some food I’ve eaten lately.

food.

Här kommer lite olika mat jag tuggat och svalt.

food.

En kväll gjorde jag och Magnus en upphottad version av klassikern tunnbrödrulle. Med chorizo, klippt gräslök, picklad rödlök, rostad lök och några skvättar limesaft över. Och majskolv som side.

food.

Här är en lunch jag äter väldigt ofta: champinjoncrêpes från Picard. De är så HIMLA goda. Just den här dagen blev det med äggröra, ärtor och philadelphia cremoso som smakar typ som boursinost. Gott alltså. Är inte så där jätte-fantasifull kring mina luncher, snor mest ihop något av det jag har hemma.

food.

Oliver i sängen en eftermiddag.

food.

Här en nudelsoppa med kokosmjölk efter detta recept, men med nudlar istället för räkor.

food.

Förra veckan testade jag att äta det här nya bönpasta. Det är alltså ”pasta”, men helt gjort på edamamebönor. Jag ger det ändå helt okej betyg, 3 av 5. Men man får nog tänka på det som något annat än just pasta, mer som ett roligare sätt att äta bönor typ. Jag gjorde min med massa pesto, soltorkade tomater, gräslök och parmesan.

food.

Här är en somrig bas som är lika god till pasta som risotto eller kanske matvete. Jag tog i varje fall spaghetti pga spaghetti är det godaste vi har här i världen. Så: Hacka en klyfta vitlök, en schalottenlök, en näve färsk salvia, bladen från en kvist rosmarin och en näve persilja och fräs på ganska låg värme i massa god olivolja och salt tills allt mjuknat. Blanda ihop i exempelvis spaghetti då och addera lite getost och salta & peppra. Salvia är en underskattad krydda som ger en väldigt fin och speciell smak.

food.

Det här lagade Magnus till mig i förrgår till middag. Hembakta bao-bröd, revbensspjäll med barbequesås, koriander, chilipicklad gurka, sesamfrön och sjögräs. Som att äta på någon slags flott restaurang en helt vanlig måndag. Otroligt gott.

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer
  • Åh! Allt ser så gott ut 🙂
    Du tar så fina foton, Sandra!

    ellenlundis 2015-05-17 11:28:25 https://finlandsgullet.wordpress.com/
    Svara
  • Åh, den där soppan såg verkligen god ut! Vilken typ av nudlar är det i?

    Frida 2015-05-14 13:56:04
    Svara
  • Åh vad glad jag blir när du kommer hit! Är sedan augusti i New York och nu har alla mina vänner (som varit hit terminsvis med skolan) åkt hem men jag stannade jag kvar med amerikanska pojkvän. Vore så himla himla kul att ta en fika någon dag. Bor i LES! Skicka mail om du vill det. Puss

    Isa 2015-05-14 03:36:20
    Svara
  • Är det chili i vattnet? Spännande

    Ellen 2015-05-14 00:44:20
    Svara
  • åh vad gott allt ser ut!!

    Myhrans 2015-05-13 16:13:56 http://myhrans.devote.se
    Svara
  • Kan du inte göra ett present-tips inlägg någon gång?

    kaykaysorbet 2015-05-13 13:39:22
    Svara
  • Hej, jag undrar hur du tänker runt mat som härstammar från djur? Finns ju många anledningar till att skippa det (djurrätt, miljön och ens egen hälsa). För de som inte är på lästa: Här är en lista med olika dokumentärer om ämnet: http://essentialvegan.co.uk/movies-documentaries/

    A. 2015-05-13 13:25:48
    Svara
  • Alltså nää bönpasta äter vi här hemma som vanlig pasta. Min pojkvän är glutenintolerant och glutenfri pasta är ju världens tråkigaste och äckligaste! SÅ bönpasta är vår bästa grej hemma – har alltid hemma och äter minst 1 gång i veckan.

    Sen den kom är han så himla glad och det kan en ju faktiskt förstå! Mycket roligare sätt att äta pasta som glutenintolerant.

    Hanna 2015-05-13 12:43:34
    Svara
  • SANDRA!
    Har du sett detta?
    http://www.buzzfeed.com/gyanyankovich/wes-anderson-designed-a-bar-and-wow?bffb&utm_term=4ldqpgp#.yd8YNxa0y

    Lisa 2015-05-13 12:21:32
    Svara
  • Hej Sandra! Vet inte om du skrivit om det någon gång innan men men. Det här med rödlöken, picklar/syltar ni den själva eller köper?

    Philippa 2015-05-13 11:46:21
    Svara
  • Otroligt vackra matbilder och porslin!

    Ina 2015-05-13 10:37:39 http://fyrtiotaggare.com
    Svara
  • Åh, allt ser så himla gott ut!

    Molly 2015-05-13 10:12:32 http://mollyrodin.blogg.se
    Svara
  • Smäla smör med salvia, servera med vadsomhelst. (fisk, pasta, kött, sallad) typ det godaste och enklaste som finns.

    Lina 2015-05-13 09:22:32
    Svara
  • Åh gud vad gott det ser ut!!!

    Jag vet att det finns en fantastisk niotillfem-kompis-facebookgrupp i Göteborg som startades för ett tag sen (och jag har träffat så roligt folk genom den) men jag undrar om du eller dina läsare vet om det finns någon i London med?

    Jag flyttade till London för 9 månader sedan och saknar att ha kompisar, någon att skratta och dansa med, som gillar att gå ut och utforska Londons gator och hemliga små magiska butiker.

    Om någon av er som läser bor i London och känner att ”wiho jag vill också lära känna nya människor!!!” Så kan ni kontakta mig på daniellaaberg (at) hotmail.com. Kan bjuda på en öl eller så. Xx

    Daniella 2015-05-13 09:18:28 http://submarinus.blogg.se
    Svara
    • Svar på Daniellas kommentar.

      tips! spana in midsommarfirandet via london svenskar eller ev. svenska kyrkan i london. ca alla svenskar i london hijackar hyde park och fixar en ”hemlig” (pga av olaglig) mega picnic och dans pa klubb pa kvallen.

      emma 2015-05-13 18:13:12
      Svara
    • Svar på Daniellas kommentar.

      LONDON SVENSKAR är ungefär en liknande grupp och även SCANDINAVIANS IN LONDON:)

      julia 2015-05-13 11:40:05
      Svara
  • ”Men man får nog tänka på det som något annat än just pasta, mer som ett roligare sätt att äta bönor typ.” TACK. så mycket kärlek till dig <3

    Jasmine 2015-05-13 09:14:26
    Svara
  • Åh jisses vad gott allt såg ut! Revbensspjällsgrejen började jag nästan dregla över, även fast jag inte ens äter kött…

    Linnéa 2015-05-13 08:16:52 http://berglundlinnea.wordpress.com
    Svara
  • gud så mkt gott, ska lätt härma dig och laga ngt av detta ikv… 🙂

    beata 2015-05-13 07:19:50 http://radarmagazine.se/beata/
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!