min balkong. före och efter.

I år blir det den andra sommaren i lägenheten. Förra året hade vi inte något bord inomhus än och åt på balkongen från maj till september. Lite kallt stundtals men ändå ganska fint. Efter en vinterdvala är nu balkongen återigen redo att bo på, och i fredags hade jag balkonginvigning! Jag tänkte därför att vi skulle göra ett klassiskt före och efter-inlägg.

baclony before.

Haha typical att ha före-bilderna i regn.. Men det var verkligen inte planerat, promise : ) Hur som helst, här har vi då min balkong i panoramafoto. Som ni ser är det en väldigt fin balkong, stor med fluffiga träd under och sirligt svart staket i järn.

baclony before.

Dock hade vi bara flyttat ut alla växter som vill bo utomhus på sommaren samt placerat dit två stolar och ett bord. Balkongen behövde lite mer kärlek helt enkelt. Av en slump hörde Granit av sig för några veckor sedan och frågade om jag ville välja några favoriter ur deras sommarsortiment för att maxa utomhusmyset! Ehm ja tack. Balkongpepp deluxe.

* trumvirvel *

balcony.

Här har vi då efter-resultatet!
Efter att ha träffat Granit i deras butik för att tillsammans välja ut det jag tyckte var allra finast förvandlades vår balkong till en liten lummig djungel ovanför marken. Tycker jag i alla fall. Här ska jag sitta typ hela juli med Magnus, lyssna på P1 och äta glass.

balcony.

Stolarna och borden (som fick vänta inomhus den här dagen, de behövs såklart också ibland) fick bytas ut med solstolar och puffar. Växterna spred jag ut genom att hänga längs med räcket och på en fin liten växthängningsstege.

balcony.

Två zinkbord placerade jag ut att ställa saker på. Det fyrkantiga längre bort där det står en stor karaff med kran som jag fyllde med rosévin sen (hehe) och det lilla runda bordet vid solstolen som fick husera lykta och tomatplantor.

balcony.

Tycker verkligen om stegen som gjorde det enkelt att bygga i nivåer.

balcony.

I cementkrukorna kämpar kiwin och gurkan på. Puffarna tyckte jag var smart sätt att skapa mer sittplats utan att ta för mycket space från balkongen. Mattan under är från Muji (den låg i mitt kök innan, minns ni?).

balcony.

Kuddarna för att få utomhus att kännas lite mer inomhus.

balcony.

Vid balkongingången har vi balkonggrejer som inte behövs jämt, som extrakuddar, filt och vattenkanna.

balcony.

Växterna som inte tål för mycket solljus står inomhus och trånar avundsjukt ut.

balcony.

Här har vi den vänstra delen av balkongen. Även kallad Magnus trädgård. ^^

balcony.

Fikonträdet hade fått flytta ut när dessa bilder togs men bor nu inomhus igen. Det var visst för varmt ute. Vi har förresten fått fikon nu! Så himla knäppt att plocka från ett träd i vardagsrummet. Pallen är från Ikea och de två stora krukorna kom med lägenheten. Cementkrukorna och terracotakrukorna är Granit.

balcony.

Smultronen (som gav bär fram till slutet av september förra året!) är superredo för sommaren och rädisorna som gömmer sig under satte vi i april och de verkar ju positivt inställda de med.

balcony.

Gräslök är en så fin ört/blomma/växt tycker jag. För tillfället blommar den i rosa.

balcony.

Fick gurkfrön i ett bud som vi satte för två veckor sedan och nu ser de ut såhär! Knäppt att det kan gå så fort.

balcony.

Och kaprifolen klättrar sig vidare över räcket, dubbelt så stor från förra året. Hoppas den tar över hela balkongen nästa sommar.

balcony.

Jag invigde mitt balkongfixande med att måla tånaglarna i ljusblått. Sedan bjöd jag in till balkongfest! Men det får ni se en annan dag.
Tack Granit för alla fina grejer också, blev så väldigt glad. De har 50% rea på sin hemsida nu om ni vill spana in, ni hittar det mesta från min balkong där (om det är slutsålt online finns det oftast i någon av deras butiker). Hoppas ni tyckte om rundturen.

.

Translation. My balcony before and after!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
29kommentarer
  • Verkligen fint! Är puffarna också från Granit? Hittade dem inte på deras sida..

    Jannika 2015-08-13 14:49:03
    Svara
  • Fin balkong. Undrar dock: vad fick du för detta inlägg?

    I 2015-06-17 22:11:42
    Svara
  • Vad har hänt med din vänskap med Michelle?

    Nina 2015-06-17 09:52:43
    Svara
  • Ni är duktiga på det där med grönt i en lägenhet. Verkligen fint! Ni kan ju köra med konstgjorda växter också. Blanda lite vettja!

    Konstgjorda växter 2015-06-17 08:20:13 http://blombud.net/fint-med-konstgjorda-vaxter/
    Svara
  • Vilken härlig balkong!

    Emma Maria 2015-06-16 23:27:09 http://nouw.com/emzooh
    Svara
  • Så otroligt fint och mysigt det blev! 🙂

    Vajb 2015-06-16 22:35:46 http://vajb.blogg.se
    Svara
  • Huuur drömmigt att bara få välja och vraka från min bästa affär Granit!? Aja, jag har säkert något annat lyxigt i mitt liv 🙂 Kram

    Ellen 2015-06-16 22:14:38 http://harborellen.blogspot.com
    Svara
  • Hej Sandra!

    Läste precis klart din bok, sträckläste i några timmar! Så himla underbar tyckte jag, som jag längtat efter att läsa den. Du Sandra, skulle du inte kunna göra ett brevvänsinlägg snart igen?

    Alexandra Anderlund 2015-06-16 21:43:36
    Svara
  • sån himla lyx att ba’ få välja ut massa fina grejer från granit. vill också! älskar för övrigt idén att fylla den där karaffen-med-kran med rosé!!

    e 2015-06-16 21:09:44 http://singmyspring.blogspot.com
    Svara
  • Hurra! Superfint 😀

    linnea 2015-06-16 20:16:51
    Svara
  • Fint! Hur gör du med utomhusväxter typ smultron och kaprifol på vintern, står de inne då?

    Tobias 2015-06-16 20:08:30
    Svara
  • Hvor ser det bare helt fantastisk ud 😀 Så hyggeligt 😛

    anna 2015-06-16 19:52:59 http://annasteenberg.dk/
    Svara
  • Blev faktiskt himla inspirerad nu, så fin balkong.

    Mici 2015-06-16 19:22:22
    Svara
  • hej sandra! jag brukar aldrig kommentera eller ställa några frågor men nu kan jag inte hålla tyst längre och du är så klok när det gäller sånt här! grejen är, jag har haft en megacrush på samma kille sen februari. vi kände inte varandra, bara sett honom i korridorerna och så. min kompis la sedan till honom på facebook via min facebook. samlade mod att prata med honom på en studentfest, gick sådär. sedan pratade vi en hel del på en studentkryssning, sen lite smått på fb och sedan rann det bara ut i sanden! fram tills valborg kl 3 på natten då han hörde av sig och ville ses, men det blev inget och jag trodde att han bara var full, vilken han någon dag efter klargjorde att han inte var. vi pratade inte så mycket efter det. jättekrångligt helt enkelt. fram tills de senaste veckorna, då vi sågs ute några gånger och pratade, och förra veckan efter en studentfest så följde han med mig hem och sov här. vi hånglade lite, men inget mer hände.

    sen så liksom… har det inte hänt så mycket mer. vi bor nästan grannar så vi gick hem tillsammans efter en annan studentfest men skiljdes åt vid våra hus och sen dess har vi inte pratat. vill så gärna skriva till honom och se vad det här är, men är så himla rädd att det är absolut ingenting! har flera gånger under våren valt att släppa den här crushen men han liksom fortsätter bara komma in i mitt liv hela tiden. vet ju inte ens om han är intresserad av mig nykter, men nånting (!!!) är det ju, han tänker ju iallafall lite på mig onykter… vad borde jag göra? borde jag ta upp någon random konversation på fb eller fråga om han vill ses eller nånting? mvh får panik och kan ba inte släppa honom :(((

    johanna 2015-06-16 19:17:20
    Svara
    • Svar på johannas kommentar.

      Såhär: Om någon är intresserad av en onykter så är personen intresserad av en i nyktert tillstånd också. Punkt. (Undantaget är om det är en engångsgrej där personen är totalt redlös, men så är det ju inte i ditt fall.) Det som händer när man blir full är att man blir ärligare och modigare, men det måste alltid finnas ett frö av känslor för att personen ska säga och göra allt det där på fyllan. Det är min egen erfarenhet, själv upplever jag att mina egna befintliga känslor förstärks med alkohol i kroppen, och att det är det som leder fram till att man söker kontakt med den där killen man trånar efter. Men alkohol SKAPAR INTE känslor. Killar som bekänt att de är kära i mig på fyllan visade sig vara kära i mig även på riktigt. Så, du kan vara helt säker på att han blir helt pirrig av dig. Återigen: alkohol skapar inte känslor som inte redan finns!

      Julia 2015-06-17 11:57:51
      Svara
    • Svar på johannas kommentar.

      fråga fråga om han vill ses! Du vill ju, och du har ju ändå fått honom att visa lite intresse! Jag tror på er 🙂 det värsta som kan hända är att du blir dissd, vilket ibland också är positivt för det är mycket lättare att släppa honom sen, även om det inte är så kul såklart.

      Emma 2015-06-17 09:34:35
      Svara
  • Vilken drömplats att hänga på ju!

    kaneli 2015-06-16 19:16:54 http://spicegirl.ratata.fi
    Svara
  • första gången någonsin som jag faktiskt känt att jag vill ha en balkong!

    Rebecka 2015-06-16 18:43:55
    Svara
  • Ah, vad fint!! Som ett vardagsrum med himlen som tak och lite grönare såklart 🙂

    sabina 2015-06-16 18:17:47 http://kjolhelaveckan.blogg.se
    Svara
  • så mysigt

    jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom 2015-06-16 18:16:49 http://feinwerkbau
    Svara
  • Superfin liten djungel och jättekul att se!

    Sophia 2015-06-16 17:55:11
    Svara
  • Å vad fint du har gjort det!!

    Alexandra 2015-06-16 17:00:56 http://alexandrasidgwick.blogg.se
    Svara
  • wow!!

    emma 2015-06-16 16:48:54
    Svara
  • Åh, jag som inte trodde att det gick att ha kaprifol på en balkong. Berätta allt!

    Emilia 2015-06-16 16:42:04
    Svara
  • Så fint! Mysigt med all grönska!

    Emma 2015-06-16 16:14:50 https://emmahildestrand.wordpress.com
    Svara
  • åh herrejösses så fint!!

    anna 2015-06-16 16:12:48 http://smilingstone.devote.se
    Svara
  • Älskar älskar älskar att det är som en liten djungel!!

    JOSEFINE 2015-06-16 15:56:04 http://josefineeklunds.blogg.se/
    Svara
  • Hoppas du kommer att trivas på din söta balkong. 😀

    Diana (La Madre) 2015-06-16 15:36:08 http://lamadre.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!