min skivsamling 1998 – 2005.

När jag var tonåring hade jag en idé om att när jag flyttade hemifrån skulle jag ha en bokhylla med bara cd-skivor. I mitt flickrum hade jag dom i en kundvagn som jag och Joakim snodde en gång en natt från ett Ica.
Jag la i princip hela min månadspeng på cd-skivor i gymnasiet. Älskade att hänga bland hyllorna i den enorma skivaffären vid T-Centralen och fundera ut vilken skiva som skulle få följa med hem den här gången.
För några månader sedan när jag hämtade mina flyttkartonger med grejer hos mina föräldrar låg de där i en flyttkartong: min skivsamling.

Jag har absolut inte hjärta att slänga dom. Det känns helt knasigt att något som har kostat tusentals kronor nu är bara onödiga fodral i plast.
Därför, innan jag ställde ner flyttkartongen i min egen källare, så fotade jag av skivorna och så tillägnar jag detta blogginlägg till dem.
Här kommer musiken jag lyssnade på från 1998 till 2005 ungefär.

my record collection as a teenager.

Jag var ett enormt Belle and Sebastian-fan och hängde på låset varje gång de släppte något nytt. Har sett dem live många gånger och upptäckte dem genom en skivrecension i tidningen OKEJ när jag gick i nian. Har många fler skivor än dessa, men har väl antagligen lånat ut någon och inte fått tillbaka. Knasigt det där att man lånade musik av varandra, men ändå fint!

Bäst av B&S enligt mig:
I’m waking up to us
Get me away from here I’m dying
Piazza New York Catcher
Expectations
Dog on wheels

my record collection as a teenager.

Här har vi ett till band jag har ett gäng skivor av. Doktor Kosmos, svensk politisk pop med fantastiska texter och dansvänliga refränger.
Bäst av Doktor Kosmos enligt mig:
Högstadiepersonerna
Jag låg med henne i Tjeckoslovakien

my record collection as a teenager.

Blur! Nittiotals-indiehjärtögon-emojis på detta. Alla var kära i Damon Albarn.
Bäst av Blur enligt mig:
Tender.
There’s no other way.

my record collection as a teenager.

David & The Citizens var ett rätt stort band inom indiescenen i början av 2000-talet. De spelade på största scenen på Emmaboda runt 2003 och alla kunde deras låtar.
Jag hade deras bandtröja som en kompis hjälpt mig att sy in supertajt.

Bäst av David & The Citizens enligt mig:
Daydream with Dan & mum.
The End.

my record collection as a teenager.

Kent förstås. Hade varenda album + deras engelska album. Var fullkomligt Kent-besatt i tonåren, men slutade lyssna efter den vita tigern-skivan. Tror typ för att de slutade skriva om kärlek? Eller kanske inte, kanske tröttnade bara.
Bäst av Kent enligt mig:
Gravitation.
Saker man ser
Stoppa mig juni (lilla ego)

my record collection as a teenager.
Jag var såååå kär i Jim Morrison när jag gick i nian (och typ hela gymnasiet för den delen också). Har sett The Doors-filmen (där Val Kilmer spelar honom ypperligt) kanske en miljard gånger och dansat i mitt kök lika många gånger till Love Her Madly när det var föräldrafritt. Jag och Ea skolkade ibland från lektioner i ettan bara för att gå hem och röka cigaretter i hennes rum och lyssna på The Doors.
Bäst av The Doors enligt mig:
Love her madly
Wintertime love.
I looked at you

my record collection as a teenager.

Lite blandad indie, electro och synthpop.
Yeah Yeah Yeahs – stökig garage rock. Bäst: Gold Lion.
All Girl Summer Fun Band – feministisk twee pop. Bäst: Canadian Boyfriend
Stereo Total – magisk tysk electropop. Bäst: Ich weiss nicht mehr genau
Le Tigre – feministiskt electroband som stod i framkanten av riot grrl -rörelsen. Får ej missas. Bäst: Deceptacon

my record collection as a teenager.

Och så har vi Smiths såklart. Jag och mina kompisar köpte olika skivor så vi kunde lyssna av varandra och byta. Så här tio år senare bor dessa hos mig. Kan varenda textrad på varenda album skulle jag tro. Har mer eller mindre andats Smiths.
Bäst enligt mig:
Unhappy Birthday
Unloveable
Stop me if you think you’ve heard this one before

my record collection as a teenager.

Gillar man Smiths gillar man ju Morrisseys sologrejer såklart. Inte lika intensivt för mig som Smiths, men mycket kärlek ändå.
Bäst enligt mig:
Jack The Ripper
The First Of The Gang To Die

my record collection as a teenager.

Var ett stort stort Sublime-fan framförallt när jag var femton och sexton. Kom ihåg att det var svårt att få tag i de tidigare skivorna i Sverige och jag önskade mig dem av mina föräldrar om de skulle utomlands. Det här är för den som missat USA:s kanske största skapunk-grupp. Sångaren dog samma år som Kurt Cobain.
Bäst av Sublime enligt mig:
Wrong Way
Boss DJ
Garden Grove

my record collection as a teenager.

First Floor Power med Jenny Wilson i spetsen blev stora när jag gick i gymnasiet. Hade en First Floor Power-pin på min vinterjacka. Första gången jag hörde Ten Pictures lyssnade jag inte på något annat i två dygn. Obs sant.
Bäst enligt mig:
Ten Pictures
Time time

my record collection as a teenager.

Var så kär i Adam Green från jag var 18 till 22 kanske. Hade honom på bild på min Myspace-sida. ^^
Melodiös quirky pop med konstiga texter. Han var tidigare med i Moldy Peaches (vars skiva jag inte hittade, kanske lånade ut) som ni säkert känner igen från Juno.

Bäst av Adam Green
Bluebirds
Her Father and Her.
Cast a Shadow

Bäst av Moldy Peaches:
Anyone Else But You
Steak for chicken

my record collection as a teenager.

Håkan förstås. Hittade dock inte alla skivorna i flyttlådan? Aja dessa bättre än inget. Håkan är livet.
Bäst av Håkan enligt mig:
Kom Igen Lena!
Augusti i helvetet.

my record collection as a teenager.

Caesars Palace som numera bara heter Caesars var mitt allra peppigaste. Kan samtliga texter från dessa tre skivor och de fanns på alla blandband jag gav bort.
Bäst av Caesars Palace enligt mig:
Sort it out
Only You
She don’t mind.

my record collection as a teenager.

Rocken var väldigt stor i början av tvåtusentalet. Det var ju då Hives och The Sounds och Soundtrack of Our Lives och dom där slog i USA. Fanns HUR mycket rockband med killar i snedlugg då alltså.

The Strokes – kanske bäst av de alla. Den här skivan är totalt sönderlyssnad och skrapig. Bäst: Soma.
Hip Whips – hittade dem inte på Spotify. Men det var ett band med män typ i femtioårsåldern som skrev smäktande kärlekssånger på indierockiska.
The Coral – deras hit Dreaming of you är himla hittig. Resten sådär ärligt talat. Bäst: Dreaming of you.
The Libertines – Pete Doherty’s rockgrupp. Alla var kära i honom. Bäst: Up the Bracket.
Mando Diao – Så fina röst tycker jag. bäst: The Band.
Bad Cash Quartet – Borde nästan få ett eget foto pga älskade de ungefär lika högt som Caesars Palace. Dock hade jag bara kvar det här albumet. Göteborgsindierock. Bäst: Geffen & Too Bored To Die.

my record collection as a teenager.
Lite blandad lugnare indie, pop och synthpop.
I Am Kloot – fin mjuk pop, iaf den här skivan. Bäst: Too You.
Nouvelle Vague – bossanovacovers på fransk brytning av klassiska indiesånger. Bäst: Love Will Tear Us Apart.
Joanna Newsom – finns tyvärr inte på Spotify. Men helt magisk trollsk pop. Bäst: Peach Plum Pear
Starsailor – i Travis&Coldplay-världen musikmässigt, men något sämre. Bäst: Alcoholic.

my record collection as a teenager.

Hefner var en brittisk indie-rockpopgrupp som jag älskade. Deras texter är magiska. Som små sorgliga, lite konstiga noveller.
Bäst:
We Were Meant To Be
The Greedy Ugly People
The Hymn For The Cigarettes

my record collection as a teenager.

Lite punk förstås. Ingen skivsamling utan punk.
Ramones. Bäst: Blitzkrieg Bop.
Imperiet. Bäst: CC Cowboys.
The Clash: Rudie Can’t Fail.

my record collection as a teenager.

Magnetic Fields skiva 69 Love Songs är den bästa skiva som någonsin har gjorts. På riktigt alltså. Det är ett album om tre skivor med 69 låtar om kärlek och det är knasigt, sorgligt, charmerande och framförallt helt fantastiska popsånger. Jag gratulerar dig som ej hittat fram till 69 love songs än, du har mycket magiskt framför dig.
Bäst:
Epitaph For My Heart
Washington DC
The Luckiest Guy On The Lower East Side
The Death of Ferdinand de Saussure

my record collection as a teenager.

Franskt sextiotal. Är du mer intresserad av franskt sextiotal rekommenderar jag min franska spellista!
Francoise Hardy. Bäst: Tous Les Garcons Et Les Filles
Jane Birkin. Bäst: Lolita Go Home
France Gall. Bäst: Poupée de cire, poupée de son & Made in France

my record collection as a teenager.
Har jämt tyckt om sextiotalets musik och i gymnasiet framförallt dess rock.
Jefferson Airplane. Bäst: Somebody to Love
Led Zeppelin. Bäst: Whole Lotta Love & Kashmir
The Who. Bäst: Whiskey Man
Neil Young. Bäst: Old Man
Small Faces. Bäst: Itchycoo Park
The Guess Who. Bäst: These Eyes
The Velvet Underground & Nico. Bäst: Sunday Morning & I’ll Be Your Mirror
The Mamas & The Papas. Bäst: Dream a little dream of me

my record collection as a teenager.

Beatles förstås. Älskar Beatles så mycket. Finns tyvärr inte på Spotify så här blir det inga länkar.

my record collection as a teenager.

Här har vi lite olika skandinavisk musik!
Weeping Willows – smäktande indie med mycket soulreferenser. Bäst: True To You
Labrador –  dansk indiepop som inte verkade finnas på Spotify. Minns att jag tyckte mest om Goodbye Susanne
Moneybrother
– den här skivan är så himla himla fin. Fantastiska melodier. Bäst: Feeling Getting Stronger in The Dark
Marit Bergman – Bäst: Adios Amigos.
Hello Goodbye – dansk superindie. Bäst: African Nights.
Slagsmålsklubben – den allra bästa tevespelsmusiken! Bäst: Kinematografen.
Magnus Carlson – sångare i Weeping Willows som sjunger på svenska när han sjunger själv. Sveries Morrissey på många sätt. Bäst: Genom Natten & Vi kommer att ses igen.
Lill Lindfors – svenskt sextiotal här vi har. Bäst: Jag tycker inte om dej.

my record collection as a teenager.

Supergrass var stora på nittiotalet och var väl i liknande värld som Blur & Oasis.
Bäst: Moving & Pumping on your Stereo
The Stone Roses var enorma på nittiotalets indiescen och har superhängivna fans. Jag hade bara en skiva dock, fastnade aldrig helt.
Bäst: Tightrope.

my record collection as a teenager.

Okej sista två skivorna! Har inget som helst att göra med varandra.
Vi har Chet Baker som är magisk jazz från fyrtiotalet.
Bäst: I Fall In Love Too Easily
Och så var vi HALCALI som ett är en japansk electropopgrupp.
Bäst: Twinkle Star.

♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫

OKEJ. Det här inlägget tog nästan fyra timmar att få ihop, nu ska jag lägga mig ner och stirra in i en vägg resten av kvällen.
Jag har hur som helst gjort en spellista på 16 timmar också! Med mina favoritlåtar från alla dessa skivor.
Om ni vill följa finns den här:
MIN SKIVSAMLING 98-05

♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫

Translation. My record collection from when I was 14 years old to 23 years old. I made a playlist with my favorite songs from the albums that you can find HERE.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
58kommentarer
 • Hip Whips finns på Spotify nu. Var de verkligen i 50-årsåldern? År 2003 när den vita kom ut kan min älskade lille kusin Finn (trummisen) inte ha varit mer än max 35. Men låtarna håller, du.

  Eva 2017-01-05 23:38:24
  Svara
 • Sandra, en helt seriös fråga nu – kan jag få köpa en av dina David & the Citizens-skivor? Den första EPn, den gula med katten Beppe på? Jag har ALLA andra av deras skivor (och ja, mina cdskivor står fortfarande i en hylla i mitt vardagsrum, även om jag inte har köpt en ny på flera år) men den EPn har jag aldrig lyckats få tag i. Jag tänker att en komplett D&tC-samling hade varit så himla fint… Mvh en till 80-talist som känner igen sig sjukt mycket i musiknostalgin här

  Clara 2015-09-21 09:18:55
  Svara
 • Vilket härligt inlägg! MEN. Du måste ju lyssna på Stone Roses första skiva. Och Turns Into Stone med alla fina b-sidor som är bättre än allt på Second Coming.

  T 2015-09-05 16:19:31
  Svara
 • Åh herre vilken nostalgitripp! Underbart!

  moa 2015-09-03 21:14:03
  Svara
 • Tipstips!! om man vill lyssna på beatles på spotify är soundtracket till Across the universe (tipstips #2 svinbra film) fantastiskt, jag har lyssnat extremt lite på beatles men desto mer på det soundtracket (börja kanske i lite fel ände haha)

  Cornelia 2015-09-01 19:56:17 http://cyber-tomatoes.tumblr.com/
  Svara
 • Roligt att läsa, har många av skivorna kvar också. När jag såg dina Beatles-boxar och ngn ”best of”-skiva kom jag också ihåg hur jag skämdes för dem nör någon ung man spanade in min skivsamling. Man skulle ju inte ha ”best of”-skivor, det var ju lite fusk.
  Idag känns det ju helt sjukt men jag minns verkligen våndan ”tänk om han inte gillar mig nu för att jag har för lite skivor”. Som om det någonsin spelade någon roll.
  Slutade också lyssna på Kent i samma tid. Tyckte deras texter blev sämre. De betydde allt för mig när jag var femton år. Glömmer aldrig när jag hörde ”Blåjeans” första gången.
  Och för några år sen sjöng någon ”Utan dina andetag” på Victoria och Daniels bröllop…Inte så indie längre 🙂
  Saknar Pulp, de var också superviktiga för mig! Jarvis!

  Lisa 2015-08-31 22:03:52
  Svara
 • åhh fint inlägg! & så passande med lite musiktips när en känner att en lyssnat på samma musik i hundra år. tack! 🙂

  lisa 2015-08-31 17:35:18
  Svara
 • Herlig! Dette innlegget skal jeg sette meg ned med en dag i høst jeg har god tid!

  Kristine 2015-08-31 15:34:14 http://www.hermig.com
  Svara
 • ALLTSÅ <3 <3 <3. Så mycket kärlek på det här. HEFNER liksom, hade nästan glömt av att dom fanns.

  Linnea 2015-08-31 14:24:33
  Svara
 • SÅ fint inlägg.

  Erica 2015-08-31 12:04:34 http://www.savedbylondon.blogg.se
  Svara
 • Åh dör, det här är ju tonåren i ett nötskal. Minns när jag nervöst gick till Pet Sounds och köpte Moneybrother – Blood Panic, det var liksom en sån stor grej. Så många band och låtar jag glömt bort, tack!

  M-L 2015-08-31 10:36:32
  Svara
 • Bästa inlägget! Och fantastiskt bra musik, alltihop :)))

  Katja 2015-08-31 08:27:32 http://cykelkatten.se/
  Svara
 • Waaaah! Det här kan vara ditt bästa inlägg sedan jag började läsa din blogg för flera år sedan. Fett bra jobbat också! Tack så hemskt mycket, ska genast följa listan och upptäcka allt nytt samt nostalgidö åt gamla gobitar, perfekt i höst. Tacktacktack <3

  Ellen 2015-08-30 23:46:36 http://harborellen.blogspot.com
  Svara
 • Missade du att skriva om the embassy-skivan som du hade på bilden med bl.a. Nouvelle Vague? Hade varit kul att höra din favorit från dem eftersom jag snubblade över dem för något år sen! 😀

  emilia 2015-08-30 22:59:42
  Svara
 • Men herregud så fint <3 Min svåger postade precis en bild på sin skivsamling från samma tid (enorm) och ba "idag 2015 hade jag hellre haft detta i pengar". Både sorgligt och fint hur så mycket ändrats så fort.. Men musik är ju så starka minnen, skulle kännas konstigt att bara göra sig av med något så konkret som CD-skivor.

  Fröken Cocco Sohl 2015-08-30 20:53:50 http://coccosohl.wordpress.com
  Svara
 • Så himla bra (!!!!) spellista. Älskar att få andras blandlistor att lyssna in på och denna är suverän för en som växte in i vuxenlivet på 90-talet

  Linda W 2015-08-30 19:00:11
  Svara
 • VA? Ingen Spice girls och BD? Nu blev jag ledsen….skojar – skal gå och hitta mina gamla Absoloute Music<3

  Kristine 2015-08-30 18:36:06
  Svara
 • Blir lite ledsen över att jag missade denna tidsperioden 🙁 visst, kommer ihåg min första skiva men med tanke på att jag är född 96 så har jag ju inte spenderat mina tonår i en skivaffär och kommer heller aldrig att göra 🙁

  molly 2015-08-30 18:11:55 http://mollyrodin.blogg.se
  Svara
 • FANTASTISKT inlägg! David & The citizens alltså, vilken extrem tonårsflashback en fick nu!

  Charlotta 2015-08-30 17:03:46
  Svara
 • Åhh! Har typ exakt samma skivsamling, måste upp på vinden och kolla igenom. TACK för inlägget och för spellistan!

  Johanna 2015-08-30 14:49:19
  Svara
 • David & The Citizens! 69 love songs! Ceasars’s Palace! YYY’s! Le tigre! The Smiths! The Strokes! First floor power! The Doors! Moldy Peaches! osv <333333
  Var inte allt bättre förr…? 🙂

  malin 2015-08-30 13:59:10
  Svara
 • Underbara skivor, alla, alla, alla! Hjärta och kärlek.

  Svara
 • Haha, tänkte på det när jag läste inlägget: Detta måste ha tagit SÅ långt tid att skriva.
  Hade precis samma grej som du med Kent, lyssnade på allt och var helt frälst. Sedan kom de med ”Vapen och ammunition” och jag tror grejen var att de blev för mainstream för ens indihjärta. Haha! Alla började gilla dem och de spelades på NRJ typ å då kände jag att: nä det går ju inte! HAha!

  elin 2015-08-30 13:19:55
  Svara
 • jag hittade min gamla david and the citizens-väska för ett tag sen och blev nostalgisk och tänkte jag skulle lyssna lite. och blev så SJUKT BESVIKEN. tycker det var superkasst! tyckte så mycket om dom i gymnasiet, och nu ba… ööööh. ska inte lyssna mer och behålla min positiva bild.

  lisa 2015-08-30 12:55:27
  Svara
 • Alltså Starsailor. Jag lyssnade så mycket på dem under en period. Hade helt glömt bort dem men så en sen kväll i somras så poppade de upp igen.
  Jag lyssnade och mindes och tänkte tillbaka på tiden när man alltid hade med sig en cd-walkman och ett skivcase i ryggsäcken. Att musiken på något vis kändes mer exklusiv och noga utvald när man köpte en fysisk produkt.
  Thank God för Spotify, men den där tiden kommer alltid omges av ett romantiskt skimmer för mig.

  Hanna 2015-08-30 11:34:57
  Svara
 • VILKET FANTASTISKT INLÄGG! <3 En fråga: lyssnade du inte på oasis?

  Vänliga hälsningar,
  Hon-som-älskade-oasis-över-allt-annat

  Emelie 2015-08-30 11:33:29
  Svara
 • David and the citizens, blir tårögd bara jag tänker på vissa av deras låtar. älskar dom!

  ida 2015-08-30 11:17:31
  Svara
 • Haha.. jag måste göra det töntiga att kommentera igen – men din spotifylista gjorde verkligen min dag. Tack! <3

  Beata 2015-08-30 11:12:05
  Svara
 • Åh Sandra! Vilken nostalgitripp. Det här hade nästan kunnat vara från min skivlåda i källaren. Efter utrensning har jag inte heller hjärta att slänga, men vad gör man med dem?! Visst är det konstigt att vi kanske var den sista generationen som hade den relationen till musik och film att det liksom var otillgängligt? Att det kunde vara svårt att få tag på! Som du skriver så sparade vi till en skiva eller lånade av varandra. Minns att när mitt musiktintresse vaknade så gick jag till biblioteket i min hemstad med en cd freestyle och lyssnade igenom skivorna där, sen lånade jag hem de jag gillade, stoppade in dem i den surrande stationära datorn och brände av dem! (haha känner att jag just erkände ett eventuellt brott här…) Ska genast göra en nostalgilista och lyssna igen!

  Beata 2015-08-30 11:00:10
  Svara
 • Haha! Jag tänkte medan jag läste, det här måste tagit låååång tid! Så himla fint förövrigt. Min skivsamling innehåller mest ”abslut Love”albumen. Jag var 10 år och besatt av kärlek, trots att låtarna var skit så hette ju albumen fint.

  Frida 2015-08-30 10:08:27
  Svara
 • Vilket sjuuuukt roligt inlägg, tack!

  Maja 2015-08-30 09:51:35
  Svara
 • Alltså gulliga du! Blev helt nostalgisk i min lördagsöldimma när jag läste om alla dessa skivor. Så mycket minnen och så pepp på att lyssna på alla som jag missat. Tack tack söta du för att du orkar sätta ihop ett sådant här mastodont inlägg. Puss o kram från gammal trogen läsare.

  Julia 2015-08-30 03:27:31
  Svara
 • Okej, hoppas nu detta tas exakt lika positivt som det menas som: du och jag har absolut inte samma filmsmak. Flera gånger har jag sagt till min pojkvän att jag sett ett suuuperbra tips om en jääättebra film, och varje gång har vi typ avlidit av tristess. Till den grad att min pv ba’ ”det är inte hon den bloggaren du gillar så mycket som har rekommenderat denna va?” när jag föreslår en film. Så vi tittar inte längre på de filmer du rekommenderar. Men jag gjorde däremot det själv häromdan, och jag tyckte den var såååå dåååålig. Min poäng med allt det här är att du är helt fantastiskt på att skriva och beskriva, hur mycket jag än vet att vi inte har samma filmsmak så händer det fortfarande att jag drunknar i dina vackra ord och tänker ”men den HÄR kommer jag ju att gilla”. Och samma är det med det här inlägget, jag är så himla ointresserad av musik, ändå fängslar dina ord mig till sista meningen. Det är så fint tycker jag. 🙂

  Lise 2015-08-30 01:56:09 http:/instagram.com/larsochlitelise
  Svara
  • Svar på Lises kommentar.

   Haha nästan exakt samma här. Jag har iofs varit lite mer gillande än min sambo. Han ba eeeh va e detta?? En vi båda gillade var dock Take this waltz 🙂

   Malin 2015-09-01 00:17:09
   Svara
 • så himla fint att se att vi ändå har så mycket bra musik gemensamt. från en gammal indiepoppare till en annan. =)
  puss & pop

  pamela 2015-08-30 01:13:58 http://www.pamcakes.blogg.se
  Svara
 • Åh Adam Green min stora tonårscrush <3

  Jessica 2015-08-29 23:32:08
  Svara
 • Inget med Spice Girls? 🙂

  Linnéa 2015-08-29 22:05:19
  Svara
 • Åh alltså cd-skivor! <3 Jag har fortfarande inte gett upp min cd-samling. jag gillar liksom allra bästa att lyssna på musik från cd av nån anledning. Förra året köpte jag en ny skivspelare som kan spela både cd, vinyl från mobilen plus att den har radio. Den är ljusblå och superfin. Tycker så mycket om den!

  Fredrikapåvinde 2015-08-29 22:02:38 http://fredrikapavinden.com
  Svara
 • Hurra vilket bra inlägg! Tackar för alla timmar du la ner på det här!

  J 2015-08-29 21:58:20
  Svara
 • FANTASTISK skivsamling!

  Agnes 2015-08-29 21:54:43
  Svara
 • Ingen musik jag lyssnar på, förutom Håkan, men är ändå avundsjuk på din skivsamling <3<3<3

  Daniella 2015-08-29 21:49:49 http://pinkpower.webblogg.se
  Svara
 • Haha vad du ansträngt dig! Fint inlägg. Skall lyssna på en del av detta, så bekvämt att få musik som verkar bra ba serverad åt en!

  Alexandra 2015-08-29 21:33:08
  Svara
 • Det är helt sjukt, jag har typ exakt samma skivor i gamla lådor hos mina föräldrar. Och då menar jag exakt, t o m de mer ovanliga med typ 3 undantag. Knäppt.

  Caroline 2015-08-29 21:32:36 http://www.hackneyattic.blogspot.co.uk
  Svara
 • Fick både en klump i magen och pirr i bröstet av all indiemusik ovan. Get me away from here I´m dying är verkligen en av Belle & Sebastians bösta låtar. Åh blev sugen på att lyssna på The Strokes nu fast allra först ska jag sätta på Too bored to die och sen lite The Smiths. Tack för nostalgin!

  sandra 2015-08-29 20:59:06 http://atilio.metromode.se
  Svara
 • <3 <3 <3 Åh vi har/hade nästan exakt samma musiksmak! Lyssnade du på Peggy Lejonhjärta? Dom försvann från jordens yta, men var så himla fina och gulliga ca 2005. Finns på youtube.

  Anna 2015-08-29 20:47:51
  Svara
 • Underbart inlägg!!! Nostalgi och en jäkla massa tips. Du är fantastisk!

  Helene 2015-08-29 20:47:23
  Svara
 • Trevligt att se din skivsamling. Mycket som jag gillar och finns i min skivsamling. Nu är det mest 60- och 70-tals soul, ska, rocksteady, tidig reggae och blues som gäller. Och det är den musiken jag skriver om i min blogg.

  Johan 2015-08-29 20:37:10 http://finest.se/soulful
  Svara
 • God! Du hsr prickat in så många indie pärlor. Lenny Kravitz, Bob Dylan, lite folk Rock på det och vi har typ samma låtar. Blur och doktor kosmos var dock något jag inte lyssnade på så mkt. Tänk vad mkt musik gör ändå, har hittat massor med vänner som jag hängt med genom åren för vi lyssnat på samma musik och gått på samma klubbar., festat till samma låtar. ❤️

  Mmmm 2015-08-29 20:33:31
  Svara
 • Gaah Doktor Kosmos! Jag är uppfödd på Doktor Kosmos. Underbart.

  Hanna 2015-08-29 20:30:16
  Svara
 • När du ändå är inne på musik, kan du inte göra ett inlägg om dina LP favoriter? 🙂

  Sandra 2015-08-29 20:07:25
  Svara
 • Hej och tack för massa låttips! Undrar om du lyssnat nåt på Bob Dylan? Förmodar att du kanske testat men inte fastnat för det, men jag tycker liksom att han är helt enkelt bäst. T.ex skulle jag rekommendera låten ”girl from the north country” från albumet the freewheelin’ bob dylan.

  paula 2015-08-29 20:07:15
  Svara
 • Har en väldigt snarlik skivsamling 🙂 bad cash quartet var ju helt sjukt bra.

  lina 2015-08-29 20:01:35
  Svara
 • Åh vilket helt underbart inlägg. Jag har en melankolisk bakisdag och en knuff till att lyssna på mjuk och nostalgisk pop var precis det rätta för mig. Kram å tack!

  Hanna 2015-08-29 20:00:01 http://helh.blogspot.com
  Svara
 • Min samling harmoniserar på extremt många punkter med din (jag är 82:a) men gladast blir jag nog när någon pratar om ”There is hope”. Så sjukt bra men också tragiskt bortglömd skiva. Sen min gymnasiebästis spelade Waking up with FFP för mig är jag för evigt ett fan.

  Szofia 2015-08-29 19:56:49
  Svara
 • Vilken nostalgi! Äger la typ 60% av detta själv. Blev särskilt förtjust när jag såg Doktor Kosmos och David & The Citizens :’) Sandra, detta var ett bra inlägg! Blir sugen på att lyssna igenom allt igen.

  Malin 2015-08-29 19:56:18
  Svara
 • BÄSTA.INLÄGGET.NÅGONSIN!!!!! *i extas*

  Rebecka 2015-08-29 19:51:19
  Svara
 • Så fint ändå att man tänkte att det bara var vi i vårt gäng som förstod hur bra den här musiken var, och så är du i den andra stora staden och har i princip exakt samma skivsamling som jag hade. Gymnasiet <3

  Malin 2015-08-29 19:49:42
  Svara
 • Roligt inlägg! 🙂 känner igen det där med att hänga i skivaffären, minns att jag och mina vänner gick dit för att kolla in topplistan på singlar och då och då fick en singel följa med hem 🙂

  Anna 2015-08-29 19:40:57
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!