Tabbouleh är en persiljesallad från Libanon gjord på bulgur, tomater och mynta bland annat. Nu när det är försommar och allt som är färskt i butiken smakar så mycket kan man göra himla goda tabbouleh-versioner! Vet inte om de FÅR kallas tabbouleh då i och för sig. Hmm. Nu gör jag det ändå.
En slags tabbouleh jag gjorde igår.
Du behöver:
– Bulgur
– Selleri
– Hasselnötter (krossade)
– Granatäpple
– Rädisor
– Gurka
– Citron
– Körsbärstomater
– En vitlöksklyfta
– Persilja
– Mynta
– Matyoghurt
1. Sätt på kastrullen och koka bulgur. För två personer behöver du ungefär 1,5 dl bulgur och 2,5 dl vatten. Koka upp vattnet, lägg i bulguren och sjud under lock på låg värme ungefär tio minuter.
2. Så här mycket som på bilden här över behöver man för två personer ungefär. Skär allt i mindre bitar helt enkelt, plocka ur kärnorna ur en skiva granatäpple och riv vitlökslyftan.
3. Mynta får vi inte glömma heller!
4. Blanda ner allt på skärbrädan utom granatäpplena och citronklyftan i bulguren när den är klar. Salta, peppra. Squeeza över en rejäl klyfta citronjuice.
5. Sprinkla över granatäpple och servera med matyoghurt med krossade hasselnötter på.
Servera direkt och ät upp!
.
Translation. A recipe of tabbouleh with some extra flavors like hazelnuts, pommegranate, cellery and radish.