mina höst- och vinterjackor. 2006 tills nu.

Snart äre dags att byta till varmare jacka! Jag införskaffade ju en fodrad jeansjacka förra veckan. Tänkte att det även vore roligt att se vilka jackor jag värmt mig inuti sedan jag började blogga.

2006.
2006

För nio år sedan levde jag i denna lilla jacka från Marc by Marc Jacobs, med insvängd midja, sammetskrage och rosettfickor.

20062

På vintern hade jag en mörkblå skepparkavaj från Acne som jag inte har en bättre bild på än den till vänster, samt en beige secondhandkappa.

2007.

2007

Tvåtusensju införskaffade jag denna korta kappa från Juicy Couture med blanka guldknappar. Den kom att bli min följeslagare i många många år. Den har en perfekt längd om man har korta kjolar, de kan precis titta fram.

2008.
2008

Ett år senare kompletterade jag den svarta kappan med denna röda från Sonia Rykiel. Matchade med röd basker och vita strumpbyxor och såg liten ut som en slags seriefigur.

2009.
2009

2009 hade Minimarket en höstkollektion med spelkortstema och den här ingick i den. Så himla blå!

20092

Hade även en sjömansjacka från Topshop, en liten rutig jacka från Minimarket och en regnjacka från Topshop.

2010.

2010

2010 hade jag en existentiell kris pga ville inte ha så mycket gulliga kläder längre. Inhandlade därför ingen ny jacka utan använde 2007 och 2008-kapporna genom vintern istället.

2011.

2011

För fyra år sedan köpte jag jackan som fått stå ut med mig mest de senaste åren. En kort liten slags flygarjacka i mörkblått från Opening Ceremony. Den kan jag bara ha nuförtiden om jag går väldigt fort eller står väldigt långt från människor för den är helt trasig överallt.

20112

Till vintern hade jag en dunjacka från Penfield med fluffig krage och frös inte för första gången sedan jag var tolv ungefär.

2012.

2012

2012 kompletterade jag med den här himla fina vinterjackan med duffelknäppning och luva. Också från Penfield.

20122

Hade även en rosa jacka från Opening Ceremony samt en svart Alphajacka i barnstorlek (så man får den midjekkort : ))

2013.
20132

Höstjackan för två år sedan blev denna gröna vintagejacka med fejkpälskrage, från sjuttiotalet.

2013

På vintern hängde jag runt i Penfieldjackorna. Juicy Couturen från 2007 fick också följa med en sväng.

2014.

Förra vintern bodde jag i jackan från Penfield igen. Tycker om att den är nätt samtidigt som den är jättevarm.

Kompletterade även med en midjekort dunjacka från Uniqlo med luva. De här två kommer få följa med den här vintern de med!
.

Translation. My winter and fall jackets from 2006 until now.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
22kommentarer
  • Minimarket kappan, som jag letade efter denna. Jag har den i en lättare modell i färgen röd. Men den blåa hemsöker mig fortfarande med jämna mellanrum.

    Karolin 2015-09-13 00:17:53
    Svara
  • måste bara säga jättebra variation på inlägg på sistone!!

    j 2015-09-09 18:28:45
    Svara
  • vet du om man kan få tag i dunjackan från 2012,den från penfield?isåfall vars?

    cajsa 2015-09-09 14:29:11
    Svara
  • Tycker att det är uppfriskande att se att du behåller någon sorts egen stil trots modets växlingar. Jackorna från 2006 till nu har alla någonting gemensamt som liksom är kännetecknande för din stil. Hur tänker du kring oversize- modet som rått de senaste åren? Din jackor är ju alla ganska korta och tighta, var hittar man sådana? Tycker att allting nuförtiden är antingen snortajt och kort eller överdimensionerat stort, gärna i kombination. Hur tänker du kring det? Tror att jag aldrig sett dig i ett plagg som inte är tight och kort. Har det att göra med att du är såpass liten och smal? Jag är själv ganska smal och har lite problem med det modet, tycker att alla ens former försvinner i stora tält. 🙂

    Elsa 2015-09-09 12:01:54
    Svara
  • Dina inlägg de senaste veckorna har varit så himla bra! Måste bara säga det. Och så måste jag fråga: din kris där du inte ville ha gulliga kläder mer, utlöstes den av att du flyttade till USA där det råder en annan klädkultur än i dina gamla kretsar i Stockholm? Eller hade krisen kommit krypande under en längre tid?

    Rebecka 2015-09-09 09:35:37
    Svara
  • Tänkte bara tipsa om en något som kan hjälpa en att förstå att man själv kan påverka sin situation. Tycker ofta du får kommentarer från människor som inte kanske kan släppa någon, gå vidare, ältar eller tänker mkt på en specifik sak.

    Grejen är att man kan styra sina tankar. Men, om man inte vet det eller tänker på det så går det inte alltid automatiskt. Tex är vissa människor mer sinnliga för olika intryck. Tar in hela tiden information beroende på intresse. Det där kan man lära sig att koppla på och av, kanske inte som en maskin eller att det sker medvetet hela tiden heller… Handlar om fokus. Jag själv kan ta in överdrivet mkt sinnesintryck om jag aktivt bestämmer mig för det, sen kan man ju styra att passivt göra det istället. Det där sker ju omedvetet som ett flöde.
    Yoga kan vara en bra hjälp, eller att träna på fokus mellan logik och sinnesintryck för att lättare klara av här och nu utan att vara ledsen, påverkas och ständigt beröras.
    Om man verkligen vill ha en röd bil, kan ju det ta upp ens fokus och tillslut lägger man bsra märke till tex röda bilar. Men, om lär sig att aktivt och passivt jobba med tankar och att man själv kan styra sitt tanke flow så är man själv chef över sitt fokus. Hur bra grej som helat att jobba med…

    Mmmm 2015-09-09 05:31:50
    Svara
    • Svar på Mmmms kommentar.

      Mmmmm, bra kommentar!! Jag är en person som har lätt för att älta saker. Kan tipsa om att säga den tanke man ältar högt för sig själv för att ”förlöjliga” tanken. Eller skriva ner på en lapp eller direkt i mobiltelefonen för att sedan radera. Det har i varje fall fungerat för mig då jag har lättare att släppa det då jag ”får ur mig” tanken. Jag håller med dig i vad du skriver om att det går att styra och själv bestämma vad man ska lägga sitt fokus på, det är en grej som alla kan träna sig till.

      Maja 2015-09-09 11:36:28
      Svara
  • tänker OFTA på din halvgenomskinliga topshopregnjacka (härom dagen till exempel). minns hur du letade efter den där helgenomskinliga (miu miu? sonia rykiel?) och sen när du hittade denna som liksom var ännu bättre, tyckte jag iallafall.

    Vicky 2015-09-09 02:26:47 http://vickys.se/
    Svara
  • Kom över detta…! Hur ställer du dig till den här krönikan? (antagligen funkar inte länken :o)

    www.goteborgnonstop.se/tag/sandra-beijer/

    Nettie 2015-09-08 23:07:47
    Svara
  • Jag står i valet och kvalet att göra slut med min (relativt nyblivna) sambo. Han är bra och fin och vi har roligt ihop men jag känner mig så fruktansvärt vilsen i mig själv och vill bara reda ut den stora härvan som är jag just nu (tex känner jag inte att jag är 100% över mitt ex) och bygga en stark, stabil grund igen. Det känns inte bra att vara lite såhär halvhjärtad i ett förhållande pga hur jag mår, även om jag gillar honom. Men hur vågar man ens ta steget? Det enda jag kan tänka på är hur ledsen han kommer bli, för han är superdupercomitted, och att jag inte vet om jag bara kommer må ännu sämre sedan. Jag har aldrig gjort slut med någon. Vem som helst får gärna ge mig råd, jag tror jag snart bara blir sinnessjuk istället för det är enklare än att känna allt det här!

    T 2015-09-08 21:32:00
    Svara
    • Svar på Ts kommentar.

      åh vilket jobbigt beslut! jag har krisat lite med en annan snubbe, fast i det här fallet angående om jag borde bli ihop med honom eller inte. vad jag tycker har hjälpt är att skriva dagbok och att prata med en kurator. det liksom får en att behöva sätta ord på vad man känner. och när man säger ”jag känner nog mest såhär” så hör man lite om det låter rätt eller inte. det kanske är en bit på väg i att hitta rätt beslut?
      ta hand om dig och lycka till! <3

      frida 2015-09-08 22:09:45
      Svara
      • Svar på fridas kommentar.

        Låter hur bra som helst med att prata med någon och skriva dagbok. Till och med bättre kanske än att fråga människor på bloggar som inte är insatta i ens liv. Jag bär tidvis på block eller ritblock. Skriver ner ord, anteckningar, eller skiss. Kanske som bara är en ide, tanke el problem. Som
        Ofta bara jag kan tyda. När jag har tid, så begrundat det så återgår jag och funderar om det är rätt eller fel. Tycker man själv har svaren på det mesta man undrar… Om man samlar. Jag skapar det mesta jag gör passivt i bakhuvudet hela tiden. Som en back-up… När man väl aktivt jobbar sedan med ett problem, ide eller tanke hsr man fått distans till det hela… Förstår det bra och dåliga på ett nytt vis. Jag kan springa, handla, duscha, jobba med annat aktivt och passivt ha i åtanke saker som utvecklas eller skapas senare.

        Jag tror man måste bestämma att fokusera aktivt på olika saker. Annars går man runt och ventilerar precis alla ens problem, tankar osv till alla. Det blir kaos och icke fokus på här ovh nu.

        När jag lärde mig ”skapa” som ett 9-5 jobb under/efter utbildning så blev pressen och prestation att lyckas mkt mer mindre. När jag kände att jag drogs in i kaos situationer, så försökte jag att många gånger fokusera på att aktivt jobba mer med fokus på ”logik” här nu. Påminna mig själv att ta upp det emtionella i ett lugn och trygg situation.

        Mmmm 2015-09-09 05:00:32
        Svara
  • Så stort stilsteg mellan 2010 och 2011! Känns som det är världsdelar mellan basker och liten mössa. Hur kom det sig tror du? Och känner du nånsin, som en annan, att ”men herreGUUUUD hur fan såg jag UT” när du ser bilder från tidigare stilar? Eller har de nånslags romantiskt skimmer över sig för att de var DU just där, just då?

    Ellen 2015-09-08 20:58:24
    Svara
  • Känns ju inte direkt som att köpa en ny vinterjacka varje år passa in med din text du skrev typ för en vecka sedan;

    ”Jag är en hejare på (om jag får säga det själv hehe) att använda mina kläder tills de helt enkelt inte vill vara med längre och upptäcker ganska ofta att den där tischan från 2001 passar utmärkt till kjolen från 2014. Såklart jag köper nytt, det vet ju ni också, men jag försöker alltid se till att plagget harmoniserar med resten av min garderob så jag vet att jag kommer använda det mycket.”

    Överdriven konsumtion utan dess like.

    Jessi 2015-09-08 20:55:12
    Svara
  • Hej Sandra! Du som verkar ha goda råd till allt som har med kärlek att göra kanske kan hjälpa mig med. Mitt problem handlar inte om att inte våga ta kontakt med killar eller att vara olyckligt kär eller att göra slut. Faktum är att jag inte kommer till de sista två punkterna eftersom jag aldrig blir kär. Jag träffar så många fina killar som är riktiga drömmar men när det väl gäller, när det är dags att ta det där sista steget att bli ihop då backar jag ur. Jag blir så osäker och alla de känslorna jag kände i början försvinner totalt och jag vill inget annat än att vara singel och ensam. HUR bryter jag det här? Jag har aldrig haft det svårt med att få killar, och det känns som jag letar utmaningar hela tiden. Är så otroligt trött på mitt eget beteende men jag vet inte hur jag ska lösa det… Hoppas du har några fina råd att dela med dig av!
    Puss och Kram

    Johanna 2015-09-08 20:36:32
    Svara
  • Penfield jackorna är ju så snygga! (Men dyra..)
    Var får man tag i såna där söta vantar utan fingrar? 🙂

    Martina 2015-09-08 20:17:00 http://mtinasandstrom.blogg.se
    Svara
  • Hej Sandra! Jag har bläddrat igenom cirka hela din matkategori i eftermiddag pga att jag ska bjuda en vän på lunch imorgon och jag ville bjuda på något nytt som jag inte provat förut. Det blir ett av dina pastarecept och på kvällen tänkte jag för första gången laga tabbouleh enligt ditt recept till mig och min pojkvän, så det blir två Sandra-recept på en dag imorgon 😉 Du gör så enkla beskrivningar med lockande bilder (min mage kurrar enormt efter denna timme av scrollande i din matkategori). Så jag ville väl bara tacka för matinspirationen, hoppas att du lägger ut ett nytt recept snart! Och tack för en bra blogg i övrigt förstås.

    Anonym 2015-09-08 18:26:13
    Svara
  • Oj nya jackor typ varje år? Jag har haft samma vinterjacka de senaste fyra åren 😉 dvs sen jag slutade växa

    Malin 2015-09-08 17:24:59
    Svara
    • Svar på Malins kommentar.

      Hahaha jag med! Jag brukar köpa en ny höstkappa lite då och då men vinterjackan hänger med sedan flera år. Och faktiskt även min höstkappa för tillfället! Den är säkert 5 år nu.

      Lisa 2015-09-08 23:29:21
      Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!