv först, testa stoppa in grejer om det är penetrationen du är nervös över (vilket det ofta är). Och gör det ont under själva sexet, säg till! Alltså, visst är sex mktmkt skönare nu än det var första gångerna, men det kan fortfarande hända att det gör ont t ex om det var längesen eller om en inte är tillräckligt våt. I mitt fall berättade jag inte för killen när det var första gången och det var väldigt skönt tycker jag. Jag sa bara att det var längesen och att jag ville att han skulle ta det lugnt. Då gjorde han det och jag var kanske inte världsspexig i sängen men han kom iallafall och var nöjd, jag var nöjd eftersom jag gillade honom och för att det blev så odramatiskt.

   Jag tycker att det är bra med lite motvikt till alla skräckhistorier om första gången. Har jag inte haft i örhängen på länge så gör det också lite ont när jag ska sätta i dem. Inget konstigt liksom. Man överlever. Ciao!

   Kajsis 2015-04-30 21:33:31
   Svara
 • Det lustiga med det där om blod som är tjockare än vatten är att ursprungsbetydelsen menar tvärtom! Ordspråket got lost in translation kan en säga. Orginalet lyder ”The blood of the covenant is thicker than the water of the womb.” …Och syftar på att förbundets blod (ex. blodet som spills/delas i krig, dricka jesus blod osv) är tjockare än fostervattnet. Att de eget valda relationerna är mer värda än de en fick på lotto.

  matilda 2015-04-29 15:57:18 http://tildabupåinstagram
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!