last day in new york.

new york.

Och så kom den. Den allra sista dagen i New York. Det var i onsdags och jag och Magnus åkte till China Town för att äta frukost på Great NY Noodletown. Det var vi och massa gulliga skruttiga små tanter som hade samma idé.

new york.

Vi åt ramen och drack te under lysrörsbelysning. Jag åt en vegetarisk variant med massor av kinesisk broccoli i. Himla gott.

new york.

Sedan betalade vi i kassan medan solstrålarna petade sig in mellan vårrullarna (poetiskt va…).

new york.

Magnus gav stället två tummar upp.

new york.

Efter frukosten promenerade vi omkring i China Town.

new york.

Mataffärer prick överallt vilket jag älskar.

new york.

Tänkte fråga er vad det här var för frukt men sedan hamnade jag av en slump på ett buzzfeedklipp om den igår. Den heter jackfruit och tydligen kan man göra mycket good vegetarisk pulled pork av den. Kan iofs blir svårt att prova för jag har aldrig sett den här i Sverige.

new york.

Kastanjer.

new york.

Och lychee för prick inga pengar alls.

new york.

En himla fin förmiddagspromenad.

new york.

Till slut kom vi upp till Nolita och där stannade vi för fika.

new york.

Kanske finaste hörnan i Nolita. Jag drack japanskt te och Magnus citronläsk och kaffe.

new york.

Sedan promenerade vi in i Soho.

new york.

Vi spanade exempelvis in i en av mina favoritaffärer Opening Ceremony där man nästan inte har råd med något så det blev inget. De har i alla fall en fin The Doors-trappa.

new york.

Sedan vinkade vi farväl till New York, åkte mot flygplatsen och flög hem till Europa igen. Klart slut med New York för den här gången.

 

Translation. Last day in New York. We spent our morning in China Town where we had noodle soup for breakfast and walked around, mostly looking in grocery shops. Before we headed to the airport we had a coffee in Nolita and browsed in some shops in Soho. Bye bye New York for now!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
38kommentarer
  • SANDRA. Den finns att köpa konserverd på typ alla asian ställen. tror butiken nere i hötorgstunnelbanan har den eller den på hörnan vid hötorgshallarna nära olof palmes gata?
    Nomm, pröva. sjuktgott.

    ell 2015-11-11 23:05:13
    Svara
  • det där ser mer ut som durian än jackfruit! Durian har en mer taggig yta, och smakar apa. Luktar ännu värre. Men i kina är de besatta av den och den kallas ”king of fruits”.

    michelle 2015-11-11 23:05:12
    Svara
  • Såå gott med ramen! 🙂

    Ninni 2015-11-11 21:21:00 http://ninnidot.blogg.se
    Svara
  • Jackfruit kan du kjøpe på boks (burk?), bare pass på at det er jackfruit i brine og ikke sirup. Så bare heller du av væska og klemmer ut fuktighet og river opp ”frukten” (den ser fæl ut) og så har du på barbecuesaus eller hva enn du liker på pulled pork, koker opp i kjele, og voila. Smaker som kylling/svin litt sånn ”smakløst” lyst kjøtt, men veldig juicy.

    Anne 2015-11-11 19:33:44
    Svara
  • Jackofruit vet jag finns i Tanzania med! Smakar bäver…

    Ida 2015-11-10 21:48:04
    Svara
  • Hihi det är Duranduran! När jag reste i Indonesien och malaysia som liten så lörde jag mig det.Den luktar skit och ser ut som en arg , gul, igelkott haha!

    Julle 2015-11-10 18:47:42
    Svara
  • Till Sandra och alla Sandras läsare: hjälp mig, snälla!

    För 1,5 år sedan så träffade jag mitt livs kärlek. Jag har alltid trott på kärlek vid första ögonkastet och när jag såg honom första gången så fick även lilla jag uppleva det, ”love at first sight”. Båda två är väldigt komplicerade personer och i början av detta året så valde han att avsluta allt mellan oss då det inte riktigt fungerade. Jag accepterade det och försökte gå vidare men det gick inte riktigt. Har gått och tänkt på honom varje dag i prick 288 dagar trots att vi inte pratat en enda gång efter det (han har hört av sig men jag har inte svarat då jag försökt gå vidare, plus att jag var väldigt sårad).

    Nu till problemet.. jag fick ett mejl från honom för ungefär 2 veckor sedan där de stod att han saknade mig, gärna vill prata med mig och att han inte kunnat glömma mig heller. Vi har pratat en del efter detta och allt känns så himla sjukt, precis som att vi inte alls ”missat” dessa 10 månaderna, för alla känslor finns kvar och vi har fortfarande en väldigt speciell.. connection typ. Vad gör man? Vågar jag börja träffa honom igen och hoppas att det denna gången fungerar eller ska jag bara försöka släppa det och försöka gå vidare igen? Vi fungerade ju inte tillsammans sist, men båda två har varit riktigt olyckliga utan varandra också.

    F 2015-11-10 17:04:54
    Svara
  • Hej, som många har sagt är det durian du visar på bilden. Du kan faktiskt köpa sånna färska (och ibland jackfruit) i asiatiska butikerna vid hötorget under rätt säsong. Man känner direkt när man kommer in i butiken när de har fått in durian på lukten….

    Samma gäller det du sa om lychee, fast detta är rambutan som du visade på bilden och inte lychee. Lychee har inte ”hårigt” skal. Man kan faktiskt köpa rambutan i välsorterade mataffärer oxå, dock brukar de inte vara så färska… Generellt är de färskare i de asiatiska butikerna. De ska alltså inte vara bruna utan mera röda. Personligen brukar jag köpa rambutan på vägkanten i Malaysia, de allra bästa och färskaste som man köper ett ”knippe ” ^^

    Natalie 2015-11-10 08:52:33
    Svara
  • Hej Sandra!

    Ser här att många redan kommenterat om bilden på den knepiga frukten. Det är ju då inte en jack fruit, utan en durian (men dom är väldigt lika, så superlätt att blanda ihop :)). Dock är smaken väldigt annorlunda på de olika frukterna. Jag gör för tillfället en utbytestermin i Bangkok, och där är durian något väldigt speciellt, så jag kände att jag var tvungen att dela med mig.

    Thailändarna älskar att äta durian, men de klarar inte av lukten. (Det är typ som sån där ost du vet, som luktar pyton, men smakar gott!) Så därför är det förbjudet att äta durian på många officiella platser, som t.ex. i shopping malls och på tunnelbanan. Det står stora skyltar överallt med bilder på durian med stora kryss över och med texten ”NO DURIAN”. Tycker det är lite roligt! 🙂

    Tack för finfin blogg!
    Kram

    Mathilda 2015-11-10 04:16:01
    Svara
  • På tal om den där sommarlägerserien du tipsade om för ett tag sen: http://shopcamp.com/pages/cabin-fever
    Supersjuttital men också några fina tshirts i shopen tycker jag 🙂 🙂

    Jossan 2015-11-09 23:49:54
    Svara
  • Åh New York alltså..! MEN! Är det någon som har Manchestertips? Jag vill veta allt, musik, broar Ian Curtis gick på etc men mest av allt något bra ställe att bo på. Tack tack

    A 2015-11-09 22:47:56
    Svara
  • Jackfruit kan du köpa inlagd som konserv och göra bästa fooled pork med, har gjort det massor av gånger! Gör!
    Kram!

    Johanna 2015-11-09 22:28:51
    Svara
  • Åt en rätt med jackfruit på cantina real i somras (restaurang i hornstull) och den var jättegod! Lite pulled pork-aktigt med långkok serverat på bröd och min veggokompis blev nervös att det faktiskt va kött, sån var konsistensen!

    Ebba 2015-11-09 21:44:26
    Svara
  • vill inte lixom vara en negativ person men blir provocerad av att du skriver ”för prick inga pengar alls.” ibland, när det obv kostar..Jag har 3 kr kvar tills 25.e och inte så mkt mat hemma så prick inga pengar alls som visst är pengar skulle typ betyda att jag kan äta för en dag..
    Vet att jag inte har företräde eller vad man säger i att påpeka ditt språk och vad du väljer att säga men ville upplysa dig om att några kroner är mkt pengar för vissa

    tjolahopp!

    anna 2015-11-09 21:33:36
    Svara
    • Svar på annas kommentar.

      Hur har du 3 kronor kvar? Menar du att 99% av dina pengar varje månad går till livsviktiga saker och räkningar som inte är överflödiga på något sätt? Inget Netflix, extra internet, mobildata, äta ut en gång alls? Du säger alltså att dessa 3 kronor är helt ofrivilliga och inte beror på något livsval som att inte jobba för att du pluggar eller något liknande?

      Sorry, det finns fattiga människor i Sverige och de som PÅ RIKTIGT har 3 kronor kvar i mitten av en månad sitter inte på nätet och läser bloggar och skriver om det med ett tjolahopp efteråt. Det vet man om man spenderat någon tid alls på härbärgen eller matutdelningsplatser.

      L 2015-11-10 19:43:22
      Svara
  • Hej Sandra!

    Du verkar verkligen vara en sån himla härlig och genomsnäll person. Du tar dig dessutom alltid tid att svara på kommentarer och ger så bra råd! Keep it up <3

    Jag har precis flyttat till en ny stad för att börja plugga på universitet. För ungefär två veckor sedan var jag med och hjälpte till på en aktivitet med kåren och där var den, vad det verkar, sötaste och härligaste killen jag träffat på länge.

    Vi pratade inte mycket endast i grupp, eller vad man ska säga. Vet inte ens om han la märke till mig eftersom jag är en person som brukar smälta in i massan. Min fråga är: hur gör jag för att gå vidare? (Vänner på Facebook- check!)

    Är det creepy om man bara frågar om man ska hitta på något? Eller ska jag vänta ut tiden till nästa tillfälle men kåren för att kunna prata mer då? Behöver en fet självförtroende boost!

    Puss och kram!

    SI 2015-11-09 20:40:49
    Svara
    • Svar på SIs kommentar.

      Bara kör! :)Fråga om han vill ta en promenad en vanlig vardagseftermiddag, det är liksom odramatiskt och harmlöst så det gör han nog och då kan du lära känna honom 🙂

      Citrin 2015-11-10 13:19:36
      Svara
  • Men det där är väl en durian? Malaysisk frukt om jag inte minns fel. De luktar väldigt illa men smakar gott! 🙂

    My 2015-11-09 20:32:35
    Svara
  • till A nedan. Kolla im St Lukas, där kan man vb få reducerad avgift för terapi och det har också grupper för unga

    http://www.sanktlukas.se

    Åsa 2015-11-09 19:15:19
    Svara
  • Det finns också fryst jackfruit tex på Kina-Li. Och dom har en vegansk pulled-jackfruit variant på Cantina real.

    Åsa 2015-11-09 19:10:33
    Svara
  • Håller med ovanstående, finns konserverad jackfruit, men köp den omogna i saltlag. Alltså inte den i syrup, tog den av misstag första gången jag provade och det blev skitäckligt… Mogen färsk durian/jackfruit (insidan alltså) luktar för övrigt gamla sockor, riktigt vidrig frukt luktmässigt!

    Nanó 2015-11-09 19:06:44 http://nano.ratata.fi
    Svara
  • Finns konserverad Jack Fruit!!!
    Therese Lindgren hade en vegansk matvecka på sin youtubekanal för några månader sedan. Då gjorde hon pulled Pork med Jack Fruit,kolla in den videon! Såg riktigtriktigt mumsigt ut!

    Bianca 2015-11-09 19:01:26
    Svara
  • Många som kommenterat om jackfruit redan, men iaf, om du (eller nån annan i kommentarsfältet) vill käka pulled jackfruit ute så har Zocaló (mexikansk fastfood som finns i iaf Stockholm och Uppsala) en del rätter med pulled jackfruit! Tips!

    V 2015-11-09 18:57:58
    Svara
  • Hej jag är så ledsen. Flera har dött och det är hemskt och jag kan inte förstå eller gå vidare. Och mina vänner kan inte prata om det utan att försöka trösta. Jag har inte råd att gå i terapi, men i en annan stad gick jag i gruppmöten som hölls ideellt. Vet någon var i Stockholm det finns något sådant? Jag hittar ingen att prata med.

    A 2015-11-09 18:25:10
    Svara
    • Svar på As kommentar.

      Hej A! Beror lite på hur gammal du är men kanske ungdomsmottagningen? I min stad är en välkommen upp till 25 och dom har kuratorer och psykologer som är gratis. Annars föreningen Storasyster om du bara behöver prata, googla på båda! Och försök verkligen hitta någon att prata med, det är viktigt<3

      hilda 2015-11-09 20:41:07
      Svara
  • Det finns konserverad jack fruit i asiatiska butiker, men se upp för den som ligger i syrup, den är till för efterätter och inte matlagning 🙂 Kram!

    Monna 2015-11-09 18:02:07 http://-
    Svara
  • och det där är inte lychee utan rambutan!=)

    amanda 2015-11-09 17:56:36
    Svara
  • Hej Sandra!
    De på bilden är inte jackfruit utan durian. De luktar helt groteskt, väldigt makabel doft. Jackfruit ser nästan likadana ut men är mer gröna och mindre taggiga på ytan.

    Kolla i frysdisken i asiatiska livsmedelsbutiker ang jack fruit. Jag köper de jämnt och de är supergoda. Bättre än den konserverade varianten som smakar konserverad socker. De frysta finns i plastförpackning och är uppdelade ”klyftor”.

    Kram från en jack fruit lover.

    H 2015-11-09 17:40:06
    Svara
  • You should try jackfruit next time. It’s deliciously sweet 😉

    -Christine
    www.christinelovestotravel.com

    Christine 2015-11-09 16:54:56 http://www.christinelovestotravel.com
    Svara
  • finns konserverad jackfruit i de flesta asiatiska butiker här i stockholm!

    rebecca 2015-11-09 16:39:51 http://spaceherosuits.webblogg.se
    Svara
  • Men det där är ju pak choi (en typ av kinesisk kål, inte broccoli). Eller är det Magnus?

    Saga Li 2015-11-09 16:25:50 http://www.saga-li.blogspot.se
    Svara
  • Alltså jag upptäckte miraklet som är jack fruit i Vietnam, aldrig heller sett i Europa 😐 Smakar som en blandning av banan/melon med trådig gummikonsistens (känner inte att jag lyckades rättfärdiga smaken med den där beskrivningen, men)

    A 2015-11-09 16:00:27
    Svara
  • Dejlige billeder! Og ih hvor jeg savner NY!! Kan mærke der ikke skal gå lang tid før jeg skal tilbage! <3

    Anna 2015-11-09 15:58:54 http://www.annasteenberg.dk
    Svara
  • Gjorde du och Magnus 3d figurer?? Jag ska till New York med min familj över jul och funderar på att göra en familjestaty :)) Har kollat in http://www.doob3d.com, var det där dina vänner gjorde sina?

    Stina 2015-11-09 15:28:54
    Svara
  • Jackfruit köper du på burk i Sverige, inlagd i saltlake (obs. köp inte den i sirap). Finns i diverse asiatiska matbutiker (iaf i Malmö)!

    Elin 2015-11-09 15:11:00
    Svara
    • Svar på Elins kommentar.

      Jag köper min på ica 🙂

      H 2015-11-09 17:38:38
      Svara
    • Svar på Elins kommentar.

      Finns också torkad jackfruit (som är bland det godaste någonsin) i välsorterade asiatiska butiker!! Bor i Taiwan för tillfället och knaprar i mig ungefär två paket i veckan!

      Em 2015-11-09 15:14:47
      Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!