ditt bästa recept på under 5 ingredienser?

Omajgad jag är så himla sjuk. Varit sedan i söndagsnatt och det är otroligt tråkigt. Ligger helt utmattad i en säng och sover och kollar serier om vartannat. Försöker att inte känna mig alltför stressad heller, men ändå svårt. New York sker ju där ute. Dessutom bet en mygga mig inatt på båda (!) ögonlock så jag ser ut som Quasimodo. :'( Aja. Ska inte klaga mer men nu ere sagt i varje fall.


Hur som helst fick jag en så bra bloggkommentar:

Hej! Skulle inte du kunna ha tema i något inlägg på recept med under fem ingredienser?

Jag är så less på matlagning just nu och recept med en lång lista ingredienser känns bara jobbigt och motigt så ett sånt inlägg hade varit super!

Ett supertips tycker jag! Jag tänker att vi gör som så: ni kommenterar detta inlägg med era bästa recept som inte innehåller mer än fem ingredienser. Har du en bild på receptet, eller kanske till och med ett blogginlägg eller en länk (behöver ju inte vara ditt eget recept från början), skriva gärna ut det så sammanställer jag ett gäng i ett framtida inlägg.

Ett två tre go go go

 

Translation.  Tell me your best recipes with five ingredients or less!

 

picture source: 1 & 2

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
139kommentarer
  • Tonfisksås med pasta

    Tonfisk på burk
    Creme fraiche
    Fiskbuljong
    Valfri pasta

    Häll ut oljan/vattnet från tonfiskburken, blanda med lite mjöl, koka upp för lite tjockare sås.
    Blanda i creme fraichen, i med fiskbuljonen
    Koka upp pastan
    Krydda såsen med lite vitpeppar och ev. lite salt
    Blanda i tonfisken

    Åh, behövde verkligen ett sånt här inlägg. Blivit så dålig på att laga mat själv… Det jag brukar laga oftast när jag egentligen inte orkar laga något men ändå vill ha lagad mat är denna tonfisksås med pasta

    Linda 2015-11-08 22:40:54
    Svara
  • Hoppas det inte är för sent att skicka in mitt bästa recept med få ingredienser. Det är en torsk kokt i citron och smör. Vansinnigt god och enkel att göra. Här är beskrivning och tillvägagångssätt → http://annamarialarsson.se/blogg/2015/11/fisk-pa-fem-ingredienser/

    Anna María 2015-11-04 07:48:19 http://annamarialarsson.se/blogg
    Svara
  • Åh, bara måste tipsa om saftigaste, godaste och enklaste fetaostpajen med broccoli och spenat!

    http://www.sarapettersson.se/fetaostpaj-med-spenat-och-broccoli/

    Sara 2015-11-02 20:43:28 http://www.sarapettersson.se
    Svara
  • En fuskig men megagod fransk löksoppa!
    Gul eller röd lök och vitlök om en gillar (ca 2-3 per person)
    Grönsaksbuljong
    Vitt vin
    Ost
    Baguette eller annat bröd en har hemma

    Stek löken till den är mjuk, slå över buljong så det täcker löken och låt koka tills löken blivit megamjuk och söt.
    Tillsätt vitt vin sista minuterna, dra åt sidan och låt svalna.
    Stek under tiden baguette-skivor (med vitlök och salt om en vill).
    Lägg krutongerna i ugnsfasta portionsformar och häll över soppan.
    Täck soppan med riven ost och in i ugnen tills osten blivit gyllenbrun och soppan varm.
    ASGOTTTTTTTTTTTTT

    Linn 2015-10-26 16:48:35
    Svara
  • Oh jag tror jag har ett!

    Kycklingfilé
    crème fraîche
    lime
    sambal oelek
    Kryddor (salt, peppar, paprika, chilipulver, vitlökspulver, cayenne)

    Bryn smådelad kyckling. Medans kan du blanda ihop de andra ingredienserna i någon slags ungsform så det smakar gott. Till 1 kg kyckling brukar jag ha 5 dl crème fraîche, 1-2 teskedar sambal, 1/2 lime och sen krydda efter smak. Sen geggar du ihop allt och in i ugnen i 25 min i 225 grader. Klart!

    Det här är ett sånt där recept som går att variera genom att slänga in lite vad du känner för. Jag har haft i både tomater, paprika, zucchini, citron istället för lime, red curry paste osv osv. Jag har både ätit det som det är eller haft pasta eller ris till. Men då blir det mer än 5 ingredienser. Kram!

    Linnéa 2015-10-26 12:29:32 http://edithlinnea.com
    Svara
  • Jag kan jag kan!
    Aggnudlar
    och en sas med:
    tonfisk pa burk
    gradde
    dill
    kanske artor eller lok

    Megagott!

    Maja 2015-10-26 10:38:13
    Svara
  • Pasta Carbonara
    Spagetti
    Ägg
    Bacom
    Parmesan
    Smör
    [svartpeppar]

    Kan vara bästa feel-good maten.

    Luisa 2015-10-25 12:25:03
    Svara
  • Grön ärtsoppa för alltid!!!! Världens enklaste mat som faktiskt är riktig mat och inte typ godis.

    1 lök
    Massa gröna ärtor
    Massa grönsaksbuljong

    Stek löken och koka upp det andra så ärtorna blir mjuka (tar minimal tid). Mixa! Klart att äta opp!

    Svara
  • ris med bitar av sötpotatis (tillagade i ugn), avokado, spiskummin & salt!

    Erica 2015-10-24 11:23:01 http://lovethatconvept.wordpress.com
    Svara
  • Det godaste jag vet är följande:
    Pasta
    Sparris
    Körsbärstomater
    Boursinost
    Koka pasta, koka eller stek sparrisen, dela tomaterna. Blanda allt med boursinosten och ät!

    Svara
  • Åh min bästa ”panik jag är vrålhungrig och har knappt någon mat hemma”-rätt är tomat- och fetaostpasta.
    Tomater
    Fetaost
    Vitlök
    Peppar
    Pasta

    Hacka vitlöken, värm olivolja i en panna. Släng ner vitlöken, låt den bli lite genomskinlig, i med hackad tomat (räcker med grovt hackad) och när det börjar mjukna smular man ner fetaosten. Låt allt bli varmt och ”smälta ihop” lite, peppra och tillsätt ev. lite salt. Blanda med pasta et voilá! Ps. har du lite basilika hemma blir det dögott tt slänga ner. Nej nu blev jag så hungrig att jag går och lagar det direkt

    celinda 2015-10-23 19:53:52
    Svara
  • Mitt bästa snabbrecept är pesto! Detta recept på pesto baseras dessutom på broccoli vilket ju passar rätt bra på hösten då det är säsong för broccoli, dvs bra för miljön! En bonus är att det är billigt också!

    Gör såhär:
    1 färskt broccolihuvud
    ½ dl nötter eller frön
    1 vitlöksklyfta
    Riven parmesan (eller annan smakrik ost)
    ca ½ – 1 dl olivolja

    Skär broccolin i buketter och lägg i en matberedare med nötter, 1 pressad vitlöksklyfta och riven lagrad ost! Mixa alltihop och tillsätt lite olivolja för att få en bra konsistens! Sedan är det bara att äta, med nykokt pasta eller på mackan! Om en vill så kan en blanda i lite basilika också (som jag gjorde i det här inlägget: http://smdlnd.com/2015/03/broccolipesto/).

    Eric 2015-10-23 16:58:03 http://www.smdlnd.com/
    Svara
  • BANANPANNKAKOR!!!!!!! Eller kanske bananvåfflor om man vill ha det ännu enklare! Här kommer receptet:

    1 pers

    1 banan
    1 ägg

    Mosa bananen och blanda ner ägget tills det blir en smet. Stek små plättar i kokosolja alternativt stek i våffeljärn i valfritt fett. Tada!! Godast med grekisk youghurt och färska hallon.

    Frankie 2015-10-23 12:10:45
    Svara
  • Min bästa nödmat:

    Gröna ärtor
    Fiskpinnar
    Turkisk yoghurt/creme fraiche
    Citron
    Dill (fryst/färsk)

    Stek fiskpinnar. Koka upp ärtor. Blanda turkisk yoghurt, citron och dill (plus salt och peppar) till en kall sås. Tar max 10 minuter. Har alltid fiskpinnar och gröna ärtor i frysen för då är det så lätt att äta en ”riktig” måltid som ändå är relativt nyttig de där dagarna man kommer hem och kylen gapar tom och man bara vill beställa typ 10 pizzor till sig själv. Vill man bli ännu mättare kan man koka potatis till!

    emma 2015-10-23 12:01:37
    Svara
  • Ojoj det här kan ju bli en kokbok 🙂 Här kommer en länk till ett inlägg med mitt bästa recept på fem ingredienser, en pastaröra som är enkel god OCH ser fin ut!

    http://projectamateurism.se/2015/october/m-fem-ingredienser-2.html

    My 2015-10-23 10:11:32 http://projectamateurism.se/
    Svara
  • Lax med saffran och rosmarin

    Frysta laxfiléer
    Morot
    Grädde
    Saffran
    Rosmarin

    Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form. Skala och slanta morötter och strö över och runt laxen. Blanda grädde av valfri fetthalt med hackad färsk rosmarin och saffran (ett paket saffran på 2-3 dl grädde brukar vara lagom). Salta och peppra, snåla inte med saltet för det försvinner liksom in i laxen. Tillaga i ugnen på 225 grader ca 30 min (beror på hur frusen laxen är). Servera t ex med ris. Gott!

    Anna 2015-10-23 08:36:16
    Svara
  • jordens lataste maträtt men så god att man ramlar av stolen. innehåller hela 2 ingredienser:
    Gorgonzolaost (använder sådana från galbani, ett paket räcker perfekt men ta mer om du vill!)
    Grädde (ett litet vanligt paket räcker)
    lägg i osten och grädden samtidigt i en kastrull, låt osten smälta. blandningen ska helst inte koka så låt det vara typ medelvärme. salta och peppra som du själv tycker är gott. Ät med pasta! min bästa är såna ”snäckor” som kan fånga upp såsen bra. KLART!
    så himla gott och enkelt att lyxa upp med starkare ost. toppengod ihop med kalkon, och megagod ihop med vindruvor (eller granatäpple!) som du lägger på i vid servering. njuuuuut

    Viola 2015-10-23 00:20:04 http://ursaktaminsvenska.blogspot.se
    Svara
  • Whipped feta – bara två ingredienser! TVÅ!

    http://andnoplanb.blogspot.de/2013/07/whipped-awesomeness.html

    Jule 2015-10-22 22:37:43 http://andnoplanb.blogspot.com
    Svara
  • Wrapbröd
    Linser
    Spenat eller rödkål
    Äpple
    Sås (gärna något med senap/vitlök)

    Josefine 2015-10-22 21:50:13
    Svara
  • Brukar sno ihop en vegetarisk pasta med färska tomater, cream fraiche (havre cream fraiche funkar super om du är vegan! ), kapris och lök.

    Haka allt i lagom bitar, stek löken ett tag i olja först, häll på de hackade tomaterna och stek ett tag. Häll på cream fraiche (matgrädde funkar också) rör om. Här gillar jag att hälla i lite kapris för sälta, annat gott kan va oliver eller soltorkade tomater. Nu är det bara att lägg på de kryddor du gillar! (här blire mer än 5 ingredienser… men hallå kryddor<3) Jag gillar salt, peppar, paprika pulver och spiskummin! Sen kan du koka pasta eller bara hälla i om du har kvar kokad pasta i kylen från tidigare middagar, pastan värmer upp sig i såsen och drar till sig alla goda smaker!
    Avsluta med parmesan om du vill men om du vill ha det veganskt skippa det. Snabbt, enkelt gott!

    Ed 2015-10-22 21:30:52
    Svara
  • Very much god & enkel Linssoppa kommer lastat:

    Linser, röda tycker jag.
    Lök, gul eller röd spelar ingen roll.
    Morötter, typ i hackad form av pengar you know.
    Gul curry
    Buljong

    (+ vatten men det är ju mer som en resurs)
    Hur en gör – fräs och koka upp som en brukar med soppor. Tadaaaaa.

    Emma 2015-10-22 21:22:14
    Svara
  • Här kommer recept på min snabbaste och finaste soppa!

    Massa frysta gröna ärtor
    2-3 Jordärtskockor
    vitlök och/eller gullök
    1 liter grönsaksbuljong
    valfria kryddor (ex franska örter, cayennepeppar, salt, svartpeppar)

    fräs lök, ärtor och jordärtskocka, i med buljong + kryddor, koka ett tag, mixa med stavmixer och TADAAA, världens lättaste, godaste, billigaste och grönaste soppa!
    PS. Toppa med yoghurt, fetaost eller keso + valfria frön och käka ofc något smarrigt bröd till

    Elin 2015-10-22 20:37:20
    Svara
  • Sallad med ruccola, riktigt mogna nektariner, mozzarella och parmaskinka är otroligt gott!

    Anna 2015-10-22 20:17:19
    Svara
  • Åh, min familj brukar göra en så himla god laxpasta med röd rom! I den här rätten fungerar romen som en mild fiskbuljong. Kornen smälter och ger såsen en vacker orange färg 🙂

    Till 4 pers:

    4 laxfiléer
    3 dl vispgrädde
    2/3 burk röd rom (t.ex. stenbit, men vilken som helst går bra)
    1 citron
    Pasta

    Sätt ugnen på 200 grader.
    Dutta i romen i en ugnsform.
    Häll över grädden över romen och rör om lite med en gaffel.
    Lägg i laxfiléerna, de behöver inte täckas av grädden, utan kan sticka upp lite.
    Salta försiktigt (romen är salt), peppra och riv över citronskal från citronen.
    Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
    Koka pasta, tagliatelle är ett utmärkt val.

    Servera med en citronklyfta och parmesan om man har det hemma. Bon appétit!

    Linn 2015-10-22 18:22:50
    Svara
  • Koka pasta, när de är färdig häll av vattnet, häll pastan i en skål, ketchup och smör på. DONE! SÅ GOTT

    Cara 2015-10-22 18:11:09
    Svara
  • sötpotatis
    morot
    grönsaksbuljong
    koriander
    ingefära

    varsågod, bästa soppan! späd med vatten såklart, och addera saltopepparochili! hehe.

    e 2015-10-22 18:06:15 http://singmyspring.blogspot.com
    Svara
  • JA! JAg har världens godaste enklaste billigaste italienskdoftande receptet, aubergine i tomatsås med pasta. Asså inte aubergine som stel och tråkig utan sån där supermjuk och saftig aubergine som en kan drömma våta drömmar om. Allt en behöver är lök tomatsås aubergine pasta och olja. Helst olivolja men om en inte skvallrar till de som äter så funkar rapsolja med. Tricket är att skära auberginen supertunt och sedan steka i olja på låg värme, fixa ihop tomatsås med lök och sedan röra i auberginen medan pastan kokar. Klartt! Recept finns härrrr tillsammans med bild och idéer på hur en kan utöka receptet om en vill: http://weareallstoriesintheend.blogg.se/2015/may/aubergine-i-tomatsas.html

    Frida 2015-10-22 17:58:36 http://weareallstoriesintheend.blogg.se
    Svara
  • Åh vad perfekt! Har precis skrivit ett inlägg och recept om en fantastisk butternut squash och sötpotatissoppa, med bara fem ingredienser. Så himla gott nu i höstmörkret! Ett stort plus är att den är vegetarisk också 🙂 Jag bifogar länken till receptet här nedan, hoppas den uppskattas! 🙂 Kram

    http://asmallpinchofsalt.se/recept/80

    Sara Samuelsson 2015-10-22 17:34:14 http://www.asmallpinchofsalt.se
    Svara
  • Grädde
    Pesto
    Kyckling
    Ris

    Ställ ugnen på 200 grader. Lägg kycklingen i en ugnsform och krydda med valfria kryddor. Blanda pesto och grädde och häll över kycklingen. Ställ in i ugnen i ca 30 min, eller tills kycklingen är klar. Koka ris under tiden att servera till. Mums!

    Amanda 2015-10-22 17:15:13 http://momentswithme.blogg.se
    Svara
  • En halv buljongtärning
    Bulgur till en portion
    En näve gröna ärtor
    Några champinjoner
    Rödbetor
    Smör

    Fan det blev sex…. Men man kan skita i ärtorna!!

    Koka bulgur med buljong

    Koka skalade och klyftige rödbetor

    Stek ärtorna (OBS de måste vara torra!!) tills de blir knapriga

    Stek svamp först i torr panna och sedan med smör

    När bulguren är klar blanda den med ärtorna

    Lägg allt på en tallrik och ha smör på rödbetorna

    Klart!

    Ella 2015-10-22 16:40:35
    Svara
  • Här kommer min snabbaste och godaste pasta:

    Arlas creme fraiche med saffran- och tomatsmak
    Spenat
    Körsbärstomater
    Räkor
    Pasta

    Stek spenaten i en gryta, häll i saffrans-creme fraichen och körsbärstomaterna och låt puttra ett litet tag.
    När pastan är klar häller du ner den i grytan tillsammans med räkorna. Klart och supergott!

    Emma N 2015-10-22 12:28:52
    Svara
  • Sallad med rödbetor, fetaost & pinjenötter.

    2 Pers
    1påse valfri salladsmix
    400g rödbetor
    1pkt fetaost
    Pinjenötter
    Olivolja

    Gör såhär:
    Skala och dela rödbetorna i mindre bitar. Lägg dem i en ungsform och ringla över olivolja och havssalt. In i ungnen på 225 grader i ca 20 min. Låt svalna något. Rosta pinjenötterna på medelvärme i en torr stekpanna (obs! var försiktig så de inte bränns) . Lägg upp salladsmixen på två tallrikar och toppa med rödbetor, smulad fetaost, pinjenötter, olivolja och lite extra havvsalt. Enjoy!

    Jenny 2015-10-22 12:19:35 http://mvhjenny.blogg.se
    Svara
  • 2pers.
    1 påse med valfri salladsmix.
    400g rödbetor.
    1pkt fetaost.
    Olivolja.
    Pinjenötter.

    Gör såhär:
    Skala och dela rödbetorna i mindre bitar. Lägg dem i en ungsform och ringla över olivolja och havssalt. In i ungnen på 225 grader i ca 20 min. Låt svalna något. Rosta pinjenötterna på medelvärme i en torr stekpanna (obs! var försiktig så de inte bränns) . Lägg upp salladsmixen på två tallrikar och toppa med rödbetor, smulad fetaost, pinjenötter, olivolja och lite extra havsalt. Enjoy!

    Jenny 2015-10-22 12:15:28 http://mvhjenny.blogg.se
    Svara
  • Fisk i ugn
    Torskfilé fryst eller färsk 400 g
    Philadelphia 200 g
    Crème fraiche 2 dl
    Dill
    Gräslök

    Sätt ugnen på 200 grader. Lägg torsken i ugnsfast form. Salta och peppra. Blanda valfri philadelphia (jag brukar ha t.e.x vitlök och örter, eller gräslök) med crème fraiche. Häll över fisken. Strö över MYCKET dill och gräslök. Gratinera i ca. 20 min beroende på om du använder fryst eller färsk fisk.
    Servera med grönsaker, potatis, eller vad du tycker är gott!

    Fläskpannkaka för två
    3 st ägg
    2 dl vetemjöl
    4 dl mjölk
    En nypa salt
    3 pkt kalkonbacon
    Valfritt 1 gul lök (jag har alltid lök i pga. älskar lök)

    Sätt ugnen på 200 grader. Skär kalkonbacon i små bitar, stek tillsammans med lök (eller utan lök om man hellre vill det) Vispa ihop övriga ingredienser i en skål. Smörj en ugnsfast form, ca 35×25 cm. Fördela baconet däri och häll sedan ner smeten. Grädda pannkakan i nedre delen av ugnen ca 30-40 minuter.

    Fiskpinnar
    Fryst torskfilé 400 g
    Ägg
    Ströbröd
    Vetemjöl
    Salt och citronpeppar

    Tina torsken halvt så den går att skära i bitar. Salta fisken. Häll upp vetemjöl i en skål, ströbröd (krydda gärna ströbrödet med lite salt och citronpeppar) i en skål, och uppvispat ägg i en skål. Hur mycket det går åt av varje kan jag inte säga men det märker du. Skulle gissa på 2 ägg, 2 dl mjöl och 2 dl ströbröd.
    Doppa fiskbitarna först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Stek på medelvärme några minuter på varje sida.
    Servera med grönsaker, potatis, eller vad du tycker är gott!

    Teresa 2015-10-22 11:36:06
    Svara
  • Aha nu blev ju formeringen helt knäpp, det var faktiskt fint när jag postade 🙁

    Mikis 2015-10-22 10:31:47
    Svara
  • Jag kunde inte bestämma mig – så här kommer mina bästa 3 i varje kategori! Under 5 ingredienser är svååårt men alla är under 10 i alla fall!

    FRUKOST

    Yogurt (full-fat naturell eller grekisk) + Bär (hallon och blåbär är bäst tycker jag) + Honung

    Grön smoothie: banan + grönt (grönkål eller spenat) + gul frukt (ananas eller mango) + vätska (kokosvatten eller mandelmjölk eller annan valfri mjölk/juice/vätska) + ingefära (om man vill)

    Overnight oats: 2 msk chiafrön + 5 msk havegryn + 2 dl mandelmjölk + 1 msk honung + valfri krydda (vaniljpulver/kanel/jordnötssmör/annat gott)
    Om man vill: toppa med t ex nötter, varma hallon, rivet äpple eller skivad banan

    MAT

    Röda linsbollar

    Egentligen från Green Kitchen Stories kokbok, men receptet finns här:
    https://thecooksnextdoor.wordpress.com/2013/07/22/red-lentil-balls/
    Bild: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/bc/68/36/bc6836ca49315ef4b48ef75d3a968d95.jpg

    (egentligen 9 ingredienser men tänker att man kanske har salt & pepper, olivolja och havregryn hemma ändå…)

    Tonfiskröra

    Enklast någonsin. Mammas recept <3

    1 burk tonfisk i vatten
    1 burk (kartong? förpackning?) keso
    valfri mängd persillade (fransk kryddblandning som finns i vanliga kryddburkar)
    servera med precis vad som helst! på macka, med sallad, i bakad potatis, osv.

    Bästa quinoasalladen

    Quinoa
    Stekta grönsaker (jag brukar ha ärtor, zucchini och rödlök)
    Granatäpple (är man extra lat finns kärnorna i frysdisken)
    Fetaost
    Avokado

    Brukar variera genom att byta ut granatäpple mot torkade tranbär, fetaosten mot getost och avokadon mot päron – eller fetan mot halloumi och en nektarin ☺

    EFTERRÄTT

    Mjölkchokladcheesecake

    9 ingredienser men det är så satans gott att den får vara med ändå. Vill man inte ha den så julig (eftersom man helst äter den året om) gör man bara med digestive istället för pepparkakor.

    http://ellematovin.se/mjolkchokladcheesecake/

    Pavlova

    Maräng + grädde + bär = <3

    Finns tusen recept, men jag brukar köra på något sånt här, men skippa maizena: http://mittkok.expressen.se/recept/sommarpavlova/

    Äppelflarn

    Ser superfancy ut, är dödsenkelt! Finns två olika sätt, båda goda.

    Enklast är: https://www.coop.se/Recept–mat/Recept/s/smoerdegsflarn-med-aepplen-och-ingefaersmarmelad/
    Jag hittade ingen ingefärsmarmelad utan körde med aprikos – prima! Godast med grädde eller vaniljsås till.

    Annars kan man först steka äpplena i antingen kanel eller kardemumma och socker, sen lägga dem på riven mandelmassa på smördegsplattorna och skippa marmeladen! Då är vaniljglass godare än vaniljsås till tycker jag ☺

    Mikis 2015-10-22 10:29:49
    Svara
  • Nämen, så konstigt formaterad min kommentar blev 🙁 Provar igen.

    GRILLED CHEESE BURGER (4 personer)
    800 g högrevsfärs, grovmalen
    12 ostskivor
    8 brödskivor

    1. Dela upp köttet i små högar, varje burgare ska ha två puckar med ca 100 g i varje.

    2. Stek köttet genom smashteknik (”smasha” köttet platt direkt i stekpannan och salta med salt och peppar på båda sidor). Stek på väldigt hög värme, ca 1-2 min på varje sida. De ska bli tunna!

    3. Lägg köttet åt sidan och torka ur pannan. Lägg i en klick smör och börja steka brödskivorna, först en stund på ena sidan och vänd dem sedan. När ena sidan är stekt varvar du köttet med osten på varje skiva: ost, kött, ost, kött, ost. Lägg ännu en stekt brödskiva ovanpå som ett lock och pressa ihop med en stekspade eller hamburgerpress.

    4. Vänd hela burgaren meed bröd fram och tillbaka några gånger tills osten har smält ordentligt och brödet blivit krispigt. Pressa lite då och då så att köttet, osten och brödet riktigt gossar ihop sig.

    Här finns en massa bilder: http://foodstories.devote.se/blogs/30181140/grilled-cheese-burger-obs-beroendeframkallande.htm

    Puss o kram 🙂

    Sofie Lundberg / Foodstories.se 2015-10-22 10:29:38 http://foodstories.se
    Svara
  • Inte för att va sån men min grilled cheese burger är TYP det godaste man kan äta i livet. Den innehåller bara (fyra om man räknar med smöret att steka i) ingredienser och är hur enkel som helst att göra 🙂

    GRILLED CHEESE BURGER
    (4 personer)

    800 g högrevsfärs (grovmalet)
    12 ostskivor 
    8 brödskivor 
     
    1. Dela upp köttet i små högar. Varje burgare ska ha två köttpuckar med ca 100 g per hög. 
     
    2. Stek köttet genom smashtekniken, läs mer i inlägget här. De ska bli ganska tunna så att det får plats två stycken ovanpå varandra. Glöm inte att salta och peppra!

    3. Lägg köttet åt sidan och torka av pannan på köttsaft. Lägg istället i en klick smör och börja steka brödskivorna, först en stund på ena sidan och vänd dem sedan. När ena sidan är stekt varvar du köttet med osten på varje skiva: ost, kött, ost, kött, ost. Lägg ännu en stekt brödskiva ovanpå som ett lock och pressa ihop med exempelvis en stekspade eller en hamburgerpress. 
     
    4. Vänd hela burgaren med bröd fram och tillbaka några gånger, tills osten har smält ordentligt och brödet har fått en fin krispig yta. Pressa lite då och då så att köttet, osten och brödet riktigt gojsar ihop sig. 

    Här finns en massa bilder: http://foodstories.devote.se/blogs/30181140/grilled-cheese-burger-obs-beroendeframkallande.htm

    Sofie Lundberg / Foodstories.se 2015-10-22 10:21:13 http://foodstories.se
    Svara
  • Jag har ett jättegott tips om man är lite sötsugen!
    Du behöver: mascarpone, 1 granny smith-äpple (eller valfri frukt), lite socker och kanel.

    Börja med att hacka äpplet i små kuber, sedan häll bitarna i en skål och ta några skedar mascarpone och rör om. Ta i lite mer om äpplena inte är sådära täckta med mjuk vit ost. Strö över socker och kanel.
    Et voilá, nu har du skapat världens smaskigaste äppelfikaröra! Äter detta typ jämnt, tröttnar aldrig på det! Bästa pluggmotivationen, vill jag lova. godare än bara frukt, men nyttigare än godis. Kanske tom godare än godis tycker jag.

    tina 2015-10-22 09:52:03
    Svara
  • Detta är typ mitt godaste (förutom lasagne)
    Tar dessutom ingen tid att laga och man behöver inte tänka så mycket

    300 g champinjoner eller kantareller
    3 dl ris
    1 eller 2 svampbuljongtärningar
    2 dl ost
    3 schalottenlökar

    1) Hacka, stek och krydda svampen och lägg den sen åt sidan
    2) Hacka och stek löken (Koka upp ca 9 dl buljong under tiden)
    3) Häll på riset, stek i nån minut
    4) Häll på lite buljong under omrörning, fortsätt tills riset fått bra konsistens
    5) Lägg i svampen och eventuellt lite kantarellfond
    6) Rör ner osten
    7) Klart!

    Alice 2015-10-22 09:39:31
    Svara
  • Världens godaste och lättaste rätt! Grön ärtsoppa med chili och ingefära. Får härligaste färgen dessutom.

    Du behöver:
    -Frysta gröna ärtor
    – kokosmjölk
    – ingefära
    -chili
    – vatten

    Tina ärtorna i kastrull. Koka ihop allting. Ingefära och chili och övriga kryddor efter smak. När soppan kokat klart mixar du ihop. mmm så god <3 älskar denna

    Sara 2015-10-22 09:22:51
    Svara
  • 2 dl kokta linser
    En burk konserverade champinjoner
    2 klyftor vitlök
    Créme fraich
    Chilipulver

    Stek vitlök tillsammans med champinjonerna tills dem fått en gyllenbrun färg,
    Blanda sedan i linser och stek dem en stund, ta en klick créme fraich och chilipulver efter behag och rör runt. Låt små puttra en minut eller så och servera med pasta.
    Passar perfekt en fattig student som jag, blev dessutom två portioner, CHASHING!

    Veronica Karlson 2015-10-22 08:52:01
    Svara
  • Jag har ett recept på fantastiskt god dubbelbakad potatis med kantareller – potatisar, kantareller, kokosolja, schalottenlök, havregrädde och lite kryddor. Dela potatisarna på mitten och lägg in dem i ugnen på 200 grader i ca 40 minuter. Gröp sedan ur dem men spara skalen. Skär kantareller och lök i bitar, stek en liten stund och blanda sedan med potatisen. Rör ner kokosolja, havregrädde, salt och vitpeppar. Lägg tillbaka fyllningen i skalen och sätt in på 225 grader i ca 15 minuter. Klart!
    http://hungrygosling.se/2015/september/dubbelbakad-potatis-med-kantareller-2.html

    Har även ett recept på en superenkel svampstuvning med bönpasta – bara champinjoner, havregrädde, maizena, bönpasta och lite kryddor 🙂 Bara att skiva och steka champinjonerna med lite salt och peppar, hälla över grädde, reda med lite maizena och sen hälla över pastan.
    http://hungrygosling.se/2015/june/svampstuvning-2.html

    Linnéa 2015-10-22 08:31:27 http://hungrygosling.se/
    Svara
  • Pasta med soltorkadtomatkrämsås!

    – pasta
    – soltorkad tomatcreme
    – rödlök
    – tomat
    – mozzarella

    Bryn lök, hacka en tomat och lägg i, ta en halv burk soltorkadtomatcreme och värm allt tillsammans.
    Koka pasta och häll bort vattnet, och lägg sedan såsen över och hacka en mozzarellaost och lägg på – mums!

    Cathrine 2015-10-22 08:21:07
    Svara
  • Kycklingpasta.
    – kycklingfilé
    – lök
    – creme fraiche med paprika- & chilismak
    – paprika
    – valfri pasta

    Stek lök, kyckling och paprika och blanda ner crème fraîche. Låt koka lite. Servera med pasta. Gott och lite hett!

    + Såsen kan man dessutom lägga rulla in i tacobröd och gratinera i ugnen med lite ost på. Servera med sallad, gräddfil och tacosås. Enchiladas blir det då!

    Fröken Fräken 2015-10-22 08:16:25
    Svara
  • koka pasta. rör ner avocado, creme fraiche, citron och parmesan i en skål. När pastan är färdigkokad är det bara att blanda alla ingredienser och äta! mums! Vill man trotsa fem ingrediensers regeln kan man lyxa till med lite körsbärstomater , bacon eller kyckling i pastan också men det funkar finfint utan också!

    sara 2015-10-22 08:10:04
    Svara
  • Här kommer ett väldigt enkelt basrecept jag fått av min kära syster som en kan ha till typ vad som helst!
    Det är en slags linsröra som är supergod och mättar fint i magen.

    Det du behöver är:
    -Grönsaksbuljong
    -Röda torkade linser
    -Hirsflingor
    -Krossade tomater
    -Grön currypasta

    Koka upp 1 grönsaksbuljongtärning i vatten (ca 4-5 dl). När buljongen lösts upp i vattnet slänger du på 1 dl röda torkade linser och 1 dl hirsflingor. Låt det koka i några minuter. Häll på 1 burk krossade tomater och någon tesked grön currypasta (ta mer om du gillar det spicy!). Låt allt puttra ihop tills linserna känns mjuka.
    Krydda med valfria kryddor och servera som det är eller med valfritt tillbehör. Jag har ätit det med alltifrån stekta grönsaker till torskrygg.

    KRAM

    Malin 2015-10-22 08:07:00
    Svara
  • Åh, älskar matlagning så här kommer 5 av mina enklaste recept som någon kanske kommer ta del av och uppskatta 🙂 Ska spendera min torsdag med att läsa igenom alla andra recept så jag kan åka och handla massa goda grejer.

    Rödbetor med fetaost och pumpakärnor
    – Skala och dela rödbetorna i lagom bitar
    – Koka rödbetorna i lättsaltat vatten tills de är lagom mjuka (känn med provsticka)
    – Häll av vattnet och låt rödbetorna svalna något
    – Strö över fetaost och pumpakärnor
    – KLART

    Linsgryta
    – Ta valfria rotfrukter/grönsaker och skär i mindre bitar (tänk på att skära i en storlek som gör att de blir klara ungefär samtidigt) Exempel på vilka rotisar/grönsaker man kan ha är gullök, morot, potatis, vitkål, majs, paprika etc. Ta helt enkelt det du har hemma!
    – Stek löken (om du har valt det) lite lätt i en kastrull. Släng sedan i resten av rotfrukterna/grönsakerna i kastrullen och häll på en burk med kokosmjölk och krossad tomat efter smak (brukar väl ta ca 250 g, men det är helt upp till var och en)
    – Låt koka tills det är ca 10 min kvar på att rotfrukterna är klara, skölj av röda linser och lägg i dem.
    – Låt putta och smaka av med dina favoritkryddor (t.ex. sambal oelek, salt, svartpeppar, buljongtärning)
    – När linserna har mjuknat så är det dags att avnjuta grytan
    – KLART

    Tortellini (enkel, men känns som lyxig fredagspasta)
    – Stek färska champinjoner, spenat och vitlök i en panna tills all vätska i spenaten kokat bort och champinjonerna har en go stekyta
    – Koka färsk tortellini/ravioli som är fylld med det du gillar (jag älskar getostfyllningen) – dra av en minut på koktiden
    – Häll av pastavattnet och lägg i grädde i grytan tillsammans med pastan och spenat/champinjon-steket och låt puttra in en stund
    – Smaka av med dina kryddor (t.ex. parmesan, sambal oelek, salt, peppar)
    – KLART

    Spenatsoppa http://www.ica.se/recept/spenatsoppa-med-agg-367220/
    – Halvtina spenaten och grovhacka den.
    – Skala och finhacka löken.
    – Fräs spenat och lök i några minuter. Pudra över vetemjöl och häll på vatten.
    – (Denna del kan uteslutas: Smula i buljongtärningarna) låt soppan koka ca 10 minuter under lock.
    – Rör i grädden i soppan och smaka av med salt och peppar.
    – Hårdkoka äggen. Skala och skär äggen i halvor eller klyftor.

    Ugnsrostade rotfrukter med fetaostsås
    – Släng in valfria rotfrukter på 200°C i ugnen. (T.ex. sötpotatis, potatis, lök, morot). Jag brukar ha lite olivolja och flingsalt på, men det går säkert göra på många andra sätt för att få till goda ugnsrostade rotisar.
    – Gör under tiden bästa fetaostsåsen: Smula fetaost i en skål, tillsätt turkisk yoghurt, pressad vitlök salt och svartpeppar.
    – KLART

    Hoppas det smakar 🙂

    julia 2015-10-22 07:30:30
    Svara
  • One-pot-pastas! Här är ett helt gäng http://www.buzzfeed.com/emofly/one-pot-pastas#.jeX5xdGRr

    Okej vissa har kanske mer än 5 ingredienser men jag har tex gjort nr 1 och 5 och det är verkligen bara att lägga massa saker ii en gryta och låta det va, klart!

    Emma 2015-10-22 06:24:34
    Svara
  • Aaaaahhh så bra grej detta! Älskade typ alla recept! Några av mina favosaker att fixa i köket (är väldigt lat när det kommer till matlagning):

    1. blanda edamamebönor + ädelost + valnötter + päron, bitar i den storlek som önskas=> succé. Äter det oftast som sallad endast, men funkar ju bra som tillbehör (ex om en har en pojkvän som ”måste få i sig näring” ( godare än glass. Äter även denna som den är, men går också utmärkt att ha som tillbehör. Till grillat på sommarn till exempel.
    3. fjärilspasta + makrill i tomatsås (ja pålägget) => gudars så gott. Och billigt!!
    4. vietnamesiska vårrullar (tror jag det kallas): rispapper, färsk koriander, jordnötter, hoisinsås + grönsaker/räkor efter önskemål
    5. lasagne (på riktigt den godaste jag någonsin ätit): Knorrs färdiga lasagne mix, vatten, mjölk, grönsaker/kött efter önskemål

    Vill bara avsluta med 1) att pizza är ju superenkelt trots mer än 5 ingredienser, oftast har man ju allt till degen hemma (jag använder dessutom recept som kräver 0 jäst och 0 jäsningstid). älskar mat som lagar sig själv. 2) din blogg är bäst Sandra.

    Puss!

    J 2015-10-22 02:22:03
    Svara
  • Något som jag just nu är totalt hooked på (och är bra höstmat): Slänga in hela grönsaker och rotsaker i ugnen, drizzla med olivolja/smör/kryddor och baka dem i ugnen. Kan ätas som de är, blandas med quinoa/pasta/matkorn + någon god ost, eller så kan man göra soppa genom att bara mixa med lite buljong och grädde. SÅ GOTT! Och det bästa är att det är så sjukt billigt samt att man liksom förbereder mat för hela veckan.

    Tänk till exempel: Hela rostade rödbetor, quinoa, fetaost, ruccola. Eller soppa med rostade morötter/apelsin/kokosmjölk. Eller sötpotatistärningar (med chili och vitlök) och rostad aubergine, zucchini och hummus. Rostad pumpa med valnötter, vinaigrette, basilika på knäckebröd. Ah men ni ser, går inte att sluta när man väl börjat.

    Nummer två (alltid succé!!): Libabröd + tomatsås + kapris ELLER sardeller + tunt tunt tunt skuren sötpotatis (funkar med hyvlad zucchini/stekt aubergine/rostad pumpa också) + vällagrad ost, typ västerbotten eller god cheddar = PIZZA som kan ätas när som helst, till exempel efter äventyr som involverar naken-longboard på rooftops eller när man har vaknat upp under bar himmel tillsammans med den som alltid alltid alltid får en att le på morgonen. Till exempel då, alltså.

    Emma 2015-10-22 02:18:38
    Svara
  • Korvstroganoff

    Lök
    Falukorv
    Tomatpuré (ketchup fungerar också om man inte har någon tomatpuré)
    Matlagningsgrädde
    Ris

    Hacka lök (+ lite vitlök om du vill) och falukorv, stek i smör en liten stund och blanda sedan i tomatpuré och stek lite till. Krydda med salt och peppar ev. paprikapulver om du har. Häll på matlagningsgrädde och låt puttra tills riset är klart.

    Fanny 2015-10-22 00:58:01
    Svara
  • Okej här kommer ett recept som jag är GALEN i och ätit minst tre gånger i veckan hela hösten. Omöjligt att tröttna.

    Du behöver:
    Spaghetti
    1 zucchini
    1 citron
    Olivolja

    Koka vatten och släng i spaghettin. Medans den kokar, ta zucchinin, hyvla den med en potatisskalare ner i en skål tills den tar slut. Ta sen citronen och riv zesten ner i skålen och dela den sedan itu (citronen, inte skålen) och pressa över all citronsaft. Häll på olivolja. Om du känner för det, riv ner en vitlöksklyfta men det behövs ärligt talat inte. Salta och peppra lite, blanda sen med spaghettin när den är klar. SÅ JÄVULSKT GOTT.

    julia 2015-10-22 00:21:19
    Svara
  • Food is fuel.
    Sill och potatis! Så gott med gräslök o gräddfil, kanske ett kokt egg. Eller gör det till sillsallad <3
    Snabbnudlar Mmm http://cooking.nytimes.com/recipes/1016583-perfect-instant-ramen
    Tomatsås; Olivolja, lök, vitlök, tomat(burkar), ev sprit o valfri krydda efter löken. Puttra länge! o värm med fördel någon dag senare. Gör ofta mycket o använder till pasta, såser, smaksättning, shakshuka, allt
    Mackor. Varma, med sallad o tomasås, med egg, olika ostar, gott
    Gröt
    Rårakor

    Anna 2015-10-22 00:12:13
    Svara
  • Pasta, sojafärs, paprika, grädde, kinesisk soja
    Koka pasta.
    Stek sojafärs, paprika häll på grädde och soja. Koka lite.
    Blanda med pasta

    Maria 2015-10-22 00:12:06
    Svara
  • Något jättejättejättegott som känns väldigt rikt utan att vara så mäktigt att man inte mäktar med resten av dagen skrivs ut såhär!

    Pasta (lagom kanske till 3-4 personer)
    Fryst bladspenat 400-500 g
    Ädelost (kvibilletrekanter med sån rund kortaste sida)
    Ev. rökt lax 100-200

    Koka pasta och blanda bladspenaten och ädelosten i separat kastrull. När det värms fixar de en sås av sig själva. Blanda ihop. Lägg ev. i laxen på slutet skuren i mindre bitar och sen klart!!! asbra mat!!! Tom skrytig!!

    Sen annars pumpasoppa är underbart det med!!! Butternutpumpa, kokosmjölk, lime och sen lite buljong och kryddor (koriander <3) och klart!

    Sofia 2015-10-21 23:56:04
    Svara
  • Jag brukar göra en pastasås med morot och fetaost som är jättegod och ganska lättlagad. Äts helst med färsk tagliatelle.

    Du behöver:

    ca 4 stora morötter
    ca 1/2 dl crème fraîche
    ett halvt pkt grönsaksbuljong
    ca 200 g fetaost
    salt o peppar

    (Obs inte så himla noga med måtten som ni ser, jag brukar höfta lite hehe)

    Gör såhär:
    1. skala morötterna och skär i slantar
    2. lägg morotsslantarna i en kastrull och täck dem med vatten, koka upp och lägg i buljongen, koka tills morötterna är mjuka
    3. under tiden det kokar kan ni smula fetaosten
    4. mixa morötterna och buljongen
    5. ställ tillbaka kastrullen på plattan och rör i crème fraîchen och fetaosten
    6. salta o peppra efter smak
    7. ÄT

    P.S om man vill kan man blanda i annat i pastasåsen, tex linser, oliver, bönor, tomat aa ni fattar

    Astrid 2015-10-21 23:46:35
    Svara
  • Tomatsoppa alla dagar i veckan. Pusslade ihop ett inlägg med recept på det häromdagen så istället för att beskriva ingående här kommer länken; http://pezone.blogg.se/2015/october/recept-tomatsoppa-med-vitlok-och-basilika.html. Funkar alltid och smakar gott oavsett vad man slänger i. Plus för inga matlagningskunskaper behövs och för att det är svinbilligt.

    Emilia 2015-10-21 23:23:20 http://www.pezone.blogg.se
    Svara
  • Nåt jag åt idag. Som tog 2+3min att göra!!
    Ta en tallrik strö över nachos över hela ytan. Ta ett par skivade ost och riv av i långa flamsor och släng över natchosen. Klipp kalkon (pålägget) bitar på. Häll valfri mängd bbq sås på och micra i 3min.
    Ta ut och ha på en skvätt tabasco (eller lime) och hackat isbergsallad!
    Äääääät o drick en burk kall cocacola till!!! Iiiih. Snabbt o gott

    Rebecca 2015-10-21 23:05:04
    Svara
  • gjorde detta igår!!!
    spaghetti
    vegetarisk bacon, föredrar hälsans köks faktiskt.
    grädde
    parmesan
    ägg

    koka spaghetti, stek bacon, häll i grädde, riv massor med parmesan och blanda i och blanda sedan ner ett ägg. sedan blanda ihop allt!!! perfekt vego-carbonara! och krydda med massor med svartpeppar och gärna lite vitlök med!! MEN KRYDDOR RÄKNAS INTE SOM INGREDIENSER TYCKER JAG

    Annars är mitt latmansknep tomatsoppa!!
    Ekologiska krossade tomater (tusen gånger godare än ej eko)
    100g Köttfärs
    Valfri pasta, pastafjärilar är finast.
    tomatpure (ej ett måste)

    Koka krossade tomaterna i minst 10 minuter, ju längre desto bättre, släng i pastan, stek köttfärs, häll i, krydda efter smak och man kan också klicka i lite grekisk yoghurt. supergott!!!

    sanna 2015-10-21 23:00:47
    Svara
  • Pytt i panna! (OBS grymt pga jättebra bakismat! :))))
    Ta vad som finns i kylen, tjoffa ner i en stekpanna. Kanske finns detta i kylskåpet:
    Potatis
    Lök
    Nåt kött (typ korv)
    Persilja
    Ägg

    Gör såhär:
    Sätt på valfri lista på Spotify -Nu kör vi!
    Koka potatisen lätt, skär sen i lagom stora bitar.
    Hacka lök och skär kött i bitar.
    Tjoff -pang- bom ner med allt i pannan!
    Stek i smör, häll i persilja (salta lite också) tills allt har fått lite färg.
    Stek ett ägg, antingen sunny side up eller down, det väljer man själv.
    Öppna en flaska rödtjut. (Eller vad man nu vill dricka till, såklart.)
    Ät, drick och njut husmanskostens lov!

    Charlotta 2015-10-21 22:58:09
    Svara
  • Grön ärtsoppa. Koka gröna frysta ärtor tillsammans med gul lök, vitlök, grönsaksbuljong. Mixa. I med lite grädde eller creme fraishe. Krydda och servera med knaperstekt bacon( kan bytas mot halloumi om veg) Snabb och enkelt och god!

    Anna 2015-10-21 22:57:09
    Svara
  • Créme Ninon (Grön ärtsoppa)
    – Gröna ärtor
    – Grönsaksbuljong
    – Vitt vin
    – Gul lök
    – Bacon

    Stek löken i lite smör, koka upp ca 1L vatten med två buljongtärningar i (I en separat kastrull). Lägg till ca 1 dl vin till löken och låt den koka in, häll över halva buljongen i lökkastrullen och lägg till ärtorna. Låt koka en liten stund & stavmixa skiten ur den.
    Häll över med tillräckligt med buljong för att få en najs konsistens.

    Stek bacon knaprigt & strö över soppan.

    NJUT

    Julia 2015-10-21 22:54:08
    Svara
  • 1. En burk kokosmjölk
    2. 1msk (eller lagom) röd currypasta
    3. Grönsaksbuljongtärning
    4. 1 dl röda linser
    5. Frysta wokgrönsaker (eller annan grönsak du gillar)

    Lägg alla ingredienser utom wokgrönsakerna i en kastrull och slå på medelvärme.

    Sätt på pastavatten.

    Lägg i pasta när vattnet är redo och vänta på att den blir klar medan du rör lite i den andra kastrullen ibland.

    Häll i de frysta wokgrönsakerna i såsen när pastan är typ halvklar.

    Häll av pastan. Lägg på tallrik och häll sås över.

    Filippa 2015-10-21 22:47:50
    Svara
  • I have two! The first is for Belgian waffles (we brunch a lot) – whisk 2 cups heart healthy bisquick (it’s vegan for those that would like a tip), 1 1/3 cup almond milk, 2 tbsp oil, and 1/4 cup apple sauce together. Spray waffle iron with cooking spray and pour batter into center. Wait for the beep and voilà! Add maple syrup and done!

    The second is an appetizer – slice baguette into two inch slices, drizzle with olive oil and add chopped avocado and crumbled goat cheese – stick in oven until warmed and slight toasted.

    Laura 2015-10-21 22:44:19
    Svara
  • Koka spagetti, stek bacon, häll äggula över och svartpeppar. Hur gott och enkelt som helst!

    Malin 2015-10-21 22:31:18
    Svara
  • Pasta Arribiata

    1 st röd chili, 2 st vitlöksklyftor, 1 burk krossade tomater från Mutti, 1 kruka färsk basilika och riven parmesan.

    + pasta förslagsvis penne

    (Bästa med denna rätt är att den går lika fort att göra som att koka pasta)

    Koka pastavattnet
    Slå på olivolja i en het panna.
    Hacka chilin och 1 vitlöksklyfta.
    Släng i pannan och fräs till det doftar wow.
    Släng på tomatkross.
    Pressa i en vitlöksklyfta.
    Riv i några basilikablad.
    Lägg i pastan i det kokande vattnet.
    Låt såsen koka tills pastan är klar.

    Blanda i pastan med såsen och garnera med basilika och en jävla massa parmesan. Hackad ruccola och iskallt citronvatten är ju så sjukt bra till.

    Alex 2015-10-21 22:25:52
    Svara
  • Ärtpasta ju!

    Koka valfri pastasort, tex spagetti. Koka gröna ärtor, mixa dem när de fortfarande är varma med riven parmesan, nån nöt/frö (tex mandel, solrosfrö, pinjenötter, hasselnöt), salt+peppar och olivolja. Blanda ihop med pastan. Riv över lite mer parmesan och äät.

    Josefina 2015-10-21 22:17:29
    Svara
  • pastalax är drömmen när man inte orkar något!

    -gravadlax, pasta(valfri), créme fraîche och dill!

    Skiva upp den gravade laxen, sten den tills den blir ljusrosa. släng i créme Fraichen och massa dill!
    Låt det puttra ihop i bara någon minut på låg värme och blanda med din kokta valfria pasta!

    KLART! Smaklig måltid
    Ps: Jag och min sambo lagade alltid detta när vi för nykära för att egentligen lämna sängen, perfekt för en höstkväll med hångel!

    Lisa 2015-10-21 22:15:38
    Svara
  • Typ godaste pastan: koka färsk pasta (jag tog papardelle). Blanda i riven parmesan, jättemycket svartpeppar som du torrostade i en panna, hackade torrostade valnötter samt hackad basilika (eller ruccola). Blanda i extra pastavatten om det blir för torrt, mer parmesan om det blir för blött. Ät och njut!

    Marie 2015-10-21 22:15:05
    Svara
  • Alltså fifan vad bra! Ser framemot sammanställningen. Krya på dig Sandra

    Sophie 2015-10-21 22:05:35
    Svara
  • Halloumiburgare: hamburger/gott bröd, halloumi, gucca och stekt äggplanta. Räcker mycket väl! Har man nån grönsak liggandes kan det ju slängas på!

    Rödbetsbiffar: förkokt rödbeta, morot (rivet), ett ägg. Valfri kryddning. Servera med couscous och kanske lite fetaoströra! Omnom.

    Elsa 2015-10-21 21:38:16
    Svara
  • Italiensk lax

    Potatis 1 kg
    Lax 500g utan ben och skinn gärna eko
    Soltorkade tomater på burk
    Ruccola
    Riven ost

    Skiva potatisen, lägg på en plåt. På med lite olja och in i ugnen cirka 20 min. Tärna laxen i lagom stora kuber. Lägg ovanpå på potatisen tillsammans med tomater (häll gärna på lite av spadet som tomaterna ligger för extra smak) och ruccola. Toppa med ost och sen in i ugnen igen cirka 10 min. Klart!

    En supergod pesto:
    Röda cocktailtomater (gärna romantica)
    Pinjenötter en påse
    Basilika en kruka
    Parmesan typ en halv
    Vitlök så mycket du känner för

    Mixa allt med lite olivolja. Servera till vilken pasta som helst!

    Marie 2015-10-21 21:36:35
    Svara
  • Ingredienser:
    1. Tagliatelle
    2. Gul lök
    3. Rökt skinka
    4. Grädde
    5. Salt+peppar

    Hur göra:
    1. Koka pastan
    2. Stek den hackade löken och hackade skinkan
    3. Tillsätt grädde
    4. Salta och peppra
    5. Blanda ner pastan

    BUSENKELT, BILLIGT OCH KANONGOTT!

    Mirjam 2015-10-21 21:23:55 http://kortochgott.devote.se
    Svara
  • Världens godaste morotssoppa:
    Morötter
    Palsternacka
    Kokosmjölk
    Gullök
    (Kryddor) Ex. ingefära, curry, chili, vitpeppar, salt

    Skiva morötter och palsternacka i ca 2 cm slantar, riv löken och fräs ihop allt i en kastrull i ca 1 minut. Häll sedan i vatten så de täcker rotfrukterna och låt koka ihop i ca 10-15 min. Krydda och tillsätt kokosmjölk. Låt koka upp en liten stund och mixa sedan allt med mixerstav. Svingod lunch/brunch/middag whatever på typ max 30 minuter.

    alex 2015-10-21 21:03:10 http://www.alexaaaa.blogg.se
    Svara
  • Mitt bästa recept när jag är lat och bara orkar minimal matlagning men ändå vill ha god mat:
    Köp ICAs surdegsbaguette.
    Sätt in så stor bit du orkar äta i ugnen enligt förp.
    Choppa romantica-tomater, basilika och rödlök (blanda med olivolja + salt och peppar).
    Ta ut baguetten och lägg på röran. Lägg på stora bitar mozzarella och in i ugnen typ 1 min till.
    Överkurs: gnid brödet med vitlöksklyfta innan du lägger på röran.
    Det är ju inte så jäkla nyttigt men vem bryr sig om det pga mozzarella och baguette är svingott.

    Mathilda 2015-10-21 21:03:05
    Svara
  • min bästa linssoppa på fyra-fem ingredienser som är a- to the -wesome hittas här: http://polichinelle.se/2011/june/enkel-men-kramig-linssoppa.html men jag kan ju såklart skriva ut det också.

    you’ll need: vitlök, röda linser, grönsaksbuljong och grädde. sen behöver man ju vatten, olja/smör att steka i och gärna lite smaksättningar som salt, peppar, citron etc men det räknas väl inte som ingredienser?

    det är bara att fräsa vitlök i smör/olja, hälla på röda linser, koka upp med grönsaksbuljong (inte för mycket, då blir soppan vattnig) och låta koka i ungefär en kvart. mixa någorlunda slätt, och koka sedan upp igen med (matlagnings)grädde.

    om man får lyxa så servera med rostad lök och persilja! :))))

    lovisa 2015-10-21 20:57:53 http://polichinelle.se
    Svara
  • Har ett recept på en pasta. Mitt ex bjöd mig på det och jag blev typ kär där och då. Nu i efterhand tänker jag att det fan var det enda bra han gav mig. Jävla svin. Aja. GO PASTA:

    ingredienser:
    spagetti
    zucchini
    valnötter
    parmesan
    citron
    (+ salt, vitlök och olivolja men det tycker jag inte räknas som separata grejer??).

    *koka pasta
    *skär zucchinin i halvmånar, salta på alla sidor
    *hacka en hel del vitlök
    *värm rikligt med olja i panna
    *fräs zucchinin, lägg i vitlöken när zucchinin typ är färdig(mjuk å blank)
    *ta av från plattan innan vitlöken bränns vid och zucchinin fått lite färg
    *häll zucchinin och vitlöken (och oljan!!) över din pasta.
    *pressa över en citron, strö över riven parmesan och krossade valnötter
    *njut å kicka ass å skit i alla dumma killar

    länk till bild på pastan:

    http://isupportthecaravan.tumblr.com/post/117522568853/det-enda-bra-jag-fick-av-dig

    ellen 2015-10-21 20:55:33
    Svara
  • Den beste grønnsaks-ertesuppen: Gule erter, potet, gulrot, løk og buljong.

    Fres en gul løk, ha i 2-3 poteter i terninger, 2-3 gulrøtter i biter, buljong og gule erter, dekk med vann og la koke til grønnsakene er møre. Det er den beste høstsuppen, og den er like god kald som matpakke dagen etter!

    Emilie 2015-10-21 20:42:08
    Svara
  • Svamppasta

    Torrstek svamp (typ champinjoner) för att få ut vatten, lägg i en klick smör och häll i sedan i hackad lök, lägg i förkokad pasta och häll på valfri mängd grädde (plus peppra och salta men de räknas inte som ingredienser)

    Eugenia 2015-10-21 20:41:57
    Svara
  • I love this idea! I feel more lethargic about cooking in the summer, but sometimes you want a warm winter meal without a ton of effort. This is going to be my go-to for the winter! It’s vegetarian and can easily be vegan if you sub out the goat cheese: Roasted Sweet Potatoes with Chickpeas and Coriander from Renee Kemps.

    Here’s the link: http://reneekemps.com/2015/03/roasted-sweet-potato-w-chickpeas-goat-cheese-and-coriander/

    Ingredients (excluding basics like salt, pepper, olive oil, etc):
    2 big sweet potatoes
    100 gr chickpeas, drained
    200 gr goat cheese, soft
    handful fresh coriander, chopped up
    lemon (wedges), to serve

    It’s not suuuper quick (you do have to bake the sweet potatoes for a while) but it’s so easy to put together that I think it’s totally worth it. You basically just pop the potatoes in the oven, top with the chickpeas and cheese for 10 extra minutes and then top with cilantro. Also the flavors are simple but delicious! I personally used sweet potatoes, not yams (the ones that are more yellow than orange inside) and thought it had a better texture, more like a normal potato. I feel like there are many more but I’ll just post this one and see what everyone else comes up with!

    mai 2015-10-21 20:41:53
    Svara
  • Jag gjorde ett såå gott och smidigt recept igår, allt man behöver är
    4 Laxfileer
    3dl créme fraiche
    1förp färskost med smak dill & persilja
    Bulgur
    Morötter

    Blanda creme fraiche & färskost och häll de i en ugnsform med laxen och släng in i ugnen på 225grader i ca 20-30min.
    Skiva & koka morötterna. Koka även bulgur under tiden. Servera och njut!

    Nina 2015-10-21 20:40:17
    Svara
  • Klassikern tomatsoppa
    Valfria tomater
    Vitlök
    Olivolja
    Salt
    Svartpeppar

    Kör allt detta i ugnen tills det doftar i hela köket, mixa (ha ev. I lite vatten eller grädde) klaaart!

    Carbonara
    Tärnad vegetarisk bacon
    Pasta
    Parmesan
    Ägg

    Koka pasta, stek bacon, blanda ihop allt. Klaaaart!

    Grekisk sallad
    Fetaost
    Isbergssallad
    Rödlök
    Oliver
    Valfri färdigköpt dressing

    Blanda allt, klaaaart!

    Känner man sig riktigt trött och oinspirerad till att stå och laga?
    Släng ihop din favvomacka, fram med våffeljärnet och gör en toast av det, lite mer middag över varm macka på nåt vis!

    H. 2015-10-21 20:39:55
    Svara
  • 4. Saffransrisotto. Behövs prick fem ingredienser: avorioris, lök, buljong, vitt vin, saffran.

    Agnes 2015-10-21 20:39:48
    Svara
  • Koka upp nåt nystan nudlar och stek räkor, vitlök, halloumi och sparris. Voilaaaaaa va

    Hilma 2015-10-21 20:36:49
    Svara
  • PASTA, PESTO, AVOKADO! Blanda allt i en bunke och avnjut framför valfri TV-serie.

    matilda 2015-10-21 20:36:30
    Svara
  • 1. Sallad på färsk bladspenat, skivad rödlök, bulgur, rostade salta nötter och nektarinklyftor som fått vara inne i ugnen.

    2. Färdigmarinerad tofu som bara är att steka knaprig plus rotmos gjord på morot, sötpotatis och jordärtskocka.

    3. Chili con beans gjord på hackad gul lök och vitlök, krossade tomater, chili av valfri styrka och kidneybönor. Plus bröd att dippa med, men brukar ju finnas färdiga små som bara är att skiva upp.

    Agnes 2015-10-21 20:36:12
    Svara
  • Enkel pumpasoppa:
    pumpa (t ex butternut squash)
    lök
    grädde

    Skär pumpan och löken i bitar, stek tills de är halvmjuka. häll på vatten eller buljong och koka tills pumpan är tillräckligt mjuk att mosa sönder. Mixa med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt grädde, salt och örter.

    Soppan blir krämig, höstig, god och mättande! Går även bra att göra storkok och frysa in.

    Malin 2015-10-21 20:16:46
    Svara
  • Min bästa rätt på få ingredienser:

    Palsternacka och morötter – skär i stavar.
    På med olivolja (mycket), timjan och flingsalt.
    In i ugnen på 225 grader, 25 minuter eller nåt.
    Ta ut ur ugnen och släng på det bästa av allt, getosten, in i ugnen några minuter till och sedan,
    Ät! Njut!

    Jessica 2015-10-21 20:15:40
    Svara
  • Man kan gratinera aubergine superenkelt och äta med sallad.

    Skiva en aubergine i tunna tunna skivor och låt vila på hushållspapper cirka 20 minuter med salt på. Torka av skivorna, häll lite olja i en ugnssäker form och lägg på skivorna. Strö över massor massor av parmesan. Grädda i ugnen på 175 grader cirka en halvtimme eller när skivorna är mjuka och osten lite färgad. (Har man örter hemma är detta gott att hacka och strössla över)

    Äts med fördel tillsammans med hummus som inte alls behöver vara krångligt och kan göras när auberginen ligger i ugnen. Räcker bra med en burk kikärtor, ganska generöst med solrosolja (eller olivolja) och salt som sedan blandas ihop i en mixer. Vill man lyxa kan man hälla i tahini och spanskpeppar också!

    B 2015-10-21 20:14:35
    Svara
  • Krämig saffranspasta med kräftstjärtar:

    1. Koka valfri pasta, jag brukar köra färskpasta, vanlig barilla eller typ penne.
    2. När pastan är klar och vattnet avhällt – Blanda i creme fraiche gourmet med saffran- och tomatsmak och låt den bli varm genom att röras runt med pastan. Här är vi lata och värmer inte creme fraichen i separat kastrull, orka disken.
    3. Släng i valfri mängd kräftstjärtar och rör runt.
    4. Dela cocktailtomater, släng antingen ned de som de är, vill du ha de varma och med lite mer sting, stek de litegranna i vitlöksolja och/eller chiliolja. (Obs! Olja/kryddor räknar inte jag som en ingrediens.)
    5. Blanda ner ruccola.
    Klart!

    Om du fuskar med en sjätte ingrediens hade jag toppat med riven parmesan. Man kan aldrig äta för mkt parmesan! <3

    Steker man inte tomaterna tar detta 5 min från det att man slängt i pastan i vattnet tills man är klar.

    Caroline 2015-10-21 20:14:05
    Svara
  • Pasta av valfri sort
    Vitlök
    Körsbärstomater
    Mozzarella
    (Vatten + kryddor (salt, peppar, timjan)
    Lyxingrediens: färsk basilika

    Enkel pasta: Fräs vitlök i några sekunder i en stekpanna, häll i en burk hackade körsbärstomater, tillsätt 1 dl vatten och krydda med timjan. Låt koka ca en kvart. Koka upp pasta medan, vilken sort som helst. Smaka av tomatsåsen med salt & peppar. Häll av pastan och vänd ner tomatsåsen i pastan, skiva upp mozzarella och blanda med den varma pastan och tomatsåsen. Jag brukar skiva lite färsk basilika och vända runt med mozzarellan också men funkar finfint utan också. Smaklig måltid!

    Rebecka 2015-10-21 20:13:39
    Svara
  • is:
    banan + peanøttsmør

    mos + frys i 1 timme

    dina 2015-10-21 20:12:03 http://www.foreverrryoung.blogspot.com
    Svara
  • Cacio e pepe! Världens bästa och en av de snabbaste maträtterna (plus jättefin historia bakom receptet).

    Spaghetti
    Riven parmesan
    75 g smör
    1 rågad tesked grovt nymalen svartpeppar
    2 dl pastavatten

    Koka spaghetti i saltat vatten, när pastan nästan är klar steker du nymalen svartpeppar i smör i en stekpanna. När pastan är klar häller du av vattnet, men spara ca 2 dl. Blanda i spaghettin i smöret och häll på vattnet. Blanda i riven parmesan och rör runt tills vattnet och osten har lagt sig som en hinna kring pastan. Det gäller att vara lite snabb medan allt fortfarande är varmt och rör ordentligt tills allt är blandat. Ät! Supergott och så enkelt.

    Här finns lite noggrannare beskrivning och recept på Cacio e Pepe – http://www.lovelylife.se/chezwood/2014/04/23/ljuvlig-cacio-e-pepe/

    Linnéa 2015-10-21 20:05:57
    Svara
  • Alltså, har ätit det här flera gånger i veckan i över ett år nu pga så barnsligt enkelt och gott.
    Here it goes:

    Risoni
    Tomat
    Mozzarella
    Olivolja
    Salt

    Koka risonin al dente, i med olivolja. Hacka upp tomat + mozzarella. Blanda allt i en röra. Salta skiten och njut av livet.

    Binnie 2015-10-21 20:05:23 http://pinterest.com/alostplace
    Svara
  • Hemlagade köttbullar OMNJOM!
    I och för sig så är detta bara ingredienserna för köttbullarna, men koka lite pasta eller ris vid sidan om och rör ihop en minisallad ifall du vill, men jag har nog ätit endast bullarna tidigare eftersom omnjom som jag redan nämnde.

    Du behöver:
    400g malet kött
    1,5dl skorpsmulor
    2 ägg
    1 lök
    kryddor (valfritt, men typ salt, peppar, basilika, chili, paprikapulver eller vad du än har i kryddskåpet passar suveränt)

    Blanda allting i en bunke. Så simpelt som bara det, häll i och blanda blanda. Löken blandas dock bättre om du finhackar den först, förstås. Sätt ugnen på 250 grader och rulla smeten till finfina köttbullar, sätt i en ugnssäker form och in i nedre delen av ugnen för 10 minuter. Sedan ut med bullarna, vänd på dem så de blir jämnstekta och in tillbaka för 10-15 minuter beroende på hur stora bullar du rullade. OBS SUPERGOTT ifall du i vänd-på-bullarna-stadiet häller i tomatpuré/tomatkross i formen och in i ugnen så har du sedan omnjom köttbullar i tomatsås, endast lite pasta/ris till och du kan bjuda hem kungen på middag!

    Dino 2015-10-21 20:03:25
    Svara
  • Ris på spanskt vis!

    Det här behövs till två personer:
    En matsked olja
    En liten gul lök
    Två och en halv deciliter okokt ris
    En burk passerade tomater
    Valfria kryddor

    Fräs lök och ris gyllenbrunt i olja i 5-10 minuter. Häll på passerade tomater och tillsätt eventuellt lite vatten. Krydda efter smak och låt koka ihop. Klart! Servera med valfritt tillbehör.

    Bild på rätten: http://jenhild.blo.gg/2015/october/ris-pa-spanskt-vis-och-en-lagesrapport.html

    Julia 2015-10-21 19:58:23 http://jenhild.blo.gg
    Svara
  • Okej lite, lite fusk på fem ingredienser men ändå!

    Vegetarisk tacosfärs:
    1 burk svarta bönor
    1 burk kikärtor
    1 burk krossade tomater
    1 tacokryddmix

    Mixa. Ha ev lite riven morot i för struktur.
    Låt stå på plattan tills det kokat ihop lite, eller blivit varmt iaf.
    Ät med tacotillbehör!

    Annie 2015-10-21 19:57:30
    Svara
  • Pasta
    Havregrädde
    Vitlök
    Olivolja
    Grönkål
    Okej förlåt 6 ingredienser men sötmandel!!!

    1. Mixa sötmandel, en klyfta vitlök och olivolja till en pesto-liknande grej!
    2. Stek grönkålsblad (obs ej de hårda stjälkarna) i massa olivolja och hackad vitlök
    3. Slå på havregrädden och stuva bladen ett tag
    4. Koka pasta
    6. Blanda pastan med mandel-peston och grönkålsstuvningen
    7. Servera med flingsalt och massa massa svartpeppar!

    ALiCE med ICE 2015-10-21 19:53:35 http://www.andrews.se
    Svara
  • Sparrissoppa med gröna linser!

    Gul lök, ta två eller så
    Mycket sparris, skurna i rejäla bitar
    Grönsaksbuljong 2-3 st
    Havregrädde, en hel del
    Vatten

    Fräs lök och sparris med salt och peppar, i med vatten, buljong och linser. Koka i 20 min och ta så mycket havregrädde du vill ha i.
    Krydda med vitlökspulver/peppar o ev. gurkmeja för färg, Ha i extra salt och peppar om det behövs.

    Så fyra köpingredienser om man inte räknar med vattnet och kryddorna. Höfta allting och smaka av! Mmmmhhh!!!

    heliumma 2015-10-21 19:50:34
    Svara
  • Pestopasta! <3456

    Fullkornspasta (gärna penne)
    Ett gäng champinjoner
    Körsbärstomater
    Ett par klyftor vitlök
    Pesto

    Gör så här: Koka pastan. Skär champinjonerna samt tomaterna. Stek i smör alt olja tsm med vitlöken. Häll ner den färdigkokta pastan i stekpannan. Rör ner valfri mängd pesto. KLART

    PS. För att lyxa till det kan en sprinkla över en handfull hackade valnötter. Mums

    Snabblagat, gott och vegetariskt

    Felicia 2015-10-21 19:49:09
    Svara
  • i helgen stekte jag upp fläskfilémedaljonger, hällde i creme fraiche och lite dijonsenap, kryddade salt/peppar/chilli och rörde om. till det skivade jag sötpotatis i stavar och satte i ugnen. smakade HIMMEL. åt det idag igen i matlåda och var om möjligt ÄNNU godare. tipstipstips.

    pamela 2015-10-21 19:48:57 http://pamcakes.blogg.se
    Svara
  • 15-min-vegansk-soppa

    du behöver:
    röda linser
    fryst spenat
    grönsaksbuljong
    currypasta (alt massa kryddor)
    kokosmjölk

    koka linser spenat buljong och currypasta i lagom mkt vatten tills linserna är mjuka
    tillsätt kokosmjölk
    ÄT!

    anonym 2015-10-21 19:47:00
    Svara
  • Glömde grönsakslasagnen:
    Lasagneplattor
    Gröna frysgrönsaker (Spenat funkar bäst själv, men kan pimpas med broccoli och ärtor eller det du tycker är gott!)
    Ädelost
    Grädde
    Ost

    Varva plattor, grönsaker, ädelost (+salt och peppar mellan lagrena). Häll över grödden, riv över ost. I ugnen tills färdigt!

    Utmärkt enkelmat, som dessutom är orimligt enkel storkoks/matlådemat.

    Linnea 2015-10-21 19:46:54
    Svara
  • handhållning
    höstluft
    musik

    a 2015-10-21 19:46:05
    Svara
  • Min enklaste och godaste soppa:

    gullök
    morötter
    röda linser
    körsbärstomater
    grönsaksbuljong
    (gärna vitlök också)

    Fräs löken, choppa upp tomater och fräs ihop med löken. Lägg i morötterna som du också choppat i bitar. Tillsätt vatten och buljong och koka en stund (5-10min). Tillsätt sedan röda linser och koka tills de är färdiga. Mixa ihop allt med stavmixer KLART

    Lisa 2015-10-21 19:44:59
    Svara
  • Min pappa brukar laga världens enklaste och godaste kycklingrätt. Känns fräsch och ganska lyxig faktiskt, en av mina favvorätter just nu. Tror att den är från kokboken ”Köp hem 5” som för övrigt är en superbra kokbok med enkla recept och få ingredienser. Här är recept:

    Ingredienser:
    Kycklingfilé (en per person)
    Potatis
    Ruccola
    Fetaost
    Dressing (hemmagjord av olja, balsamvinäger och honung)

    Tillaga potatis på valfritt sätt. Krydda kycklingen (salt och peppar) och bryn sen i en stekpanna (med smör eller motsvarande) och sätt den sen i ugnen i ca 20 min (175 grader). När allt är klart lägger du ruccola och fetaost (smulad) över kycklingen. Blanda balsamvinäger, honung och olja och ringla över. Servera och NJUT!

    Emma Ljungberg 2015-10-21 19:42:58 http://emmaljungberg.se
    Svara
  • Jonas kyckling enligt följande: en färdiggrillad kyckling som rensats, sambal oelek, mango chutney, vispad (!) grädde, vitlök -> in i ugn. Serveras med ens godaste ris.

    Linnea 2015-10-21 19:41:08
    Svara
  • Pasta
    Röd pesto
    Fetaost
    Svarta oliver
    Körsbärstomater

    Koka pasta. Rör ner en burk röd pesto. Toppa med svarta oliver, körsbärstomater i halvor, fetaost. Peppra med svartpeppar. Ät.

    Ida 2015-10-21 19:31:53 http://tinysigns.wordpress.com
    Svara
  • Créme fraîche franska örter, soltorkade tomater, champinjoner, pasta, bacon. Blanda 🙂

    Jessica 2015-10-21 19:30:43
    Svara
  • Jag vill tipsa om ett recept från min egen vegetariska matblogg! Superenkelt, det enda du behöver är ägg, spenat, tomat, lök och vitlök! Postar länken nedan 🙂

    http://everythinggreen.blogg.se/2015/may/stekta-agg-med-gronsaker.html

    Emma 2015-10-21 19:26:50 http://everythinggreen.blogg.se
    Svara
  • ÄLSKAR DETTA!!!!

    spagetti
    vitlök
    Sambal oelek
    Matlagningsgrädde
    Parmesan
    (olivolja, salt och peppar)

    Koka pasta till al denne. Medan den kokar, hacka vitlök och riv parmesan häll av pastan, häll i olivolja i kastrullen du nyss kokade spaggen i, lägg i valfri mängd hackad vitlök och sambal oelek och låt fräsa en liten stund, häll i en skvätt grädde (beroende på hur gräddig en vill att den ska vara), och låt koka upp. Häll i pastan och massa parmesan och bland runt. SÅ. JÄVLA. SMARRIGT.

    (vill en lyxa kan man pressa lite citron över, det är gotte)

    Matilda 2015-10-21 19:23:39
    Svara
  • Mosarella
    Körsbärstomater
    Basilika (fryst eller färsk)
    Pasta
    Lök (sharlottenlök och vitlök tex)

    Hacka och stek allt utom mosarella till en varm smakrik pesto
    Koka pasta
    Häll i pasta i geggan och rör om
    Smula mosarella över innan servering

    Emma 2015-10-21 19:21:39
    Svara
  • Tortellinigratäng
    Ingredienser : 2 pkt tortellini (älskar de med fyra sorters ostar) , 1 pkt bacon, 3 dl grädde, 1 förpackning ost (tipsar om emmentaler ost här =) )

    Tillvägagångssätt: Sätt ugnen på 200gr. Koka tortellinin enligt förpackningen , stek baconen. Lägg i baconen i kastrullen med tortellini och häll i grädden. Låt koka upp en stund. Lägg i en ugnsform, på med ost och in i ugnen i ca 20 minuter.
    TJUGO MINUTER! 😀 Maten tar därmed typ ingen tid alls. Servera med grönsaker =)

    Wolv 2015-10-21 19:17:08
    Svara
  • 1 gul lök
    2 fedd vitlök
    2 burkar krossad tomat
    5 dl buljong
    svartpeppar

    stek lök + vitlök, häll över buljong när löken har blivit mjuk. addera krossat tomat og svartpeppar. kok en stund, typ 20 min og mix slät med en mixar. Voila! En god, billig, vegansk, snabb och med-bara-fem-ingredienser tomatsoppa.

    Hanna 2015-10-21 19:14:22
    Svara
  • Pasta Fanucci (av Edward Blom)

    500g broccoli
    2 vitlöksklyftor
    1,5 dl olivolja
    1 liten torkad stark chili

    Koka broccolin med chilin tills den blir mjuk. Mixa tillsammans med olivoljan och pressa ner vitlöken. Salta och peppra efter smak och servera med pasta! (obs går att fuska lite och toppa med parmesan om man känner sig fancy också)

    Maja 2015-10-21 19:12:47
    Svara
  • pastasås: 2dl rostade nötter (jag föredrar hasselnöt+solroskänor), 1 pkt havregrädde, 2-3 klyftor vitlök, några nävar spenat + pasta. Koka pasta, rosta nötterna. I med nötterna/spenat/vitlök i matberedare, värm grädden i med den i matberedare (+ salt peppar av lite olja), mixa = godaste pasta såsen. Häll på pastan när den är klar. ÄÄÄÄÄÄTT

    Sandra 2015-10-21 19:11:00
    Svara
  • Kasslergratäng

    Valfri mängd kassler
    Grädde
    Sweet chilisås
    Ananas i bitar
    Ost

    1. Skär kasslern i lagom tjocka skivor och lägg i ugnsform
    2. Blanda ananas, grädde och sweet chilisås efter tycke och smak men så pass mycket att det täcker kasslern i formen
    3. Häll såsen över kasslern och toppa med så mycket ost du vill ha, det ska ju vara en gratäng
    4. Tjoppa in i mitten av ugnen (ca 200 grader) och låt vara där till osten är gyllenbrun o fin (20 – 30 min)
    5. Servera med ris, klart!

    Jätteenkelt och jättegott!

    Theres 2015-10-21 19:07:06
    Svara
  • Åh, exakt vad jag behöver! Har noll inspiration och ork till att komma på maträtter varje dag…

    Hey Emelie 2015-10-21 19:06:54 http://heyemelie.blogspot.com
    Svara
  • Åh! Jag har en jättegod sallad:
    1 avokado, 2 tomater, 1 förpackning kikärtor och 2-3 msk pesto. Skär avokadon och tomaterna i mindre bitar, häll av kikärtorna och lägg dem i en skål, häll över avokadon och tomaterna och blanda ner peston och rör om. Servera! Smaksätt med salt, peppar och kanske lite olivolja om en vill. SÅ nom. Här har jag recept och bild på hur gott det är:
    http://corneliappelgren.forme.se/2015/september/mattips.html#comments

    Cornelia 2015-10-21 19:04:42 http://corneliappelgren.forme.se
    Svara
  • ett tips (som inte har med inlägget att göra) till alla vegetarianer och svampplockare där ute! pasta carbonara är ju svingott men innehåller kött, så nästa gång testa att byta ut baconet mot Karl-Johansvamp som du steker med vitlök istället! lovar det blir super, och köttisar gillar det också!

    m 2015-10-21 19:01:22
    Svara
  • Sötpotatispyttipanna!

    4 sötpotatisr
    1 gullök
    1 chili
    ett packet halloumi
    1 paprika

    Hacka allt. Fräs löken och chilin tillsammans till det luktar sådär gudomligt, släng ner resten och stek. Klart!

    linnea 2015-10-21 19:00:39 http://www.linneaforssell.blogg.se
    Svara
  • Sallad på:

    1. Kål (grön eller vit eller röd eller spetskål kanske?)
    2. fetaost
    3. äpple
    4. rödlök
    5. avokado

    Hacka och blanda!
    Om man vill kan man ringla över olivolja + salt + peppar, eller någon dressing.

    Elsa 2015-10-21 18:57:30
    Svara
  • Morotspasta med ruccola
    (För 2 personer)
    4 Morötter
    2 Vitlöksklyftor
    2 dl Matl. grädde
    1,5 dl västerbottensost (i receptet står det 0,5 men.. ost är gott)
    Ruccola (Så mkt man vill)
    Valnötter att strö ovanpå

    Skala och riv morötter, stek i olja tillsammans med pressad vitlök några minuter. Tillsätt grädde, låt småkoka några minuter till. Lägg i ost, ta pannan från värme. I med ruccolan, salta och peppra om det behövs. Ät med pasta och strö krossade valnötter över.

    Är egentligen 6 ingredienser, men det jobbigaste du gör är att riva morötter.

    Johanna 2015-10-21 18:51:56
    Svara
  • 1. Ägg
    2. Banan (mosa denna)
    Vispa ihop 1 & 2. Stek som plättar
    3. Nutella
    Bygg torn av plättarna
    4. Jordgubbar
    5. Grädde
    Dekorera tornet med 4 & 5. Tar ca 10 min.

    Daniella i Edinburgh 2015-10-21 18:51:12 http://Forbiddenforest.blogg.se
    Svara
  • Pasta med ärtpesto är min bästa grej!

    Spaghetti
    Frysta, gröna ärtor
    Parmesan
    Olivolja
    Solrosfrö eller liknande

    Samtidigt som du kokar spaghetti: Koka ett gäng ärtor, mixa med riven parmesan, olivolja och en del solrosfrö eller valnötter eller cashew eller vad du vill. Kanske lite av pastavattnet också, så att det blir bra konsistens på peston. Salta och peppra. Blanda pasta och ärtpesto –> klart!

    Om man orkar lägga till en ingrediens till kan man t ex krydda med mynta eller ha i citron också. (Eller följa det här receptet http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2576&artikel=2784997)

    Sara 2015-10-21 18:50:36
    Svara
  • Veganias indiska dal-gryta!!! Jag tror jag äter den 2 veckor/mån (gör alltid storkok när jag lagar mat). Nu är det fler än 5 ingredienser i receptet jag strax länkar, men en kan ju helt klart skära ner på antalet. Det här räcker: färsk ingefära, röda linser, vatten, kryddor och färsk spenat. Äts med ris bredvid eller bara med en macka bredvid om en inte orkar koka ris! http://www.vegania.net/recept/grytor.html#dal

    Madeleine -PHOTOGRAPHY FEMINISM VEGANISM 2015-10-21 18:49:26 http://sisterdisco.blogg.se
    Svara
  • http://www.recept.nu/joel-wastgard/gratang/gronsaker–potatis-och-andra-rotfrukter/nyttig-broccoligratang/

    Här kommer supertipset nr uno.
    Broccoli, och ägg.
    Allt man behöver för att sluta kostcirkeln. Vegetariskt dessutom.
    Om man vill lyxa till det river man en mozzarella eller annan valfri ost och häller över allt innan den åker in i ugnen.
    MUMMA för själen och plånboken.

    Cecilia 2015-10-21 18:49:01
    Svara
  • Koka quinoa eller matvete i lite buljong, stek under tiden halloumiost i olivolja, lägg ihop på en tallrik tillsammans med valfria salladsblad (enkelt att bara köpa en sån färdigsköljd påse), eventuellt andra grönsaker du gillar tex gurka tomat majs kikärtor etc, ha på vinägrett av olivolja och balsamvinäger salt och peppar. Klart!

    lisa 2015-10-21 18:40:55
    Svara
  • Varför inte en superenkel gryta med kokos och curry?
    Stek kyckling (i bitar) tillsammans med färdiga, frysta wokgrönsaker. Häll över kokosmjölk, och krydda med curry och en vitlöksklyfta, plus eventuellt en buljongtärning. Ta-da! Mitt bästa nöd-recept. Servera med exempelvis nudlar, ris, bulgur, eller käka bara som det är!

    Sen funkar ju en massa soppor också. Ta valfri rotfrukt eller grönsak (jag tycker väldigt mycket om morot- och ingefärssoppa!), koka denna grönsak med salt eller buljong tills den blir mjuk, mixa, tillsätt mjölk eller grädde!

    Christine 2015-10-21 18:36:08
    Svara
  • 1 Rostmacka (med det menar jag rostat bröd ungefär vilket som helst)
    2 mjuk getost (sån man kan bre och som inte är överdrivet söt, finns megabra på lidl)
    3 balsamicocreme alt balsamvinäger om du ej har det förstnämnda
    3 ruccola
    4 olivolja salt svartpeppar

    rosta olivolja krydda bre balsamicoa ruccola på toppen – klart!

    lisa 2015-10-21 18:33:30
    Svara
  • TYP 5 ingredienser (lite mer) men så galet enkel och god hst/vinter mat; fiskgratäng:

    1 sej eller torskfilé
    Purjolök
    Champinjoner
    Mjölk
    Smör
    Mjöl

    Tina gärna upp fisken lite, lägg i en form. Skär purjolök och champinjoner och strö över i formen. Smält smör i en kastrull, tillsätt mjölk och red ut med mjöl. Salta och peppra efter smak, gärna lite chili. Strö såsen över fisken i formen, sätt in i ugn ca 200g i ca 20 minuter. Servera med valfritt, men ris är godast! Mums :))

    Tove 2015-10-21 18:33:20
    Svara
  • spagetti, vitlök, olivolja, persilja och massa parmesan!

    Koka pastan. Stek olja, vitlök och persilja, häll av pastan. Blanda! Sen massa parmessan!

    rebecca 2015-10-21 18:30:39 http://spaceherosuits.webblogg.se
    Svara
  • Omelett! Ägg och mjölk + salt och peppar. Bästa är ju att man kan fylla den med precis vad man vill med, ost, svampstuvning, de grönsaker som finns hemma, bacon och purjolök eller bara ät plain som den är.

    Emmie 2015-10-21 18:29:38
    Svara
  • alltså, kan typ lova att inga av mina maträtter är mer än fem ingredienser?
    Carbonara: spaghetti, bacon (eventuellt ett annat alternativ till kött), gullök, vitlök, grädde(kirrat och klart, basilika går ner med, och en äggula om man vill, och såklart: saltet och pepparna och peppen över att detta är jordens godaste maträtt)

    Amanda 2015-10-21 18:17:28
    Svara
  • Laxpasta!

    1 pkt kalrökt lax
    Pasta, typ tagiatelle
    1 zuccini
    Gullök (funkar me purjo också)
    Grädde

    Gör såhär:
    Sätt på pastan.
    Skär zuccinin i bitar, typ tändstickslånga smala.
    Stek lök + zuccini tills zuccinin är så mjuk som du vill ha den.
    Häll över grädde o salta o peppra.
    Blanda med pastan och toppa med laxen. KLAR

    Det här blir på riktigt aldrig dåligt och en tröttnar aldrig!

    Sophie 2015-10-21 18:16:35 http://hejbruno.blogg.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!