nina & anton’s wedding. middagen och festen.

Nu fortsätter vi med Nina och Antons bröllop, mot middagen och festen! Har du missat vigsel-inlägget finns det här och har du missat förfesten dagen innan finns det här.

nina & anton's wedding.

Så: efter vigseln satte vi oss till bords. Här satt jag, med Niclas som min bordsherre.

nina & anton's wedding.

Maria och Jenny vid samma bord.

nina & anton's wedding.

Och Cilla snett mittemot.

nina & anton's wedding.

Alexandra kunde jag vinka till, hej hej.

nina & anton's wedding.

Här har vi Filippa och Eric som jag anordnade möhippa med tillsammans med Alexandra.

nina & anton's wedding.

Till förrätt serverades Tuttul, en dalländsk (säger man så?) specialitet som var så god att jag nog måste testa att laga detta hemma.

nina & anton's wedding.

Aron var toastmaster och det var så många fina tal att jag inte fotograferade något utan satt mest och grät en skvätt.

nina & anton's wedding.

Ninas bror höll till exempel ett superfint.

nina & anton's wedding.

Max också. Här efteråt när han får kramar av brudparet.

nina & anton's wedding.

Mellan matpauserna sprang vi ut i sommarkvällen, för det måste man när det är sommar.

nina & anton's wedding.

Bordsherre + flickvän.

nina & anton's wedding.

Sedan in igen, föreviga kvällen + äta varmrätt och efterrätt.

nina & anton's wedding.

Sara och Helena.

nina & anton's wedding.

Efter middagen begav vi oss till vattenbrynet.

nina & anton's wedding.

Där det var uppdukat med fireball-shots och glowsticks.

nina & anton's wedding.

och rökbomber.

nina & anton's wedding.

Och isfacklor.

nina & anton's wedding.

Och fyrverkerier! Så många bra grejer på en gång alltså.

nina & anton's wedding.

Gulliga <3

nina & anton's wedding.

Vi gruppkramades.

nina & anton's wedding.

och pussades förstås.

nina & anton's wedding.

Sedan var det dags för bröllopsdansen.

nina & anton's wedding.

Den var Drake med Best I Ever Had. <3

nina & anton's wedding.

Efter dansen hittade vi rökmaskinen så då fick alla som ville posera i rök.

nina & anton's wedding.

Sedan dansade vi.

nina & anton's wedding.

Det var fem olika kompis-DJ:s som spelade och jag var en. Var ganska pepp som ni ser.

nina & anton's wedding.

Bröllopshångel med glowsticks i håret.

nina & anton's wedding.
och trädgårdshäng.

nina & anton's wedding.
Vid halv tre var det efterfest i ett annat hus något stenkast bort. Alla tilldelades glowsticksglasögon.

nina & anton's wedding.

Fina blev vi som ni ser.

nina & anton's wedding.

Och så gick solen upp.

nina & anton's wedding.

Älskar fester där ute och inne smälter ihop.

nina & anton's wedding.

Alla var vakna alldeles för länge, eller snarare precis så länge man ska vara vaken när Nina och Anton gifter sig. Hurra hurra va fint det var!

.

Translation. Nina and Anton’s wedding part three: the dinner and the party! (part one here and part two here). To read the captions please click the Google Translate to the right below my profile description.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
  • Man säger däremot dalsländskt om något som kommer från dalsland!

    Evelina 2015-06-17 16:46:59
    Svara
  • Häj!
    Magnus svarta glasögon (som han visserligen inte har på någon utav bilderna här ovan), vars har han köpt dem?

    David 2015-06-16 21:45:52
    Svara
  • Alltså på tal om hur man ska benämna nåt som är från dalarna så är det dalsk och inget annat! Verkligen inte dallänsk och inte heller en Dala-specialité! DALSK ÄR DET. Tuttul är ett dalskt tunnbröd, men det bästa dalska tunnbrödet är kavergris (från Älvdalen) det bakas också i vedeldad ugn under ceremoniella procedurer.

    MEN har man ingen härlig dalsk gammal gumma med bagarstuga i familjen så kan man göra eget gott tunnbröd i stekpannan Sandra! Då gör man deg på rågmjöl och filmjök som man steker i en torr och het stekpanna och det blir en som en liten fuskvariant av tuttul eller kavelgris, det blir också gott! Testa det tycker jag!

    MORA REPRESENT!
    puss!

    hanna 2015-06-15 23:18:04
    Svara
  • SÅ HIMLA KUL att du har periscope nu!! <3

    Helena 2015-06-15 23:14:24
    Svara
  • För oss som bakar tuttul traditionsenligt så bakas det två till tre gånger per år. Till jul, påsk och midsommar. Vi eldar upp ugnar med olika vedslag till rätt temperatur. En person bakar, en annan gräddar. Oftast kan/lär man sig bara en station och bakar i team och ofta är ”teamet” släkt med varandra eftersom varje familj har sitt eget recept. Antingen har man en bagarstuga på gården eller hyr i en bystuga. Jag fick testa att både baka och grädda som liten. Fastnade för bakningen och fick sen träna på det varje gång det bakades. Man använder träverktyg som ofta är 100 år gamla och jag är så glad att jag lärt mig den traditionen. Hör att allt det här låter som vi lever på 1800-talet men det är ju bara tre gånger om året i alla fall 😉

    S 2015-06-15 22:16:49
    Svara
    • Svar på Ss kommentar.

      oj det låter ju välidgt knixigt detta! får ta mig till dalarna igen då istället för att äta 🙂

      sandrabeijer 2015-06-15 22:33:29
      Svara
  • Vilket annorlunda men väldigt väldigt fint bröllop. <3

    TIDSTJUVEN 2015-06-15 20:20:50 http://tidstjuven.com/
    Svara
  • hahahaha! Näää huvva! Inte dalländsk eller dalsk!
    Dala-specialité är tuttul. Inget annat.

    Maria 2015-06-15 19:53:32
    Svara
  • gud vad fint allt är! Den egentliga böjningen är väl ”dalsk” 🙂

    Sofia 2015-06-15 18:58:52
    Svara
  • omg, wedding goals

    manda da manda 2015-06-15 17:17:21 http://mandadamanda.blogspot.com
    Svara
  • Åh vilken dröm den blå klänningen med lite öppet i ryggen är, vet du kanske var den kommer ifrån? blev FÖRÄLSKAD <3

    Rebecka 2015-06-15 15:42:34
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!