sveriges bästa macka: vinnaren.


Okej my loves. Nu är jag hemma från New York. Ursäkta radiotystnaden men blev så extremt förkyld på planet. Har sovit nästan 20 timmar sedan jag kom hem. Så trött på mitt usla immunförsvar.
Hur som helst, i samarbete med Sveriges Bagare & Konditorer har jag ju haft en tävling här på bloggen i samband med Mack-SM! Ni hade chansen att rösta fram en favorit av de åtta finalmackorna och vinnaren skulle tilldelas en juryröst i finalen. Om någon missat kan ni läsa mer och kolla på alla mackorna i inlägg 1 och inlägg 2.


Jag fick in megamånga röster, lite över 400 stycken närmare bestämt. Jag räknade ihop vem som vunnit (och plockade förstås bort upprepande ip-nr etc). Vinnaren som då ärades med en juryröst i Mack-SM var:


Höstäpplen av Petter Oscarsson!
Ett äppelbröd med konfiterad kycklinglårfilé, kycklingleverpastej, syrad rödkål, dillgravat äpple och pepparrotstekta kantareller.

Grattis till juryrösten Petter. Den stora finalen var faktiskt igår och då kom Petter tvåa!
Vinnaren i hela Mack-SM blev faktiskt min personliga favorit, nämligen:

Susedalen av Johan Blidberg
Surdegslantbröd med bondostomelett, skogspickles på torkade trattkantareller, rödlök och svartkål. Toppat med rökta hasselnötter och harsyra.

Ni kan läsa mer om Mack-SM antingen på hemsidan eller på Sveriges Bagare och Konditorers insta.

 

Translation. The official competition of Sweden’s best sandwich is now over. This year my readers could vote on their favorite and the one with the most votes counted as 1 jury vote in the actual final. ”Höstäpplen” by Petter Oscarsson won and came on second placein the finale!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
  • Alltså Sandra, sån jäkla inspiration dessa mackor är! Vill ju äta varenda en. Kan inte du ha en blogg-macks-tävling? Så får läsarna skicka in sina bästa mackor med tillhörande bild?

    Andrea 2015-11-06 17:40:31
    Svara
  • Vinnarmackan verkar ju sjukt god. Vill ha med till skolan som lunchlåda, typ.

    Klara 2015-11-06 13:53:36 http://projectamateurism.se
    Svara
  • Vinnarmackan låter jättegod fast jag tycker allt att det är lite kul att, är det svartkålen? ser ut som skogssniglar. Har scrollat upp och ner över inlägget så rycker jag till när jag tror att det är sniglar på mackan… Äsch what the heck. Säkert delikatess i Frankrike änna 🙂

    Maria 2015-11-06 11:10:46
    Svara
  • Hej Sandra!
    Jag undrar bara vart jag kan hitta det inlägget där du länkade till en fotograf som tagit jättefina bröllopsfotografier. Det va ett bröllop de hade i en lada och det hela var väldigt lantligt. Har försökt hitta det men det går inte :/ Kan ha varit ett måndagspepp eller ett inlägg där du tipsade om andra bloggar eller liknande. Hoppas det går att hitta för det var magiskt! Kram

    Matilda 2015-11-06 10:48:33
    Svara
  • Nu blev jag riktigt hungrig och macksugen, hade gärna ätit vinnarmackan!

    Julia 2015-11-06 10:24:41 http://prick.blogg.se
    Svara
  • Fint att en vego vann.

    sophie 2015-11-06 10:14:58 http://sophiewhiskeytango.tumblr.com/
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!