sallad på färsk majs och bondbönor med ricotta, chili och lime.

dinner.

I Nolita i New York finns det en restaurang som heter Habana. Där serverar de världens godaste majskolvar med någon slags ricotta-aktig ost, massa lime och chili. Åker du till New York är dessa majskolvar absolutement ett måste. Hur som helst, jag funderade på om man kunde göra om denna rätt till en sallad istället, hemma i sitt eget kök. När jag hade funderat klart gick jag och handlade ingredienser och sedan lagade jag detta:

dinner.

Sandras Habanasallad
Du behöver för två personer:
– Två majskolvar
– Två rejäla nävar bondbönor (eller sojabönor)
– Ett halvt paket bacon (kan bytas ut mot till exempel rostade nötter tänker jag om man inte vill äta kött)
– En halv lime
– En halv citron
– Ungefär en deciliter ricotta
– En halv chili
– Chilikrydda

Gör såhär:
1. Koka majskolvarna i en stor kastrull i fem minuter. Koka bondbönorna i cirka tre minuter i en mindre kastrull. Stek baconet tills knaprig i en stekpanna.
2. Ta av majsen från kolvarna med en kniv. Man får låta majskolvarna svalna lite, och sedan ställer man de upprätt (i en skål är bra så inte majsen skvätter) och drar neråt med kniven. Finns youtube-tutorials om det låter förvirrande.
3. Bryn hackad vitlök, hackad chili, citronzest av en halv citron, saften av en klyfta citron, olivolja och salt i en kastrull. Återanvänd exempelvis kastrullen du kokade bönor i vetja. Lägg i bönor och majs och rör ihop allt i ungefär en minut på ganska låg värme.
4. Lägg upp på ett fat. Bryt över rejäla bitar ricotta och sprinkla över baconet. Ringla över olivolja och pressa över citronsaft och limesaft. Salta, peppra och pudra med chilikrydda.
5. Servera!

dinner.

Tänd ljus, köp en blomma och bjud någon du gillar. Man kan också addera någonting till salladen förstås, typ kanske kyckling eller vegetariska biffar eller så. Funkar alltså både som en side och huvudrätt liksom.

candy

Efter maten åt vi världsfint godis, så det rekommenderar jag också. Alltså det måste ju inte vara världsfint, vårt råkade bara vara det.

.

Translation. A salad inspired by the Grill Corn Mexican Style at the restaurant Habana in New York.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
  • Hej! Jag fick den jeansjacka du gjort för JC på min födelsedag förra året, pga älskar den! Men storleken passar tyvärr inte mig. 🙁 Tänkte att kanske nån av dina läsare är intresserad av att köpa den? Den är i strlk L och endast prövad, sen dess har den hängt i min hall, för den är ju så fin.

    Lise 2015-08-15 00:44:24 http://instagram.com/larsochlitelise
    Svara
  • Vart kommer den tvåfärgade (rosa/beige/grå (greige?)) vasen ifrån på köksbordet?

    slab 2015-08-14 11:55:49
    Svara
  • Vart har du hittat Candy Crush godiset? på samma ställe som chokladen? Har sett den där chokladen bara på ett ställe i Stockholm och det är på Paradiset på söder!

    Martina 2015-08-14 09:45:40
    Svara
  • Hej Sandra!!! Visst har du en iphone 5c? Vad tycker du om den? Jag funderar på att byta ut min jättejättetrasiga Samsung s4 mot en iphone 5c men det är ju så mycket pengar egentligen, för något jag inte hittar bra reviews om. Kram!

    dani 2015-08-14 01:45:50 http://Vapenbroder.blogg.se
    Svara
  • Såg dig på spårvagnen (mot Centralen) nyss och kunde inte låta bli men att le. Lät bli att gå upp till fönstret och vinka då jag tror att det hade blivit lite väl mycket (tror jag hade blivit freakad i alla fall). Ha det bäst!

    Julia M 2015-08-13 23:19:33
    Svara
  • Ser supergött ut men undrar främst vart du fått tag på Tony’s chokladen som ju kan vara något av det godaste jag ätit i cholkladväg men då inköpt i Amsterdam 🙂

    Moa 2015-08-13 22:36:57
    Svara
  • GAH va gott det såg ut! Detta kanske blir första gången jag lagar mat utifrån ett bloggrecept. Heja dig!

    La Linda 2015-08-13 20:36:27 http://lalinda.se
    Svara
  • gott

    Joanna 2015-08-13 16:52:08 http://domkallarmighannes.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!