Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

alla mina minikjolar.

Som ni vet har jag minikjol nästan vareviga dag sedan urminnes tider tillbaka (typ).
Det är väldigt praktiskt med en garderob där allt har samma snitt förövrigt. Jag behöver aldrig ha klädångest, för varenda plagg passar ihop med varandra. Tycker om det, att man är lite som en seriefigur på något vis.

Här är samtliga kjolar som för tillfället bor hos mig, alla högmidjade och väldigt korta:

Det senaste tillskottet i samlingen är denna kjol från Monki i mörkt ostretchigt denim. Jeanskjolar med knäppning fram känns ju lite som sommarens stora trend. Finaste trenden om ni frågar mig!
(foto av Rebecca)

Har en liknande kjol fast från Zara i ljusare och stretchigare tyg.

Denna vintagekjol i blå och beigemocka med stora fickor köpte jag i Paris i våras. Också med knäppning där fram! Får alltid komplimanger när jag har denna på mig vilket är fint : )

Har även en helbeige mockakjol från H&M 2011. Eller har och har. Snarare hade. Hade till och med två men sålde den renare varianten på bloppis och den andra är väldigt fläckig. Mocka är farliga grejer.

Den här tenniskjolen från American Apparel har jag i ett gäng färger. Den mörkblå är mest använd och extremt nopprig om man kollar nära.

Har den även i svart.

Och vit.

Har till och med haft den i rosa, fast den sålde jag på en bloppis.

Den här smårutiga Bardot-kjolen är från Monki i vintras. Såg att den fanns på rean nu för cirka 50 kronor!

Detta set undrade en del om när jag hade det i Italien för ett par veckor sedan. Det är från H&M och jag köpte den i april eller maj. Finns kanske också på rean!

Detta set är från Asos för två år sedan. Tycker om när kjol och topp matchar, särskilt på sommaren.

Rutiga kjolar är så himla fint på hösten. Den här är från Monki.

Och den här är från Forever21. Tror dock att jag sålde den på bloppisen? Obs på att outiften är exakt som Rachels i Vänner!

Denna kjolen som jag inte hittar någon bättre bild på är också från Forever21. Blåbärsblå, veckad och med ett väldigt fint rakt fall.

En lila mockakjol från H&M som egentligen var knälång, men jag kortade den hos skräddaren.

Denna cheerleader-kjol i blått och vitt är från Gant Rugger och den har jag faktiskt på mig i detta nu när jag sitter och skriver det här inlägget!

Bild 2015-08-05 kl. 16.07

Hej hej!

Denna superplisserade lilla historia i blankt svart är från Forever21 och tyvärr lite för stor vilket jag är väldigt ledsen över :'( Kanske borde sy in den.
Ja, det ska jag förstås göra.

Här har vi en mörkblå skinnkjol från Alice + Olivia som jag brukar ha när det vankas finare tillställningar. Som här, då jag hade den på min bokreleasefest.

Här har vi en till finkjol. En mörkblå i siden med svarta strasspaljetter längst ner. Från Miu Miu.

Här har vi en jeanskjol från American Apparel som jag inte använder så jättemycket längre pga tycker den är lite för vippig. Gillar mer när de bara faller rakt.

Här har vi en till kjol som jag inte använt på bra längre men inte förmår mig att göra mig av med. Tänker att vi kan börja älska varandra igen prick när som helst. Man vet ju aldrig. Tigerkjol från Lazy Oaf.

Denna aprikos-historia har fått hänga med i många år (som egentligen de flesta av kjolarna). Från Asos, tror 2009.

Fick denna somriga kjol med rödlökar (!) från min mamma när jag fyllde 28 år. Den är från Dolce & Gabbana.

Den hängde senast med på Ninas möhippa!

Den här leopardkjolen från Forever 21 har jag tappat bort vilket är förbaskat sorgligt. Hade den senast i vintras men så en dag bestämde den sig tydligen för att flytta hemifrån.


Och så har vi förstås kjolen jag designade för JC. I gråblå denim, omlott och med mina initialer broderade längst ner.

Sist men inte minst vill jag presentera min favoritkjol. En skoluniformskjol i omlott med veckad baksida från American Apparel. Den gick egentligen till knäna men jag kortade den drygt femton centimeter. Denna kjol använder jag kanske 3 av 7 dagar i veckan och har gjort i drygt 4 års tid.
(photo by Francisco Marin)

kjol

Tyvärr gör inte AA längre den kjolen och nu håller den minst sagt på att falla i bitar hemma hos mig :'(  Om någon har en mörkblå eller svart hemma i stl medium som de inte använder, säg gärna till så köper jag den av dig!

photos by Francisco Marin

Det var alla mina kjolar snipp snapp slut!

.

 

Translation. All the skirts I wear at the moment.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
51kommentarer
 • Jag gillar a linjeformade kjolar som går till knäna eller lite längre men dom tycker jag är svåra o hitta. Den stilen gillar jag bäst.

  Maria 2016-12-21 01:20:45
  Svara
 • Du vet väl att du och dina kjolar, instoppad piké eller en fin t-shirt och cropad collegetröja är.. bara bäst?

  Ellen 2016-01-11 23:28:32 http://harborellen.blogspot.com
  Svara
 • Hej fina Sandra och alla dina kjolar! Det är en sorgens dag MEN jag har insett att den fina omlottkjolen i mörkblått,strl M från AA… Faktiskt är för liten för mig. Kontakta mig om du fortfarande är intresserad.

  Pernilla 2015-09-10 20:31:37
  Svara
 • Vilket underbart inlägg! Älskar också högmidjade korta skjolar. Så bekvämt och snyggt.

  Undrar angående din fina lägenhet som du hade/har i New York. Vad hände med den? Vet att du skrev att du hyrt ut den till en vän, gör du det än?

  Katarina 2015-08-10 01:45:08
  Svara
 • Jag sökte ”wrap skirt back pleats” på polyvore och då kom den här upp: finns i flera färger! Kanske kan vara något? http://www.choies.com/product/black-back-pleated-high-waist-wrap-a-line-skirt_p42629

  Fredrika 2015-08-07 22:39:11
  Svara
 • Men hvordan unngår du å vise frem både foran og bak i de korte skjørtene? Er du veldig kontrollert i bevegelsene dine? Hvordan knyter du sko, plukker opp ting fra gulvet, går opp trapper… Jeg skjønner ikke hvordan du får til å slappe av. De er jo såklart superfine plagg! Er bare fascinert.

  En leser i Norge 2015-08-07 11:28:05
  Svara
 • Alltså vilket favvoinlägg!
  Jag köpte din jc-kjol och jag har den minst 4 ggr i veckan, den funkar till allt och alltid!

  linnea 2015-08-07 10:49:31
  Svara
 • TIPS: http://www.asos.com/ASOS/ASOS-Cord-A-Line-Skirt-With-Curved-Button-Wrap/Prod/pgeproduct.aspx?iid=5454423&cid=2623&sh=0&pge=0&pgesize=36&sort=-1&clr=Green&totalstyles=392&gridsize=3

  T 2015-08-07 09:34:16
  Svara
 • Å jag älskar också korta kjolar men använder de knappt pga klättringsfaktorn. Vilka strumpbyxor man än använder så slutar det alltid med att kjolen fastnar och ”klättrar upp” = jag visar både bak och fram ofrivilligt. Har du, eller någon klok läsare ett tips på hur detta kan undvikas?

  Hanna 2015-08-07 08:45:59
  Svara
 • Hej Sandra! Jag har just din favoritkjol i storlek M, färgen är svart. Köpte en sådan och tänkte korta den hos en skräddare, men det har aldrig blivit av och nu är jag inte längre sugen på den. Den är med andra ord oanvänd. Hör av dig om du vill köpa den! ([email protected])

  (Ändring! Menar att den är i storlek M, ej S!)

  Linda 2015-08-06 23:12:07
  Svara
 • Hej Sandra! Jag har just din favoritkjol i storlek S, färgen är svart. Köpte en sådan och tänkte korta den hos en skräddare, men det har aldrig blivit av och nu är jag inte längre sugen på den. Den är med andra ord oanvänd. Hör av dig om du vill köpa den! ([email protected])

  Linda 2015-08-06 23:08:51
  Svara
 • Hallå du som alltid går till skräddaren, spara kjolen som håller på att falla i bitar! Den går att sprätta upp och använda som mönster om du vill sy upp en ny. Gört själv om du är händig, lämna till en betrodd om du hellre vill det. Bra skit va?

  Hanna 2015-08-06 22:35:46
  Svara
 • Vilket fint blogginlägg. Log igenom hela. Tack, det behövde jag i detta nu.
  Kram!

  Evelina 2015-08-06 22:30:21
  Svara
 • Hmm kolla in denna kjol! Det är väl din favvokjol som du påstår att de har slutat att sälja? Kan ju ha fel men tror den går att köpa i grått på deras hemsida! <3

  http://store.americanapparel.net/pleated-schoolgirl-skirt_rsavt300

  Michelle 2015-08-06 22:12:02
  Svara
 • Det du gjorde för JC är riktigt snyggt! Skulle vilja ha kjolen och jeansen, gillar färgen med modellen.

  Snyggt 2015-08-06 22:10:37
  Svara
 • hallå du som har så mycket kjol på vintern – var köper du dina tights?! brukar köpa på HM men dem har en tendens att bli rätt noppriga o äckliga så tänkte att du kanske sitter inne på något ställe som säljer varma tights m lite bra kvalitét? kram!

  lisa 2015-08-06 19:15:50
  Svara
  • Svar på lisas kommentar.

   Hej Lisa!

   Jag brukar köpa strumpbyxor från We Love Colors (www.welovecolors.com) och strumpbyxorna är av jättebra kvalitet. Jag har köpt i olika färger och har kunnat tvätta dem i tvättmaskinen utan att färgen har släppt. Ett av mina favoriter har jag haft vissa perioder dagligen under snart 3 års tid och det är förvisso lite noppor vid fötterna, men that’s it! Jag är dock osäker på om de har lite tjockare strumpbyxor…

   Lycka till med sökandet av strumpbyxor!

   Kram!
   /Caroline

   caroline 2015-08-08 02:41:19
   Svara
  • Svar på lisas kommentar.

   Lindex har väldigt fina och praktiska tights. Även Åhléns!

   Lisa 2015-08-06 21:21:20
   Svara
 • Kanske en dum fråga… Men har funderat i flera år på detta 🙂 Jag skulle jättegärna ha en sån kjol, men skippar gärna magtröjan. Kan man ha vilken som helst tröja under, även om den är normallång? Eller måste den sitta supertight då? Läskiga saker. Får prova. Puss

  S 2015-08-06 18:57:33
  Svara
 • Du klär dig snyggt.

  Johan 2015-08-06 18:24:30 http://finest.se/soulful
  Svara
 • många gånger kan man köpa tyg och lämna in kjol+tyg till en skräddare så gör dom kopia. kan vara en ide till den sönderfallande kjolen.

  matilda 2015-08-06 17:34:47
  Svara
 • Hej Sandra!

  Ska laga din supergoda kantarellpasta men receptlänken till Rodeo har slutat funka och när jag googlar hittar jag det inte heller. Problem! Har du nån länk till inlägget i nya bloggen?

  Kram och tack!

  Karin 2015-08-06 16:35:58
  Svara
 • JAAA detta var ju ca världens bästa inlägg med tanke på att jag tänkt fråga detta i evigheter!!! VAR finner man den perfekta svarta icke-veckade kjolen? Har en från H&M som faller väldigt vackert, (lite såhär: https://se.pinterest.com/pin/350014202265784463/ ) men den går tyvärr sönder ungefär vilken stund som helst, dessutom söker jag en i lite bättre kvalitet som inte nopprar sig så fort! Tips tips tips tack!! <33

  A 2015-08-06 16:27:28
  Svara
  • Svar på As kommentar.

   Hej A,

   ASOS har en jättesöt kjol: http://www.asos.com/ASOS/ASOS-Skater-Skirt-in-Ponte/Prod/pgeproduct.aspx?iid=5341741&cid=2639&Rf-200=4&sh=0&pge=3&pgesize=36&sort=-1&clr=Black&totalstyles=190&gridsize=3 Kram, Caroline

   Caroline 2015-08-08 02:48:53
   Svara
 • Oooh vart är Rachel outfit-tröjan ifrån?

  Cornelia 2015-08-06 16:19:03 http://cyber-tomatoes.tumblr.com
  Svara
 • Sjukt bra inlägg! Så himla fint!

  Rebecka 2015-08-06 14:33:54
  Svara
 • Forever21-kjolen som ser precis ut som Rachels outfit bor nu mera hemma hos mig!

  Saga 2015-08-06 14:32:14 http://marxgrav.blogg.se
  Svara
 • gah så mycket fint! har massa korta kjolar i garderoben jag också, men FAN vågar inte använda pga hatar mina vader – de är så jävla stora och jag kan liksom inte komma över det. VET att jag ska skita it och bära kjol hur mycket jag vill, men det är svårt. röv 🙁

  mikaela 2015-08-06 14:17:20
  Svara
 • Alltså Miu Miu kjolen <3 Och ditt hår på den bilden tycker jag var så himla fint bara.

  Fanny 2015-08-06 14:17:05 http://fannyblingman.blogg.se/
  Svara
 • Det här tyckte jag var ett kul inlägg, ser gärna att du gör fler liknande. Kanske skor eller något annat roligt! 🙂

  Malin 2015-08-06 14:02:40 http://maulun.blogg.se
  Svara
 • Hej Sandra! Tänker kanske lite dumt att fråga men jag kör ändå liksom. Har precis som du en stor kärlek för väldigt korta kjolar och undrar hur du gör för att inte flasha dig inför alla hela hela tiden? Asså konstig fråga men undrar för jag har en tenniskjol från AA och vill köpa en till, men vågar typ inte använda för att den är så kort. Kan såklart köpa större storlek, men saken är den att jag har en ganska liten midja och om jag går upp en storlek så är det liksom kjolen som bär mig istället för tvärtom (plus då blir det ju inte lika snyggt med instoppade tröjor). Puss!

  Elsa 2015-08-06 13:45:35 http://elsaviola.blogg.se
  Svara
 • Så mycket fint i ett inlägg! Får mig att önska att jag ägde lite fler kjolar, men jag har kanske… en enda?

  Matilda 2015-08-06 13:40:25 http://www.matildigt.se
  Svara
 • Tycker det är så fint med raka kjolar!!! Men, kan tyvärr inte ha det pga har för stor rumpa… Funkar liksom inte, så tråkigt 🙁

  Ellen 2015-08-06 13:29:56
  Svara
 • http://store.americanapparel.net/pleated-schoolgirl-skirt_rsavt300?c=Dark%20Charcoal
  men här är den väl? på rea och allt. puss!

  livia 2015-08-06 13:28:41
  Svara
 • Bästa inlägget! Har haft en crush på den där aprikosfärgade från ASOS i evigheters evigheter nu. Så fin.

  Therese 2015-08-06 13:26:08
  Svara
 • Hei! Det er så dumt med den video-reklamen på toppen av bloggen din nå. Den begynner å spille av seg selv med høy lyd, og gjør at jeg rett og slett ikke orker å se innleggene dine, om jeg ikke vil skru av lyden på musikken jeg hører på :/

  Maria Festli 2015-08-06 13:09:08 http://27desember83.livejournal.com/
  Svara
  • Svar på Maria Festlis kommentar.

   Är det den med dracula eller vad det är? En liten pojke som springer i början?

   Jag tror det är kun hos oss som bor i norge då jag får den på varenda svenska sida jag går in på, blir galen!
   Det är när du råkar föra datormusen över den som den börjar spela så går du till sidan och tar ner den istället utanför reklamen så slipper du den, har funderat på om man kan klaga på den nånstans?

   Bysiri - livet i Stavanger 2015-08-10 03:46:22 http://nouw.com/siri
   Svara
 • Dina kjolar är <3

  Daniella 2015-08-06 12:46:22 http://pinkpower.webblogg.se
  Svara
 • Mycket fint inlägg och så många fina kjolar du har. På somrarna använder jag kjol nästan jämt, men sen när det blir strumpbyxväder så känns det aldrig lika rätt. Tyvärr.

  Anna María 2015-08-06 12:24:12 http://annamarialarsson.se/blogg
  Svara
 • Känner bara: UNTZ för kjol! Har det också som min standardoutfit för nederkroppen. Nu fick du mig att förstå att man får ha ännu fler kjolar i sin garderob om man vill – TACK FÖR DET!

  Linnéa 2015-08-06 12:20:19
  Svara
 • Du måste ha ett inlägg där alla som ska flytta till en ny stad kan skriva och söka kompisar! Blev precis antagen som reserv till peronalvetarprogrammet i Göteborg och jag känner ingen där!!

  Sofia 2015-08-06 12:16:19
  Svara
 • Åh vilket fint inlägg!! Hoppas du hittar någon att köpa kjolen av 🙂

  Hanna 2015-08-06 12:02:37 http://WWW.stjarnklarts.blogg.se
  Svara
 • Tips tips tips! Köp en noppmaskin typ denna: http://www.elgiganten.se/product/hem-och-hushall/ovrigt-hem-och-hushall/OBH2010/obh-nordica-noppa-bort-2010

  Funkar på alla typer av noppor i alla material. Mitt liv har typ fått ny mening sen jag upptäckde den, hehe. KRAM SANDRA! <3

  http://mmalmcrona.com

  Maja 2015-08-06 12:01:11 http://mmalmcrona.com
  Svara
  • Svar på Majas kommentar.

   OBS var försiktig med den där grejen, använde den nämligen på min svarta favoritkjol från Asos (en ganska tunn historia visserligen) och den slet sönder den!! På två ställen till och med. Så rekommenderar att man test-avnoppar(??) på liknande material man inte är så rädd om först 🙂

   Julia 2015-08-06 18:24:37
   Svara
 • Wow vilket härligt och inspirerande inlägg! Gillar precis som dig kortkorta kjolar med vecka. Hurra för den kortkorta kjolen!

  Fredrikapåvinden 2015-08-06 11:57:14 http://Fredrikapavinden.com
  Svara
 • Åh vilket fint inlägg! Använder också mest mini kjolar. Det bästa plagget som finns!

  Lilla P 2015-08-06 11:49:35 http://lillap.devote.se
  Svara
 • Alltså Sandra jag vet inte varför jag skriver egentligen men du verkar alltid vara så himla vettig och bra. Jag gjorde slut med mitt ex för snart prick 3 månader sedan. Det var bra att jag gjorde slut för han var inte alltid så snäll och mina känslor försvann utan att jag insåg det och när jag väl insåg det så var det känslan av att ”nu nu nu måste jag göra slut kan inte vara kvar”. Så träffade jag bara två veckor senare en snygging som jag började dejta. Misstänkte att han var en rebound men samtidigt så klickade vi så bra. Och för bara några dagar sen sa han ”jag tycker inte vi ska träffas mer”. För att det inte kändes rätt. Och nu sitter jag här och bara undrar om det är jag som gör att allt inte känns rätt. Och att för att jag krossade mitt ex hjärta nu kanske får typ lida av konsekvenserna? Jag vill inte ha tillbaka honom men jag vill ha tillbaka någon som fastän det inte alltid känns rätt ändå vill fortsätta försöka. Aaah svårt att formulera exakt hur man känner men jag tänker att jag gör ett försök?

  M 2015-08-06 11:40:45
  Svara
  • Svar på Ms kommentar.

   Hej fina M! For det forsta – ta ej tillbaka ditt ex! Om det kandes fel, om han inte alltid var snall mot dig och sa – da kan du inte ga tillbaka till det som varit. Du gor inget fel alls men utan att veta hur gammal du ar tycker jag det later som att du behover lite tid for dig sjalv.. Det kanske later lite klyschigt men do some soul searching! Ga ut och ha kul med dina vanner utan att kanna pressen av att *behova* traffa nagon. Om mojligheten finns – ak bort nagonstans!
   Och strunta i snyggningen som du slutade dejta for ett par dagar sen; det finns fler darute 🙂
   Hur som helst, mitt rad till dig ar att umgas lite med dig sjalv utan nagon press pa att hitta nagon ny (sadant brukar vanligtvis namligen handa av sig sjalv nar man minst anar det) och ta inte tillbaks ex:et eftersom det verkar att ni hade problem, han var dum mot dig osv.

   Lycka till kompis! Kram 🙂

   nathalie 2015-08-06 13:42:09
   Svara
 • Alltså åh<333 Så fina kjolar.

  Tora Hansoon 2015-08-06 11:00:03 http://torahansson.blogg.se
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!