Kokböcker är ju en himla härlig sak att köpa/få/ge bort/äga. Jag tänkte att vi skulle spana in vilka som vi har hemma hos oss. Jag lagar sällan mat efter recept, men tycker ändå att kokböcker är himla härligt för inspiration och för att komma på eller våga prova nya kombinationer och smaker.
Mera Vego köpte jag på bokrean och är en finfin vegetarisk kokbok.
Recepten är moderna och inte ”klassiska” vegetariska eller hur 17 man ska säga. Eller såhär: jag tycker verkligen inte om kidneybönor och linser och sådant där som många vegetariska recept brukar innehålla och i den här boken finns få av dem.
Alla recepten går även att göra om till veganska om man vill!
Easy Gourmet är skriven av min favoritmatblogg I am a food blog. Allt är gott härinne.
Mycket asiatiskt och amerikansk mat i en strålande mix.
Här är förresten ett blogginlägg från när jag och Magnus lagade en maträtt från denna bok.
Magnus älskar allt Jonas Cramby tar i. Mackor är hans senaste bok och innehåller just mackor.
Mina favoriter i boken är alla asiatiska. Som pork buns.
Och olika sorters banh mi <3
Where Chefs Eat är egentligen inte en kokbok utan en restaurangguide.
Hela världen (typ) är samlad med världens bästa kockars favoritrestauranger. Detta är ju förresten en superfin present till någon som tycker om att resa och äta.
Den här kokboken fick jag av min mamma på min födelsedag. Buvette är min favoritrestaurang i New York, så känns fint att ha en liten bit av den hemma ^^
Denna innehåller klassisk fransk restaurangmat, men ganska komplicerad och lite tjusigare. Bra om man vill impa på någon.
Den innehåller även många roliga små tips. Som här: vilka grejer man bör ha i sin hemmabar.
Den här fina boken, Eat With Your Hands, köpte Magnus på bokrean. Den är skriven av kocken som bland annat har restaurangerna Fatty Crab och Fatty ’Cue i New York. Åt förresten pork buns på Fatty Crab förra söndagen. Gudars skymning så goda.
Mycket asiatiskt och mycket skaldjur i denna bok. Spana in det här hummerknytet. <3
Momofuko är en av mina favoritasiater i New York. Det är väl kanske ett genomgående tips i det här inlägget inser jag nu, att köpa kokböcker från restauranger man gillar utomlands!
Momofuko är världskända för sin ramen som man exempelvis hittar i den här boken, och massa annat gott asiatiskt.
Det här är Magnus senaste kokboksköp. Den heter In Search of Perfection och handlar – som jag har förstått det – om en kock som bestämmer sig för att hitta det ultimata receptet av klassiska rätter. Alltså ska varje recept i denna bok vara det bästa av det bästa typ.
Till exempel är kapitlet om spaghetti bolognese tjugo sidor långt om vägen till de rätta smakerna, innan själva receptet serveras.
Det var våra kokböcker! Hoppas ni tyckte om genombläddringen.
.
Translation. Our cookbooks at home. Read the caption by clicking the google translator button in the right frame below my profile.