måndagspepp.

Hej och glad måndag från Frankrike! Jag är på vacay och life is good. Här kommer lite smått och gott i form av måndagspepp:

IMG_1387

Jag är intervjuad i senaste numret av Plaza om det bästa jag vet i livet: pasta! Alltså en hel intervju om bara pasta, kanske min roligaste intervju jag fått göra hittills. Finns i butik nu.


Puppies running for dinner in 9-month timelapse. Alltså!


Vogues modereportage med inspiration av Elaine i Seinfeld. ÄLSKAR detta.

asos

Finaste jeansklänningen just nu finns hos Asos.

figur

Kan vara den charmigaste lilla figur jag sett.


Dödskalle och Mästerligt möter mig i senaste numret av Nöjesguiden. Läs här!

 

howto
How To Ruin Your Life (Without Even Noticing That You Are). Kanske lite klyschigt, fast mest jäkligt fint.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
27kommentarer
  • Hejhej! Först å främst tack för en fin blogg som gör att livet känns lite peppigare! Jag har ett vagt minne av att du någon gång bloggade om att du och din bf smorde in terrakotta-krukor med filmjölk för att de sku få mer patina. Jag har själv köpt några från ikea som jag skulle vilja prova göra samma sak med, men undrar alltså hur det har gått för er. Har krukorna magiskt fått mer charm?

    Jenny 2015-06-30 09:44:24
    Svara
  • Tja!
    Håller med alla kommentarer om varför man inte ska stödja ”gulliga” bilder eller videor på vilda djur. Får alldeles ont i magen av att titta.
    Hoppas att du lyssnar på de kloka kommentarer som är skrivna och kan fundera på att tänka om i frågan! 🙂
    Tack för mig!

    Marre 2015-06-30 00:43:44
    Svara
  • hahaha alltså dör av garv!! vad är det där för djur!??? <3

    ISA 2015-06-29 23:24:00 http://isabyl.devote.se
    Svara
  • Har en fråga som jag hoppas att du skulle vilja svara på i nästa frågeinlägg!
    Hur organiserar du all din text när du skriver en bok eller ett längre projekt? Använder du något skrivprogram? Minns inte om du tipsat om Scrivener förr men såg att det kostar pengar att ha det, eller är det en engångssumma man betalar för programmet? Har du tips på gratisprogram?
    Kram!

    Emelie 2015-06-29 22:17:25
    Svara
  • sandra, eller någon annan fin person, jag träffade en kille i helgen. och jag typ föll för honom direkt. vi hängde hela natten (med vänner då) då vi träffades, pratade hånglade lite såntdär. men saken är att han sa (inte till mig då, men jag var där) att han inte vill ha något förhållande utan enbart ligga då och det gör så fruktansvärt ont för jag känner ändå att jag vill se vad det kan leda till. jag vet inte vad jag ska göra för jag vill verkligen inte vara för på men jag vill verkligen träffa honom igen och det är så himla jobbigt för det är alltid såhär det blir och jag orkarorkarorkar inte mer. vad ska jag göra?? usch vill bara gråta. usch för känslor </3

    emelie 2015-06-29 20:50:52
    Svara
  • SANDRA. Ska du på Skankaloss iår igen, tro? Minns att du ju fullkomligt ÄLSKADE det och njöt av varenda liten millisekund förra året.

    Linnéa 2015-06-29 18:58:35
    Svara
  • Elaine! Så himla bra.

    Synnøve 2015-06-29 17:45:49 http://itadakimat.com
    Svara
  • Hej! Superknäpp inledning, men jag har precis fått besked (från klar himmel) om att jag har cancer. Därför blir jag bjuden på en resa till Paris nu på torsdag, för att komma bort och tänka på något trevligt innan nästa operation. Önskar därför Paris-tips i mängder! Har läst Parisguiden men vill gärna veta lite mer om shopping, bra frukostställen och roliga saker man kan göra. Är det lätt att ta sig runt? (Ska bo i Marais) hoppas någon kan svara i kommentarsfältet! OBS vill inte vara så mycket i solen så gärna skuggiga förslag!

    L 2015-06-29 17:34:01
    Svara
    • Svar på Ls kommentar.

      Hej L! Paris är en helt underbar stad och jag hoppas att du förälskar dig i den lika mycket som jag gjorde.
      Ett tips är att sitta vid sacre coeur och titta ut över staden och eiffeltornet på kvällen, hur mysigt som helst!
      hoppas att du får en magisk resa! Uppdatera oss efter både resan och operationen. Kärlek till dig <3

      Jasmine 2015-06-30 07:55:39
      Svara
    • Svar på Ls kommentar.

      Om du gillar böcker (eller typ Before Sunrise-filmerna) så: Shakespeare and Company-bokhandeln! Jag älskar den, är liksom mer än bara en bokhandeln. Ligger nära Notre Dame, gångavstånd från där jag bodde i Marais. Jardin du Luxembourg, gärna när orkestern spelar (minns inte vilken veckodag det var när jag var där), finns mycket skugga från träden där man kan sitta. Pop-In i Marais för livemusik på kvällen eller bara sitta i baren och umgås. Louvren är gratis typ om man är student eller under en viss ålder, jag tycker om den men kom ihåg att det är skiiiitstort och oftast mycket folk. Palais de Tokyo, om än bara för att ta kort i fotoautomaten (finns flera såna i Paris, ba googla!). Pompidou ska också va bra men jag har aldrig haft tid att faktiskt gå in 🙁 Elsa Billgren har roliga tips på sin blogg också tycker jag, men det kanske du redan kollat. Jag tycker det är lätt att ta sig runt, tuben är inte komplicerad och man kan gå (fast allt tog längre tid än jag trodde för jag greppar aldrig hur stort Paris är hehe). Hoppas du har en rolig resa!!!

      xyz 2015-06-29 17:57:18
      Svara
  • Hej! Det här med apan tycker jag inte alls är en rolig situation med en charmig liten figur. Det här är ett djur som borde leva det vilda liv som den enligt sina beteenden är anpassad för att göra. Att ha vilda djur i fångenskap, även i djurparker, är att kompromissa med deras välmående och ofta ser man djur som har stereotypa beteenden för att kompensera för det liv som erbjuds dom av människor, helt enkelt för att det är SVÅRT att tillgodose djurens alla behov. Tänk själv vad en apa gör i det vilda i form av att leta mat, sociala kontakter, röra sig i den miljön. Det gör den hela dagarna. I fångenskap kan man ofta tillgodose en bråkdel av den tiden (jämför att ge typ en skål mat som djuret äter upp på fem minuter). Det i sig gör att vilda djur oftast inte mår bra hos människor.

    Okej. Nästa bit – titta på kommentarsfältet. Det är fullt av kommentarer om människor som vill ha en sån apa, inspirerade av filmen och att den är gullig. Det var typ 600 000 delningar i skrivande stund. 39 000 kommentarer. Om det innebär att säg 100 personer blir sugna nog att köpa en egen apa innebär det 100 apor som ska leva sina liv hos människor. En del av dom 100 aporna kommer sannolikt införskaffas genom illegal handel. Illegal handel av t ex apor är en bidragande orsak till varför många arter av apor är utrotningshotade. Ett exempel på ett vilt djur som exponerats som gulligt på internet är när Kristen Bell fick kramas med en sengångare hos Ellen Degeneres. Efter det kunde man se en lavinartad ökning i smuggling och konfiskering av sengångare över gränsen in i USA, samt olagliga fotomöjligheter i Centralamerika tillsammans med sengångare. Videos och bilder på gulliga djur inspirerar människor att skaffa egna, och bidrar på det sättet till illegal handel av ofta utrotningshotade djur, som hamnar hos människor som inte vet hur de ska tillgodose djurens behov, ofta med följden att djuret mår dåligt och även att människan ångrar sig (det är inte så kul med djur som blir aggressiva när de t ex når puberteten eller river sönder hela ens hem).

    Sista biten – en del claimar att just det här djuret kanske inte mår dåligt när man tittar på filmerna, och så kan det absolut vara. Precis som människor har djur olika behov och en del är väldigt svåra att tillfredsställa och andra lättare. Många människor som införskaffar vilda djur älskar dom jättemycket och vill deras bästa, och en del djur kan säkert leva ett helt okej liv på det sättet. MEN – och det här är ju ett jättemen – de flesta gör nog inte det. Det finns en anledning till att forskare och djurrättsorganisationer över hela världen arbetar MOT vilda djur hos privatpersoner. Illegal handel, djur som mår dåligt.

    Så när man ser såna här klipp på nätet och tänker att det är gulligt skulle jag vilja att man tänkte ett varv till. Det är ju inte ovanligt att tycka att det är sött (titta på kommentarsfältet t ex) men VARFÖR tycker man att det är gulligt att ha vilda djur hos människor? Varför är det kul att se vilda djur (och husdjur för den delen) utföra mänskliga beteenden och vad tänker man att djuret får ut av det (jmfr med samma apa som sminkar och får ögonbrynen ”plockade” i en annan video? Och vad har det här klippet som jag tittar på just nu för konsekvenser – för just den individen och för djurhandeln i stort, och synen på djur som ju verkligen behöver uppdateras över hela världen.

    Linnea 2015-06-29 16:28:52
    Svara
  • Tycker verkligen inte klippet med apan är måndagspeppigt. Blev himla ledsen och fick ont i hjärtat av dens ledsna och plågade uppsyn. Har sett ett annat klipp med den där den blir sminkad av ägaren och dåligt behandlad då den vänder bort huvudet :'(

    Therese 2015-06-29 15:20:45
    Svara
  • Det var i början av februari som han, jag och två gemensamma kompisar skulle träffas för att fika. Vad jag inte hade en aning om var att allt jag tidigare hade känt för honom förändras i samma ögonblick som våra blickar möttes och han log mot mig. Såg honom på ett helt nytt sätt, hans mörka ögon, det kol svarta håret och hans leende. Men jag försökte att inte tänka på det för att inte förstöra vår vänskap. Några dagar efter flyttade jag till en annan stad och det var han som jag saknade mest. Efter fyra månader har jag nu flyttat hem och jag, han och vår gemensamma kompis träffas mycket och gör typ allt tillsammans. Mina känslor blir bara starkare, lukten av honom är min favorit, han är det första jag tänker på när jag vaknar och jag vill bara vara nära honom precis hela tiden.
    Hur fan gör man för att visa att man gillar någon utan att förstöra en vänskap ?, hur ska jag veta att han känner likadant?.

    Josefine 2015-06-29 14:43:45
    Svara
  • Vilddjur är inte husdjur!

    Malin 2015-06-29 14:14:16
    Svara
  • Usch, mår illa av videon med den stackars apan. Det är ett vilt djur, inte en gullig filur.

    Ida 2015-06-29 13:15:53
    Svara
    • Svar på Idas kommentar.

      Håller med. Det känns förfärligt hur människor behandlar vilda djur. Jag gråter inombords.

      Lisa 2015-06-29 13:25:27
      Svara
  • Hej Sandra! Har du och Michelle slutat hänga? Eller har ni kanske blivit tillfälligt ovänner? Om det är nåt privat så behöver du inte svara såklart. Puss

    Elin 2015-06-29 11:41:46
    Svara
    • Svar på Elins kommentar.

      Om du scrollar ned till Sandras senaste frågestund så ser du svaret på relationen med Michelle där.

      Lisa 2015-06-29 12:30:28
      Svara
  • Alltså åh, den där pastaintervjuen kan ju ha varit ett av det gulligaste jag läst på länge!

    Men Sandra, nu är det såhär att jag har en fråga till dig. Förstår att du är trött på att ständigt behöva agera hjärtdoktor till alla trasiga hjärtan där ute men min fråga handlar inte om kärlek utan om vänskap (vilket iofs också kan krossa hjärtan precis på samma sätt som kärlek kan). Jag är nitton år och bestämde mig för ett år sedan att flyttadt till göteborg för att bo med min kille som är frilansjournalist. Jag känner ungefär tre personer här som varit bekanta från min gamla hemstad och sedan umgås jag med min pojkväns gäng när han väl är hemma, men dessa personer är inga som jag mår särskilt bra att vara med. Visst, vi festar och kör på hårt men jag har ständigt det här trycket över bröstkorgen när vi alla träffas för allt handlar så mycket om att man ska klä sig rätt, prata rätt, ja, helt enkelt vara ”rätt”. Jobbar även extra på fyra olika ställen vilket gör att det är väldigt svårt att skaffa vänskaper som fastnar eftersom jag förflyttas så mycket och inte får några riktiga arbetskompisar. Det här ger mig verkligen panik för jag är en väldigt social tjej och har alltid haft lätt för att skaffa nya bekantskaper och haft mitt stora gäng där hemma i Umeå men känner nu att min flytt till Göteborg har gjort att vi börjat glida ifrån varandra. Det här ger mig verkligen panik för det känns som att deras liv bara flyter på medan jag är fast. Vill inte heller flytta tillbaka till Umeå för vantrivdes så där men jag känner mig så otroligt ensam och det är nog den värsta känslan någonsin.

    Vet inte ens vad jag vill komma fram med det här riktigt. Behöver kanske bara lite pepptalk, något råd eller vad som helst. Är väl jobbigt mest det där när man känner att man slits mellan sitt gamla liv samtidigt som man försöker få sitt nya att fungera. Men utan vänner blir det bara allt så himla jobbigt och ledsamt. Jag vet bara inte vad jag ska göra för attt ändra på den här sitsen som jag hamnat i.

    Mikaela 2015-06-29 10:54:59
    Svara
  • love the interview, sweet that you are open about needing insta-friendly ceramics;)
    https://beautytruuth.wordpress.com/

    mary 2015-06-29 10:05:45 https://beautytruuth.wordpress.com/
    Svara
  • Hej!
    Tycker så om denna sida <3
    Jag vill tipsa vart jag shoppar märkesvaror, resor, mkt BILLIGT
    http://campadre.se/tipsa/7817?utm_source=mgm&utm_medium=sharelink&utm_campaign=mgm

    När jag handlar på internet kan jag gå in på denna sidan för att få tillbaka pengar när jag handlar 🙂 Här har jag tjänat mycket pengar…..
    http://www.refunder.se/bjud-in/5524ec9c9221e
    En liknande sida som jag oxå använder är den här:
    http://gratisbio.se/?RecruiterID=302794
    Hoppas ni får användning av tipsen <3

    Pia Svensson 2015-06-29 09:51:59
    Svara
  • Plaza interiör närmre bestämt för den som vill köpa tidningen (prenumererar så har redan läst intervjun), finns ju flera andra Plaza-tidningar så att ingen som läser nu och blir sugen på att köpa tidningen köper fel 😉

    Anonym 2015-06-29 09:29:49
    Svara
  • underbara klipp/bilder. Älskar hundarna.
    ha en fin måndag.

    Diana 2015-06-29 08:27:16 http://lamadre.vimedbarn.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!