tabbouleh med granatäpple och hasselnötter

Tabbouleh

Tabbouleh är en persiljesallad från Libanon gjord på bulgur, tomater och mynta bland annat. Nu när det är försommar och allt som är färskt i butiken smakar så mycket kan man göra himla goda tabbouleh-versioner! Vet inte om de FÅR kallas tabbouleh då i och för sig. Hmm. Nu gör jag det ändå.

En slags tabbouleh jag gjorde igår.
Du behöver:
– Bulgur
– Selleri
– Hasselnötter (krossade)
– Granatäpple
– Rädisor
– Gurka
– Citron
– Körsbärstomater
– En vitlöksklyfta
– Persilja
– Mynta
– Matyoghurt

Tabbouleh
1. Sätt på kastrullen och koka bulgur. För två personer behöver du ungefär 1,5 dl bulgur och 2,5 dl vatten. Koka upp vattnet, lägg i bulguren och sjud under lock på låg värme ungefär tio minuter.

2. Så här mycket som på bilden här över behöver man för två personer ungefär. Skär allt i mindre bitar helt enkelt, plocka ur kärnorna ur en skiva granatäpple och riv vitlökslyftan.

Tabbouleh

3. Mynta får vi inte glömma heller!

4. Blanda ner allt på skärbrädan utom granatäpplena och citronklyftan i bulguren när den är klar. Salta, peppra. Squeeza över en rejäl klyfta citronjuice.

Tabbouleh

5. Sprinkla över granatäpple och servera med matyoghurt med krossade hasselnötter på.
Servera direkt och ät upp!
.

Translation. A recipe of tabbouleh with some extra flavors like hazelnuts, pommegranate, cellery and radish.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
  • Säger hej från Paris!
    Provade just ditt recept. Alltså Mmmmm! Så himla gott. Perfekt när man provat alla franska maträtter och faktiskt börjat tröttna på dem.

    Tack för en supermysig blogg.
    Kram
    Isabell

    Isabell 2015-05-28 16:50:24
    Svara
  • Tips angående granatäpple: Istället för att plocka ur kärnorna så är det bara dela rakt på mitten och helt enkelt banka på baksidan så hoppar de lätt ut av sig själva. Sparar en massa pyssel och så slipper man vänta på det goda. Bra grej.

    Johanna 2015-05-28 11:54:21 https://aplexakna.wordpress.com/
    Svara
  • Det ser jättegott ut! Älskar dina receptinlägg, både själva recepten och hur du presenterar dem. Har du funderat på att göra en kokbok?

    Jag kontrar med ett inlägg om bagels i New York: Var finns de bästa, hur gör man egna och vad gjorde Kramer i Seinfeld som man INTE ska göra? 😉 http://www.newyorkmybite.com/2015/05/bagels-i-new-york.html

    Anna, New York – My Bite of the Big Apple 2015-05-27 19:09:17 http://www.newyorkmybite.com
    Svara
  • Ett bra tabbouleh-tips är att grönsaksaffären på Nytorgsgatan säljer mynta buntvis, det kostar kanske 20 kronor för ett stort knippe. Jag brukar även köpa fryst bladpersilja på påse (kanske 500 gram) på Picard!

    H 2015-05-27 15:54:53
    Svara
  • Åh!! Tack för tipset. Jag hade glömt bort denna underbara rätt. Det är ju så himla gott!

    Anneli 2015-05-27 13:23:09 http://anderssonkim.se
    Svara
  • waaah, SÅ gott! måste äta detta inom snar framtid.

    elise 2015-05-27 12:54:13 http://singmyspring.blogspot.com
    Svara
  • Vi brukar göra så att vi lägger bulguren i blöt (kokande vatten) några minuter. Det fungerar lika bra. Sedan ska persiljan vara finhackad och även allt annat. Sedan brukar man ha mycket persilja och bulgur och även mer granatäpple.
    Men detta ovan såg jättegott ut 🙂

    Gullan 2015-05-27 12:48:45
    Svara
  • Det ser verkligen jättegott ut! 🙂

    Svara
  • Tack för tips!

    M 2015-05-27 10:18:43
    Svara
  • åh, det ser så gott ut! har aldrig ätit tabbouleh förut, men nu ska jag definitivt pröva!

    Victoria 2015-05-27 08:14:46 http://ifoundvictoria.blogg.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!