jag tror jag drar till tokyo en tid.

tokyo.
Hörrni.
Jag har bestämt mig för att tillbringa hela mitt mars 2016 själv i Tokyo.
Som ni vet är en av mina drömmar att någon gång bo i den där staden, men jag vet ärligt talat inte riktigt när detta skulle ske inom min närmsta framtid. Jag skulle sakna Magnus för mycket, jag har ingen lust att flytta ifrån min lägenhet alls förtillfället och mycket av mitt jobb just nu kräver att jag måste va i Stockholm en del. Men fem veckor – det går ju fina fisken!
Alltså tänkte jag fira in våren i Japan.

tokyo.
Anledningen att jag skriver detta är just att jag känner ingen alls i Tokyo. Jag vet inte hur man fixar boende (kanske via airbnb?) och var det är roligast att bo. Jag har varit i Tokyo två gånger men då med kompis/pojkvän och är lite nervös över att spendera så lång tid i en stad ensam där knappt någon talar engelska.

tokyo.
Innan jag bokar en biljett vore det så himla fint med lite hjälp från er.

Om jag fick drömma önskar jag mig:
– Frilansvän(ner) att jobba på café från, äta lunch och promenixa med. Och som kanske vill visa mig stan?
– Ett område att bo i som inte är läskigt att gå hem själv i på kvällarna, som ligger centralt och som är rätt ”ungt”. Alltså där det liksom händer lite grejer men ändå är fint.
– En fin park att springa i nära där jag bor.
– Roliga personer att dricka vin, dansa och sjunga karaoke med.

tokyo

Kan ni ge mig detta? Jag känner liksom på mig att ni kan det!
Är himla pepp på detta beslut men tänker att ni kanske kan göra mig lite tryggare i det också.

 

Translation. I’ve decided to spend March 2016 in Tokyo. But I need help; Where is the best place to live? Is airbnb the site where I should find an apartment? And also, if you live there, wanna hang out?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
67kommentarer
  • Tokyo är min favorit stad! Tänkte bara tipsa om att SAS har REA idag till tokyo. Gäller endast idag kl 18-24 9/6-2016.

    Stockholm – Tokyo – Flyg T/R – Endast 2676kr

    Källa med mer info: http://www.bornsheep.com/stockholm-tokyo-flyg/

    Funkar många datum med avrese datum mellan november 2016 till maj 2017

    Kriller 2016-06-09 20:28:01
    Svara
  • Hej Sandra!

    Kom på att du också skulle till Tokyo under mars/april. Jag ska vara där 17:e – 2:a april. Var tänkt att jag skulle åka själv – men fick med mig min lillebror på 19 i sista sek (yay! han är hur gullig som helst).

    Jag kommer att jobba från Tokyo några dagar och tänkte sitta på något schysst café (finns tydligen få ’free wifi’ ställen men samlat ihop en del nu). Hojta till om du skulle vilja ha sällskap! Jag är 30, jobbar som SEM-specialist. Har bott i Tokyo för en massa år sedan (4 månader, pluggade japanska) och har OK koll på staden.

    /Gabriella

    Btw, signa upp för detta innan du lämnar Svea, man ska tydligen få tillgång till hotspots i Tokyo under 2 v. Om du nu inte väljer att hyra pocket wifi på flygplatsen: http://flets.com/freewifi/spot.html

    Svara
  • Åh, Tokyo är världens bästa stad! Har varit där 5 ggr, första gången 2010 och då pluggade jag i 3 månader (men bodde inte inne i Tokyo) och senast nu i april 2015. Måste säga att jag är sjukt avis, men också pepp för din skull- har ju läst att du vill dit igen.
    Alltså, jag skulle försöka se till att komma dit så att du får någon vecka i april också (dvs, kanske 3-4 veckor i mars och 1-2 veckor i april) för att vara säker på att vara där under hanami- körsbärsblomningen även denna resa. Det finaste jag varit med om typ!

    Ang boende så finns det så många olika bra ställen, ser att du fått jättemånga tips redan. Jag gillar Shinjuku och har bott där en del- men då på hotell. Skulle mer än gärna bo en längre tid ”på” AirBnB i ex. Kagurazaka eller Meguro.

    Finns massa grejer att tipsa om, så kolla gärna in min blogg: TOKYOYO.SE
    ex: köp ett suika/passmo- tågkort för att underlätta åkandet, tågen går ju inte heller efter midnatt (som du kanske vet) så missa inte sista. Måste rekommendera dig att åka till Kamakura, en pärla som jag själv inte tog mig till förrän min fjärde resa till Japan.

    Jobbar på för att ev. kunna ta mig till Japan en längre tid framöver, hade ju varit amazing att kunna säga ”jepp, är på plats i Tokyo och kan bli din vän”.

    Tokyoyo 2015-10-13 21:31:18 http://tokyoyo.se
    Svara
  • Hej Sandra!

    Lite tipps inför Tokyo resan.

    Boende kan vara lite dyrt men det går att fixa genom Sakura house, ett företag som hjälper utlänningar som inte talar japanska att fixa lägenheter. Jag tror att det är lite billigare än airbnb i slutändan. Sedan är kanske inte lägenheterna de flashigaste. Airbnb funkar ju det med men jag tror att det blir rätt dyrt om du planerar att vara här i en månad.

    Ställen att bo på.
    Jag bor i Sasazuka som ligger på Keio line och ligger tre stationer bort från Shinjuku.
    Perfekt taxi-avstånd från Shinjuku, Shibuya och gångavstånd till Shimokitazawa.
    Jag skulle tipsa om att hitta något kring Hatsudai, Hatagaya och Sasazuka. Alla dessa stationer ligger på Keio line och väldigt nära Shinjuku. Trevliga gågator med många butiker, restauranger, barer osv.
    Andra trevliga områden, om något lite dyrare är Sangenjaya, Gakugeidaigaku, Meguro, Naka meguro.
    Yoyogi, Yoyogi Uehara, Yoyogi Hachimangu ligger väldigt nära Shinjuku/Shibuya och är kanske inte lika pricy som att bo mitt i Shibban.
    Jag såg att någon tipsat o Hiroo men det är en av de tråkigaste stadsdelarna jag vet och skulle inte riktigt rekommendera det. Då är Ebisu bättre!

    Jag har bott här i åtta år och nu och känner att jag har ganska bra koll på stan. Skulle däremot vilja utforska lite ny mark själv och är du intresserad så får du gärna hänga med mig och mina japanska vänner på äventyr!
    Karaoke står alltid ganska högt på listan utöver barhäng och dans på små intima klubbar som vänner ofta organiserar.
    Det är alltid något på gång!
    Mina vänner har även det bästa huset i Gakugeidaigaku med ett helt tak gjort för utomhushäng i solnedgången. Tror du skulle gillart.

    Jag och några vänner har även ett event som heter Flash back där vi i regel bara spelar musik från 90-talet.
    Klubben hålls på ett ställe som heter Enjoy house och ligger i Ebisu. Är inte helt hundra på hur schemat ser ut för tillfället (då vi inte kör varje månad) men om det hålls i Mars så kom gärna förbi!

    Ställen att hänga på.
    De flesta rekommenderar Daikanyama, Naka meguro, Shibuya osv
    Jag skulle även vilja slå ett slag för lite mindra områden, som till exempel Sangenjaya, Gagugeidaigaku, Området mellan Shibuya och Yoyogi Uehara, samt Kitchijouji som inte är så litet kanske.
    Området där Daikanyama och Ebisu möts är också väldigt najs.

    Jag bloggar lite smått om mitt liv i Tokyo på Tokyoaspects.wordpress.com.
    Har precis börjat så vet inte hur bra inblick det blir i min vardag men där kan du åtminstone få ett litet hum över vem jag är.
    Annars instagramar jag på tokyoaspects och sannafjaellborg!

    Vi ses kanske på en bar i Tokyo!

    Sanna

    Sanna 2015-10-11 16:12:28 http://tokyoaspects.wordpress.com
    Svara
  • Hei! Jeg har jobbet som lærer i Japan i 1 år, og jeg ville bare si at det gikk helt supert! Bodde i en liten by som heter Akashi, og når jeg gikk rundt der følte jeg meg som en enhjørning som alle stirret på. Det er både morsomt og litt frustrerende å skille seg ut alltid. -Men siden du skal bo i Tokyo vil det være flere utenlandske der, så det skal nok gå fint! Anbefaler deg uansett å starte på et treningssenter (jeg gikk på ”Konami”). Det er supert å delta i aktiviteter som er lik som hjemme. Step pump er likt både i Japan og Norge, og det er en god følelse! Det er veldig vanskelig å få leilighet i Japan som utenlandsk, så airbnb er en god ide! Nettsider jeg anbefaler: http://gaijinpot.com, og lær litt japansk før du drar, for eksempel på you tube kanalen: Learn Japanese with JapanesePod101.com. Om du har noen spørsmål må du gjerne ta kontakt. God tur til Tokyo!

    Sara 2015-10-10 21:30:39
    Svara
    • Svar på Saras kommentar.

      Hej! Jag vet inte om du ser detta, men kanske får du ett mail om det eller så 🙂 Hur som helst, jag måste fråga – hur fick du jobb som lärare?! Var du där på ett arbetsvisum eller working holiday visa? Det verkar nämligen vara så sjukt svårt att få arbetsvisum, speciellt om man inte har engelska som modersmål! (Och man kan inte få working holiday visa om man är från Sverige)

      Saga 2016-02-21 19:00:02
      Svara
  • Hej Sandra! Jag bor i Tokyo sen i Januari. Tokyo är så fantastiskt och jag älskar säkerheten, ljuset, möjligheterna, maten, ljudet och allt annat i den här staden.

    Alla områden här är ju liksom lite som sin egna stad här, det var så från början och tillslut så växte allt bara samman! Men som jag läste i en del av kommentarerna så är Naka-Meguro fabulöst bra! Speciellt på våren för Meguro-gawa är så underbar i körsbärsblomsskrud, en av tokyos kändaste tror jag. Rätt populärt att jogga längs floden också! Så det blir en del människor däromkring under våren, men det blir inte högljutt alls! Naka-Meguro ligger på en tunnelbanelinje så den är inte gratis att åka på med Japan railway-kortet, men stationerna längs den linjen är så bra. Daikanyama, Naka-meguro, Gakuei-Daigaku etc. En enkel promenad till Shinjuku också.
    Mycket bra mat där också.

    Shimokitasawa är också underbart, lite mer ungdomliga affärer och drömkaféer. Lätt att ta sig från Shinjuku och Shibuya.
    Sangenjaya och Setagaya som ligger i närheten av bode Naka-Meguro och Shimokitasawa är också underbara.

    Som utlänning är det svårt att hyra lägenheter och få kontrakt och så, men via Airbnb borde det inte vara några problem.

    Har du några andra frågor, eller vill ses när du kommer hit, maila gärna mig!

    Kram

    Julia 2015-10-10 08:34:23
    Svara
  • Jag har en liknande fråga till dig, fast om New York. Har varit där några gånger tidigare och tänker nu skriva mitt examensarbete där i vår. Min tanke är att vara borta en månad, kanske lite mer, och du som bott där alternativt någon av alla dina smarta bloggläsare, kanske vet hur man enklast hyr en lägenhet/rum där (för visst får man hyra ett rum eller lägenhet av en privatperson om man hyr längre än en månad?) eller kan koppla ihop mig med någon som har koll/hyr ut? Det här kanske är lite långsökt, men fråga kan man alltid göra! <3

    Lisa 2015-10-08 21:15:08 http://lisaly.webblogg.se
    Svara
  • Va kul! Som någon tidigare skrev: Köp ett japanskt tågpass (som måste bokas/köpas från Sverige går ej att köpa i japan minns jag) och gör en utflykt för en helg/några dagar. Det är skönt att komma ifrån Tokyo några dagar och passa på att se andra delar av landet. Shinkansen är världens snabbaste tåg och alla tåg går i tid, så går smidigt att ta sig till andra delar av landet! 😀

    Anna 2015-10-07 20:54:43
    Svara
  • I recommend airbnb. Never stayed there for that long but that should work.

    I’m sure you will have a great time!

    -christine
    www.christinelovestotravel.com

    Christine 2015-10-07 19:34:52 http://www.christinelovestotravel.com
    Svara
  • Åh nej, varför försvann alla mina styckesindelningar?.. Sorry för världens längsta stycke :/

    Joanna 2015-10-07 19:34:24
    Svara
  • Jag bodde i Tokyo i ett år hösten 2012 till sommaren 2013 och bodde då i ett studentdorm i Komaba-Todaimae, vilket ligger ynka 20 min promenad från Shibuya. Det är ett lugnt och fint område där jag vet att mina vänner hittade ett väldigt billigt kontor med kök och badrum via airbnb som de bodde i när de hälsade på mig och sov på luftmadrasser de tog med (har även för mig att det fanns en bäddsoffa men du skulle ju också kunna köpa en billig madrass på IKEA). Vet dock inte om det fortfarande hyrs ut men det är absolut värt att söka på (tror det klassades som att det låg i Meguro).

    Genrellt skulle jag säga att Tokyo är en säker stad där man sällan känner sig rädd om man går hem själv. Jag gick hem själv flera gånger mitt i natten och var väldigt sällan rädd, vilket jag kan bli här hemma i Sverige. Enda område jag kanske skulle undvika är Roppongi där det mest hänger fulla västerlänningar om kvällarna eftersom det finns så många klubbar där. Om du har något favoritområde från när du var där och turistade skulle jag leta efter airbnb:s där. Eftersom jag bodde så nära Shibuya så var jag där väldigt mycket och lärde mig alla de små gatorna och vad som fanns där, vilket också gjort att Shibuya är mitt favoritområde.

    Om jag skulle bo i Tokyo en månad skulle jag nog leta i Komaba, Shimokitazawa, Ebisu, Daikanyama, Meguro, Naka-Meguro och Hiroo men det är nog mest för att jag var en del i de områdena, har bättre koll på dem och känner mig mer hemma där. Att hitta någonstans nära en park tillräckligt stor att springa i kan nog bli svårt tyvärr… Men det är ju lätt att se på en karta vilka ställen som ligger nära parker. Annars vet jag att många sprang ute på gatorna eftersom de mindre gatorna ofta är väldigt lugna. Vissa parker, som t.ex. Ueno koen (Ueno Park), har mycket asfalterad väg så där blir det inte ens så stor skillnad mot att springa på gatan. Spontant är Yoyogi en bra park att springa i som ligger väldigt centralt. Inokashira koen är också springvänlig men ligger lite mer off. Att tänka på är också att vissa parker, som t.ex. Shinjuku Gyoen (Shinjuku Garden) är trädgårdar och inte parker och att springa där ev kan uppfattas som oartigt/otrevligt av japanerna eftersom syftet med att vara där enligt dem är att beskåda och njuta av de fina växterna och inte träna. Trädgårdarna brukar generellt ha en inträdesavgift men den är ofta ganska låg (ca 2-300 yen).

    Ett annat tips jag verkligen måste ge är att åka i mitten av mars till mitten av april, då garanterar du i princip att få se körsbärsblomningen och det är så värt! Du kanske redan lyckats pricka in den när du varit där innan men om inte så rekommenderar jag verkligen det. Det är inte bara att träden är supervackra utan att hela staden har picknick, gubbar och tanter sitter i timmar och målar av träden, folk dricker öl/vin och äter under träden och allmänt carpar skiten ur körsbärsblomningen. Det är så fint att se! Om du googlar cherry blossom Tokyo report så har Japan-Guide en jättebra guide för när man förutspår att blomningen ska börja, baserat på hur vädret varit etc, och sen när det börjar var det blommar som bäst etc. De tipsar även om bra ställen att titta på blomningen, och all info är på engelska.

    Om du vill träffa folk att hänga med är ett tips att gå till restaurang Lilla Dalarna där jag vet att det jobbar flera jättetrevliga människor som pratar engelska (om inte svenska t.o.m). Att söka på facebook-grupper för icke-japaner/svenskar i Japan är också ett tips. YCN (Young Chamber Network, finns på facebook) är en grupp för svenskar i Japan och japaner med intresse för Sverige. Gå med i den och häng med på deras afterwork första onsdagen varje månad i en väldigt trevlig bar i Shibuya (om det fortfarande är samma som förut, men det är lätt att kolla i fb-gruppen).

    Och slutligen, njut som bara den av en av världens allra bästa städer!

    Joanna 2015-10-07 19:32:25
    Svara
  • asså sandra, du lever verkligen mitt drömliv!!!!!!
    LYCKA TILL

    mono 2015-10-07 15:50:00 http://nouw.com/mono
    Svara
  • Tycker det är ett så modigt och spännande initiativ av dig! Dock så undrar jag ifall du har avsikt för att studera lite japanska? Så att du klarar dig i vardagen när du tänker bo där i en månad.

    Julia 2015-10-07 15:00:40
    Svara
  • Vet inte om min förra kommentar kom med, men tänkte att jag borde rekommendera dig att sticka över till Sydkorea också när du ändå befinner dig i närheten. Du skulle nog gilla Hongdae i Seoul väldigt mycket!

    Elsa Hedvig 2015-10-07 10:11:35
    Svara
  • Äntligen, vad kul! do it! Jag har iofs bara bott på landsbygden i Japan när jag studerade där i 1 år, så är inte den ultimata kandidaten för att svara på dina frågor. MEN 1) de kompisar jag har i Tokyo säger att så länge du bor i anslutning till den gröna linjen, Yamanotesen, så har du ett bra läge. Yamanotesen går i en cirkel runt centrala Tokyo och passerar bland annat Shibuya och Harajuku. Precis bredvid stationen i Harajuku ligger det en stor, löpvänlig park där jag har sett folk springa, fast annars kan man hitta mindre eller större parken lite här och var tror jag.
    2) Boende vet jag inte så mycket om, men Airbnb kan nog vara bra! De man hyr av är ju levande guideböcker och hyr du av en japan kanske du till och med kan få lära di laga japansk mat!
    3) Jag planerar också att åka till Tokyo/Japan till våren men vet inte riktigt när det blir för studentekonomi och skollov dikterar min vardag. Kanske blir det samtidigt som dig? I så fall – hej! Jag heter Elsa och är 22 år. Jag har långt och naturligt rödblont hår, älskar korta kjolar, onigiri och söta saker (kolla in すみっコぐらし)! Det jag saknar mest ju nu i ett allt för kallt Sverige är att sjunga karaoke, och om vi befinner oss samtidigt i Tokyo skulle jag definitivt kunna tänka mig att utforska staden med dig..! よろしくお願いします 〜頑張ってくださいね (o^^o)

    Elsa Hedvig 2015-10-07 09:51:02
    Svara
  • Bor till/från i Tokyo nära Ikebukuro, lite oklart för tillfället om jag kommer vara där i mars, men om jag är där kan jag lätt
    – peka ut fina ställen en kan frilansa från och hjälpa med basic japanska (det är 3000x lättare än kinesiska och mycket lättare att uttala än franska)

    – Roppongi är bäst om en är lite rädd för språkbarriären, Nakameguro och Daikanyama funkar också. Airbnb är nog bäst för att de flesta landlords inte låter hyra ut något i bara en månad, speciellt inte om en inte är japan.

    – Koen är ett väldigt viktigt ord. Det är bara att fråga random människor på gatan om var närmsta Koen är så finns det nog flera jättejättefina parker (typ Shinjuku park tycker jag är mysigt pga att det händer så mycket där… kommer dit för att meditera så sitter en punkrockarsnubbe närmre dammen och målar av landskapet och längre bort står ett par och fotar varandra med jättekameror i skogen)
    – det blir nog umeshu, izakaya och karaoke överallt – tycker det är okej att tillfälligt köra umeshu istället för vin när en bor i Tokyo (y)

    Kram! <3

    Yanjaa 2015-10-06 23:47:21 http://yanjaa.com
    Svara
  • omg jag är annars pepp på att läsa inlägg från drömstaden. shittans pomfrittans

    emma 2015-10-06 23:10:17
    Svara
  • Tips är att kontakta Maria Ahlgren, hon bodde ju i Tokyo väldigt länge 🙂

    Moa 2015-10-06 22:31:36 http://osynliga.tumblr.com
    Svara
  • åh! Jag dör så himla lyx! Jag bodde några veckor i Nakameguro i våras, du skulle älska det! Massa små hus vid en liten flod med körsbärsträd. Och typ 10minuter att gå till Daikanyama. Plus att det ligger massa små fina butiker, caféer och barer överallt i området, men det är lugnt och fint liksom, men jättecentralt. Bästa! Jag bodde i en airbnb som hette ”jazz by the river” som var fin som snus! Kram!

    Linnea 2015-10-06 20:05:51
    Svara
  • Hej!

    Min styvbror David på 29 år bor/studerat japanska/jobbar som lärare i Tokyo. Han har bott där i snart åtta år och är flytande i Japanska! Hör av dig till honom på facebook, han är underbar och jätterolig.
    Han heter Yukiro Dravarious.

    Puss

    Signe 2015-10-06 19:55:39
    Svara
  • Har bott i Tokyo och varit där mycket under hela hela min uppväxt. Tycker du ska kolla efter boende i Shimokitasawa, Koenji eller Meguro. Undviker själv Asakusa. Där finns mest turister och pensionärer. Har aldrig känt mig rädd i Tokyo, det måste vara en av världens tryggaste städer 🙂

    Julia Hirasawa 2015-10-06 19:33:26
    Svara
  • Jag är i Tokyo i 10 dagar i mars, skicka ett mail om du vill!

    Malin 2015-10-06 17:59:56
    Svara
  • Kanske ett dålig tips… har aldrig varit i tokyo. Men det finns en coctail/kaffe-bar i Oslo som heter Fuglen, som också har en ”avdelning” i Tokyo. Du hade älskat det i Oslo, och det är skandinavier som jobbar på den i Tokyo. Så kanske du vill hänga där..?

    Johanna 2015-10-06 17:58:13
    Svara
  • Jag läser en master nu och vi har i min klass sökt ett stipendium för att få resa till Tokyo till våren! Hoppas vi vinner så vi kan åka och kanske vill du gå på ett museum med en liten designklass då?

    Annie 2015-10-06 17:51:33
    Svara
  • Grymt beslut Sandra, det fixar du! Är i Japan nu och hälsar på vän som har bort här i 4 år nu, dock ej i Tokyo. Saker jag lärt mig hittills som kanske kan hjälpa dig: många västerlänningar arbetar som engelskalärare i Japan – gå till en engelsk/irländsk pub och du hittar en drös av engelsktalande personer. Trsta Svea, ett nätverk av svenskar som bor utomlands. Hyra lägenhet: du måste ha en gurrantoor om du hyr, me det går att fixa genom att du betalar ett företag (tror det är runt £70/år). Många hyresvärdar vill inte hyra ut till västerlänningar eftersom de tror att vi bara sticker..men det går. Avgifter kan fås ner om du frågor. Gå till en estate agent bara – fast min tanke är att det är lättare led airbnb, min kompis sa att det inte var jättelätt att flytta om man inte kan japanska. Viktigt! Tågpass kan köpas jättebilligt som turist, men det måste bokad i förväg! vi köpte genom http://www.japantravel.co.uk/ och de var toppen – res runt och se vad du kan, vi var i Kyoto idag och cyklade i bamboo-skogen och sen besökte vi monkey-park…jättefint! Se allt du kan och njut. Är här i två veckor och reser runt så hör givetvis av dig om du vill ha mer tips!

    Tilly 2015-10-06 17:24:19
    Svara
  • Kul!!! Maria Ahlgren, skönhetsredaktör på Elle, bodde där en herrans massa år. Hm, trodde hon jobbade på Metro först, därför började jag skriva den här kommentaren, men så slog det mig – det e ju Elle, inte Metro. Kanske du kan höra med henne ändå?? Longshot, but why not 🙂 Lycka till!

    Cecilia 2015-10-06 17:09:55 http://www.picapicadesign.se
    Svara
  • men gud vad fint! ÄLSKAR folk som gör sånt här, bara drar och lever ut sina drömmar istället för att ångra sig om 50 år. LOVE IT. HEJA SANDRA! Så jäkla modigt att du åker utan att känna någon, jag har aldrig varit där så jag kan inte komma med några tips med jag är så himla impad just nu. Ville bara säga det. Puss

    Victoria 2015-10-06 15:32:13
    Svara
  • din blogg + tokyo = åh murakami-stämningen <3

    mimmi 2015-10-06 15:27:24
    Svara
  • Åh vad roligt, bara dra själv sådär i 4-5 veckor, Tokyo är ju en superfin stad. Har tyvärr inga tips att ge..

    KATTIS - bloggar om julen 2015-10-06 14:40:22 http://www.christmaslady.com
    Svara
  • Jag skulle själv kunna tänka mig att bo i Koenji, ligger inte långt från Shinjuku Station på Chuo Line. Finnas massa second hand affärer här och små trevliga barer. Känns som många yngre personer bor här, vet dock ej prisläget. Hyror är ju rätt dyrt överallt i Tokyo. Annars är ju Shimokitazawa väldigt fint med små gulliga hus och gator, mysiga caféer och affärer.

    Mimmi 2015-10-06 14:05:42
    Svara
  • YES JAPAN Jag o min kille ska till Tokyo i två veckor 21 mars för att hänga med kompisar. Vi håller på att sammanställa en lista med alla de bästa ställena. Har du googledocs? Eftersom det är en ständigt växande och prioriterande lista 😀 Mina kompisar är mestadels japaner så du får gärna hänga med på nån familjefest o sånt om du vill ha inblick i det japanska livet, tänker det kunde va intressant för en författare!

    Karin Malmberg 2015-10-06 13:46:28
    Svara
  • Om jag fick möjlighet att bo i Tokyo igen så skulle jag välja att bo någonstans på Chuo-linjen mellan Higashi-Nakano (där jag bodde sist, mysigt och superlugnt) och Mitaka (där Studio Ghibli museet finns). Det är en linje som ligger väster om Yamanote-linjen (den där gröna som går runt hela stan) och har smidiga byten så man snabbt kan ta sig till Shinjuku, Harajuku och Shibuya (där det händer mycket) eller över till östra sidan där Tokyo station, Ueno och Asakusa ligger (mer traditionella områden). En väldigt smidig tåglinje alltså!

    Allra helst skulle jag välja någon utav stadsdelarna Koenji och Kichijoji, finns många caféer, uteställen och kreativa människor! Har ingen erfarenhet av airbnb, men det känns ju som det kanske ger genuinast upplevelse av staden.

    http://blog.gaijinpot.com/tokyo-best-hidden-neighborhoods/ (snälla besök dessa åt mig <3)

    Emelie 2015-10-06 13:44:31 http://tokyo-kitsune.blogspot.com
    Svara
  • Älskar att du reser iväg själv. Bara sådär. Följer din dröm. Och att Magnus förstår. Jag försöker få min i övrigt fantastiska pojkvän att vara okej med att jag vill resa genom Asien med min bästis i tre veckor nästa år. Han kan omöjligt förstå varför jag vill resa långt bort utan honom. Men det har alltid varit en dröm och jag vill dela den med min bästa vän. Situationen är supertuff, han tycker att jag är heltokig och föreslog till och med en paus. Funderar verkligen på att visa honom ditt inlägg.

    E 2015-10-06 13:18:30
    Svara
    • Svar på Es kommentar.

      Vilket århundrade (årtusende) är det?!
      Om tre veckors resa med en kompis skulle vara skäl nog för min pojkvän att överväga ’paus’, vore det skäl nog för mig att bli helt överbevisad om att dumpa 1800-talskillen..

      M 2015-10-08 10:53:39
      Svara
    • Svar på Es kommentar.

      Kontrollerande pojkvänner alltså, arggghhh! Bara för att man är i ett förhållande kan man inte sluta leva sitt eget liv, det är den ultimata förutsättningen för att ett föhållande ska hålla. Jag vet för jag har varit i exakt samma situation och behöver jag säga mer än att vi inte är tillsammans längre och att jag nu bor i min drömstad och lever livet? Åk och njut med din bästis! Om din kille inte fattar och vill ha en paus för att du följer en dröm är han nog inget att ha ändå, hur fantastisk han än är 🙂 kör hårt tjejen!

      A 2015-10-07 11:13:24
      Svara
    • Svar på Es kommentar.

      Jag säger som de andra: åk för tusan! Inte okej att kontrollera sin partner på det sättet, du lever ditt liv och han får leva sitt även om ni är partners. Kör, bara kör! Han får hantera det.

      Madson 2015-10-06 20:02:12 http://www.MadsonArt.wordpress.com
      Svara
    • Svar på Es kommentar.

      klart du måste åka ändå! om han inte kan förstå det (det är ju bara tre veckor?!) så vet jag inte riktigt hur han funkar. du måste ju få ha ett eget liv där du är huvudkaraktär och inte han. åk, det blir jättedrömmigt!

      gun 2015-10-06 15:15:04
      Svara
    • Svar på Es kommentar.

      Åk ändå! Och om han inte förstår eller accepterar det så är han nog tyvärr inte rätt. Man kan inte kontrollera och begränsa sin partner så. Kram

      Linda 2015-10-06 15:00:32
      Svara
  • Skulle absolut tipsa om områdena Shimokitazawa, Koenji, Kichijoji (älskar Inokashira-parken!) – ”ungt” men samtidigt fint och inte för mycket av allt. Undvik Shibuya och särskilt Shinjuku, inte så kul att vara där sent på kvällen och alldeles för mycket folk. Håller också med den som skrev att Meguro kunde vara bra! Akihabara är typ det tristaste stället jag vet i Tokyo men det kanske är en smaksak… 😛

    Karin 2015-10-06 13:05:32
    Svara
  • Kolla med bloggaren Hanna Bergström, hon bor och pluggar där just nu. http://radarmagazine.se/hannabergstrom/

    Emma 2015-10-06 11:56:41
    Svara
  • åh jag ska till Tokyo i mars! dock bara fem dagar men ändå! seoul först och så tokyo 16-21 mars. behöver också airbnb-tips!

    Karro 2015-10-06 11:51:17
    Svara
  • Jag tänker att du verkligen skulle kunna älska nakameguro! Massa hemliga barer, små fina butiken och fina floden, spec när det är hanami! Annars yoyogi/shoto nära shibuya, Ebisu eller meguro!

    Hanna 2015-10-06 11:49:04
    Svara
  • vet noll om Tokyo, men vet att bloggaren Frida Vega Salomonsson precis var i Tokyo och hon kanske har några fina tips?

    r 2015-10-06 11:22:01
    Svara
  • Jisses vad spännande! Det ska bli roligt att följa med på det äventyret:)

    Jeanette 2015-10-06 10:58:18 http://www.jeanetteseflin.com/blog
    Svara
  • Jag får en köjlig längtan efter att para ihop dig med Maria Bokkei http://bokkei.net/ helt baserat på att ni typ har lite samma frisyr/fyndigheter/kreativa tänk. Dvs. Av vad ni delar med er av i resp. bloggar. Snäääälla ni kan väl bli kompisar?

    Hon bor/bodde/Studerar i Tokyo.

    Kram o smultronbanan

    elisabeth 2015-10-06 10:53:01 http://moments.sunnymoments.se
    Svara
  • Kolla shimokitazawa, ett ungt område några metrohållplatser från Harajuku och Shinjuku. Lite som Tokyos Brooklyn, många barer, restauranger, vintagebutiker, marknader etc. Känns väldigt lugnt och ”residential” trots att där händer en del kul grejer. Också värt att kolla på Koenji som är lite yngre och punkigare. Där finns också världens bästa tempura-ställe, Tensuke, så otroligt gott!

    Lotta 2015-10-06 10:39:35 http://www.londonlotta.com
    Svara
  • Hej vi var i Tokyo i augusti! Bodde i Akihabara, jättemysig och liten del stadsdel. (2 hållplatser från Shinjuku eller 8 minuter och 1000 yen för taxi) Vi hyrde via airbnb. TIPS, lägg ut annons på tinder om du vill träffa nya kompisar(Kanske lite läskigt om man är själv.. iof) Men vi fick napp och umgicks med en jättegullig tjej från Tokyo och hennes vänner från massa olika delar av världen. Annars finns ju massa forum där du säkert kan hitta kompisar och nu har du ju ett tag på dig också.

    Lina 2015-10-06 10:37:31
    Svara
  • Vad roligt med Tokyo. Har varit där en gång tidigare, på semester dock. Inga direkta tips att komma med alltså. Trots storleken på staden, ändå bra ordning och reda, och tryggt framför allt. Sedan ska man väl alltid vara lite försiktig givetvis. Men där kände jag mig mer trygg (tyvärr kanske jag får säga), än här i dagens Sverige. Tågen går i tid, vilket kan vara skönt om man är van vid SJs ständiga förseningar..! Lycka till.

    Kim 2015-10-06 10:29:56
    Svara
  • Hör av dig till den här tjejen, hon är supertrevlig och hjälpsam. Vi har haft kontakt via hennes Instagram då hon hjälpte mig att leta efter ett speciellt gosedjur till min son (bara en sån sak!). Hon har säkert tips och ideer och kanske lite kontakter också.
    http://beckylivesinjapan.blogspot.se

    Julia Källström 2015-10-06 10:04:47
    Svara
  • Åååå dette blir så bra!! Gleder meg kjempemasse til å lese favorittbloggen fra favorittbyen <3

    Synnøve 2015-10-06 09:51:39 http://itadakimat.com
    Svara
  • The best place to live is ASAKUSA !!!!!

    nina 2015-10-06 09:37:18
    Svara
  • alltså gud. vad. kul! du är modig, sandra! du kommer hitta rätt, det vet jag! 🙂 kram

    hanna 2015-10-06 09:36:30 http://ackribi.blogspot.se
    Svara
  • Du gör helt rätt, följ din dröm, antingen blir det en fantastisk erfarenhet att minnas, eller ett mindre lyckat äventyr (men i så fall höll det bara på i en månad). Du blir mer erfaren, bättre och modigare.

    Jag vet att svensk/kazakiska bloggaren Leeloo är i Tokyo nu och kan staden väldigt bra. Skicka iväg ett mail till henne vettja. Hon är grym!
    http://www.19birds.com/leeloo-mingissiyeva/

    Anna 2015-10-06 09:28:03
    Svara
  • så inspirerande och peppigt att du tar steget och gör detta!!

    ebba 2015-10-06 09:07:36 http://ebbaoctavias.blogg.se
    Svara
  • känner som säkert många andra: sjukt pepp på att få en massa tokyo-inlägg i min feed! 😀 http://singmyspring.blogspot.com

    e 2015-10-06 08:58:05 http://singmyspring.blogspot.com
    Svara
  • ÅH vad KUL!! Är det knasigt att längta tills att någon man inte känner reser till något häftigt ställe så att man får härliga blogg-inlägg därifrån?? Tror att du kommer få det superbra där, så spännande!

    elin 2015-10-06 08:43:23 http://elinsparis.spotlife.se
    Svara
  • Grym resa! Jag har för mig att den fantastiska tecknaren http://bokkei.net/ Bokkei bott i Japan innan, hon har kanske matnyttiga tips? Eller Foki? 🙂 Ja, jag är lite beroende av storbloggare… 🙂

    Decdia 2015-10-06 08:42:07 http://www.decdia.blogg.se
    Svara
  • Jag skulle också säga Omotesando, hur fint som helst. Lugnt och skönt men nära Harajuku! Du måste testa Omotesando Koffee! Var där nyligen och finns hur mkt fina Air BnB som helst!

    Josefine 2015-10-06 08:34:31
    Svara
  • Jag har bott i Tokyo i 4 mån (för 10 år sen) och varit på semester efteråt. Jag tror verkligen att Ueno skulle passa dig, det är ungt, har en superfin stor park med massa aktiviteter och springvänliga vägar, samt marknader, shopping, glo på folk … och ligger centralt, den stationen är en av Tokyos knutpunkter. Annars kanske Harajuku, det är typ det hippaste bland ungdomar, men kanske lite för hippt, stressigt .. fast där finns det också en stor fin park med massa tempel och skog. Också centralt, men inte någon knutpunkt.

    Emma 2015-10-06 08:23:33
    Svara
  • Du är grym Sandra, älskar att du vågar ta sådana här beslut. Du är en inspiration på många sätt, dina blogginlägg om hjärtesorg är något som stöttar mig i min egen. Att du vågar öppna upp dig på viset är så himla starkt. Jag funderar själv på att ta ut och resa någonstans, step out of my own comfort zone. Livet är för kort, klart man ska uppleva så mycket som möjligt. Njut av Tokyo 🙂

    Ella 2015-10-06 08:20:51
    Svara
  • Jeg anbefaler å bo i Shibuya, Ebisu eller Meguro – fine, i varierende grad hektiske / superstille nabolag – sentralt, det skjer mye og det er lett å komme seg rundt over alt. AirBnb er nok enklest, spesielt om du skal leie såpass kort tid – det fungerer virkelig bra i Tokyo. Henge i Shinjuku Gyoen, den fineste parken. Tror det skal være fint å jogge i Yoyogi-parken.

    Jeg kommer nok over i mars og frilanser – sees kanskje da! 🙂

    Alisa Larsen 2015-10-06 07:57:01 http://instagram.com/alisalarsen
    Svara
  • Alltså, ja! Tokyo! Världens bästa stad. Tyvärr har jag nog inte svar på så många av dina frågor men området Omotesando gillade jag hemskt mycket i alla fall så det kanske kan vara värt att kolla upp?

    Julia 2015-10-06 07:53:46 http://prick.blogg.se
    Svara
  • När jag blir författare eller har ett jobb där det inte krävs en kontorsplats, då är det här det första jag ska göra. Bara dra till Tokyo och bo där en månad, alltså åh. <3

    Rebecka 2015-10-06 07:44:55
    Svara
  • Åh jäklarns vad kul, att flytta till ett nytt land sådär är ju så himla spännande! Har tyvärr inga Tokyotips men ser verkligen fram emot att följa med på dina äventyr.

    Linnéa 2015-10-06 07:33:23 http://berglundlinnea.wordpress.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!