filmtips: welcome to me.

1

Såg en så himla konstig och rolig film i veckan med Kristen Wiig i huvudrollen. Producerad bland annat av Will Ferrell.

2

Welcome To Me är en svart komedi som handlar om Alice Klieg. Hon är diagnosticerad med borderline och lever ett kvadratiskt liv med likadana rutiner varje dag.

3

Hon tittar på sina inspelade videokassetter med gamla Oprah-avsnitt.

4

Och köper sin dagliga Mega Millions-lott. Och just denna dag, där filmen tar sin avstamp, vinner Alice Klieg högsta vinsten.

5

86 miljoner dollar. Ka-ching.

6

Det första Alice gör är att flytta från sin lägenhet till ett hotellrum på ett casino. Hennes bästis får såklart hänga med.

7

Sedan åker hon till LA och köper TV-programtid. 100 avsnitt á två timmar för att sända sin egen Oprah-inspirerade show ”Welcome to Me”.

8

Bland annat åker hon in inuti en plastsvan i introt, lagar kötttårta och råa köttstjärnor, kastrerar hundar och pratar med sin psykolog i telefon.

9

Ah och sen händer förstås massor med konstiga grejor. Himla rolig idé till en film, man sitter på spänn och undrar vad som 17 ska gå fel prick hela tiden. Dessutom älskar man ju Kristen Wiig och hennes minspel. Dagens filmtips.

 

Translation. Watched Welcome to Me on Netflix last week. A movie about a women named Alice Klieg. When she wins the Mega-Millions lottery, she immediately quits her psychiatric meds and buys her own talk show.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
  • Åh den här filmen! Jag skulle gärna se den igen men vet inte var man kan hitta den? Har den inte på min Netflix 🙁

    Viktoria 2017-02-02 21:56:27 http://www.designerväskan.se
    Svara
  • Filmen finns ju inte längre på Netflix 🙁 el är det jag som är blind?

    Sofie 2015-10-29 14:20:24
    Svara
  • Detta ser MAGISKT ut. Hamnar i min ”soon” på en gång.

    La Linda / Better Bloggers 2015-10-26 22:56:27 http://betterbloggers.se
    Svara
  • Bästa Sandra! Skrev till dig för några veckor sen när jag behövde lite vägledning kring ifall jag skulle åka till London och träffa en kille jag knappt känner eller stanna hemma och ångra mig. Du tyckte såklart att jag skulle åka. Så det gjorde jag. Spenderade tre dagar i London med världens bästa nya människa och nu har han åkt tillbaka till Australien och jag till Sverige och vi har ingen aning om när vi ses nästa gång. Så nu sitter vi på varsin sida av jordklotet och crushar så hårt på varandra och hoppas att vi möts så jäkla mycket snarare än vi tror vilket är både fint men helt för jävligt. Oavsett vad som händer så ville jag bara tacka för den där extra pushen jag behövde för att våga åka. Så jävla värt det.

    Sara 2015-10-25 19:08:48
    Svara
  • åh såg den här för ett litet tag sedan och gillade den supermycket!

    Linda 2015-10-25 18:11:48 http://rosettflickan.blogspot.com
    Svara
  • Har sett. Jag gillade den 🙂

    Svara
  • Hej Sandra! Vad använder du för kameraväska? Har precis köpt en kamera och upptäckt att det bara finns fula kameraväskor i butikerna som jag varit i. Har du något tips? Kram

    Ellen 2015-10-24 18:47:45
    Svara
  • Blev supersugen på att se denna men den finns ju inte på Netflix?! Inte på den svenska i alla fall.

    Hannah 2015-10-24 17:19:05
    Svara
  • Tack för filmtipset! Älskar att hitta lite ”udda” filmer som inte är sådär himla förutsägbara! Och att Will Ferrell är medproducent och Kristen Wiig spelar huvudrollen! Det kan bli en bra lördag. Trevlig helg! Hoppas du har det underbart borta i New York!

    Mari 2015-10-24 15:26:56
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!