fredag i new york: central park & tacos.

new york.

I fredags åt jag och M frukost på Jack’s Wife Freda. Jag åt haloumi med grillade tomater och pocherade ägg samt en melonjuice till det.

new york.
Efteråt spanade vi in i delikatessbutikerna kring Bleecker Street. Pasta på lösvikt genius.

new york.

Det var en så himlans fin dag och vi bestämde oss för att ta tunnelbanan upp till centralparken.

new york.

#gulligkilleipark

new york.

Här är jag i parken, hej hej.

new york.

Tycker det är så fint att nästan alla bänkar är tillägnade någon. Megaromantisk present att ge bort.

new york.

Efter parkpromenad fortsatte vi neråt till Rockefeller Center. Besökte exempelvis Lego Store där man kunde köpa denna Big Bang Theory-legomodell!

new york.

Vi blev hungriga igen och tog tunnelbanan ner till East Village. Vi köpte lunch som vi åt på en bänk. Jag tog en lobster roll, en shrimp roll och en crab roll från Luke’s Lobster och Magnus åt friterad kyckling-burgare från Fuku.

new york.

Sen vilade vi resten av eftermiddagen.

new york.

På kvällen gick vi till Tacombi på Bleecker Street för att äta tacos och dricka sangria. Eller jag åt ceviche i och för sig, men ändå. Så fint där hur som helst!

new york.

Vi avslutade kvällen längst in på en bar tillsammans med Fabian, Miranda + prosecco. Finfin fredag.

 

Translation. Friday in New York contained Central Park, lobster rolls, tacos and a speakeasy bar.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Hej!
  Har inte du funderat på att göra en uppdaterad New York guide?
  Vi använde din massor när vi var där en vecka i maj förra året, den är verkligen superbra! Men man ser så mycket nytt på din blogg nu när du är där, skulle vara skoj inför nästa besök. 🙂
  Superb blogg btw, tack för det!

  Emilié 2015-11-04 08:25:25
  Svara
 • Aaaah jag blir alltid så hungrig av dina matfoton, är ju farligt att kolla in här xD

  Siri i Stavanger 2015-11-03 23:15:34 http://nouw.com/siri
  Svara
 • Måste bara säga att självklart har du rätt i att alla gör fel ibland men jag tycker verkligen inte att det är rätt att försvara sina fel som jag upplever att du gör. Det är liksom dåligt att kolla på porr eftersom det gör illa människor (för jag utgår ifrån att du menar mainstream porr) och att äta kött för att det gör illa djur (och ja det finns undantag som det här ovanför). Man bör liksom försöka undvika att göra dåliga grejer i så stor uträckning som möjligt, och självklart får man också försöka påverka och uppmuntra andra personer att göra bättre val (det gäller sjävklart även om man felar själv ibland). Med det sagt: bloggare är inte bättre än andra människor och gör också fel och de står redan till svar för tusen grejer i varje inlägg så tycker att man kanske ska välja sina strider i just blogg-kommentarsfältet.

  Mia 2015-11-03 20:14:26 http://Mia
  Svara
 • Hej du min favorit. Jag ville bara tipsa om en så fin film jag sett, med en av de bästa skådespelarna jag vet: Ben Whishaw. Filmen heter Lilting och handlar om en engelsk kille och en äldre kinesisk kvinna som lär känna varandra efter att hennes son – hans pojkvän – har dött. Otroligt vacker och välspelad film, som jag efteråt tänkte att du skulle gilla.
  Här är trailern! https://www.youtube.com/watch?v=KeInPhXR4Gk
  Puss och kram!

  Ida 2015-11-03 19:08:49 http://karatefull.tumblr.com
  Svara
 • You always make miss New York! How lovely it is there 🙂

  -Christine
  www.christinelovestotravel.com

  Christine 2015-11-03 16:50:49 http://www.christinelovestotravel.com
  Svara
 • Hur går det mellan dig och Michelle?
  Tyckte om er podd!

  elina 2015-11-03 16:12:43
  Svara
 • Sandra! Hur/var bor du nu när du är i New York?

  Julia 2015-11-03 15:27:10
  Svara
 • Vad tycker Magnus om New York? 🙂

  Matilda 2015-11-03 15:23:53
  Svara
 • Hej Sandra!

  För det första: tack för din superfina blogg. Har läst den i några år nu och det finns nog ingen sida som gett mig så mycket inspiration och livstips som din blogg <3

  För det andra: har precis tagit beslutet att bli vegan efter att ha blivit upplyst av kompisar samt sett dokumentärerna cowspiracy och forks over knives. Vet att du har försvarat din köttkonsumtion tidigare men tänkte bara försiktigt undra om du sett dessa dokumentärer? För efter att ha sett dem har jag svårt att förstå hur man kan försvara en diet som innehåller kött och mejeriprodukter.

  Tänker att du som bloggare skulle kunna få ut meddelandet så bra om hur viktigt det här är både för världen och oss själva.

  Hoppas din tid i New York blir underbar.
  Kram

  malin 2015-11-03 13:20:46
  Svara
  • Svar på malins kommentar.

   Du skriver ditt meddelande väldigt trevligt och fint. Så tonen är det inget fel på. Men om jag utgår från mig själv : jag gör en massa tvivelaktiga saker. Saker som jag inte kan försvara. Eftersom att ibland är min lust är större än min moral . Ibland så dricker jag alkohol, tittar porr, äter kött, äter ost, köper kläder från H&M, har på mig päls, pratar illa om personer, blir irriterad för skitsaker, klagar på mitt liv fast jag vet om att jag tillhör de mest privilegierade i världen, flyger , köper oekologisk mat, konsumerar osv.

   Jag förmodar att du också gör någonting av ovanstående. Trots att både du och jag vet att det är negativt för samhället.
   Man kan göra sitt bästa. Men att vända ut och in på sig själv för att vara perfekt är så himla svårt.
   Och om man inte ens själv klarar av det hur kan man då kräva det av en person som man inte ens känner ?

   kristin 2015-11-03 16:55:09
   Svara
   • Svar på kristins kommentar.

    Absolut gör alla och även jag tvivelaktiga saker, men tycker att det är viktigt att uppmärksamma vad dessa tvivelaktiga saker får för konsekvenser. Sedan är det såklart upp till varje person vad man tycker är viktigast att fokusera på, men att diskutera kring ämnena tycker jag aldrig är fel eftersom att man genom diskussion kan få så mycket mer kunskap som man kanske inte hade innan.

    malin 2015-11-05 10:21:40
    Svara
  • Svar på malins kommentar.

   Jag kan ge dig flera perspektiv på hur man kan tänka kring konsumtion av kött-, ägg- och mejeriprodukter.
   Jag var vegetarian av djuretiska skäl i flera år, och i praktiken åt jag vegansk kost åtminstone ett till två år av den tiden. Sedan fick jag problem med underfunktion i sköldkörteln och blev jättesjuk. Vid min typ av sköldkörtelproblem skall man t ex undvika intag av sojaprodukter, eftersom de kan hämma upptaget av den medicin jag tar. Nu är det naturligtvis fullt möjligt att äta och dricka vegetariskt utan sojaprodukter, men det ÄR svårare på många sätt.

   En annan faktor är huruvida man är kapabel att hantera mycket tankar kring mat och ätande. Jag är inte det – om jag börjar tänka för mycket på mat, närmar jag mig ätstörningstankar. För mig måste mat bara få vara mat, inte ”diet”.

   Detta är mina förutsättningar. Utifrån dem gör jag _vad jag kan_. Jag äter inte kött varje dag, men kanske någon dag i veckan. Jag äter baljväxter oftare än kött. På restaurang väljer jag ofta det vegetariska alternativet, men det är sällan mjölkfritt. Jag använder gärna havreprodukter istället för mjölkprodukter i matlagning, men det gör inte min sambo. Ibland använder jag äggersättning i bakning, och ibland äter jag ett helt vanligt ägg på mackan. Jag måste få i mig proteiner som alla andra, på ett sätt som fungerar med mina förutsättningar, min ekonomi och mitt liv.

   Vad jag vill illustrera med detta är att det är så himla, himla olika för alla människor, och det måste få vara okej att göra vad man kan på en glidande skala. Jag hade otroligt dåligt samvete när jag slutade äta helvegetariskt, men samtidigt mår jag bättre både fysiskt och psykiskt nu. Att jag då äter kött en dag av sju är fortfarande bättre än om jag skulle göra det sju dagar av sju. Ätande är en extremt personligt grej och att begära av folk att de ska kunna ”försvara” varför de äter som de gör är orealistiskt.

   E 2015-11-03 15:07:50
   Svara
 • Jag älskar sånadär bänkar! Verkligen så romantiskt! 😀

  emzi 2015-11-03 12:11:13 http://emmelemzi.com
  Svara
 • Vad härligt med pasta i lösvikt! OCH, superromantiskt med bänkarna. Hade varit den finaste presenten att få, någonsin <3

  Ida 2015-11-03 11:49:13 http://tinysigns.wordpress.com
  Svara
 • Så herlig! Jeg vil til New York igjen <3

  June 2015-11-03 10:55:44 http://juneiversen.com
  Svara
 • Alltså lobster Roll låter så gott??

  Daniella i Edinburgh 2015-11-03 10:49:12 http://Forbiddenforest.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!